MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Kamyczek - no to super, że wyniki są ok, chyba lepiej mieć lepsze wyniki i nie mieć l4, niż mieć l4 ze słabymi wynikami, co..?
ja mam wizytę w .. walentynki :D może pójdę na tę randkę z Mężem, hehehe :D
ciekawe ile nas urodzi w terminie :D
w pierwszej ciąży urodziłam o 10 dni później niż to wychodziło na którymś z pierwszych usg (muszę dokładniej popatrzeć jak to się miało do terminu porodu z OM, bo mnie to ciekawi, ale to już nie dziś..)
ja tym razem bym chciała urodzić 10.07. :D

ahh i chciałam zaktualizować mój termin, bo od 2 usg to 23.07 ;) czyli jest nas 3 z tego dnia ;)

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
17.07. Dumelek
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia

ja jeszcze chwilę muszę poczekać na l4 ;) wyniki odebrałam, mocz się poprawił, dzwoniłam do gin mówi, że w takim razie wszystko dobrze, mam brać nospę w przypadku bóli i widzimy się 6.02 czyli planowo ;)

Dziękuję za ciepłe powitanie :)!
Aknahh - Świętokrzyska to idealne miejsce dla mnie bo mieszkam na Pogodnym, ale z tego co patrzyłam to zajęcia są tylko rano (jeśli chodzi ci o klub body&mind). Ja niestety muszę chodzić do pracy :( ale jak tylko się z tego uwolnię to chętnie dołączę.
Te o których ja pisałam są dwa razy w tygodniu w pon o 17 i czwartki o 19.30 w Pro-Active fitness.
Co do usg to też się zawsze stresuje, ostatnio lekarka przez 15 minut mi mówiła "proszę się rozluźnić", próbowałam i nic. Dopiero jak mój mąż wszedł do gabinetu to jakoś zeszło ze mnie ciśnienie. Także wiem co czujesz i życzę powodzenia! :)

Miło czytać, że jesteście w takich dobrych nastrojach, oby nam wszystkim on się dzisiaj udzielił :)

Pozdrawiam

Kamyczku trzymam kciuki żebyś dostała to L4:)

Gosiu super, że wszystko ok. Ja mam z mężem tak samo:) czuję, że mogłabym być w ciąży zawsze :DDD

Dumelek witamy Cię serdecznie :) pewnie, że fajnie pogadać z innymi dziewczynami które są na tym samym lub podobnym etapie co my:)

Ja dzisiaj byłam u siebie w pracy, ale fajnie było:) wszyscy się pytali jak się czuje, podziwiali brzuszek itd:)

Kamyczek - no to trzymam kciuki, żebyś dostała :)

Pilotka - cieszę się, bardzo chciałam :) dziś do niej zadzwonię zobaczymy co powie :)

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
17.07. Dumelek
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia

Gosia - gratuluję zdrowego maleństwa :) Mnie też mąż traktuje wyjątkowo, dba, nie daje dźwigać, tylko niestety z tego co rozmawiałam z psiapsiółą to kazała mi się nastwaić na to, że jak się Maluch urodzi to już matka nie będzie najważniejsza :( ale mam nadzieję, że jak dbał zawsze to potem dalej będzie :)

Aknahh - trzymam kciuki za dzisiejsze USG, napewno wszystko będzie dobrze :) ja jakoś odpukac w miarę na spokojnie podchodzę do wizyt lekarskich, może dlatego, że odpukać my sie długo nie staraliśmy i jak na razie obywa się bez leków i interwencji a i objawów za bardzo nie mam i nie miałam, ani specjalnych dolegliwości :)

Kamyczku - napewno będzi dobrze, tylko się nie martw na zapas i może idź na zwolnienie i odpocznij, ja polecam :)

Dumelek - witamy, pewnie, że raźniej, dziewczyny zawsze podtrzymają na duchu, podadzą przepis na syrop lub obiad :) no i zawsze można wymienic doświadczenia, skonsultować coś czy się poradzić doświadczonych mam :)

dumelek - witaj
A te zajecia to gdzie dokladnie i co to jest?
Ja chce chodzic od lutego na joge do Sopotu i znalazlam gimnastyke kolo siebie na Świętokrzyskiej w Gdańsku - jakby któras chciaal dolaczyc to tez zapraszam - zawsze razniej w kilka :)

Gosia - nic, tylko skakać z radości, że tak dba o Was :)
mam nadzieję, że zdąży się ocieplić :D

dumelek - witamy :)
u mnie dziś też słabo z samopoczuciem. po zastanowieniu - wypiłam właśnie jednak kawę, bo jeszcze dwie godziny muszę w miarę aktywnie zajmować się Synkiem, nie wiem, czy bez kawy dałabym radę. Wariat z Niego dziś, energia Go rozpiera. Mimo, że musiał dziś wstać o godzinę wcześniej niż zwykle - miał pobranie krwi. Do tego katar Go od wczoraj męczy (zrobiłam Mu ten syropek czosnkowy, o którym już w wątku pisałam, będzie na jutro gotowy). także dziwna sprawa, sądziłam, że dziś będzie spokojny dzień z książeczkami i klockami, a ten lata, biega, tańczy, wszędzie Go pełno :D a mi się marzy już drzemka.. ;]

Cześć dziewczyny,
od jakiegoś czasu czytam wasz wątek i tak sobie myślę że to super że można podzielić się swoimi obawami i radościami z kimś kto jest na tym samym etapie. Dlatego też chciałabym do Was dołączyć :) z terminem 17 lipca :).
Moja ciąża przebiega nad wyraz spokojnie (chociaż nie powinnam zapeszać) nie mam i nie miałam żadnych niemiłych objawów, no może oprócz zgagi. Oby tak dalej :)! Dzidzia jest po usg w 12 tyg i wszystko z nią w porządku, nazwałam ją/jego Wiercipiętka :) bo strasznie brykało/a i nie chciało sobie dać nic zmierzyć.
Z humorem niestety trochę gorzej, bo nie spotkałam się w pracy z takim zrozumieniem jakiego oczekiwałam. Marzy mi się więc L4, ale na nie nie mogę sobie jeszcze pozwolić.
Mi też lekarz zalecił brać witaminy i wybrałam pharmaton , aczkolwiek są one okropnie wielkie i nieapetyczne :p
Myślę też żeby wybrać się na jakąś gimnastykę (znalazłam coś w godzinach popołudniowych na Morenie ul.Marusarzówny) także jak któraś z Was ma ochotę to bardzo chętnie skorzystam z towarzystwa :). Pozdrawiam ciepło i życzę zdrówka, a przede wszystkim uśmiechu! :)

Cześć dziewczyny,
Teraz już mogę powiedzieć "Ufff". 8 stycznia miałam usg, są nogi, są ręce, jest serce.

Termin porodu 01.08 :) także jak powiedział lekarz "jeszcze się zdąży ocieplić zanim pani urodzi" :p

Objawów nadal żadnych (oprócz senności przez cały 2 miesiąc), brzuch delikatnie większy, uśmiech na twarzy, mąż z boku trochę niedowierzający i traktujący mnie/nas jak świętą madonnę (?), nawet siaty nie da ponieść, ani naczyń umyć. Taką ciążę to ja mogę przechodzić :p

Kamyczek - to się cieszysz, nie? Ty już dawno chciałaś iść na zwolnienie :)

Dziękuję :) jak wczoraj dzwoniłam do gin to mówiła, że nospa 3 na dobę bez problemu mam sobie łykać. dziś już lepiej, na razie nie boli, rano oddałam mocz czekam na wyniki koło 15 powinny być ehh. Wczoraj wspomniała, że może czas na L4 i odpoczynek.....zobaczymy.

Dziewczyny Wy sie tez tak stresujecie przed kazda wizyta u gin? Ja mam jutro i zawsze sie martwie czy aby wszytsko bedzie ok. Osttanio mialam sporo stresu w pracy i brzuch wtedy mni etak troche pobolewal.. ehh
Chcialabym by juz bylo po badaniu.

Ja biore tez d*phaston - w zasadzie od poczatku ciazy. Lekarka mowila by na razie starac sie nic innego nie łykac, a poniewaz nie lubie leków jeśli nie musze wiec staram sie unikac specyfikow. Chociaz chyba na witaminy bede musiala sie skusic.

Kamyczku - nie martw sie na zapas! Jestesmy z Toba :)

Cześć dziewczyny :) Ja tak wieczornie, jestem po USG i jestem mega szczęśliwa :) Maluszek rzeczywiście po batoniku d*plo machał rączkami, fikał nóżkami, łapał się za ucho i wyglądało to rozczulająco :) Wielkościowo jest w 16. tygodniu więc wszystko ok, wszystko jest z nim w porządku, nawet było widać że ma podniebienie zrośnięte :)
następna wizyta za 4 tygodnie, musze tylko powtórzyć morfologię, by zobaczyć czy witaminki działają, bo miałam odrobinkę za niski hematokryt, ale nie na tyle by się denerwować :) Pytałam mojego lekarza o USG połówkowe, czy warto, czy warto 4D itd, on mi powiedział, że on raczej poleca i to u innego lekarza, który się w tym specjalizuje, bo zawsze co dwie głowy to nie jedna, powiedział mi, że co prawda on nie siądzi by u nas działo się coś złego, ale zawsze jest dobrze jak ktoś jeszcze zerknie :) on tak robił ze swoją żoną, także chyba sie wybierzemy jednak :)

No i chyba dziewczynka :) na 100% to powie ok 22. tygodnia, ale siusiaka brak :)

co do nospy, to tez raczej słyszałam, by sobie nie oszczędzać, bo wszelkie skurcze nie wskazane :)

miłej nocy dziewczyny :)

Kamyczku, trzymam kciuki by to nie było nic poważnego, może maluch się przemieścił :)

Mentorka, jak to było jednorazowe, to się nie martw, napewno wszystko jest w porządku, może zmiana pogody, a może jakiś stres :) nie myśl o tym i się zrelaksuj, napewno tak będzie lepiej dla was obojga :)

Pillotka - dziękuję za przepis, może nic szczególnego ale zawsze pomysł na obiad :)

Tinker Bell - zazdroszczę tego basenu, mi lekarz raczej odradził, poza tym ja ze sportów to narty - nie wolno, i moja ukochana jazda konna - też nie wolno, teraz tylko spaceruję :)

nie słyszałam o dzieciach ponospowych..
ale tak naprawdę im mniej specyfików w ciąży (i w ogóle w życiu), tym lepiej.

Sensimilia ja nie słyszałam, jak miałam silne skurcze gin powiedział, że mam sobie nie żałować nospy.... i rzeczywiście, do 9 tyg nie żałowałam a potem przeszło samo :) A d*phaston i luteinę tez brałam..

Tak to jest, niby ciąża to nie choroba, a ciągle jakieś dolegliwości nas dopadają... Trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie donosiły nasze maluchy bez poważniejszych komplikacji...

Chciałam się z Wami podzielić jeszcze jedną myślą, a zapomniałam wspomnieć o tym w poprzednim poście. Jak byłam ostatnio u lekarza, to zapytałam go czy mogę przyjmować nospę jak mam takie skurcze, powiedział żeby jak będzie dalej bolało to zacząć brać ten d*phaston, a nospę sobie najlepiej podarować, szczególnie we wczesnej ciąży, bo potem się rodzą "dzieci ponospowe" i jest nieciekawie.. pierwszy raz w ogóle usłyszałam o tym. Jak mnie bolało to wszyscy dookoła mówili żeby łykać nospę bo lepiej żeby nie było skurczy.. słyszałyście może coś na ten temat?

Kamyczku to trzymam kciuki żeby się okazało, że to zwykłe rozciąganie:)

A u nas jak nie urok to s*aczka za przeproszeniem ;/ dzisiaj sobie pomyślałam jak to ja się świetnie czuję odkąd mdłości minęły, rewelacja. A popołudniu dostałam silnego krwotoku z nosa, ale tak silnego że już zrozpaczona byłam ;/ no i okazało się, że miałam nagły skok ciśnienia na bardzo wysokie ... ehhh żeby z tego nadciśnienie ciążowe nie wyszło ;/

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?