MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

hehe - u nas też podobnie - 6.20 - no ale 6.30 budzik i tak dzwoni, więc przebaczam te 10 minut

Pogoda beznadziejna

Pierwsza!

Moja Hela nie ma litości dla bezrobotnej matki! obudziła się o 6. i w ogóle co to za pogoda jest??

Akacja my specjalnie nie mamy teraz potrzeby wychodzenia więc nas to nie rusza. a biedna Helenka aż spazmów dostała więc wolę sobie odpuścić takie widoki. i babciom atrakcji:)
Poczekam aż będzie przesypiała noce.

No niestety jak wiele rzeczy ładnie nam się z Helką udało zorganizować tak spanie coś nam nie wychodzi:))) eee ale ona jest taka słodka że wszystko wynagradza:)

Jeszcze raz dzięki za życzenia :-)
Przydadzą się w moim wieku hehe Monika skończyłam 33 lata, ech...

W temacie małych dzieci, na moich urodzinach była moja przyjaciółka - mama 3 miesięcznego Tomka. Dla niej to było pierwsze wyjście od porodu. I jak bym siebie widziała rok temu :-) Wtedy poszliśmy na koncert do żaka i też miałam wyrzuty sumienia że wyszłam, to raz, a dwa ciągle chciałam wracać do domu ;-)

Nyzosia - ja bym się tak łatwo nie poddawała z tym wychodzeniem. Może za drugim razem będzie lepiej.

Może być ale u nas zasypianie samej nie wychodzi więc tak czy siak nie możemy wychodzić wieczorem.
W dzień nie ma z nią najmniejszych problemów. może nie być ani mamy ani taty:)

Dzięki za info o tych płatkach. poszukam. nazwa taka że zapamiętam:)

Wrzucam zdjęcia z piątkowego spotkania na stronę. powinny za chwilę być.

Nyzosia ja myślę że Hela tak zareagowała bo nie widziała jak wychodzicie. Obudziła się a tu nagle ani mamy ani taty. Ja jak wychodzę to zawsze mała wie bo widzi że się ubieram szybkie papa i wychodzę.

Ja właśnie myślałam o 1000zl za opiekę. Uważam że 1500 to przesada w końcu w domu siedzę a małą jeszcze by mi dowozili a poza tym to rodzina więc nie będę zdzierać. W sumie to jeszcze jest w fazie planu więc nie wiem jak będzie. A jeśli chodzi o spacerki to myślę że jak gdzieś dalej to mała w chuście a tak to mała w wózku a Martyna będzie miała już 1,5 roku więc na nózkach będzie zasuwać.

Akacja spóźnione najlepsze życzenia! Jakoś przeoczyłam a ile to wiosenek?

Akacja wszystkiego najlepszego!!!
Super że imprezki się Wam udały:)

Moja młoda niestety nie nadaje się na zostawanie z nikim innym niż my- wczoraj poszliśmy do znajomych, młoda została z babcią i jak się obudziła i zobaczyła że nas nie ma to była histeria i szybciorem lecieliśmy do domu:)

Przyszła mamo już Ci pisałam - podeślij zdjęcia na klubmamgdynia@gmail.com
Ja zaraz ogarnę zdjęcia i wrzucę na stronę.
A ciasta załatwiały dziewczyny z GM.

Kupiliśmy wczoraj młodej jeździdełko - ale była szczęśliwa!!! pół dnia na nim siedzi - po woli uczy się opychać i jeździć:)

A ja dziś w robocie, jak zwykle w weekend ;) Spotkałam się też ze znajomą, która ma córę prawie dokładnie rok młodszą niż K. Jakie to maleństwo! Nie wierzę, że jeszcze trzech miesięcy nie ma. Kiedy to było... Nie dziwię się, że ja tak źle przechodziłam poprzedni listopad, nie dość, że beznadziejny miesiąc, to jeszcze K. nie miał skończonych trzech miesięcy, dopiero w grudniu się ogarnęłam. Jakoś zamglone te wspomnienia mam strasznie, a to tylko 12 miesięcy temu...

Ania - a Ty czy P. macie urodziny?

Przyszła mama - to wrzuć zdjęcie jakieś, jak dostaniesz :)

Malgo - nie ma to jak szaleństwo, niech się tatusiowie wykażą!

ja bym zaproponowała jednak bliżej tysiąca - z tego co się orientowałam szukając niani, w przypadku niani - mamy opiekującej się dzieckiem płaci się jej około połowy stawki innej niani, która się zajmuje tylko danym dzieckiem ...

Czy to sprawiedliwe czy nie - to inny temat, ale bodajże tak się stawki na rynku kształtują, więc tysiąc to chyba przyzwoita stawka (choć znając życie podejrzewam, że rodzina spodziewa się że za 500 zł popilnujesz skoro i tak siedzisz w domu :(, niestety).

Asku poprosze przepisy na te kebaby i tartelinki bo nas tez niedlugo czeka impreza urodzinowa;)
Jakos w weekendy ciagle mamy cos do roboty, zawsze albo goscie, albo my w gosci idziemy, a mowia ze jak sie ma male dziecko to zycie towarzyskie lezy, u nas chyba odwrotnie;)
Wczoraj bylismy u moich rodzicow, potem u kuzyna, dzisiaj 55 rocznica slubu dziadkow meza, a potem jeszcze do moich dziadkow na kawe.
Czas sie poobijac:)

a jak Tobie imprezka sie udała?
mały juz harcuje, okazało sie ze u moich rodziców spi cała noc!!! a u nas 4 pobudki, ja tak mame nastwiłam...ona wystraszona a ten spał jak suseł:) i wgl. rodzice zachwyceni..i mówia ze teraz tak pusto bez młodego, sami w ogromnej chacie:)))

takze. młody zdał egzamin na 5-tke, teraz wiem ze mozemy go na weekendy tam podrzucać, i nie koniecznie wtedy iść na impreze...ale np. taki weekend w wyrku, leniuchowanie itp...zostawiliśmy juz łóżeczko turystyczne tam u nich:ppp

a tyle zarcia mi zostało, ze własnie odgrzewam nam obiad..
kebaby z chilli i tartelinki ze szpinakiem i feta robiły furore:)

a mój mąz zabrał mała na spacerek a ja mam chwile dla siebie długa kapiel a puźniej kawka i coś słodkiego:-)

I to się nazywa rozpusta w biały dzień :-)
No ale macie za to prawdziwy wolny weekend. Zazdroszczę ;-)

akacja, ratunku:)))) żyje, tyleee spałam ale i tak oczy sie kleja...o 5 do chaty zladowalismy...i dopiero teraz jedziemy po mojego babla:) ale sie za nim steskniłam:D

Dzieki za życzenia!

Ale co to za urodziny jak mąż i mama pospali dziś do 10:00, a ja na nogach od 7:00 ;-)

Ale i tak było bardzo przyjemnie. Obiad zjedzony do końca, więc rodzinie chyba smakowało. Potem ze znajomymi ruszyliśmy na Sopot. wytańczyłam się za wszystkie czasy :-) Prezenty też dostałam super, a od męża jednak bransoletkę Pandory :-) Wywróżyłyście chyba, hehe

Aśku - a jak u was? Żyjesz, czy jeszcze śpicie cwaniacy? ;-)

ja bym zaproponowała taką samą stawkę jak Kiciuchna 1500, podając ja sugerowałabym się tym ze to jakby nie było 3 dzieci do upilnowania, nakarmienia, przewinięcia itp a wyjścia na spacer jak zorganizujesz ? dla mnie to byłby chyba największy problem ;)

dziś przyjeżdża moja znajoma - za 2 miesiące rodzi dziewczynkę i oddaje jej ciuszki, mąż tez sobie idzie wiec zapowiada się super dzień ;)

Ja bym wziela 8 zł za godz, czyli w tym przypadku ok 1500zł na m-c. Wydaje mi sie ze to nie jest wygórowana cena. No chyba, ze kuzynka nie ma kasy to wtedy ewentualnie mniej ok 1000zł.
Nianie teraz chca od 6-10 zł za godz i wiecej, zalezy od doświadczenia, wykształcenia, umiejętności i zakresu opieki (gotowanie, pranie itp)...

Dziewczyny impreza była super! Dzieciaczki tak urosły.
Ja to zawsze się cieszę że się wyrwę z domku gdzieś dalej bo kolejkami mi się nie chce podróżować w jesienne szaro-bure dni.

Nyzosia te musli to firmy COW&GATE są super moja Martynka wcina bo są drobniutkie i można z jogurtem naturalnym lub w formie owsianki. Naprawdę polecam. Oni też słoiczki robią i jeszcze inne jedzonko dla dzieci.

Byliśmy dziś u kuzynki i jej miesięcznej córeczki i zaproponowali mojemu mężowi żeby został ojcem chrzestnym a mi żebym zajeła się ich małą jak kuzynka wróci do pracy i tak się zastanawiam czy podołam. Od 7:30 do 16:30 a od 14:30 z trójką bo Kubę odbieram z przedszkola.
Nie wiem ile kasy zaproponować? Doradzcie coś.

nyzosia panna skąd zamawiałyście ciacho ?:)

my dziś mieliśmy sesje foto ;) trwała prawie 4h, 8 razy przebieraliśmy Liwie - dzielnie to zniosła ;) już się nie mogę doczekać zdjęć !:) strasznie ciężko było ja tylko zmusić do śmiechu, pajacowaliśmy przed nią strasznie ;)

nyzosia, panna podajcie jakiegoś maila na wp bo na waszego nie wysyłają mi się zdjęcia !

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...