MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Tinker Bell, aż mi brak słów... okropnie mi przykro :( ściskam Cię gorąco, trzymam kciuki za starania! I tak jak napisała pilotka - koniecznie zajrzyj tu czasem do nas i daj znać co słychać!

Tinker Bell - tak mi przykro.. aż mi łzy poleciały.. Biedulko.. niech Cię córeczka ode mnie wyściska.. zajrzyj tu czasem i powiedz, co u Ciebie słychać..

Tinker Bell - bardzo Wam współczuje
Wiem, że to łatwo mówić, ale musicie być dobrej myśli i próbować dalej!

Tinker Bell- tak bardzo mi przykro... trzymaj się! trzymam mocno kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło

pillotka joga w Gdyni chętnie, zależy tylko od terminu, bo ja niestety mam napięty grafik... jak będziesz wiedziała coś więcej to daj koniecznie znać =)

asski to już jestem spokojniejsza skoro mówisz że nospa nie zaszkodziła =)

aknahh akurat we wtorki i czwartki mam zajęcia w szkole językowej do 18:00, to bym nie zdążyła
Mam nadzieję, że ta joga w Gdyni ruszy o jakiejś fajne porze, jak nie to zostanie mi basen.

Tinker Bell - trzymaj się dzielnie :( nawet nie umiem wyrazić jak bardzo mi przykro :(

Tinker Belle trzymajcie sie . Jesteśmy z Wami , Napewno bedzie dobrze .

Cześć dziewczyny,

Niestety nie wytrwałam do końca wątku.
W poniedziałek na USG, okazało się, że serduszko dziecka zatrzymało się w 10 tyg. Wczoraj miałam łyżeczkowanie.

Życzę Wam wszystkim, szczęśliwie donoszonych ciąż. I będę tu zaglądać z ciekawości.
My będziemy zaczynać starania od nowa. Ale tym razem, już pełen luz nie przejdzie.:(

Powodzenia

ja w sumie też co 4 tygodnie
mentorka - daj trochę tego koktajlu :P

ja chodzę co miesiac

żałuję, że nie jestem z trójmiasta... chętnie bym z Wami pochodziła na jakieś zajęcia:)

właśnie zrobiłam sobie koktajl :) banan + kiwi + szklanka mleka :) pychotka:)

ahh ja też chce już usg:) a to jeszcze dwa tygodnie :( a wy jak często chodzicie na usg? bo moja koleżanka od początku ciąży co 3 tygodnie. U mnie teraz będzie 4,5 tygodnia ... ;/

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
17.07. Dumelek
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia

Zaktualizowałam swój termin według OM ale według USG chyba będzie troche później ale to się zobaczy

Aniulek, aknahh - czekam w takim razie ąż powiedzą Wam że możecie ćwiczyć, mi babeczka już tydzień temu powiedziała że nie ma przeciwwskazań. Zaopatrzyłam się więc w pracy w kartę Multisport :D
O tej jodze mówicie? http://www.joga-trojmiasto.pl/joga-zajcia
Bo ja bardzo chętnie, no ale musiałabym się do Ciebie aknahh podczepić :) bo sama nie jeżdżę niestety.
Sensimilia - szukałam dla Ciebie czegoś w Gdyni ale narazie nic mi w oko nie wpadło.

aknahh - trzymam kciuki za pozytywne USG :)
Ja też znów bym chciała zobaczyć swoją Wiercipiętkę :)

ja bym jednak wolała Gdańsk, ale może być joga jak najbardziej :)

Czesc Dziewczyny :)
Kamyczku - mamy te sama date ;-))
mTusia, Aniulek i Dumelek - super by bylo razem sie wybrac na jakies zajecia. Ja tez czekam na magiczne slowo, ze juz moge cwiczyc :) bedziemy w kontakcie!! Na pewno jak bede miala urlop juz to chce na swietokrzyską chodzić, bo tam zajecia sa w srodku dnia. A moze ktoras z Was jest chetna na joge dla cieżarnych?
Sensimilia - a Ty nie chcesz sie do Sopotu na joge wybrac? Ta joga jest w czw i wtorki chyba jakos po 17. Ja bede dojezdzac z Gdanska samochodem - moglabym kogos zabierac jakbyscie byly chetne.

A tymczasem dzis lekarz i usg - trzymajcie kciuki, bo jak zwykle sie stresuje :) musze wyprobowac cole i batonika by sie Kruszynka poruszala, bo mąż koniecznie chce zobaczyc a dzis idzie ze mna :)

Witam, się po przerwie...u nas wszystko OK, Mała wyzdriowiała, więc w końcu korzystamy z zimy :)

Sensimilia - cóż to za bzdura z tą nospą!!!

Ja pierwszą całą ciążę brałam no spę, gdyż miałam bóle z lewej strony, jak się okazało ponad rok po porodzie - z powodu kamicy nerkowej...brałam do 6 tbl no spy dziennie - były takie okresy że niemal codziennie...

I żadnych przykurczy Dziecko nie miało...miała takie sssanie, że aż mi oczy na wierzch wychodziły ;)

Gdyby było tak jak piszesz, to nie sądzę, żeby WSZYSCY lekarze i farmaceuci mówili że można brać no spę w ciąży...

Pillotka, fajnie randka z usg :) Moja koleżanka ma bym powiedziała jeszcze lepiej, ma termin porodu na Walentynki :) kurcze może ja też bym się ruszyła na jakieś ćwiczenia, dziewczyny z Gdańska, dajcie znać jak na coś się zdecydujecie, tylko ja raczej z basenu odpadam, dla mnie pora dnia jest obojętna, wręcz wolałabym do południa :)

Sensimilia - chodzą słuchy, że będziew Gdyni grupa jogi dla ciężarnych, niedrogo, ale nie wiem jeszcze gdzie/kiedy. Byłabyś zainteresowana?

Poszperałam trochę w Internecie i z tego co zrozumiałam to "dzieci ponospowe" rodzą się ze zbyt małym napięciem mięśni twarzy i mają np. problem z chwyceniem piersi i ssaniem... ale skoro mówicie, że Wam lekarze zalecają nospę przy skurczach to jak będzie bardzo bolało to nie będę się martwić i wezmę =) Chociaż od kiedy biorę d*phaston nie mam skurczy =) tylko takie kujące bóle od rozciągania.

dumelek ja miałam na początku trudności z połykaniem tego pharmatonu bo faktycznie bardzo nieapetyczne te tabletki

A znacie może jakieś miejsca w Gdyni z gimnastyką dla ciężarnych? Do Gdańska mi za daleko, a w Gdyni nic nie mogę znaleźć poza basenem u Jezuitów =(

obudziłam się i.. uświadomiłam sobie, że ta moja najbliższa wizyta będzie przecież z usg połówkowym! (tak myślę) to będzie 20. tydzień ciąży :D połowa, no nie wierzę :)

dumelek i aknahh jak tylko lekarz mi pozwoli już chodzić na zajęcia, chętnie do Was dołączę. Póki co czekam na magiczne słowa "już może pani zacząć ćwiczyć" :P
Nie mogę się doczekać.

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...