MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

oj tam , oj tam:)

my jutro mamy szczepione:///
laski, ile dawek dostały Wasze dzieci na pneumo? bo ja własnie czytam na stronce,ze 12-23 mce- dwie dawki a po 2 r. ż jedna dawka...a ja chce przed przedszkolem zaaplikowac młodemu

Ostatnim razem byłam właśnie chwilę po 10:00. No chyba że się coś zmieniło. Na wszelki wypadek wyślę ci nr tel na priv, to sie najwyżej będziemy łapać na tym waszym Fikakowie ;-)

Aśku - ty to potrafisz czlowieka dobić tym jedzeniem. Na szczęście wcinam sałatkę, więc się nie dam sprowokować hehe

hejka, ale jestem najedzona jak świnka:) teściowa sie mega zastawiła i jeszcze dostaliśmy na wynos schabik z brzoskwinka i karkóweczke pieczoną:DDD

Dzis jeszcze posortowałam ciuszki M. zapakowałam w 3 torby, oproznilismy piwnice z rzeczy typu maty, karuzelki, rożki...i jutro przekazujemy dalej kuplowi co na syna czeka i remontuje własnie mieszkanko na sokołce:) ja za to jutro odbieram kolejne tony ciuchów po synku koleżanki...takze wymiana trwa i troche jeszcze potrwa:ppp

A tikirum jest od 10? bo już nie pamiętam:) jak jest od 10 to może być 10:) Hela i tak wstaje o 6...

Nyzosiu - jutro bardzo chętnie. Ale może na 10:00? Mały o 12:00 jest już totalnie padnięty.

My też byliśmy na dlugim spacerze, mąż nie dał się jednak namówić na Witomino, więc pospacerowaliśmy po Gdyni. Też widziałam dzieciaki w koszulkach z krótkim rękawem :-) Jesli chodzi o mnie, tak może być do końca grudnia.

He he nie wiem o co w tym chodzi ale ja tam mam urodziny w Zauszki:
Zaduszki – polski współczesny odpowiednik pogańskiego święta Dziadów. Przypada ono 2 listopada, po dniu Wszystkich Świętych.

oo tu jest wytłumaczone:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Zmar%C5%82ych
Dziś jest wigilia Święta Zmarłych.

I właśnie w wigilię się "świętuje" - pamiętam, że to zakręcone jakoś było.

Jutro masz?
O ile pamiętam dziś jest wszystkich świętych a jutro zmarłych.

Pamiętam, że kiedyś to Kaśka sprawdzała, ale może już mi się pomyliło?

Nilkaa ja mam urodziny w Zaduszki....

my też cmentarze mamy zaliczone - źle nie było, do Kosakowa pojechaliśmy po mszy więc problemów z parkowaniem nie było i ludzi też już nie (poza tym to mały cmentarz akurat jest).

Na Leszczynkach gorzej, ale akurat cała rodzinka była to chwilę pogadaliśmy.
A potem na urodzinki do mojej siostry, bo ona tak samo jak Nyzosia ma urodziny w Dzień Zmarłych.

No ale pogoda fantastyczna- nie pamiętam kiedy na groby szłam w jesiennym płaszczyku - do tej pory zawsze były to już zimowe ciuchy.

Fakt pogoda boska. nie pamiętam już żeby 1 listopada było tak ciepło. ludzie w krótkich rękawach dzisiaj chodzili:)

boze pogoda dizs jak nie w jesien ;)
nie lubie cmentarzy ale bylam z obowiazku

Z cenami żywności faktycznie jest gorzej - widzę że jest różnica w porównaniu do wiosny. jak siedzę w domu to bardziej kontroluje wydatki więc teraz widzę ile co kosztuje. słabo...

Malgo ja zrobiłam szarlotkę:) mam całą blachę. w ogole narobiłam się jak dziki osioł i ledwo żyje...

Akacja jak z jutrem? 11 w tikirumie?

My bylismy na cmentarzu na Spokojnej i bylo ok, nawet byly miejsca do zaparkowania.
Bylismy w FunParku w Gemini dzisiaj, jak dla mnie to juz dla naszych dzieciakow jest ok:) Mozna z dzieckiem wchodzic w te wszytskie siatkowe labirynty, zjezdzac na zjezdzalni. Jest trampolina, kulki. Jest tez taka mala zjezdzalnia dla maluchow jak w GM i kilka zabawek ale Ami smigala po tych labiryntach:) Byla zachwycona, wyjsc nie chciala;)

a mysmy byli dzisiaj na witominie i jakos wmiare oki była a na łostowicach bylismy w niedziele tam to sie dzieję masakra...

u mnie kumpele mówiła że u niej w banku zwalniaja a ona ma umowe do grudnia i obawia sie że ja to spotka niestety a ma ciężko biedna mąz po operacji kolana niewiadomo kiedy do pracy wróci dwójka dzieci już sprzedali samochód zeby miec z czego żyć...

ja zaczyna ma poważnie od stycznia szukać pracy może teściowa zgodzi się małej pilnować( od marca zaczyna z prababcią szykować działkę do sezonu a ja wole żeby małej na całe dnie tam nie zabierała bo jej niebedzię pilnowała tylko sadziła kopała itd ) bo jest coraz ciężej jeszcze ledwo dajemy rade narazie szukam czegoś na weekendy lub popołudnia
ale jest ciężko i to bardzo...

jaką mam ochotę na jabłecznik masakra

u nas małej niestety ciagle ktoś podsuwa słodycze dzisiaj moja babcia dała jej prince polo i był ryk i zjadła prawie całe a mój ojciej jej ciągle kinder kupuje wrrrrrr

Za mną delegacja i tydzień bez moich chłopaków... Chyba tylko dzięki nawałowi spotkań jakoś sobie poradziłam z tęsknotą i tym, że nie ma ich ze mną... Nigdy wcześniej tak się nie cieszyłam, że wracam do domu :) Fajnie, bo dostałam wolny poniedziałek i mam więcej czasu dla Mata, normalnie czuję się jak bym była na dwutygodniowym urlopie. Szkoda, że już ostatni dzień.

Mati od kilku dni rozchodził się na dobre i już w ogóle nie raczkuje :) Niestety często ma odmienną wizję co do kierunku spacerów niż nasza i są protesty. Zastanawiam się czy nie sprzedać wózka, bo już od kilku miesięcy go nie używamy.

A z chorobami też powoli wychodzimy na prostą, kaszel wciąż ma, ale o wiele rzadziej, katar też raczej sporadycznie. Gardło ładne :) Już nawet byliśmy w sobotę na basenie, Mati oczywiście przeszczęśliwy, na początku trochę oszołomiony, ale po chwili już było szaleństwo na całego :)

My też nie mamy nikogo na trójmiejskich cmentarzach, ale kupiliśmy znicze i wybierzemy się jak będzie ciemno, poszukamy jakichś zapomnianych grobów...

co do pracy - wydaje mi się ze coraz bardziej dotyka nas kryzys ;/ u nas znajomi tez tracą prace w ostatnich 2 miesiącach coraz częściej, z bliskich osób już 4 ja straciły, jedna wróciła a le na fatalnych warunkach i za mniej niż polowe tego co zarabiała ;/ a ceny w sklepach coraz bardziej szokują - przynajmniej mnie, jak tak dalej będzie to nie wyobrażam sobie jak damy rade ;/

wstyd się przyznać ale dziś odbębniłam "chodzenie po grobach " byliśmy na Łostowicach, co tam się dzieje...juro pójdę na spokojnie z rana, może będzie miej ludzi, póki co usypiam małą, później jedziemy do teściów - jak mi się nie chce ! od jakiegoś czasu wizyty u nich to istna katorga ! co jesteśmy tam to babcia tylko by wpychała w młodą czekoladę, flipsy, ostatnio wymyśliła wafelki kawowe i delicje, kur... nie rozumie jak raz stanowczo mowie nie, i tak musi pokazać to małej a ta później się drze, a babcia zdziwiona ze ona nie może jeść słodyczy, w dodatku mąż coraz częściej się dopytuje kiedy zostawimy Liwie dziadkom...moja odp nigdy ;)
ehh wygadałam się trochę ;)

Hela robi dzisiaj dokładnie to samo:) kręci się w kółko i się cieszy:)

Akacja na szczęście jutro:) 1 mieć urodziny to już w ogóle przechlapane. moja babcia ma dzisiaj...

Może to dobry pomysł :-)

Na razie mały postanowil sobie potanczyć. Włączyliśmy mu nową Brodkę i zasuwa po pokoju. Najlepsze jest to, że odkrył kręcenie się w kółko i tak długo się kręci, aż pada jak długi :-) I się śmieje ;-)

A kiedy masz urodziny Nyzosiu? Dziś czy jutro?

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...