MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

ja robiłam sobie inhalacje, do garna z zagotowaną wodą mięta, rumianek i sól, głowa nad garnek i przykrywałam się ręcznikiem :) mi pomagało :) no i piłam syrop z cebuli, jadłam czosnek (blee)

Tinker Bell - dziękuję zerknę :) Ja raczej nie mam specjalnie problemów z pozytywnym myślenie, po prostu uwielbiam czytać, wszystko :)
Instalacje z rumianku ?? :D A jak często i w jakich proporcjach ?? na razie robiłam z majeranku, średnio działało :(
a syrop taki z cebuli, midou i cytryny ? pamiętam to paskudztwo z dzieciństwa, ale działało to fakt, zaraz sobie zrobię :)
Język niemowląt jest świetny to fakt, a o języku dwulatka nie słyszałam :) poszukam :) dziękuję dziewczyny :)

aaaa zapomniałam dodać, że inhalacje z gorącej żeby jak najwięcej pary było do wdychania, jeśli nie masz inhalatora a do płukania woda letnia.

mTusia, jeśli chodzi o płukanki ja robiłam 1 łyżeczka wody utlenionej na 3/4 szklanki wody, płukałam ze 4 razy dziennie, ale lekarz mi powiedziała, że można płukać ile się da. A jeśli chodzi o inhalacje, nie wiem jak to jest z rumiankiem, ale jeśli chodzi o olejki eteryczne to nie wolno żadnych stosować, dlatego najbezpieczniejsza sól fizjologiczna, też ze 3-4 razy dziennie, to w niczym nie szkodzi, tylko nawilża, że kaszel powinien zacząć się Tobie odrywać.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :)

Tinker bell sekret mam i często wracam jak zaczynam dolowac sie!
Anilek_80 mi położna powiedziała ze bol piersi nie dlugo minie jak byłam w 7 tyg i właśnie od tygodnia nie bolą.

Na katar to moze instalacje z rumanku?
Na odbywający kaszel to tak syrop z cebuli.

Znacie książkę język niemowląt ? Potem jezyk dwulatka?Ja polecam nauczyłam córkę duzo mądrych rzeczy z niej: samodzielnego zastpiania, odluczylismy głupiego zachowania.
Ksiazka mówi o tym zeby szanować Maluszka i traktować go jak równego sobie a przy tym jest mnóstwo dobrych rad.

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47938/sekret

Ona może wydawać się nudna na początku, ale bardzo pomaga zmienić nastawienie i zamienić czarne wizje na pozytywną afirmację:)

Tinker Bell ta książka ma tytuł sekret ? Możesz podać mi autora ? Pozdrawiam :)

A dla chętnych polecam książkę lub film sekret - to jeśli ktoś nie potrafi przestać się martwić i przywołując złe myśli:)

Pillotka! Powodzenia na USG:)

Ja w pierwszej ciąży nie panikowałam, bo nie miałam dostępu do internetu;) Wiecie jakie życie było łatwiejsze właśnie pod względem tego, że nie miało się szansy wyczytać o tym, że przestające boleć piersi zwiastują coś złego. Moim głównym źródłem wiedzy były mama i babcia. W końcu one też rodziły i objawy ciąży mimo upływu czasu się nie zmieniły.

Teraz w ogóle do wszystkiego podchodzę bardzo spokojnie. Bo wiem jak nerwy w ciąży działają na dziecko. Dlatego DONT PANIC:):)

Też poroniłam jedną wczesną ciążę. Ale ja wierzę w to, że jeśli myśli będą pozytywne to wszystko będzie dobrze. Ale to naprawdę musi być pozytywna afirmacja. Nie wolno myśleć "obym nie poroniła" , "by dziecko nie było chore".
Trzeba myśleć "donoszę piękne zdrowe dziecko":)

Aniulek dziękuje za radę :) sól morska niestety średnio mi pomaga :( a te instalacje to tylko z gorącej wody ? I jak często je robić ? Tak samo te płukanki ? Woda ciepła z woda utleniona ? Kurcze katar dzisiaj jakby mniejszy, na razie kaszlu brak ale za to jak juz odkaszlne to juz tak jakby mam czym :( chyba sie wybiore do lekarza by mi chociaz potwierdził ze nie ma nic na plucach czy oskrzelach :( a u was jak początek nowego roku ?

ja pamiętam, że w pierwszej ciąży trochę spanikowałam w pierwszych tygodniach, że co teraz, jakie badania, gdzie do gina itp. A później to lajtowo, zdrowe odżywianie i bez paniki.
Teraz trochę się bardziej martwię, czy wszystko w porządku, wtedy po prostu w to wierzyłam. Ale poroniłam w międzyczasie i stąd ten strach. Na szczęscie tylko przyczajony i niewielki, pewnie nawet nie strach, a bardziej niepokój, choć wierzę, że dzieciaczek będzie zdrowiutki tak samo, jak pierworodne :D

a poza tym... jutro wieeeelki dzień!!! wreszcie usg :D hip hip hurra! doczekałam się!! :D

mTusia a na katar próbowałaś sól fizjologiczną, bądź sól morską ? a na ogólne przeziębienia katar, kaszel, proponuję jak wszystkim inhalacje, ale bez żadnych olejków eterycznych bo nie można, najlepiej zwykłą solą fizjologiczną, a jeśli chodzi o gardło ja wyleczyłam swoją okrutną infekcję płukanką wody z wodą utlenioną- rewelacja!

Betti Robię owinięte zdrowia życzę :) na razie na szczęście nie tyle na kaszel co na straszny zatykajacy nos katar potrzebuje lekarstwa :(

Aniulek nic się nie stresuj, mnie też raz bolą mniej raz bardziej piersi :)

a na kaszel jeżeli jest odrywający się to może syrop z cebuli?

Wiem wiem, że wkręcić sobie można różne filmy, a już w szczególności jak szuka się informacji u Doktora GOOGLA gdzie można wyczytać najczarniejsze scenariusze :/

Ale tak to jest, jak się intensywnie przygląda temu co dzieje się z własnym ciałem, do pewnych rzeczy już się przyzwyczajasz a tu nagle ustępują i zaczynasz zastanawiać się dlaczego tak się dzieje i co to może oznaczać. Zaniepokoiło mnie to strasznie, ale wiem, że nie powinnam się denerwować, bo to pewnie normalne w 10 tyg.

Jakie straszne rzeczy można wyczytać na temat tego, że piersi przestają boleć??

Same się nakręcacie. Niepotrzebnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :)

Dziewczyny zaczęłam się strasznie denerwować i nie wiem co to może oznaczać, strasznie bolały mnie piersi od samego początku, a od wczoraj nie odczuwam praktycznie żadnego bólu i zaczęłam się martwić, co to może oznaczać, na różnych forach można wyczytać różne straszne rzeczy, wizytę mam dopiero w piątek, czy któraś z Was miała podobnie ?

MTusia ja jestem chora dwa tygodnie juz próbowałam wszystkiego i kaszel jak był tak jest:(
Zdrowia życzę

A my spokojnie ze znajomymi którzy tez są tylko w trochę bardziej zaawansowanej ciazy :) przy picolo :) najgorsze tylko jest to ze mam paskudny katar który zaczyna spływać mi do gardła :( gorączki na szczęście brak :) ratuje sie woda morska w sprayu do nosa ale pomaga na krótko :( dziewczyny poradzcie coś bo oszaleje :( Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku aby wszystkie nasze pociechy urodziły sie zdrowe i duuuuuuzo spaly :)

i my także w domku spędzamy dzisiejszy wieczór. Mąż dopiero po 20tej wróci z pracy.
Ciekawa jestem, jak Synuś będzie się miewał. Na razie śpi już 3,5h - chyba planuje dotrwać do północy :D w zeszłym roku, miał 8 miesięcy, położyliśmy Go normalnie wieczorem na spanie, a tymczasem nie zasnął i po godzinie Go wyciągnęliśmy z łózeczka. Obejrzał z nami jeszcze sztuczne ognie i dopiero przed pierwszą poszedł do łóżka spać. :D

o, właśnie się obudził :D

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?