MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

a u nas odwrotnie :) mąż ma świetny gust :) Tylko, że mu się podobają najczęściej najdroższe możliwe rzeczy :( ( nie znając cen zawsze trafi w astronomiczne kwoty) - i trzeba wypośrodkować.
Na dodatek wszystko też jest w stanie zrobić - w redzie sam całą łazienkę zrobił, podłogi kładł itd. Tylko cekolowanie sobie odpuściliśmy bo to brudna robota. No ale u nas też kawałek ściany sam cekolował.

A mnie to nie bawi - ja bym najchętniej wynajęła kogoś kto mi zaprojektuje mieszkanie i już. Znajomi tak zrobili i efekt naprawdę super.

Dobrze, że redę tydzień temu skończyliśmy - masakrycznie dużo roboty było z tym urządzaniem mieszkania - tym bardziej że chcieliśmy po najmniejszych kosztach no i ładnie i solidnie - to już naprawdę ciężko osiągnąć :(.
Wypadałoby jeszcze na balkonie płytki ułożyć ale to za rok w wakacje najszybciej.

Nyzosia - super - w przyszłym tygodniu jak najbardziej.

Mi się wydaje że w pewnych kwestiach my - w sensie babki - decydujemy i dajemy gotowe do zatwierdzenia a w pewnych oni. U nas np. ja się nie wtrącam w sprawy komputera, samochodów, telewizora itd:) mąż wybiera a ja tylko przytakuje (bądź nie:):) he he nie powiem nie zawsze dobrze na tym wychodzimy ale to jest jego pole do popisu.
Do domu wspólnie wybieraliśmy sprzęt agd, kanapę, meble - takie większe rzeczy. ale ogólną koncepcję, kolory ścian, kafle itd wybierałam ja.

Co do fototapety to nie mam doświadczenia. wiem że są jakieś w castoramie. ale chyba najlepiej z necie poszukać.

no u nas to samo. A on i tak powiedzial zebym sama wybrala bo lepiej to zrobie. Dobrze ze na tate moge liczyc:P on to cos podpowie:)

a jak z tymi fototapetami mozecie polecic cos?

u nas przed impreza haloweenowa była mega, ale naprawde mega awantura:/ na szczescie sladu po niej ni ma:)

tak, faceci juz chyba maja, wola zeby kobieta podała gotowe do zatwierdzenia...u nas tak ze wszystkim...kolor scian, meble...nawet wesele raczej było na mojej głowie...tzn. musiałam mu propozycje przyszykowac a to sali, a dekoravcji, zespol itp....

He he no jak chłop ma się wykazać jak Ty mu pokazujesz on mówi swoje zdanie a Ty i tak się z nim nie liczysz:))))
U nas też większość wybierałam ja, część rzeczy wspólnie ale to na prawdę nie wiele. mi akurat to nie przeszkadzało bo ja miałam niezłą zabawę urządzając chałupę.
Mąż się tylko krzywił na amarantową ścianę w dużym pokoju ale jak zobaczył efekt to przestał marudzić:)

boje sie tylko czy to normalne bo naprawde tak sytuacja byla goraca i w nerwach kazdy nawzajem wredny jak sie da ze myslalam ze pekne ajjjj normalnie najchetniej w tym momencie chcialabym nie miec nic z nim do czynienia. Jestem wsciekla bo on mysli ze ma racje a ja ze ja kazdy stawia na swoim :(

a co do remontu to sama wszystko wybieram a jemu pozniej pokazuje a on tylko przytakuje albo cos powie ale raczej nic super:P niestety nie ma wyobrazni gustu itp :P jak cos sie pytam zeby doradzil to jak slysze jak on by chcial to bym miala cyrk w domu:P wiec chyba lepiej sie nie pytac tylko ciezko mi samej :(

Ssabinka uważaj bo teraz w czasie remontu złych emocji może być więcej. My mieliśmy pierwszy mały kryzysik jak remontowaliśmy nasze mieszkanie - stres, zmęczenie (sami dużo robiliśmy), presja czasu, ciągły brak kasy...było ciężko. a po skończonej robocie satysfakcja ogromna!

asku zyje zyje:) czytam ale jakos nie wiem co pisac:P

remont ruszyl, teraz trzeba wybierac wszystko a tak malo czasu zostalo drzwi zamowione kuchnia tez szafy tez. Teraz szukam fototapety new york:) mozecie cos polecic?

w piatek nas nie bedzie bo wybieram sie pierwszy raz do kosmetyczki:P

ale sie pozarlam z Kamilem jezuuuu dawno nie mialam tyle zlych emocji na raz w sobie mialam ochote zabrac filipa i nie wrcac z nim do domu yyyyyy normalnie przydalaby mi sie grucha szkoda ze nie moge spac w innym pokoju.....

Akacja spoznione sto lat :)
nyzosia wszystkiego naj naj :)

Morela to fantastycznie! wiedziałam że tak będzie bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)

Ja niestety w piątek odpadam bo mamy lekarza na 11:30.

Nilkaa ja się chętnie z Tobą umówię na popołudniowe spotkanie w tikirumie:) możemy się zgadać w przyszłym tygodniu.

Ssabinka pewnie szalenie w nowym mieszkaniu...nie ma czasu dla nas:(

Ja po rodzinnej imprezie. było bardzo sympatycznie, Hela wszystkich zabawiała a jak goście wyszli to grzecznie poszła spać. a nie jak rok temu - goście musieli uciekać bo Hela dostała histerii i godzinę ją uspokajaliśmy...jednak fajniej jest jak Helka jest starsza:)

aśku:
akurat te dwa dni to trzymam na okres świąteczny - szkoda by w tym czasie pracować ... i tak mi brakuje jeszcze dwóch dni i nie wiem co z tym zrobić :(

Morela:
super, że tak szybko znalazł pracę :)
Morela: jak na razie to dobrze - ja teraz też wolę przystopować, nie chcę tracić ani dnia z życia Elizki. Wybieram tylko te szkolenia i konferencje po których mogę wrócić tego samego dnia i o sensownej godzinie do domu.

Spełnienia marzeń Nyzosiu :)

Przyszła mamo nie zazdroszczę sytuacji... Zostaje jeszcze opcja zawożenia Liwii do opiekunki, jeśli Twoja mama nie chce nikogo w domu, no ale to chyba w ostateczności. Myślę, że jednak lepiej spróbować się dogadać z mamą lub teściową.

U nas też niestety kiepsko z wyjściami, dziadkowie daleko, tylko nasze 2 siostry nam zostają i korzystamy z ich pomocy w ostateczności, średnio raz na miesiąc albo jeszcze rzadziej. O jakimś wyjściu w weekendy to możemy sobie pomarzyć, bo dziewczyny są młode i same imprezują...

Pochwalę się, mój mąż jutro zaczyna pracę :) Wprawdzie nie jest to wymarzona praca, ale zawsze coś... A ja pluję sobie w brodę, że zmieniłam dział, bo wprawdzie teraz mam dużo mniej stresu i zero wyjazdów, ale za to zamknęłam sobie drogę do wyższych zarobków... Ech coś za coś...

nilkaa, masz 2 dni opieki na dziecko do końca roku, nie? moze nie marnuj tego i wpadaj na spotkanie:D

A może jakieś popołudniowe spotkanie w Tikurumie?

Tak bym chciała zobaczyć resztę maluszków:).

U nas też ostatnio rzadko kino, teatr - no ale czas się na coś wybrać.

już Ty mnie nie kuś;pp

przyszła mamo, ja małymi kroczkami..dałabym jej szanse...zacznijcie powoli..np. niech idzie z nia na spacer, albo na 2 godzinki itp...kiedys bedzie jakas nagła sytuacja i lepiej zebys juz troszke ufała tescioiwce skoro na mame tez srednio mozna liczyc

apropos dziadkow, to maz wyjezdza jutro i...jade z młodym do rodziców...dom duzy, ogrod niech sie chlop wyszaleje...ja oczywiscie odpoczywam na gorze a dziadki sie produkuja:)

Asku - zaproszenie otwarte :-) Tu masz na zachętę ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=QIS7h48SYsE&feature=related

Przyszła mamo - ja bym najpierw wysłala męża, żeby pogadał z teściową. W końcu to jego mama.

my po 4h spacerze ;) zrobiłam zakupy w biedronce i dziś robię mięso mielone w sosie słodko-kwaśnym zapiekane w cieście francuskim, zobaczymy co z tego wyjdzie, do tego obowiązkowo wino już się chłodzi w lodowce

ja nie wiem co z dziadkami Liwii, tylko mój tata się nią bardzo chętnie zajmuje, siostra mojej mamy już nie raz zwracała jej uwagę, moja mama bardzo dobrze wie jak bardzo jesteśmy jej wdzięczni ze w ogóle zostaje z małą, nieraz jej o tym mówiłam, nie wiem czemu tak się zachowuje powtarza mi tylko ze ona tez musiała sobie sama radzić, zazdroszczę wszystkim których babcie szaleją za wnukami, u nas tak nie ma i nie sadze by się zmieniło, nie wiem tylko co zrobić z teściową, czy jej zacząć dawać małą

heheh, ja mogę z Toba iść Sebastiana posłuchać:ppp

mysmy poszły na dwu godzinny spacerek mała pospała 40 minut więc super fajna pogoda słonko i wmiare ciepło trzeba korzystać puki chlap niema i deszczu i sniegu

Hubcio bawił się znakomicie w Tikirumie. A najbardziej upodobał sobie basen z kulkami. Śmiesznie razem wyglądali z Helą w tym basenie - takie dwa maluchy zakopane w piłkach po szyję :-)

U nas z opieką nad małym nie jest źle. Babcie sa chętne. I nawet bracia tez :-) Ale tez staramy się nie za często to wykorzystywać. Strasznie np brakuje nam kina, ale jakoś szkoda mi wywozić malego na wieś z tej okazji. Co innego koncert albo jakaś impreza, no ale tu tez bez szaleństw. teraz bym się chętnie wybrała na Zakopower do filharmonii. Mąż się nie zgadza, bo twierdzi że się podkochuję w Karpielu-Bułecce ;-) Coś w tym jest hehe

Jeśli chodzi o piątek to ja jestem wstępnie na tak :-)

nie no ja tez lubie, chociaz wymyslne danie to nie jest;) Moj dzisiaj dluzej w pracy, jak wroci to mialam isc na fitness ale coraz bardziej mi sie nie chce....:)

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...