MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia
Gosia

W tej klinice u mnie co ja będę robić jest napisane, że między 24-32 tygodniem. W 20 tyg będę mieć połówkowe więc ja bym sobie tak na 30 tydzień wzięła:) A później już tylko 10 i zobaczę maluszka:)

dziewczyny a orientujecie się kiedy najlepiej na usg 3d? słyszałam, że jak się pójdzie za późno, kiedy maluch już spory to mało będzie widać...

fajny pomysł, to ja się wpisuję :D 29.01 kolejne usg, więc zobaczymy czy giny się nie myliły :))

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka / SYNEK
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
23.07. Aknah
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia

Maruszka
Mangolia
Gosia

Mój mąż też ciągle przytulony jak dziecko do mnie więc protestuje przeciwko poduszce,ale sprawie sobie taka w pierwszej ciąży nie miałam takiego cuda.
Myślę,ze to fajny pomysł z pisaniem tych płci obok dat ciekawe ile razy trzeba będzie zmienić;) ja pytałam doktora czy może mi się zrobić dziewczynka jeszcze,ale było tak widoczne ze Chlop,ze sama w to nie
wierze;) pójdę na 4D dla pewności,ale to chyba w połowie ciąży czy dalej najlepiej robić? Nie pamiętam już.
U mnie śniegu po kolana także zima na całego!;)

chyba pisałam przez sen, miało być:
wyjadałam w czasie robienia, a NIE dlatego, że taką pyszną chińszczyznę robię

dzień dobry, nieźle sypnęło śniegiem.. :)

-mTusia- ja byłam taka głodna, że wyjadałam w czasie robienia, a dlatego, że taką pyszną chińszczyznę robię :D bo to nic szczególnego - mrożone warzywa (ale nie każda mieszanka ma fajny skład), mięsko (drób lub wieprzowina, co tam akurat mam w lodówce), sos sojowy i mieszanka przypraw 5 smaków kamisa chyba. Najważniejsze, żeby mięsko szybko usmażyć na dużym ogniu, a warzywa żeby były chrupkie :) aha, i robię z makaronem ;] kupuję taki zwykły, typu krajanka, jak do rosołu :D

ooo, następny synek - agsia :D

a może będziemy wpisywać obok dat, jaka płeć jest przewidziana przez gina, i zobaczymy na koniec ile się sprawdziło? :D

ja z witaminek łykam tylko kwas foliowy, a ostatnio magnez, bo coś mi powieki skaczą ;/ muszę sobie kupić jakiś zestaw dla kobiet w ciąży..

poduchę do spania mam, po tamtej ciąży ją zostawiłam, ale na razie wciąż leży w szafie. Na razie śpi mi się wygodnie, chyba tak, jak mówicie - na półbrzuchu :D ale bez dyskomfortu.
-mTusia- jak już Ci się źle śpi, to kup sobie taką poduchę, jest mega różnica :) ja swoją wyjmę, gdy poczuję, że jest już potrzebna :) i rzeczywiście, używałam mojej do karmienia.
ja nie mam kształtu C, jak ta z linka mentorki. Mam podobnie długą i grubą, ale nie jest w zaokrąglonym kształcie, tylko prosta.
co do sposobu, żeby się zmieścić w łóżku - ponieważ lepiej jest spać na lewym boku, to z poduszką zajmowałam (i będę zajmować, hehehe) lewą stronę łóżka (patrząc z pozycji leżenia na plecach) i wtedy poduszka jest na zewnątrz, a mąż się może przytulać :D

..a teraz czas spać! udanego weekendu!

wiecie co ja mam taką alę o wiele mniej zwiniętą jakby, można ją wyprostować i miejsca dużo nie zajmuje w łóżku 140 cm mieścimy się wszyscy ;)

No właśnie ta wielkość mnie przeraża :( nie wiem jak pomiescimy sie z nią w łóżku ;) a mój mąż ostro protestuje bo on uwielbia sie do mnie przytulac :)

jeny ale ona wielka jest :) na razie mi się dobrze śpi, nie narzekam. Ale jak polecacie to pomyślę za jakiś czas, jak brzuszek urośnie i będzie mi niewygodnie :)

Tak, dokładnie w tym stylu:)

dziewczyny chodzi o taką poduszkę? http://www.zapytajpolozna.pl/inne/produkty-dla-kobiety-w-ciazy/wygodne-spanie-w-ciazy.html

ja mam poduchę od ok. tygodnia i polecam :):) jest o niebo wygodniej w nocy a nawet przed tv na kanapie ;)

Dokładnie, ja też nogę zawsze zarzucam na mojego T, ale on głównie pracuje na nocki;) I muszę go zastąpić poduszką:)

Chyba mniej więcej wiem co to znaczy na pół brzuchu :) bo ja śpie tak samo właśnie, z nogą ew zarzuconą na męża, a na boku średnio mi wygodnie, ostatnio musiałam podpierać juz plecy poduszką bo mi niewygodnie było :) a na pół brzuchu już mnie brzuch kłuje jak się tak położę, chyba maluchowi się to nie podoba :(

Ja chciałam napisać, że od kiedy przeszła mi grypa żołądkowa to i mdłości minęły a później mój T zrobił sobie jedzenie, które mi jak zwykle nie pachnie i żołądek mi podszedł do gardła;/

Ja tą poduszkę muszę sobie do spania kupić, ponieważ śpię w pozycji na pół brzuchu;) Nie wiem jak to opisać. Ale nie wygodnie mi już tak, przez co długo się kręcę w łóżku.

Mi lekarza kazał łykać witaminki od drugiego trymestru jak już mdłości przejdą, bo mówił, że niestety takie witaminki mogą je tylko potęgować, więc do końca 3 miesiąca brałam sam kwas a teras komplecik :) z resztą również z kwasem :) Dziewczyny ale macie fajnie, że już znacie płeć, ja też bym chciała, może w poniedziałek się uda coś podejrzeć :) Czy czuję motyle w brzuchu ? czasami wydaje mi się że tak, ale to chyba dlatego, że już tak bardzo bym chciała miec jakiś odzew z wewnątrz :) ja mam bardziej jakieś kłucia pojedyncze, czasami nisko, a czasami jakby mi ktoś żebra rozsadza,l od środka :( Macie poduchy do spania? bo ja się właśnie zastanawiam czy sobie nie kupić i nie wiem, nie wiem czy to rzeczywiście da się potem wykorzystać do karmienia ? może ktoś jest już oświadczony albo zna mamy które mają i sobie chwalą ? będę wdzięczna za opinię :)

aknah to może rzeczywiście warto ten magnez łykać .. Ja pamiętam, że w pierwszych tygodniach ciąży mimo tego, że brałam witaminy odchodziły mi skórki przy paznokciach co u mnie jest zawsze oznaką braku witamin. Mocno mnie to wtedy zdziwiło. Zaczęłam wzbogacać dietę w warzywa i owoce i jest ok :)

Mentorka - ja na razie tylko kwas foliowy biore i lekarka powiedziala ze do konca 3 m-ca nie mam nic wiecej brac. Za tydzien mam wizyte wiec moze zaoytam o cos dodatkowo. W macicy tez czasami mam skurcze - szczegolnie w nocy.

Za to mdłości nie mam prawie wcale. Czasami jest mi słabo, ale nie wymiotuję. az dziwnie mi z tym, ale sie ciesze :)

aknah, ja nie miałam. A bierzesz jakiś zestaw witamin i minerałów? Ja do 9 tygodnia, miałam silne skurcze macicy więc dodatkowo brałam magnez.

agusia u mnie mdłości już nie ma, chyba że się mocno najem to mnie zemdli ale tak na 5 minut :) I zaczynam ogólnie więcej jeść, chodzę i szukam po mieszkaniu co mam ciekawego :) fajnie znowu odczuwać głód :)

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...