MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Ja też jeszcze tylko na cycku, kupiłam słoiczki ale chyba jest dla nas jeszcze za wcześnie, poczekam jednak do tych 6 miesięcy. Nie szło nam to i większość trzeba było wyrzucić bo czas po otwarciu mijał.
Do pracy nie wracam zostaję w domku do 3 latek Magdusi. Przemyśleliśmy, że damy radę jakoś finansowo, jak będzie ciężej to może zdanie zmienimy póki co jest ok. Potem przedszkole ja do pracy i wtedy pomyślimy o drugim. Nie martwcie się tym, że żłobek to coś złego. Faktycznie może kojarzy się smutno ale pewnie bardziej boli mamusię niż dziecko. Zresztą to się da zauważyć na dziecku czy mu to służy czy nie. Gorzej z tym, że prywatny żłobek to taka droga impreza kolega męża daje 900 zl. Ja jako pielęgniarka mogłabym pracować tylko na to prawie, dodać dojazd do pracy itd... Będzie dobrze dziewczyny!

Michałowa...
jeżelii u nas babcie nie będą mogły zostać z małą, to też do żlobka dajemy :) i nie uważam to za coś złego:)

i powiem szczerze, ze moja ciotka w czasach PRL-U też dała swoją córeczkę do zlobka i wrecz przeciwnie-ciotka i dziecko były szczesliwe..a teraz to juz dorosła kobieta , wszystko bylo dobrze :) ale fakt niektorzy tak mysla..ze to cos zlego :/

Misica a próbowałaś z tej str? http://imageshack.us/

później musisz skopiować kod forum

NO I SIĘ NIE UDAŁO:-0(

Uploaded with ImageShack.us

No Lenka też zdecydowanie cześciej teraz je niż jak była malutka - tak od miesiąca jest.

No ciężkie te powroty do pracy. Strasznie wam współczuję. Ja jeszcze przed ciążą odkładałam kasę z myślą o wychowawczym. Inaczej też nie byłoby nas stać. No i na szczeście pracodawca nie robi problemów.

Ale w styczniu Lenkę posyłam do żłobka, oczywiście prywatnego, bo na państwowy nie mamy szans. Ale mam nadzieję załapać się od września następnego roku. Ja nie mam na miejscu rodziców ani teściów. A uważam, że zostawienie dziecka z babcią/dziadkiem jest najlepszym rozwiązaniem. A nani nie chcę, absolutnie sobie nie wyobrażam obcej baby w domu. Także tylko żłobek - zresztą ja zawsze chciałam. Opinie są złe tylko osób, które kojarzą żłobek z PRLem. Ja mam parę kolezanek, których dzieci chodziły do żłobka i byłam zachwycona tym, jak dzieci szybko się rozwijają, jakie są szczęśliwe itd. Oczywiście są dzieci, które się nie odnajdą w grupie i nie będą się nadawały do żłobka - jeśli Lenka taka będzie to nie będę jej unieszcześliwiać i wtedy pomyślę o innym rozwiążaniu. Powiem szczerze, że denerwują mnie osoby, które jak słyszą, że myślę o żłobku dla Lenki to robią wielkie oczy i minę jakbym posyłała dziecko do domu dziecka.

hej:)
dzieki za odp. nie wiem czemu ale myslalam ze fotelik do 9kg:p a tak to jeszcz troszke czasu mamy:)

musze sie pochwalic ..dzis bawiłam się z małą na macie i po raz pierwszy przewrociła się z brzuszka na plecki i odwrotnie! jestem niej dumna:)

no i moja nadal budzi sie raz w nocy. i obojętnie ile zje..czy mniej czy wiecej jest to miedzy 2-5 roznie jedna pobudka cycus i spanie dalej..

dzis obkupilam sie w sloiczki gerbera i bede wlaczyc z mala zeby zjadla inny smak niz mleczkko:P

trudno rozstać się z maleństwem ale będzie dobrze dziewczyny wszystko da się pogodzić
moje dziecko też wstaje w nocy ze dwa trzy razy na jedzonko i ogólnie teraz częściej je niż jak był malutki

OJJ - to chyba niezbyt dużo czasu, ale dacie radę!
To jest przekichane, że tak szybko trzeba zostawiać te nasze malenstwa!!!

tak mamka - mój mały jest tylko na piersi, ale mam jeszcze tylko 3 tygodnie żeby nauczyć go jeść i pić z butelki, bo za 3 tygodnie wracam do pracy.

Asienkaj nie jesteś sama ja wracam do pracy 27 maja :/ Mały zostanie z babcią, też mi ciężko jak o tym pomyśle ale staram nastawić się pozytywnie, że jakoś to będzie.

Dagmarka ja zauważyłam, że nie ma różnicy czy mały zaśnie o 19 czy np o 21 to i tak budzi się o 7:00. Także u nas o 19 jest kąpiel i o 20 mały śpi.

My zaraz mykamy do babci na botwinkę :D dobrze, że mamy blisko bo pogoda do bani.

Mi macierzyński skończył się 4 maja i od 5 do 25 jestem na wypoczynkowym a od 26 do 10 czerwca na wypowiedzeniu. Nie mam do czego wracać bo moja firma w Gdańsku polikwidowała sklepy a zresztą i tak już nie chciałam wracać do tej pracy. Pomalutku rozglądam się za czymś nowym najlepiej od 8-16 i weekendy wolne...
Ja mam mamę tu w Gdańsku i jak coś to ona mi się zajmie małą.

my mamy u Malutka ciemna roleter, ale i tak zazwyczaj o 6.30 juz nie spi...

moj macierzynski tez juz sie skonczyl, od dzis do 22 lipca mam urlop wypoczynkowy, a potem... strach pomyslec :(

Ja tez nie mam żadnej rodziny, także opieki nie mam do małego.
Oddaję do żłobka i mam nadzieje, że jakoś to przezyję. Opinie o tym żłobku sa dobre, także chyba nie będzie źle, tylko te choroby brrr.....

Maja a próbowaliście maści?

Tak, wlassnie pielegniarka z przychodni swietokrzyskiej. Niby przepraszala, ze bez zapowiedzi, no ale co z tego skoro nas obudzila. Bylo po 8 akurat udalo mi sie Synka ululac i wtedy zadzwonil domofon...ale bylam zla... Polozna byla u nas kilka dni po porodzie, a teraz pielegniarka, one niby sprawdzaja nie tylko pielegnacje ale i socjal. tylko ze ona jak weszla do salonu to tak w nim zostala, nawet pokoju dzieciecego nie chciala ogladac. dziwne to takie

Mamka, nie wiemy na co jest uczulony, tak jak w 3 miesiacu pojawily sie te liszaje przy uszkach tak sa do dzis, tylko teraz to juz nie tyle liszaje co saczace sie ranki, dramat, juz nie wiem jak Mu pomoc, szukamy dobrego alergologa lub dermatologa. na razie wizyta 18 maja u jednego niby fachowca, a potem 30 u koklejnej podobno super specjalistki.

My tez myślimy o drugim lub nawet o trzecim za jakiś czas wiec nie chce wyrzucać ani oddawać a później od nowa kupować, szczególnie ze mam tez dużo rzeczy dla chłopca od znajomych, których Laurka wogole nie nosiła ale gdzie ja mam to wszystko składać to juz nie wiem

a co do ubranek to ja tez mam juz dwa pudla , niedlugo nie bedzie gdzie chowac, narazie leza w szafie na przedpokoju ,

nie chce wyrzucac bo myslimy o drugim za jakis czas wiec szkoda

tak wazm zazdroszcze ze mozecie isc na wychowawczy , my nie damy rady z jednej pensji niestety , tak mi jest z tym zle, jedyne co dobre to ze nie bedzie szla do zlobka tylko z dziadkiem bedzie i ze niedaleko pracuje , bo do dziadka bede miala 5 minut takze szybko bede w domu

A co do ubranek to u nas stoi już wielki karton z zamałymi ubrankami, nie wiem kiedy to sie uzbierało bo dopiero 5 miesięcy minęło a co dalej? gdzie to chować? szkoda ze strychu nie mamy

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...