MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

ja robiłam sobie inhalacje, do garna z zagotowaną wodą mięta, rumianek i sól, głowa nad garnek i przykrywałam się ręcznikiem :) mi pomagało :) no i piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek (blee)

Tinker Bell - dziękuję zerknę :) Ja raczej nie mam specjalnie problemów z pozytywnym myślenie, po prostu uwielbiam czytać, wszystko :)
Instalacje z rumianku ?? :D A jak często i w jakich proporcjach ?? na razie robiłam z majeranku, średnio działało :(
a syrop taki z cebuli, midou i cytryny ? pamiętam to paskudztwo z dzieciństwa, ale działało to fakt, zaraz sobie zrobię :)
Język niemowląt jest świetny to fakt, a o języku dwulatka nie słyszałam :) poszukam :) dziękuję dziewczyny :)

aaaa zapomniałam dodać, że inhalacje z gorącej żeby jak najwięcej pary było do wdychania, jeśli nie masz inhalatora a do płukania woda letnia.

mTusia, jeśli chodzi o płukanki ja robiłam 1 łyżeczka wody utlenionej na 3/4 szklanki wody, płukałam ze 4 razy dziennie, ale lekarz mi powiedziała, że można płukać ile się da. A jeśli chodzi o inhalacje, nie wiem jak to jest z rumiankiem, ale jeśli chodzi o olejki eteryczne to nie wolno żadnych stosować, dlatego najbezpieczniejsza sól fizjologiczna, też ze 3-4 razy dziennie, to w niczym nie szkodzi, tylko nawilża, że kaszel powinien zacząć się Tobie odrywać.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :)

Tinker bell sekret mam i często wracam jak zaczynam dolowac sie!
Anilek_80 mi położna powiedziała ze bol piersi nie dlugo minie jak byłam w 7 tyg i właśnie od tygodnia nie bolą.

Na katar to moze instalacje z rumanku?
Na odbywający kaszel to tak syrop z cebuli.

Znacie książkę język niemowląt ? Potem jezyk dwulatka?Ja polecam nauczyłam córkę duzo mądrych rzeczy z niej: samodzielnego zastpiania, odluczylismy głupiego zachowania.
Ksiazka mówi o tym zeby szanować Maluszka i traktować go jak równego sobie a przy tym jest mnóstwo dobrych rad.

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47938/sekret

Ona może wydawać się nudna na początku, ale bardzo pomaga zmienić nastawienie i zamienić czarne wizje na pozytywną afirmację:)

Tinker Bell ta książka ma tytuł sekret ? Możesz podać mi autora ? Pozdrawiam :)

A dla chętnych polecam książkę lub film sekret - to jeśli ktoś nie potrafi przestać się martwić i przywołując złe myśli:)

Pillotka! Powodzenia na USG:)

Ja w pierwszej ciąży nie panikowałam, bo nie miałam dostępu do internetu;) Wiecie jakie życie było łatwiejsze właśnie pod względem tego, że nie miało się szansy wyczytać o tym, że przestające boleć piersi zwiastują coś złego. Moim głównym źródłem wiedzy były mama i babcia. W końcu one też rodziły i objawy ciąży mimo upływu czasu się nie zmieniły.

Teraz w ogóle do wszystkiego podchodzę bardzo spokojnie. Bo wiem jak nerwy w ciąży działają na dziecko. Dlatego DONT PANIC:):)

Też poroniłam jedną wczesną ciążę. Ale ja wierzę w to, że jeśli myśli będą pozytywne to wszystko będzie dobrze. Ale to naprawdę musi być pozytywna afirmacja. Nie wolno myśleć "obym nie poroniła" , "by dziecko nie było chore".
Trzeba myśleć "donoszę piękne zdrowe dziecko":)

Aniulek dziękuje za radę :) sól morska niestety średnio mi pomaga :( a te instalacje to tylko z gorącej wody ? I jak często je robić ? Tak samo te płukanki ? Woda ciepła z woda utleniona ? Kurcze katar dzisiaj jakby mniejszy, na razie kaszlu brak ale za to jak juz odkaszlne to juz tak jakby mam czym :( chyba sie wybiore do lekarza by mi chociaz potwierdził ze nie ma nic na plucach czy oskrzelach :( a u was jak początek nowego roku ?

ja pamiętam, że w pierwszej ciąży trochę spanikowałam w pierwszych tygodniach, że co teraz, jakie badania, gdzie do gina itp. A później to lajtowo, zdrowe odżywianie i bez paniki.
Teraz trochę się bardziej martwię, czy wszystko w porządku, wtedy po prostu w to wierzyłam. Ale poroniłam w międzyczasie i stąd ten strach. Na szczęscie tylko przyczajony i niewielki, pewnie nawet nie strach, a bardziej niepokój, choć wierzę, że dzieciaczek będzie zdrowiutki tak samo, jak pierworodne :D

a poza tym... jutro wieeeelki dzień!!! wreszcie usg :D hip hip hurra! doczekałam się!! :D

mTusia a na katar próbowałaś sól fizjologiczną, bądź sól morską ? a na ogólne przeziębienia katar, kaszel, proponuję jak wszystkim inhalacje, ale bez żadnych olejków eterycznych bo nie można, najlepiej zwykłą solą fizjologiczną, a jeśli chodzi o gardło ja wyleczyłam swoją okrutną infekcję płukanką wody z wodą utlenioną- rewelacja!

Betti Robię owinięte zdrowia życzę :) na razie na szczęście nie tyle na kaszel co na straszny zatykajacy nos katar potrzebuje lekarstwa :(

Aniulek nic się nie stresuj, mnie też raz bolą mniej raz bardziej piersi :)

a na kaszel jeżeli jest odrywający się to może syrop z cebuli?

Wiem wiem, że wkręcić sobie można różne filmy, a już w szczególności jak szuka się informacji u Doktora GOOGLA gdzie można wyczytać najczarniejsze scenariusze :/

Ale tak to jest, jak się intensywnie przygląda temu co dzieje się z własnym ciałem, do pewnych rzeczy już się przyzwyczajasz a tu nagle ustępują i zaczynasz zastanawiać się dlaczego tak się dzieje i co to może oznaczać. Zaniepokoiło mnie to strasznie, ale wiem, że nie powinnam się denerwować, bo to pewnie normalne w 10 tyg.

Jakie straszne rzeczy można wyczytać na temat tego, że piersi przestają boleć??

Same się nakręcacie. Niepotrzebnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :)

Dziewczyny zaczęłam się strasznie denerwować i nie wiem co to może oznaczać, strasznie bolały mnie piersi od samego początku, a od wczoraj nie odczuwam praktycznie żadnego bólu i zaczęłam się martwić, co to może oznaczać, na różnych forach można wyczytać różne straszne rzeczy, wizytę mam dopiero w piątek, czy któraś z Was miała podobnie ?

MTusia ja jestem chora dwa tygodnie juz próbowałam wszystkiego i kaszel jak był tak jest:(
Zdrowia życzę

A my spokojnie ze znajomymi którzy tez są tylko w trochę bardziej zaawansowanej ciazy :) przy picolo :) najgorsze tylko jest to ze mam paskudny katar który zaczyna spływać mi do gardła :( gorączki na szczęście brak :) ratuje sie woda morska w sprayu do nosa ale pomaga na krótko :( dziewczyny poradzcie coś bo oszaleje :( Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku aby wszystkie nasze pociechy urodziły sie zdrowe i duuuuuuzo spaly :)

i my także w domku spędzamy dzisiejszy wieczór. Mąż dopiero po 20tej wróci z pracy.
Ciekawa jestem, jak Synuś będzie się miewał. Na razie śpi już 3,5h - chyba planuje dotrwać do północy :D w zeszłym roku, miał 8 miesięcy, położyliśmy Go normalnie wieczorem na spanie, a tymczasem nie zasnął i po godzinie Go wyciągnęliśmy z łózeczka. Obejrzał z nami jeszcze sztuczne ognie i dopiero przed pierwszą poszedł do łóżka spać. :D

o, właśnie się obudził :D

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...