MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.6 (46)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-6-45-t196880,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.6 (46)

łoo rany ile ciuszków zakładasz, ja polowe mniej a mala w wózku.

Ja przestałam małą przebierać w nocy - dzieki temu po karmieniu od razu zasypia.

Od 3 dni awanturnik z niej się znowu zrobił ;/ po spacerze ani myslala by spac ;/ czyzby koniec spania po spacerach??? a bylo tak pieknie :)

Morela, ja też już po spacerku w chuście Piękny dzień, prawda? :)
Mati mi usnęła w chuście i fajnie ludzie reagowali na nasz widok :)) Też się zgrzałam na maxa!!
Co do ubierania mam też ten problem. Dziś chyba za ciepło ją ubrałam, bo założyłam :
Bdy krótki rękaw
body długi rękaw
bawełnianą bluzeczkę,
welurkowa bluzę,
kurteczkę ortalionową na polarku
rajstopki
cienkie spodenki
dresik ( ostatnio miała chłodne uda)
i 2 pary skarpetek.
Teraz dalej śpi na mnie w tym całym ekwipunku, ale muszę ją wyjąć ( co pewnie zakończy się pobudką ;) )

Dobrze masz z Matuszkiem, że Ci śpi w nocy!! :) Zazdroszczę, ale wierzę, ze i u nas kiedyś się zdarzy choć jedna przespana noc :)))

Panna super to jest:)

Filip tez probuje lapac sie za stopy ale jak wykumal ze potrafi sie przekrecac z pleckow na brzuszek to robi to coraz czesciej:) tylko na jedna strone jak jest u was?

Co do pieluchy to ja czasami zmieniam w nocy a czasami nie:P A jak z pizamkami co ile zmieniacie malym?

Na spotkanu nas nie bedzie calkiem zapomnialam mamy wirowke i rehabilitacje yyyy :(

Bylismy dzis w akademi medycznej i bede miala to wycinane na miejscu we wtorek za tydzien a potem po paru dniach na sciagniecie szwow. Tylko nie wiem jak z karmieniem z wtym dniu mlody bytli nie chce a znieczulenie ktore dostane troszke wnika do mleka matki chodz powiedzili ze duzej dawki nie dostane hm...... do tego czasu musze jeszcze zrobic pare badan i zdjecie szczeki tyle kasy przed swietami idzie :(

Panna myślałam, że to coś w stylu naszego klubu mam i już chciałam podsunąć mężowi ;) No ale niestety... Swoją drogą uważam, że wystarczy SR. Mojemu mężowi, żadne szkolenia z opieki nad dzieckiem nie były potrzebne, chociaż na początku jak zajmował się Matim to oczywiście musiałam wszystko nadzorować...

W nocy nie przewijam, a to z tej prostej przyczyny, że Mati przesypia całe noce.

My już po spacerku, zdziwiłam się, bo Mały nawet zasnął w chuście, co mu się wcześniej nigdy nie zdarzyło. Tylko nie wiem, czy nie za ciepło go ubrałam, włożyłam taki lżejszy kombinezonik, na nóżki dodatkowo cieplejsze spodenki i skarpetki. Po spacerze byłam cała zgrzana i on też jakiś taki gorący... Hm, ja to od dźwigania tych 7 kg, ale on... już sama nie wiem jak go ubierać do chusty...

widziałyście to? :)
http://dziecko.trojmiasto.pl/Bedziesz-ojcem-Wstap-do-Fathers-Club-n43861.html

hej mam prosbe bo moja mama potrzebuje wczorajsze numery faktu z faktomanii jesli ktoras by miala to bardzo prosze:). W nocy nasz maly dal nam popalic wogole spac niechcial i grasowal dosc glosno piszczac. Tak oslinil spiworek i ulal ze polozylam na kaloryfer zeby wyschnal a on dalej nadawal i w pewnej chwili odjechal. Spal 2 godziny z nami bo juz niechcialam go ruszac. Potem zapakowalam go w spiworek i do lozeczka. swietnie sie spalo on na srodku rozlozony a my obok skleszczeni hehe. Bylam dzis na spacerku ladna pogoda:)

Właśnie był u nas kurier - z paczką z 23 książkami - prezent jednej z babć :) dla wnuczki. Miałam problem aby pudło do mieszkania wnieść.

Muszę szybko Elizę nauczyć czytać :P

A na poważnie - całkiem fajne są - z klockami, przyciskami itd. Wiadomo jeszcze nie na teraz - ale to tylko kwestia czasu :).

U mnie nie maa opcji podnoszenia gondolki :( Może powinnam wkładać jakiś koc, żeby była wyżej?
Bezsensu takie spacery jak mała się drze, bo to stres dla nas obu.

Asku, ale masz fajnie ;) Ja na razie chce pol roku wychowawczego, a pozniej.. sie zobaczy ;) Jakos w ogole nie wyobrazam sobie zostawienia Mati i powrotu do pracy.. Najchetniej siedzialabym z niaz pojdzie do przedszkola hihihi

Ja już po spacerze mała spi na werandzie. Co do gaworzenia to czasem jest zabawnie a czasem aż głowy wszystkim pękają jak młoda się rozkręci na całego to koniec śmiechów tylko trzeba myśleć czym ja zająć by sie uspokoiła

panna, ja pracuje w szkole i na moje miejsce jest moja kumpela do czerwca...wiec ja wracam od poczatku roku szk. czyli 01.09.2011:)

oby, oby dał żyć swojej matce:)

Ja zmieniam w nocy tylko raz :) co do wózka to moja nie ma wyboru bo nie mamy chusty wiec jest przyzwyczajona i zazwyczaj spi

hallo :)

wczoraj bylismy na 2 dawce meningo i w tym roku zostala nam tyklo 3 dawka hexy :) mlody wazy 8450 :) i od jutra poza jablkiem bedzie dostawal kaszke sinlac zamiast 1 mleka

Mikołaj przyniosl wczoraj mlodemu konika na biegunach-smialam sie bo to prezent na 2-3 lata ale bylam w szooooku kiedy posadzilam malego i okazalo sie ze bardoz mu sie spodobalo bo az krzyczal ze smiechu :)

u nas bylo do niedawna tak, ze jak gdzies jechalismy ( np. centrum handlowe, Ikea) to mlody spal calyczas a teraz okaaa duze i sie rozglada.. na szczescie nie placze tylko glosno gada i cos tam krzyczy sam do siebie :D

wlasnie sie obudzil, ubieram go i spadamy na spacerek i do babci :):)

milego dnia wszystkim :):)

Pokaże pokażę :) - jak tylko wszystkie błędy poprawimy.
Stronka ma być w założeniu portalem społecznościowo promocyjnym - coś na zasadzie naszego wątku promocje pieluszkowe i niepieluszkowe - tylko w czytelniejszej wersji :).

Ehhh- ja też chcę aby moja wkładała nóżki do buzi - to takie słodkie ... Szkoda, że ja mam ponad dwumiesięczne opóźnienie - jak moja zacznie bawić się nóżkami to Wasze już będą raczkować ...

Ja jestem leniwą matką i nie zmieniam w nocy pieluchy ... Ostatnio karmię "na śpiocha" więc zmianą pieluchy bym tylko rozbudziła - a ona szybciej je jak śpi :P

Aśku - bo u mnie - poza wstawaniem - Kostek był właśńie taki jak Marcelek - awantury, cały czas się mną zajmuj mamo, nie musisz się myć, mamo, bo będę płakał, bądź ze mną cały czas, mamo i nie myśl sobie nawet, że zrobisz obiad nie trzymając mnie na rękach, mamo (ok, ostatecznie godzę się na to, żebyś mnie wzięła do chusty, ale pamiętaj - robię Ci wielką przysługę, mamo...)

No więc ta przemiana to naprawdę jakaś magia... :) Trzymam kciuki, żeby Marcelek też dał Ci żyć.
Aśku - a Ty co robisz po macierzyńskim? Wracasz do roboty czy zostajesz chwilę z młodym?

wow gwaizduś jak ja Ci zazdroszcze tego spanka:)

z tym wózkiem u mnie to samo było, az stwierdziłam ze niebede z młodym wychodzic bo wioche robi tak sie drze...tez podwyzszyłam oparcie i młody jedzie oczy jak guziki tak obserwuje czasem nawet sie usiechnie:)

panna, mój młody sie nie naprawi bo on sie niepopsuł...on taki jest zawsze wstawałam do niego zylion razy w nocy:( ale dobrze ze Kostek jak to napisałas "zrobił sie bardziej ludzki"- rozbawiło mnie to:D

Nyzosiu, czekaj tylko aż Hela zacznie brać 2 stópki na raz do buźki i ze smakiem oblizywać paluszki :):):) u nas Mateuszkowi zaczyna powoli mijać już ta faza, za to teraz zaczął podczas snu sam się układać na boczek, już źle mu się spi na pleckach:) Mateuszek na szczescie od poczatku nam dawał ładnie pospać w nocy, jak zasnie o 21 tak dopiero o 6 rano robi mi pobudke na karmienie:):)

Ajcia - jeśli chodzi o spacer w wózku, wczoraj miałam podobną sytuację. Poszłam z małym na zakupy, po 30 min drzemki płacz. Więc podwyższyłam mu oparcie w gondoli i pomogło. Mały się zaciekawił, a jaki był przejęty przejeżdżającymi samochodami :-)

Jeśli masz taką możliwość, to spróbuj. Na forum było już kiedyś wątek na ten temat.

Cześć Dziewczyny!

Chyba mi głowa odpadnie, tak mnie boli. W nocy Mati budziła się zylion razy i chyba dziś przetestuję, czy u siebie w łóżeczku nie będzie jej lepiej, bo może się budzi, bo jej niewygodnie z nami??
Ale za to jak zasnęłyśmy rano, to spałyśmy do 10:30 ;)

Teraz leży obok, wyciąg nóżki do góry, robi szpagat i łapie się za kolanka. Super, wygląda jak mały budda :))))
I gada do telewizora aby, by, gy, le, ebwu, bwie, bu, abuu a na końcu krzyk - aaaaaaaaam ;)
Jest taka słodka, że mogłabym ją schrupać i kocham ją nie do opisania :)

Ja dzisiaj też planuję spacer w chuście. Wczoraj spróbowałam jeszcze raz wózek i nie zasnęła, ale po 30 minutach zaczął się płacz.
Wczoraj podczas płaczu dołączyła do płaczu swoje piszczenie. Generalnie strasznie się martwię jak płacze, ale ten efekt piszczenia był śmieszny :)) Jakby jeszcze bardziej chciała podkreślić swoje "cierpienie" i w akcie desperacji musiała prezentować swoje wszystkie umiejętności ;)
Wiecie co, ona już chyba jest za duża na tą gondolę, bo krępuje jej ruchy. Może stąd ten płacz? Najchętniej bym już ją przesadziła do spacerówki..

Aaa mam pytanie - zmieniacie swoim maluszkom pieluchy w nocy jak jest tylko siusiu?

A co do stroików i własnoręcznych dekoracji świątecznych, to podziwiam :)) Ja chyba źle sobie jakoś organizuję czas, bo jestem dumna z siebie jak ogarnę chałupkę i zrobię obiad bez Matisiowej aferki a gdzie tu jakieś zajęcia nadprogramowe ;)

Nikaa - smacznego! Ja jak otworzę ciastka, to cała paczka idzie na jeden raz :/ MASAKRA!! :)

Miłego dnia!!

Nilkaa - co to za strona? Pokaż! :)

racja- ale my mamy super nieszczelne ...

jakbysmy grzali nadal tak jak teraz to zaplacimy miesiecznie 1500 za ogrzewanie, nie mowiac o tym ze super sucho jest:(

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...