MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

mi też nie ...

U nas wreszcie rekreacyjna sobota :) - czyli nic nie robiliśmy, tylko pochodziliśmy po Kifie - Elizka ucięła tam drugą drzemkę więc dłużej niż zamierzaliśmy :P Dziś dopiero teraz kładziemy ją spać aby dała nam jutro choć do 6 pospać :), nie chcę zmiany czasu powitać o 5.

mi sie tez niewyswietla:-(

to fajnie że impreza udana :-) a mi z popołudniowego wypadu niestety wyszły nici....

my dzisiaj cały dzień za nakupach zapas trzeba było zrobić bo maz znowy w rozjazdach bedzie echhhh

ale smetna pogoda ciekawe jak tam maluszki sobie poradzą z przestawianiem czasu...

Aśku - to że jest ponad 10'C na dworze wcale nie rekompensuje mi tego, jaka jest ogólna aura. No chyba, że u Ciebie świeci słońce, w końcu wspominałaś coś o mikroklimacie ;) Byliśmy na spacerze, ale i tak zaczyna się miesiąc, kiedy będę miała permanentnego doła...

Akacja: sto lat! i udanej imprezy :)
Aśku - Wam też udanej imprezy i złóż życzenia dużemu Marcelowi :)

U nas dzisiaj fatalna noc. Mała się co chwilę budziła a już od 4 nie chciała spać tzn. pewnie chciała ale co chwilę budziła się z krzykiem. Nie wiedziałam o co chodzi. W końcu o 5 dałam jej Viburcol i po 30 minutach zasnęła i spała do 9. Przed chwilą zauważyłam, że wychodzi jej górna czwórka, jak nacisnę na dziąsło to ją czuję ale chyba się jeszcze nie przebiła. Dzisiaj chyba też będzie dzień bez drzemki, bo na razie się na to nie zapowiada.

panna, jakie brrr? cieplutko jest...my juz spacer zaliczony:)

nyzosia, ja juz młodego spakowałam i tak sie zastanawiam ile on mojej mamuni zafunduje pobudek dzisiejszej nocy.......

Mi się też wyświetla. Jesu, jaka pogoda... Brrr. Dzisiaj sama do 21, bo F. długo w pracy. Muszę sobie jakieś zajęcie zorganizować, a nie mam samochodu :/ Na spacer mnei jakoś nie ciągnie, ale co zrobić - cały dzień w domu nie wytrzymam..

A mi się wyświetla na głównej stronie...

Zośkaa moja też czasami nie chce spać ale ja ją zmuszam - kładę się z nia i tak długo z nią walczę aż zaśnie. Ona wstaje kręci się próbuje uciekać ale ja ją konsekwentnie odkładam. bywa że walczymy 45 min a nawet godzinę. jak pozwoliłam jej kiedyś nie spać w dzień to była masakra! tak więc teraz nie mas zmiłuj.

Ale się laski szykujecie na imprezki. A kiedy te urodziny? tzn jaka data dokładnie.
Ja w tym roku olewam temat urodzin - tzn będzie ciacho i kawa dla rodziny ale nic więcej. wszystkim powiedziałam że chce kasę w prezencie bo sobie coś w UK kupie:)

My jesteśmy u dziadków. Hela dzisiaj budziła się z 50 razy i tak jak Hubcio koniecznie chciała się poprzytulać. jak się przytuliła to zasypiała...

urodziny kochana, akacji i mego małza:)

Akacja, Asku a na co Wy sie tak szykujecie, bo chyba nie doczytalam?:P

ja tez wysiadam, jutro jeszcze odkurzanie......kebaby przygotowane, kuraki tez...jutro i tak jeszcze kilka rzeczy do zrobienia mamy:/

Mi się też nie wyświetla, hmm

Kiciuchna - widziałam was, gdy już się z mężem zbieraliście, nie chciałam przeszkadzać, ale dzieciaczki masz naprawde słodkie :-)

Nyzosiu - bardzo chętnie :-) Akurat najbliższa środę mam wolne. W przyszły weekend jadę do Warszawy, więc postanowiłam w najbliższym tygodniu spędzić jak najwięcej czasu z Hubciem, więc jeśli chodzi o nas, chętnie się z wami spotkamy :-)

Aśku - padam! Chata w sumie wysprzątana, tylko odkurzanie zostało. Zrobiłam juz pasztet, chłodzi się w lodowce. No i przygotowałam kurczaka do marynowania. Czekam tylko, aż wino się schłodzi i zalewam mięcho. Jestem wykończona. Chyba tylko wino mi pomoże. I tak w całym domu pachnie jak w barze ;-)

Panna dla mnie to bez różnicy czy Gdańsk czy Gdynia, bo i tak musimy dojechać, a u siebie nie pójdę bo nie mam zaufania do tutejszych lekarzy. Niestety nie raz się na nich zawiodłam i nie tylko ja.
Jeżeli chodzi o spanie w dzień to już nie wiem jak ją bardziej zmęczyć, chodzimy na spacery za rączkę, w domu cały czas chodzi, jak przyjdzie do niej mój chrześniak lub bratanica to jest czyste szaleństwo, ja nie wiem skąd ona bierze tyle energii. Jak chcę ją położyć spać to się drze jakby ktoś ze skóry obdzierał, a na rękach też nie chce zasnąć, tylko jak coś widzi to mówi: eee, toto, daj...itp.

Ja czasami jej kanapki: chleb, ser pleśniowy (ten konkretny, jest taki delikatny, kremowy, ale z wyczuwalną pleśnią) i miód :P I to nie jest zestaw z czasów ciążowych ;)

Zośkaa - my byliśmy u laryngolog z nfz, tylko na przeczyszczenie uszka (nie uwierzycie, jakie ohydztwo miał w jednym, a miał dopiero rok... ciekawe, co ja mam w uszach...) więc z niczym poważnym. No i Gdynia. Czekaliśmy dwa tygodnie na wizytę.
Co do snu - może to tylko etap przejściowy? Mój zasnął dziś dwa razy, a już dawno mu się to nie zdarzało. Może zmęczyć młodą bardziej trzeba i tyle?

ja tez mysle ze jest za mała na całodzienne harce bez dzemki:)

madziulka, czemu Cie dzis nie było? dzis przeciez piatek:ppp

mmm...ciekawy pomysł, a ten koreczek to juz wogole swietny pomysł:) ale miod na ser plesniowy?

Wszystkiego najlepszego! Niestety tym razem nie udało nam się przybyć. Strasznie Wam zazdroszczę spotkania! Mała niby jest już zdrowa, bo kataru nie widać, kaszel też już jej przeszedł, ale jak pije mleko z butelki to słychać jeszcze, że tam głęboko w nosie coś jej charczy. Lekarz powiedział, że jak jej do poniedziałku nie przejdzie to będziemy musieli laryngologa odwiedzić :( Może macie jakiegoś godnego polecenia?
No i jeszcze jedno. Ola postanowiła nie spać w dzień! Wczoraj nic nie spała i dzisiaj też nie. Nawet zmęczona nie była, nie wiem co się z nią dzieje, ale wydaje mi się, że ona jest jeszcze za mała, aby w ogóle nie spać w dzień?

żeby nie było, że taka mądra jestem - z netu mam przepis (http://www.jedzonkomalucha.pl Robiłam tego kuraka, więc stwierdziłam, że w ramach surówki młody spróbuje buraka. Pokroiłam buraka w talarki (nie za cienkie, nie za grube) i na blachę. 150 'C, 25 min(tak, jak kura). Dla dorosłego było ok zrobione, ale dla dziecka trochę twardawe. Na wierch sezam podprażony. W ogóle buraki pieczone są świetne jako element przekąsek. Zakład, że jak pokroisz w kawałki, nadziejesz na wykałaczkę razem z pysznym serkiem pleśniowym (mam taki ulubiony z Lidla, półokrągły, błękitne opakowanie) i na to kapkę miodu to nikt nie skuma, że to burak :) Na prawdę, na maksa słodki.
Ten koreczek sama wymyśliłam :) Jeszcze jakiś orzech bym dorzuciła - pistacje albo włoski...

panna, napisz o co kaman z tymi burakami z sezamem?
w sensie, jak je robisz i jak to smakuje? zaintrygowałas mnie:)

Moje dziecko dziś odkryło buraki. I to pieczone (z sezamem). Zrobiły większą furorę niż kurczak, pokroiłam mu buraki, kurczaka i pomidorka koktajlowego. Zaczął i bardzo długo był przy burakach, potem wciągnął resztę :) Co prawda bardziej je wysysał, bo z tymi sześcioma ząbkami nie poradził sobie z porządnym przeżuwaniem, ale i tak jestem pełna podziwu. Kurczak wyszedł rewelacyjnie :) Buraki jadłam i ja, takie pieczone są niewiarygodnie słodkie.

Przyszła mama - my kupujemy kurki na targu, w Wejherowie, od zaprzyjaźnionej pani co przywozi. Szczerze to wolę takie niż ze sklepu. Resztę mięsa kupuję w sklepie :) Co do Liwii - też mi się wydaje, że nie jest źle, po prostu energiczna z niej dziewczyna :) Przynajmniej sobie w życiu będzie radzić :)

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...