MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Dagmarko wesoła ta Twoja Laurcia!!!

image

skarpetka mniam mniam:)

Ma minkę jakby krzyczała : Wiwat skarpetki! Super dziewczynka! :)

Ufff już po pielgrzymce, która konczyła bialy tydzień synka - wreszcie normalność!!

Duzo napisałyście dzisiaj, to pewnie przez pogodę ;-))

Jeśli chodzi o żłobek to ja również myślę, że krzywda mu się tam nie stanie, gorzej znosiłabym obcą babę w domu -nie wiem co robi z dzieckiem a różnie to z nimi bywa - chociaz trafiają się anioły!

Jeśli chodzi o karmi to ja też piłam i czasami sobie wypiję, nawet pozwalam sobie na lampkę wina czasami i uważam, że to nie jest przestępstwo..

Jeśli chodzi o karmienie to nie przejmujcie się jesli tego nie możecie robić, to nie tragedia , z ktorej trzeba się tłumaczyć innym! Wy wiecie najlepiej jak było i dlaczego nie mogłyscie utrzymać laktacji lub co jest lepsze dla Waszych maluszków. Lepiej zobaczyć usmiechniętą twarz po butli niż słuchac płaczu z powodu karmienia.
Ja karmię i jestem szcześliwa, ale też dlatego, że moje dziecko jest szczęśliwe przy piersi - także obie strony sa zadowolone i tak powinno być! Jeśli Wasze są szczęśliwsze po butli to najważniejsze. Natomiast kiedyś przy pierwszym dziecku wierzyłam, że karmiąc dziecko piersia uchronię przed czestymi chorobami i alergią itd., dziecko i tak jest alergikiem i swoje musiało tez odchorować, takze chyba cyc nie jest zlotym środkiem!!!
ale się rozpisalam....

image

i jeszcze jedno:)

Laurka ostatnio zwariowała na punkcie skarpetek:) najlepsza zabawka:)

image

Uploaded with ImageShack.us

Ja ostatnio zauważam, że ludzie się jakoś odważniejsi w krytykowaniu zrobili. Do żłobka źle, zostać w domu źle, karmić butelką źle. Ja przez takie krytyki teraz karmie malutką co 2 godziny nawet w nocy bo dokarmienie butelką to dla teściowej była niemal zbrodnia na naturalnym karmieniu. Nie dogodzisz... Ja jestem taka że wszystko przeżywam, biorę do siebie. No i ostatnio coraz więcej muszę przeżywać :)
A muszę sie wam pochwalić Madzia się nauczyła pierwszej sztuczki. Siedzi mi na kolankach przodem do mnie i jak mówie : Magdusiu zrób BUC to sie śmieje i główke do przodu wysuwa żeby puknąć czółkiem o moje czoło :) Komicznie to wygląda :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ehh wiem cos na ten temat, ja walczę o mleko już chyba ze 2 miesiące, ściąganie, herbatki nerwy itp, niestety jest go coraz mniej ale nie czuje sie wspierana w tym ze karmie mieszanie, głowinie sztucznym, moja mama tylko pyta codziennie czemu już nie ściągam, ze jakbym ściągała to by było więcej, teściowa za każdym razem pyta czy jeszcze karmie...a czy to do cholery jest najważniejsze na świecie? nie wiem lepsza szczęśliwa matka na sztucznym mleku czy sfrustrowana na swoim?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My zaczęłyśmy 4 bo 3 sie skończyły:) malutka wazy 7kg, ale 4 są od 7kg nie od 9kg do 18kg, przynajmniej te co ja mam sleep&play, sa dosyć duże ale 3 wydawały mi sie czasami za ciasne

moja Hancia przed świętami ważyła 8490g a na 4 huggies jesteśmy już chyba z miesiąc bo w 3 sobie plecki obsikiwała

nie przejmujcie się głupimi opiniami innych......ja powiem tak...TO WY JESTEŚCIE MATKAMI I NAJLEPIEJ WIECIE CO JEST DOBRE DLA WAS I WASZYCH DZIECI!!!!!!!!!!
Ja jestem położną i nie karmię piersią co dla niektórych jest ni do przyjęcia(jakby położna miała wszystko ułatwione)?Próbowałam karmiłam 2,5 miesiąca ale to było coraz gorzej...pomijam niewyspanie bo mała po piersi spała 1,5 godz więc dokarmiłam...i może by się udało...ale zaczęły się straszne bóle brzucha,zielone kupy i przeraźliwy płacz Hani,a nie o to chodzi w karmieniu!!!!!!!!okazało się że to nietolerancja białka!i przerwałam karmienie,bo MACIERZYŃSTWO MA CIESZYĆ!!!!!!!!!a nie być udręką dla rodziców!!!!odtąd mała je pepti i jest ok czasem ma ból brzuszka ale taki normalny,że tak się wyrażę.Tylko nie mogę zrozumieć,że czasem wręcz musiałam się tłumaczyć????!!!dlaczego nie karmię.Jakby to największe przestępstwo było!!!!!!!!!!!!

A jeszcze zapomniałam zapytać czy któraś z Was przeszła już na pampersy 4. Mój waży 8200 i wydaje mi się, że 3 są takie na styk. Ale widziałm, że 4 są od 9 do aż 17 kg i zastanawiam się czy onez kolej nie będą jakieś mega za duże ?? co myślicie ??

LidkaJ ja też Ci zazdroszcze tego, że zostaniesz z małą w domciu. Jak jeszcze pracowałam to myślałam, że bez pracy nie wytrzymam i znudzi mi się takie siedzenie z dzieckiem.Teraz wszystko się zmieniło o jakieś 180 stopni. Sama siebie nie poznaje :D Wczesniej tylko praca teraz tylko i wyłącznie dziecko. Ale trzeba będzie pogodzić jedno i drugie i musi być dobrze :D
A ludzie różne rzeczy gadają ...

Co do karmi to ja też piłam i też wydaje mi się, że to piwo bezalkoholowe. No bez przesady ...

Mój w końcu zasnął ale dzisiaj humor mu dopisywał ... oby tak dalej ...

Zaraz zobaczę...
Ja jabłka jadłam kilogramami.

Zajrzałam na wątek jakoś: Czy na forum panuje już tylko hipokryzja... Zamieszanie okrutne. Jedne na tak że można drugie nawet jabłek nie jadły w ciąży...

No co Ty Lidka nie bądź nie mądra i nie zawracaj sobie głowy takimi bzdurami. Z tego co mi wiadomo to jest to piwko bezalkoholowe. Ja Karmi swego czasu też piłam aby podkręcić sobie laktację, nawet mi smakowało ale mnie strasznie brzuch po nim bolał:-/
A co to był za wątek? Z chęcią sama przeczytam.

Ja jestem dzisiaj wykończona i szczerze Wam powiem, że już nie mogłam się doczekać 20, ponieważ Zuza o tej porze już śpi. Moje dziecko było dzisiaj strasznie marudne aż wręcz płaczące. Na macie nie, na huśtawce nie, ulubiona karuzela nie, na rękach nie... Ja pierdziu, myślałam, że oszaleje. Jestem prawie pewna, że wychodzą jej ząbki a żel Bobodent chyba nie działa. No ale Zuziolek już słodko śpi:-)

No ja też się ciesze, że tak się udało. Chociaż powiem Wam, że czasami myślę o pracy. Nie dlatego, że chcę tylko dlatego że wiele osób spotykam i słyszę : I co w domu siedziesz tak? ojej... Ja bym tak nie mogła bez swoich pieniędzy itd. Kurczę jest mi wtedy mega przykro i czuję się jak jakaś leniwa utrzymanka. Przykre że niektórzy mamy które chcą i przede wszystkim mają możliwość poświęcić cały czas dziecku tak traktują. A inną drogą znalazłam na forum wątek w którym poruszony jest temat picia Karmi. Ja karmi nawet nie lubię specjalnie ale pije tak 1-2 w tygodniu bo mi laktacje napędza ale jak przeczytałam co forumki myślą o tym to aż mi głupio :) Wychodzę prawie na alkoholiczkę która nie może się powstrzymać od picia. Co o tym myślicie?

ja też w domku z Filutkiem będę nie mam pracy stałej tylko sezonową

LidkaJ ALE CI ZAZDROSZCZĘ........ja wracam pod koniec lipca bo zwolnieniami strasza i na wychowawczy sie boje isc

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...