MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Kamyczek ja pod koniec 12 tygodnia miałam usg przez brzuch:)

mam pytanko - jutro mam usg, obecnie 12 tc - czy będzie to już usg przez brzuszek? :)

my rodzimy razem z mężem:)))

Pillotka, przyjaciółka chce być na pewno:) Zresztą sama się jej zapytałam a ona mi odpowiedziała, że liczyła że ją o to poproszę.

Mój T była na początku na nie. Później zmienił zdanie...jak będzie to ciężko powiedzieć;)

Jak będzie mama, to raczej będzie musiała zostać z córcią, bo jak mama wejdzie to ona też będzie chciała. Myślałam o tym, i może gdybym rodziła w domu to by mi nie przeszkadzała, a tak to chyba nie chcę.

Agata:) Gratuluję wiedzy:):)

To są pakiety USG prywatnie:
http://www.babyscanning.co.uk/packages-fees#Package_G_3D_and_4D_Scan_cost_edinburgh

Pakiet który by mnie interesował to min 135 f;)

A mój fotelik:

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-Cabriofix-Group-0-Infant-Carrier-Car-Seat-Total-Black-7572-box-5-/400377939754?pt=UK_Baby_CarSeats_EH&hash=item5d3862872a

Także, wszytko zależy jak będziemy stać z pieniędzmi, bo mam jeszcze meble upatrzone i komplet to jest 400 funtów....

ja jestem ciekawa czy u nas na następnym usg 29.01 w 17 tygodniu nadal będzie synek :))))

nie chcę Cię martwić, ale nawet na naszym forum jest sporo wątków o pomyłkach co do płci na usg, tu masz jeden z wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/POMYLKI-NA-USG-CHLOPAK-CZY-DZIEWCZYNKA-t149110,1,160.html

No wlasnie tak sie dzisiaj zastanawiałam bo lekarz powiedział ze 100% gwarancji mi jeszcze nie da bo na stowke to dopiero mozna powiedzieć w 22tyg ale było widać siusiaka jak nic z każdej strony i pępowinę było widać osobno wiec to nie mogła być pępowina ale zdarzyło sie komuś juz tak ze chłopczyk sie zamienił w dziewczynkę ?

Ja w pierwszej ciąży na seks miałam ochotę właściwie cały czas nawet jak juz miałam ogromny brzuch i ledwo sie ruszalam;) ogólnie nie mam jakiegoś wielkiego temperamentu ale wtedy naprawdę miałam na to ochotę co mąż wspomina do tej pory haha ;))) niestety w drugiej ciąży nie mam ochoty wogole a wręcz czuje ze nie dam rady tego zrobic za nic ....moze dlatego ze wtedy miałam 26 lat i cała ciążę czułam sie super a w tej mam mdłości i ogólnie cienko sie czuje no i poza tym nie mam tyle luzu i wypoczynku co w pierwszej ciąży bo jest i synek i praca itd eh mąż wciąż czeka ze to jeszcze przyjdzie wiec tez trzymam kciuki ;)

Tinker Bell - ale tak wiesz, do końca wszyscy będą? o ile będą chcieli..

mnie tam nie zależy, żeby był ktoś z Rodziny na sam koniec, przy partych ;]

USG więcej niż fotelik do auta?!?!? :O

Agata - no to gratuluję, że marzenie się spełnia :) i życzę Ci, żeby się już płeć nie "zmieniła" ;]

-mTusia- z mężem to jest tak, że możecie się umówić, że będzie z Tobą do momentu, jak przyjdą lekarze. Jak chcesz o tym pogadać, to daj znać na priva - mój Mąż początkowo w ogóle nie chciał być.. na szkole rodzenia dowiedział się, jaką funkcję może pełnić (okazało się, że nie chciał być, bo nie wiedział po co miałby tam być, a jak się okazało, że będzie przydatny, to sam zaproponował obecność, ale bez tej ostatniej części, gdzie się już prze, no bo tam to już na pewno będzie zbędny, jak twierdził, a ja się zgodziłam.). Ostatecznie był od początku do samego końca, z parciem i przecinaniem pępowinki - bo akurat tak wyszło, że lekarz poprosił Go o pomoc, jak już Mąż wychodził ;] Mąż mówi, że nie żałuje, że był jednak do końca :) ogólnie długi temat :)

aknahh - witamy :)

Kasiula1986 - fajnie, że wszystko w porządku :)

Dziewczyny dziś mam takie smaki i zachcianki, że oszaleję :) z tego wszystkiego znalazłam fajną stronkę z przepisami dla kobiet w ciąży :):)

http://allrecipes.pl/przepisy/dla-kobiet-w-ciazy.aspx?page=4

Hej dziewczynki :)
byłam dziś na USG, już widać pęcherzyk ciążowy - lekarz powiedział, ze ma jakieś 2cm co odpowiada , że jestem w 7+1 tc !!! Widoczny jest zarodek, i uwidoczniono akcję serduszka TM - 147/'

Jaka jestem szczęśliwa !!!

PS.
Szukam dobrego ginekologa - położnika (najlepiej młodą babeczkę) z Gdańska - ale nie prywatnie . oferty proszę pisać na priv.

Agata super!! gratuluję synka :)))

aknahh ja nie chodzę do pracy ponieważ nie mogę - szkodliwe warunki pracy. Ale nawet gdybym mogła chodzić to były takie tygodnie kiedy ciągle wymiotowałam, ciężko mi było wstać z łóżka, nawet do sklepu nie wychodziłam bo nie dałabym rady. Osłabiło się gdzieś w 10 tygodniu, chociaż jeszcze nie jem tyle co kiedyś i wymiotuje od czasu do czasu. Więc pewnie i tak bym zwolnienie wzięła.

Aknaah a do jakiej lekarki chodzisz? ja marzę aby moja zapytała :):) nie czuje się może tragicznie, ale zwyczajnie jestem zmęczona wstawaniem codziennie o 6...długą jazdą w skmce i samą pracą...od kilku dni jestem na zwolnieniu takim chwilowym - przeziębienie - i wiem, że jest mi bosko w domku :):)

Czesc Dziewczyny - super do Was dołączyc :))
Ja całe szczęście nie wymiotuję, a mdłości mam ale nie doskwieraja aż tak bardzo - natomiast śpię ogromnie dużo i często jestem głodna!

Za tydzien w srode mam usg - to juz bedzie 13 tydzien i koniec pierwszego trymestru - ciesze sie, bo moze w koncu bede mogła coś aktywnie porobić ;)))

Macie juz zwolnienia z pracy, czy jeszcze pracujecie? bo mnie za każdym razem lekarka pyta czy chce a ja nie wiem czy sie zdecydowac czy nie :)

Agata - gratuluję synka :)
Ja też już bym chciała wiedzieć kto mieszka w brzuszku :)
U mnie z tym porodem rodzinnym to nie wiem jak będzie, kiedyś mąż mówił kategorycznie nie, teraz niby tak, ale mówi, że nie wie czy da radę, w odwodzie mam koleżankę, która już raz towarzyszyła przy porodzie, zobaczymy jak to będzie :)
A co do sexu, to hmm ochoty zbytniej nie mam, może wynika to z psychiki, nie wiem, bo w puerwszym trymestrze po którymś razie miałam jak zawsze skurcze i tak zaczął bloeć mnie brzuch że się wystraszyłam :( niby w drugim trymestrze powinno być super hiper i wielka ochota, ale niestety jakiejś wielkiej różnicy nie odnotowałam, a zawsze raczej lubiłam :) jaa zwalam na hormony i psychikę :) więc Agusia bez obaw, nie jesteś sama :)

super gratuluję synka;))

Ja pierwszy raz rodziłam z mamą i mężem na zmianę,bo mój mąż czesto biedny musiał wychodzić przy 14-sto godzinnym porodzie co chwilę było mu słabo,mama wtedy stała w poczekalni i się wymieniali w samym momencie porodu jak już młody "wychodził" mąż nie chciał być obecny zaniemógł zupełnie:D wszedł jak mały już był owinięty w rożek,więc pępowinę przecięła mama,ale bardzo mi pomagała.

Dziewczyny,że tak Was spytam bardzo osobiście,ale chyba możemy sobie pogadać o wszystkim od kiedy jestem w ciąży nie mam w ogóle ochoty na seks zero nawet najmniejszej ;/ nie wiem o co tu chodzi czy wy macie ochotę jak jest u Was? może nie jestem sama i coś trzeba z tym zrobić:(

Juhuuuuuu u mnie synus !!! Tak jak chciałam wiec jestem suuuuuuper szczęśliwa;) 9.5cm malenstwo i wszystko w porządku ;) extra rozpoczęty 2013 rok:)))

ja bym chciała aby mąż był przy mnie przy porodzie, on też by chciał :) natomiast mamy czy przyjaciółki jakoś sobie nie wyobrażam :) mogą przyjechać, owszem, ale jak już dojdę do siebie czyli dzień lub dwa po ;p

A!!!! I dowiedziałam się gdzie robią w Edynburgu Usg 3d:) Prywatnie;)

Niestety to kosztuje więcej niż fotelik do auta;]

No nic, zobaczymy jak będziemy stać z kasą:)

Jest:)

U mnie jeśli się uda, to będzie moja mama i T:) A jeśli mama nie zdąży to przyjaciółka...bo mi się lipiec bardzo gościnnie zaczyna;)

Wiecie, skoro w pierwszej ciąży mogła mój zad i rozwarcie oglądać prawie cała Akademia medyczna to dwie osoby przy porodzie nie takie straszne;)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...