MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

oj tam , oj tam:)

my jutro mamy szczepione:///
laski, ile dawek dostały Wasze dzieci na pneumo? bo ja własnie czytam na stronce,ze 12-23 mce- dwie dawki a po 2 r. ż jedna dawka...a ja chce przed przedszkolem zaaplikowac młodemu

Ostatnim razem byłam właśnie chwilę po 10:00. No chyba że się coś zmieniło. Na wszelki wypadek wyślę ci nr tel na priv, to sie najwyżej będziemy łapać na tym waszym Fikakowie ;-)

Aśku - ty to potrafisz czlowieka dobić tym jedzeniem. Na szczęście wcinam sałatkę, więc się nie dam sprowokować hehe

hejka, ale jestem najedzona jak świnka:) teściowa sie mega zastawiła i jeszcze dostaliśmy na wynos schabik z brzoskwinka i karkóweczke pieczoną:DDD

Dzis jeszcze posortowałam ciuszki M. zapakowałam w 3 torby, oproznilismy piwnice z rzeczy typu maty, karuzelki, rożki...i jutro przekazujemy dalej kuplowi co na syna czeka i remontuje własnie mieszkanko na sokołce:) ja za to jutro odbieram kolejne tony ciuchów po synku koleżanki...takze wymiana trwa i troche jeszcze potrwa:ppp

A tikirum jest od 10? bo już nie pamiętam:) jak jest od 10 to może być 10:) Hela i tak wstaje o 6...

Nyzosiu - jutro bardzo chętnie. Ale może na 10:00? Mały o 12:00 jest już totalnie padnięty.

My też byliśmy na dlugim spacerze, mąż nie dał się jednak namówić na Witomino, więc pospacerowaliśmy po Gdyni. Też widziałam dzieciaki w koszulkach z krótkim rękawem :-) Jesli chodzi o mnie, tak może być do końca grudnia.

He he nie wiem o co w tym chodzi ale ja tam mam urodziny w Zauszki:
Zaduszki – polski współczesny odpowiednik pogańskiego święta Dziadów. Przypada ono 2 listopada, po dniu Wszystkich Świętych.

oo tu jest wytłumaczone:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Zmar%C5%82ych
Dziś jest wigilia Święta Zmarłych.

I właśnie w wigilię się "świętuje" - pamiętam, że to zakręcone jakoś było.

Jutro masz?
O ile pamiętam dziś jest wszystkich świętych a jutro zmarłych.

Pamiętam, że kiedyś to Kaśka sprawdzała, ale może już mi się pomyliło?

Nilkaa ja mam urodziny w Zaduszki....

my też cmentarze mamy zaliczone - źle nie było, do Kosakowa pojechaliśmy po mszy więc problemów z parkowaniem nie było i ludzi też już nie (poza tym to mały cmentarz akurat jest).

Na Leszczynkach gorzej, ale akurat cała rodzinka była to chwilę pogadaliśmy.
A potem na urodzinki do mojej siostry, bo ona tak samo jak Nyzosia ma urodziny w Dzień Zmarłych.

No ale pogoda fantastyczna- nie pamiętam kiedy na groby szłam w jesiennym płaszczyku - do tej pory zawsze były to już zimowe ciuchy.

Fakt pogoda boska. nie pamiętam już żeby 1 listopada było tak ciepło. ludzie w krótkich rękawach dzisiaj chodzili:)

boze pogoda dizs jak nie w jesien ;)
nie lubie cmentarzy ale bylam z obowiazku

Z cenami żywności faktycznie jest gorzej - widzę że jest różnica w porównaniu do wiosny. jak siedzę w domu to bardziej kontroluje wydatki więc teraz widzę ile co kosztuje. słabo...

Malgo ja zrobiłam szarlotkę:) mam całą blachę. w ogole narobiłam się jak dziki osioł i ledwo żyje...

Akacja jak z jutrem? 11 w tikirumie?

My bylismy na cmentarzu na Spokojnej i bylo ok, nawet byly miejsca do zaparkowania.
Bylismy w FunParku w Gemini dzisiaj, jak dla mnie to juz dla naszych dzieciakow jest ok:) Mozna z dzieckiem wchodzic w te wszytskie siatkowe labirynty, zjezdzac na zjezdzalni. Jest trampolina, kulki. Jest tez taka mala zjezdzalnia dla maluchow jak w GM i kilka zabawek ale Ami smigala po tych labiryntach:) Byla zachwycona, wyjsc nie chciala;)

a mysmy byli dzisiaj na witominie i jakos wmiare oki była a na łostowicach bylismy w niedziele tam to sie dzieję masakra...

u mnie kumpele mówiła że u niej w banku zwalniaja a ona ma umowe do grudnia i obawia sie że ja to spotka niestety a ma ciężko biedna mąz po operacji kolana niewiadomo kiedy do pracy wróci dwójka dzieci już sprzedali samochód zeby miec z czego żyć...

ja zaczyna ma poważnie od stycznia szukać pracy może teściowa zgodzi się małej pilnować( od marca zaczyna z prababcią szykować działkę do sezonu a ja wole żeby małej na całe dnie tam nie zabierała bo jej niebedzię pilnowała tylko sadziła kopała itd ) bo jest coraz ciężej jeszcze ledwo dajemy rade narazie szukam czegoś na weekendy lub popołudnia
ale jest ciężko i to bardzo...

jaką mam ochotę na jabłecznik masakra

u nas małej niestety ciagle ktoś podsuwa słodycze dzisiaj moja babcia dała jej prince polo i był ryk i zjadła prawie całe a mój ojciej jej ciągle kinder kupuje wrrrrrr

Za mną delegacja i tydzień bez moich chłopaków... Chyba tylko dzięki nawałowi spotkań jakoś sobie poradziłam z tęsknotą i tym, że nie ma ich ze mną... Nigdy wcześniej tak się nie cieszyłam, że wracam do domu :) Fajnie, bo dostałam wolny poniedziałek i mam więcej czasu dla Mata, normalnie czuję się jak bym była na dwutygodniowym urlopie. Szkoda, że już ostatni dzień.

Mati od kilku dni rozchodził się na dobre i już w ogóle nie raczkuje :) Niestety często ma odmienną wizję co do kierunku spacerów niż nasza i są protesty. Zastanawiam się czy nie sprzedać wózka, bo już od kilku miesięcy go nie używamy.

A z chorobami też powoli wychodzimy na prostą, kaszel wciąż ma, ale o wiele rzadziej, katar też raczej sporadycznie. Gardło ładne :) Już nawet byliśmy w sobotę na basenie, Mati oczywiście przeszczęśliwy, na początku trochę oszołomiony, ale po chwili już było szaleństwo na całego :)

My też nie mamy nikogo na trójmiejskich cmentarzach, ale kupiliśmy znicze i wybierzemy się jak będzie ciemno, poszukamy jakichś zapomnianych grobów...

co do pracy - wydaje mi się ze coraz bardziej dotyka nas kryzys ;/ u nas znajomi tez tracą prace w ostatnich 2 miesiącach coraz częściej, z bliskich osób już 4 ja straciły, jedna wróciła a le na fatalnych warunkach i za mniej niż polowe tego co zarabiała ;/ a ceny w sklepach coraz bardziej szokują - przynajmniej mnie, jak tak dalej będzie to nie wyobrażam sobie jak damy rade ;/

wstyd się przyznać ale dziś odbębniłam "chodzenie po grobach " byliśmy na Łostowicach, co tam się dzieje...juro pójdę na spokojnie z rana, może będzie miej ludzi, póki co usypiam małą, później jedziemy do teściów - jak mi się nie chce ! od jakiegoś czasu wizyty u nich to istna katorga ! co jesteśmy tam to babcia tylko by wpychała w młodą czekoladę, flipsy, ostatnio wymyśliła wafelki kawowe i delicje, kur... nie rozumie jak raz stanowczo mowie nie, i tak musi pokazać to małej a ta później się drze, a babcia zdziwiona ze ona nie może jeść słodyczy, w dodatku mąż coraz częściej się dopytuje kiedy zostawimy Liwie dziadkom...moja odp nigdy ;)
ehh wygadałam się trochę ;)

Hela robi dzisiaj dokładnie to samo:) kręci się w kółko i się cieszy:)

Akacja na szczęście jutro:) 1 mieć urodziny to już w ogóle przechlapane. moja babcia ma dzisiaj...

Może to dobry pomysł :-)

Na razie mały postanowil sobie potanczyć. Włączyliśmy mu nową Brodkę i zasuwa po pokoju. Najlepsze jest to, że odkrył kręcenie się w kółko i tak długo się kręci, aż pada jak długi :-) I się śmieje ;-)

A kiedy masz urodziny Nyzosiu? Dziś czy jutro?

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...