MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

maja..a co to azs?? atopowe zapalenie skory? hmm...:(

ps. mam pytanie- robicie kaszki tj w przepisie podaja czy badziej geste?

cześć Dziewczyny,

jesli chodzi o pieluszki to my od dłuższego czasu uzywamy babydream z rosmana, wczesniej byly pampers premium care i powiem Wam, ze uwazamy ze te z rosmana sa lepsze, a do tego o wiele tansze, jesli jeszcze nie probowalysie to polecam (kosztuja 19,99).

nasz Młodziak najchetniej by siedzial, sam jeszcze nie usiadl, ale doskonale Mu to wychodzi trzymajac sie na przyklad mojego palca, ba nawte potrafi chwilke posiedziec bez trzymania, kurcze czy to nie za wczesnie z tym siadaniem, On po prostu uwielbia.

z gaworzeniem, tez jest ladnie: guuu, neee, mam, buuu jest na porzadku dziennym ;) a i uwielbia nasladowac samochod ;)

pisalam Wam ostatnio o rankach przy uszkach, bylismy u dermatologa i stwierdzil wczesne stadium azs :( no i to nas martwi, ale mowil ze jeszcze nie jest tak zle. Maly dostal masc ze sterydami, mamy ja stosowac przez 5 dni, po dwoch dniach jest o wiele lepiej choc wiem ze te sterydy to powazna sprawa, oby nam pomoglo i wiecej to nie wrocilo. ostatnio wygladalo koszmarnie, babralo sie i babralo, cos sie z tego saczylo na dodatek...

ale się rozpisalam

Tak moja uwielbia wodę i może ja pic "litrami" :) często daje jej mleko to nie chce a wodę ciągnie jakieś 50ml - 90ml to wypija

Ja czytam książeczki Magdusi, ma już swoje ulubione i słucha jak zmieniam głos itd. Zauważyłam, że od kiedy regularnie kilka razy dziennie czytamy to ma większego ''gadanego'' :) Potrafi już układać tak usteczka że czasami w szoku jesteśmy jak już pięknie składa swoje ''wypowiedzi''. Polecam czytanie:)
A słoiczki faktycznie się ciężko dokręcają po otwarciu.

a jeszcze jedno - czy mozna mrozić obiadki w słoiczkach po obiadkach gerbera??

nie jestem pewna ale słyszałam ze ponoc zakrętki coś nie chcą się pozniej zamykać...nie wiem..???

sbj..może to głupio zabrzmi...ale cieszę się ze moja mała nie jest osamotniona w "nie-mówieniu" :P no to bedzie dobrze! ;]

aniak...hihi..gej no ładnie:P

kobietko oj wspólczuję zablokowania piersi..ał ;9(

ps. wasze dzieciaczki piją wodę =ot tak=?? moja nie chce jej ruszyć, nie smakuje jej..i mam problem..bo jak jest ciepło to muszę czesciej cycusia dawac..ale walczę...
moze nauczy się..inaczej..bo jak jest mega glodna to nawet wodę wypije wieć moze zawsze bede dawac przed karmieniem troszkę..co pozna ten smak? co myslicie?

a obiadki - marchewkę i jabluszko "szama" jak nie wiem..o i jaka ładna kupka po nich...nawet po marchewce :P takze git:)
dzis kaszka a jutro obiadek z cielęcinka:P

Anka to spróbuj podawać sama przegotowana ciepłą wodę

ja podaję herbatki, mały dużo pije, ale kupki nie ma

Aniak dobre:))) moja tez mówi "gej" ale nie sprecyzowała jeszcze kogo tak nazywa:) za to jak płacze to wyraźnie mówi "mama mama" wie ze mnie weźmie na litość:)

Ja też polecam podawać jak najwięcej wody na zaparcia - u nas pomogło.

Aniewa nie martw się, pewnie twoja malutka zacznie gaworzyć trochę później.
Mój jednego dnia gaworzy jak nakręony a drugiego nic nie gada. Ale za to ostatnio powiedział swoje pierwsze słowo "gej" :D często je powtarza zazwyczaj jak męża widzi, a ja mam ubaw po pachy :P

Ja po naszym nieszczęsnym zaparciu które skończyło sie lewatywa daje malej bardzo dużo wody do picia, troszkę przed każdym posiłkiem i później miedzy posiłkami i na szczęście codziennie jest kupa

wczoraj mieliśmy ciężki dzień, zablokowała mi się pierś, okady z kpusty, już w sumie to jest 3raz od początku karmienia, to strasznie bloesne, czy któraś z was też miał takie problemy

Malutki ma zaparcie juz trzeci dzien nie wiem jak mu pomóc, ach ta skaza bialkowa

Mój też się nie przewraca, pokazuję mu, ćwicz z nim a on nic

Hej dziewczyny,
Wczoraj mieliśmy ciężką niedzielę, zablokowała mi się pierś, okłady z kapusty, masakra, w sumie już 3raz od początku karmienia.

A malutki ma zaparcie, już trzeci dzień, nie wiem jak mu pomóc, dawałam espumisan, masowałam brzuszek często kładę na brzuszek, mały ma tą skazę i często mu się zdzarzają takie rewolucje żołądkowe

Mój też się nie przekręca, pokazuję mu, ćwiczę a on nic

aniewa mój synek tez jeszcze nie gaworzy, albo bardzo malo, no chyba że jego nieustanne jęczenie jak mnie przy nim nie ma mam uznac za gaworzenie - a ja je biorę za marudzenie. Sylaby składac guga, cokolwiek - zapomnij - marzenie.

dzieki za pocieszenie:)
ale dzieci bardzo szybko zaczynaja gluzyc i gawozyc..a..a moja poza krzykiem i placzem i takim brrrrrr to nic...i dlaatego sie martwie...

ogolnie to ja duzo rozmawiam z mała..tzn mowie do niej :P w koncu same w domku jestesmy..to musze z kims pogadac :P

Moja gada dużo i głośno. Ledwo oczy otworzy i już nawija jak nakręcona.
Ale, moim zdaniem nie masz się co denerwować na zapas. Jedne dzieci zaczynają mówić szybciej a inne później. Moja starsza też zaczęła mówić szybko. Natomiast córka mojej koleżanki zaczęła mówić późno ale od razu całymi zdaniami. Każde dziecko rozwija się w swoim czasie. Wiele z Was pisze, że Wasze maluszki już się przekręcają z brzuszka na plecki czy odwrotnie... a moja tego nie robi (raz się jej zdarzyło ale przez przypadek i to chyba ze dwa tygodnie temu) i staram się tym nie przejmować. Także Aniewa, nie denerwuj się i nie smuć, zobaczysz Twoja córcia też będzie już niedługo gadała jak nakręcona i czasami będziesz chciała aby była choć troszkę cicho:-)
Miłego dzionka dziewczyny.

Aniewa nie nakręcaj sie od razu na jakaś chorobę, może po prostu Twoja córcia tak ma i zacznie później:) może powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie, spróbuj jakoś zachęcić malutka do mówienia, ja cały czas z moja "rozmawiam" mowie jej wszystko co robię, co tam w telewizji leci, śpiewam jej i powtarzam to co jej sie uda "powiedzieć", np ostatnio mówi "nie" ja powtarzam "nie" i ona po mnie powtarza cala zadowolona:)

hej:)
a ja dzis jakies ponury humor mam od rana...to chyba z powodu braku meza :P

a tak na serio to trochę martwi mnie to, ze moja córa skonczyla 5 miesiecy a nie gaworzy :(
tzn. czytałam ze dziecko w tym wieku składa nawt sylaby -gugu da-da itp.. a moja zadko nawet samo gu mowi :(
martwie sie tym, bo ostatnio ogladalam program o dzieciach ktore normalnie slysza a nie mowią...i boje sie ze moja tez bedzie to miala:(

czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie gaworzy?

Witam:)
Ja sie dziś wybieram do Biedronki po Dada koleżanka dala mi na probe i sa bardzo fajne, a ze akurat potrzebuje jedna paczkę 3 to kupie, może później tez będę kupować:)

Witamy. My od urodzenia Dada i jesteśmy zadowoleni bardzo, chyba faktycznie każdy ma swój gust pieluszkowy.
Madzia ma dziś 5 miesięcy! I obudziła się rano i pierwsze co zrobiła to sama obróciła się na brzuszek :) Aż mi się łezka w oku zakręciła z dumy.
A co do oczka to jeszcze tylko dodam, że ja walczyłam non stop od urodzenia i pomogły i to ze skutkiem niemal natychmiastowym czyli po może 3 wkropieniach kropelki Floxal. Ząbków u nas jeszcze brak.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??