MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Basieniak, to tak jak u mnie w Szkocji;)

Teraz 14 mam pierwsze USG wg ich standardów. Jutro wizyta położnej - ale w domu;) Więc tylko rozmowa będzie:)

Czekam z niecierpliwością, ale się nie stresuję:)

a ja dziś znów ugotowałam obiad i.. wcale nie mam na niego ochoty.. :D Mąż zjadł, Synek zjadł.. a ja yyy.. nie mogę :D rybka pieczona, ziemniaczki gotowane i surówka z selera z rodzynkami. Tylko surówki trochę zjadłam. Nie żebym nie była głodna, ale nie mam w ogóle na tą resztę ochoty.. i najpierw dobrze przemyślałam, co zrobić na obiad ;]

co do ruchów to spoko - są więc wiem, że z maluszkiem wszystko dobrze, ale muszę Was troszkę zmartwić, bo dojdzie kolejny problem - oj dziś maluszek za mało aktywny, za mało kopie - czy wszystko ok :)))) i tak już to końca życie będziemy się mamuśki zamartwiać:)

mam troszkę skopany humor, bo prawie dziś nic nie jadłam, ale za to wymiotowałam:/ czad, ja już chcę poród

i tak jak sobie Was czytam to może dobrze, że w Ie nie robią tyle badań, bo jak widać to tylko gorszy stres jest

Kamyczek w ciąży są trochę inne parametry więc spokojnie, a do środy niedaleko

ja się właśnie już totalnie dobiłam.... odebrałam wyniki morfologii i moczu. krew - 7 parametrów powyżej lub niżej normy, w moczu kosmos: liczne bakterie, fosforany bardzo liczne.... no to do środy oszaleje :(:(:(

No ja też tak troszkę mam, że niby wszystko ok, nie martwię się, a potem myślę sobie, że może jak się nie martwię to będzie coś nie tak, do tego w ostatnich trzech latach a w osttnim roku już szczególnie tyle nieszczęść i chorób nas spotkało, że momentami sobie wmawiam, że napewno z dzieckiem też będzie coś nie tak :(

Hej dziewczyny;)
Odliczacie dni do każdego USG ja mam 10-tego w czwartek wizytę właściwe to mam ją co dwa tygodnie i lekarz na każdej robi mi usg. Może teraz dowiem się już kto się tam kryje. Stres i nerwy mam przed każdą wizytą tak samo. Jeśli chodzi o badania to z dodatkowych też musiałam robić HIV i jeszcze kilka innych dodatkowych,ale podstawowe morfologie,badanie moczu i przeciwciała muszę robić co miesiąc regularnie ze względu na konflikt krwi z mężem w pierwsze ciąży też musiałam co miesiąc robić.

Dzisiaj wyjątkowo nie miałam lenia może dlatego,że wstaliśmy z młodym przed 11 ,więc się mega wyspałam i posprzątałam całe mieszkanie w końcu;) może to zasługa tego słońca za oknem,które pięknie świeciło.
Miłego dnia dziewczyny.

Ja na kaszel piłam jeszcze syrop prawoślazowy...farmaceuta powiedział że choc piszą ze nie wskazane to można...i jeszcze drosetux, bo to homeopatyczny...

Tantum verde i isla do ssania można...te isla fajnie łagodzą podrażnione od kaszlu gardło...

Ja już przestałam kaszleć (2 tyg się męczyłam, w tym tydzień antybiotyk brałam :/ ) ale moja Córcia się męczy...

Co do stresa ...martwię się dużo mniej niż przy pierwszej ciąży...i to mnie przeraża...że któregoś dnia pójdę wyluzowana...a tu coś złego wyjdzie...taki film, że jak będę za spokojna to coś się złego wykluje...ehhhh...wszystko we łbie siedzi ;)

ja się tym kaszlem martwie troszkę....strasznie mną szarpie brzuch już cały obolały...ale mam straaaszną lek rodzinną...nic nie doradziła, z łaską dała L4 i receptę na tamtum.....masakra, nie mogę się doczekać środy kiedy pójdę do gin i zobaczę Maluszka...:)

Tinker Bell ja też mam wizytę i USG 14 stycznia i juz się nie mogę doczekać :)
Ja może nie tyle się jakoś strasznie martwię przed każdą wizytą tylko nie moge się doczekać zawsze, bo brzuszek niewielki, można by wziąć za obżarstwo ;) a tam na monitorze widzę mojego małego Ludka :) i też już bardzo bardzo chciałabym czuć już ruchy maleństwa :)
Tantum Verde można brać w ciąży :)
Ja dzisiaj byłam u lekarza tak na wszelki wypadek, na szczęście powiedziała żeby się nie martwić, bo nic poważnego, kazała pić ciepłe napoje, dużo owoców by były witaminki, sok z malin, jakiś napar z lipy, syrop z cebuli i waciki namoczone w soku z czosnku do nosa :) ew paracetamol przy gorączce noi i wypoczywać wypoczywać wypoczywać, przy okazji pokazałam jej moje wyniki krwi bo już robiłam, i dobrze bo mnie uzpokoiła, że lekko obnizony hematokryt i limfocyty to normalne w ciąży :) a wy dziewczyny robicie jakieś badania?? mi lekarz kazał zrobić mocz ogólny, morfologię, WR, żółtaczkę i HIV, jakiś taki dziwny miałam niepokój przed ich odbiorem mimo wszystko, zwłaszcza że HIV trzeba odebrać osobiście, ale na szczęście wszystko OK. Miłego dnia dziewczyny i nie martwcie się :) Wszystko będzie dobrze, zobaczcie jakie śliczne słoneczko dzisiaj świeci :)

dobrze wiedzieć, że można tantum verde :D

Tinker - no to wreszcie możesz dni odliczać, skoro znasz datę :)

Tantun Verde można brać w ciąży:)
Nie wiem czy ktoś wyżej pisał, ale ja jeszcze płukałam gardło szałwią:)

Dostałam list ze szpitala:) i 14 mam Usg:) Nie mogę się doczekaaaać:)
Mam mieć pełny pęcherz, więc pewnie będzie wykonywane przez brzuch.
To będzie 12 tydzień. :)

Dziewczyny byłam dziś u rodzinnego w związku z tym moim kaszlem, dostałam tydzień zwolnienia i mam brać tamtum verde....mam wątpliwośći, czy Wy też brałyście ten lek w ciąży??

Kasiula witamy witamy :D jak będziesz znała termin to dopisz się do listy :)

Pilotka myślę, że aż tak się nie stresuję żeby liczyć kopnięcia z zapartym tchem :) ale na pewno będzie miło czuć co jakiś czas malucha:)) jak na razie muszę wierzyć na słowo lekarzowi, że tam jest maluszek, ten którego widać na monitorze ;p

Kasiula - witamy :)

Aniulek, mentorka - a nie będziecie wtedy z zapartym tchem liczyć ruchy? nie będziecie czuć niepokoju, gdy Maleństwa będą spały, zamiast kopać? :D hehehe, nie powiedziane, że będziecie wtedy się mniej stresować. ..ale jestem be, fuj, wredna.. nie no trzeba wierzyć, że później będzie łatwiej, milej, przyjemniej i mniej stresowo :)

hej, chce sie dopisać do Ciężarówek.
To już 7 tydzień ciąży :) termin porodu jeszcze nie jest znany mi, jak pójdę do Gina i sie go podpytam to moze bede wiedziała coś :) hi hi :)

Aniulek ja mam dokładnie tak samo jeżeli chodzi o wizyty :) i tak samo mówię - że jak już poczuję ruchy to po pierwsze uwierzę, że tam coś siedzi a po drugie będę wiedziała, że z maluchem wszystko ok skoro się rusza:)

Ja stwierdziłam, że jestem jakaś inna, żadnych mdłości, żadnych zachcianek, jedynie co jadłabym ciągle owoce, ale żeby mieć aż takie parcie na nie to też nie, więc póki co nie wiem co to znaczy, dlatego serdecznie Wam współczuję. Mdłości miałam ok, 7 tygodnia i trwały zaledwie 3 dni, ale były dość lekkie więc nie panikowałam. Noo, ale to nie jest powiedziane, że to mnie jeszcze nie spotka :P
Dziewczyny, czy Wy też przed każdą wizytą u lekarza też tak się stresujecie? Ja jutro mam kolejną i strasznie się denerwuje, czy z dzieciątkiem jest wszystko w porządku, czasem się zastanawiam, czy nie uspokoję się dopiero wtedy jak zacznę czuć ruchy dzieciątka, ale do tego czasu chyba oszaleję.

Mi mdlości na szczęśćie mineły jakiś tydzień temu i na razie spokój :) Za to pomimo zwolnienia lenia do gotowania mam strasznego niestety, aż dziwne bo zawsze uwielbiałam pichcić różne rzeczy i wymyslać różności, a teraz nic, anie weny ani chęci :(
Ja przez mdłości straciłam 2,5 kg co przy mojej i tak niskiej wadze (BMI niecałe 19) to niezbyt dobrze, ale teraz mam nadzieję, że będę odrabiać :) ja mam mięsowstręt, jadłabym kanapki z twarożkiem i pomarańcze, a dzisiaj naszło mnie na rybę wędzoną :)
A jutro pomimo tego, że juz mi trochę lepiej drepczę do lekarza, tak na wszelki wypadek, by nic na oskrzela czy płuca nie przeszło, dziękuję wszystkim za nieocenione rady :) Mam nadzieję, że brzydkie złe przeziębienie pójdzie sobie na zawsze :)

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...