MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Ja nie ukrywam, że chciałabym drugą Córcię...przeczucia mam różne...najpierw czułam że Dziewczynka, potem zaczęłam wątpić bo stwierdziłam, że słodkie zdecydownie mniej mi lezy niz poprzednio ;)

Ale w sumie za słonym nie szaleję...a jak sie już dobiorę do słodkiego to pożeram spore ilości...generalnie jem wszystko i po prostu mam zachcianki ...na np konkretne kanapki...a najbardziej mam ochotę na lody, ale się powstrzymuję bo jeszcze ciągle kaszlę...ehhh....

no 1 w jedzeniu to owoce...a od warzyw stronię...po nich mi mocno niedobrze :/

No a tak wogóle wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
Obyśmy wszystkie dotrwały do szybkich i szczęśliwych porodów naszych Ukochanych Maluszków :)

Pilotka dziekuje! Dzis przespalam cały dzień. Mam najkochansza przyjaciółkę na świecie zaprowadziła mi dziecko do przedszkola, przyniosła rosół bo nic innego nie przelkne a dzis nie byłam w stanie podejść do kuchenki. Mąż przyszedł zabił sie Maja bo ja dopiero wstalam przespalam prawie cały dzień. Nie czuje sie lepiej tylko głowa trochę przeszła.
Ja dzis rozmawiałam z kuzynka która była z moim tata u onkologa i musiałam przestać rozmawiać bo taknie rozbolał brzuch ze ledwo zdążyłam do toalety i wymioty i mdlosci nie chcą ustąpić.

Mentorka ja tez schudlam ale podobno to normalne na poczatku ale wiem co czujesz bo sama czuje jak glodze dziecko.

Moja mama przylatuje na 2 tyg jeszcze nigdy tak sie nie cieszyłam ze ty będzie.

no proszę: o ćwiczeniach w ciąży:
http://dziecko.trojmiasto.pl/Przyszla-mama-w-dobrej-formie-dzieki-cwiczeniom-n65158.html

no i mnie dopadł kaszel ehhhh jutro chyba lekarz i jakieś małe L4 na wszelki...

Betti - trzymaj się, to minie. Ja też miewam takie dni. Wprawdzie nie pracuję, ale zwolnienia od opieki nad Synkiem nie dostanę :/ i choćbym nie wiem jak się marnie czuła, muszę rano wstać, iść z psem na chociaż krótkie siku, a później zajmować się Małym. Też mi się czasem wyć chce. Czasem to się nawet popłaczę (ale chyba nie jest mi potem lepiej). Zauważyłam, że jeśli już -dla dobra Synka- zmotywuję się do wyjścia na spacer (czy też na zakupy), to jakoś już na spacerze jest dobrze. Najgorzej zdecydować się i decyzję tą realizować - ubrać się i Synka i wyjść.
W sobotę powinniśmy iść na basen. Matko i córko, jak ja się cieszę, że jest Trzech Króli i basen zamknięty. Dopiero dziś to sprawdziłam, że zamknięty, ale ta myśl, że w sobotę muszę się zmotywować i iść, obojętnie czy mi się będzie chciało, czy nie, przez ostatnie dni była mi solą w oku. a za dwa tygodnie to może już będę miała więcej energii :D

no jednym słowem Betti - nie poddawaj się tym negatywnym emocjom i bezsilności. Im więcej się zmotywujesz zrobić tym bardziej będziesz zadowolona :) głowa do góry!

hej dziewczyny:)
jeżeli chodzi o mdłości to ja miałam gdzieś ponad tydzień ulgi a od 3 dni znowu wróciły i to bardzo silne. Wymiotuję nawet 3 razy dziennie no i nic nie jem ;/ mam wrażenie, że głodzę siebie i dziecko ;/ aktualnie jestem 3 kg na minusie.

Więc raczej zachcianek nie mam, za bardzo mnie mdli a słodkiego nie lubię i nie jadam i w tej kwestii nic się nie zmieniło :)

my również planujemy raczej większą rodzinkę niż mniejszą ale jak to wyjdzie w praktyce - zobaczymy :) mi się marzy po roku druga ciąża żeby nie było dużej różnicy wieku ale pożyjemy zobaczymy, życie pewnie to zweryfikuję :)

Pilotka super ze z dzidzia wszystko ok.

Dziewczyny jak wy sie czujecie ? Ja ciagle wymiotuje rano nieraz nie zdążę nawet do muszli :( jest mi ciagle niedobrze i śpiąca jestem.
Do tego ten kaszel a od poniedziałku do pracy a mi sie z domu nawet do sklepu nie chce wyjść. Mam juz dość wszystkiego. Wyc mi sie chce:(:(

hehehe :D
ja się zastanawiam, kiedy Mąż będzie chciał trzecie, jak się okaże, że znów chłopiec :D
w sumie, to zawsze chcieliśmy raczej większą niż mniejszą rodzinkę. On mówi, że troje to max, bo jak się pomieścić do auta. Ja Mu mówię, że trzy foteliki i tak się nie zmieszczą w jednym aucie, więc skoro i tak auto musi być większe, to może czwóreczkę, bo moim zdaniem musi być parzysta liczba :D
no ale jakby był drugi synek, to może poważniejsze by były nasze rozmowy :D

Ja w nocy potrafię się domagać suszonej żurawiny albo rodzynek...względnie mandarynki;)

Ja tak po ciuchu chciałabym syna, dla męża;) Bo jak będzie córka (druga) to on mi żyć o trzecie dziecko nie da...a ja nie chcę;)

Ale czuję że będzie Ona;) Emilka;)

Podobno jak się ma ochotę na słodkie, to będzie dziewczynka, a jak na słone - to chłopak :D
..ja bym teraz chciała dziewczynkę, jak bym mogła wybierać :D niektóre objawy mam inne niż w pierwszej ciąży, więc może wskazują na dziewczynkę. Jednak znów wrodzona miłość do słodyczy jakoś dziwnie zmalała i ciągnie mnie do słonego.. ups :D
a tu przykład:
Ze dwie noce temu obudziłam się głodna około 3ciej. Poszłam do kuchni, wzięłam twaróg (podobno najlepiej białko na noc jeść, najzdrowiej, a dodatkowo najlepiej i na długo zabija głód) i zjadłam jedną porcję. Niestety, tym razem mnie nie usatysfakcjonowała.. Otworzyłam chlebak i jak mi bułeczki zapachniały.. uuf.. nie wytrzymałam, ukroiłam sobie pięteczkę tych niezdrowych węglowodanów.. posmarowałam jeszcze mniej zdrowymi tłuszczami (masełko).. jem, jem.. no czegoś tu brakuje.. no to ciacham drugą kromeczkę węglowodanów, na to masełeczko i.. o rany, jak można w nocy jeść tak niezdrowo!!! BOCZEK! i jak to jadłam to już wiedziałam, że rano na śniadanie zjem jajecznicę na boczku ;]

nie, no chłop jak nic :D
która baba domagałaby się w środku nocy BOCZKU?!?!?

Cześć Dziewczyny:)

Pillotka ja mdłości mam. Pojawiły się na dwa tygodnie jeszcze w Szkocji, później odeszły i znów wróciły. Co prawda nie tak intensywnie i bardziej mam mdłości niż wymioty. Ale wystarczy nie taki zapach jak powinien to od razu kibelek.

Zauważyłam ostatnio, że nie mam ochoty na mięso. Wczoraj na pizzy nawet szynkę wydłubałam - sam widok mnie dobija. Najchętniej jadłabym same warzywa i owoce. I słodycze;) Za to z żelek przerzuciłam się na czekoladę, gdzie za czekoladą nie przepadam.

I tak wszyscy dziadkowie mówią, że chcą wnuka - a ja mam jednak przeczucie, że będzie dziewczyna;) Nie wiem, dlaczego - ale tak samo miałam z Oliwką:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki, Dziewczyny :)
takie usg to super sprawa. Najchętniej bym się podłączyła do niego na 24h, żeby móc w każdym momencie podglądać Maleństwo :D

ale mnie wczoraj zcięło z nóg. Normalnie poszłam spać przed Synkiem :D dobrze, że Mąż był w domu i się zajął Maluchem, bo nie wiem, jak by to było. 10h przespałam na pewno, może ciut więcej, bo nie wiem, o której dokładnie się położyłam.

a jak Wasze mdłości? nic o nich nie piszecie, to pewnie przechodzą :)
moje wieczorne jeszcze czasem bywają :( po kilku dniach przerwy wczoraj i przedwczoraj znów mnie dopadły :/ a Wy jak się czujecie?

:)

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess

Maruszka
Mangolia
Gosia

pilotka no to super , że wszystko ok:))) ahh mi tez łzy poleciały na usg :)) żałuję, że robi się je tak rzadko :)

Pillotka - gratuluje Malenstwa :) cieszę sie ze fika i ze wszystko dobrze :) i dziękuje za przepis na syrop :) brzmi strasznie ale może spróbuje kiedys, mam nadzieje ze teraz nie będę juz potrzebować, a napewno zapamiętam przepis :) a czosnek na kanapce tez jem i tez lubię :)

a co do przeziębienia.. ja nigdy nie piłam syropu z cebuli :O chociaż o nim już kiedyś słyszałam. Nas mama faszerowała syropem z czosnku - zalewa się kilka ząbków czosnku wrzątkiem, jak trochę przestygnie dodaje się sporo miodu. Po 24h należy wypić pół i dopełnić wrzątkiem - tak jeszcze raz, wtedy wypić do dna i nastawić od nowa, z nowym czosnkiem, jeśli jeszcze trzeba. Z tego co pamiętam strasznie ostre to było, gryzło czosnkiem w język.

ja tam lubię czosnek. czasem nawet jak nie jestem chora, to sobie robię kanapkę z czosnkiem. :D

uuuufff :D
no to jesteśmy :)

Maleństwo ma 7 cm i wszystko na swoim mejscu :D termin porodu z usg jest przesunięty o jeden dzień w stosunku do terminu z om :)

Jak tak fikało, to aż mi łzy same ciurkiem leciały.. nie sądziłam, że się aż tak wzruszę :)

teraz we wtorek mam wizytę u mojej gin, może mi wreszcie założy kartę ciąży?!? ;]

Aknahh witamy :)

Lista
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07.Aknahh
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Dziękuję bardzo dziewczyny za wszelkie rady, inhalację robię, syrop nastawiony, a czosnkiem faszeruje się już od 2 dni :( a o płukankach z wody utlenionej nie słyszałam, sprawdzę :)

A ma ktoś język dla 8 latka;]?;)

Wiecie, mam tak dużą przepaść między dziećmi, że mam wrażenie, że znów robię wszystko pierwszy raz;)

Na pewno pierwszy raz będę mieć noworodka w domu, bo moja córa prawie dwa mce spędziła w szpitalu po urodzeniu. Więc ja nie wiem co to jest pielęgnacja pępka, nocne wstawanie.

Dziecko które pierwsze najważniejsze tygodnie życia spędziło w szpitalu w dodatku z niedoczynnością nie było zbyt trudne w obsłudze. Dopiero jak już wszystko było ok, wiedziałam co to znaczy mieć dziecko.

Własnie tu trafiłam :)) ja mam termin na 23 lipca 2013 :)

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...