MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Kamyczek ja pod koniec 12 tygodnia miałam usg przez brzuch:)

mam pytanko - jutro mam usg, obecnie 12 tc - czy będzie to już usg przez brzuszek? :)

my rodzimy razem z mężem:)))

Pillotka, przyjaciółka chce być na pewno:) Zresztą sama się jej zapytałam a ona mi odpowiedziała, że liczyła że ją o to poproszę.

Mój T była na początku na nie. Później zmienił zdanie...jak będzie to ciężko powiedzieć;)

Jak będzie mama, to raczej będzie musiała zostać z córcią, bo jak mama wejdzie to ona też będzie chciała. Myślałam o tym, i może gdybym rodziła w domu to by mi nie przeszkadzała, a tak to chyba nie chcę.

Agata:) Gratuluję wiedzy:):)

To są pakiety USG prywatnie:
http://www.babyscanning.co.uk/packages-fees#Package_G_3D_and_4D_Scan_cost_edinburgh

Pakiet który by mnie interesował to min 135 f;)

A mój fotelik:

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-Cabriofix-Group-0-Infant-Carrier-Car-Seat-Total-Black-7572-box-5-/400377939754?pt=UK_Baby_CarSeats_EH&hash=item5d3862872a

Także, wszytko zależy jak będziemy stać z pieniędzmi, bo mam jeszcze meble upatrzone i komplet to jest 400 funtów....

ja jestem ciekawa czy u nas na następnym usg 29.01 w 17 tygodniu nadal będzie synek :))))

nie chcę Cię martwić, ale nawet na naszym forum jest sporo wątków o pomyłkach co do płci na usg, tu masz jeden z wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/POMYLKI-NA-USG-CHLOPAK-CZY-DZIEWCZYNKA-t149110,1,160.html

No wlasnie tak sie dzisiaj zastanawiałam bo lekarz powiedział ze 100% gwarancji mi jeszcze nie da bo na stowke to dopiero mozna powiedzieć w 22tyg ale było widać siusiaka jak nic z każdej strony i pępowinę było widać osobno wiec to nie mogła być pępowina ale zdarzyło sie komuś juz tak ze chłopczyk sie zamienił w dziewczynkę ?

Ja w pierwszej ciąży na seks miałam ochotę właściwie cały czas nawet jak juz miałam ogromny brzuch i ledwo sie ruszalam;) ogólnie nie mam jakiegoś wielkiego temperamentu ale wtedy naprawdę miałam na to ochotę co mąż wspomina do tej pory haha ;))) niestety w drugiej ciąży nie mam ochoty wogole a wręcz czuje ze nie dam rady tego zrobic za nic ....moze dlatego ze wtedy miałam 26 lat i cała ciążę czułam sie super a w tej mam mdłości i ogólnie cienko sie czuje no i poza tym nie mam tyle luzu i wypoczynku co w pierwszej ciąży bo jest i synek i praca itd eh mąż wciąż czeka ze to jeszcze przyjdzie wiec tez trzymam kciuki ;)

Tinker Bell - ale tak wiesz, do końca wszyscy będą? o ile będą chcieli..

mnie tam nie zależy, żeby był ktoś z Rodziny na sam koniec, przy partych ;]

USG więcej niż fotelik do auta?!?!? :O

Agata - no to gratuluję, że marzenie się spełnia :) i życzę Ci, żeby się już płeć nie "zmieniła" ;]

-mTusia- z mężem to jest tak, że możecie się umówić, że będzie z Tobą do momentu, jak przyjdą lekarze. Jak chcesz o tym pogadać, to daj znać na priva - mój Mąż początkowo w ogóle nie chciał być.. na szkole rodzenia dowiedział się, jaką funkcję może pełnić (okazało się, że nie chciał być, bo nie wiedział po co miałby tam być, a jak się okazało, że będzie przydatny, to sam zaproponował obecność, ale bez tej ostatniej części, gdzie się już prze, no bo tam to już na pewno będzie zbędny, jak twierdził, a ja się zgodziłam.). Ostatecznie był od początku do samego końca, z parciem i przecinaniem pępowinki - bo akurat tak wyszło, że lekarz poprosił Go o pomoc, jak już Mąż wychodził ;] Mąż mówi, że nie żałuje, że był jednak do końca :) ogólnie długi temat :)

aknahh - witamy :)

Kasiula1986 - fajnie, że wszystko w porządku :)

Dziewczyny dziś mam takie smaki i zachcianki, że oszaleję :) z tego wszystkiego znalazłam fajną stronkę z przepisami dla kobiet w ciąży :):)

http://allrecipes.pl/przepisy/dla-kobiet-w-ciazy.aspx?page=4

Hej dziewczynki :)
byłam dziś na USG, już widać pęcherzyk ciążowy - lekarz powiedział, ze ma jakieś 2cm co odpowiada , że jestem w 7+1 tc !!! Widoczny jest zarodek, i uwidoczniono akcję serduszka TM - 147/'

Jaka jestem szczęśliwa !!!

PS.
Szukam dobrego ginekologa - położnika (najlepiej młodą babeczkę) z Gdańska - ale nie prywatnie . oferty proszę pisać na priv.

Agata super!! gratuluję synka :)))

aknahh ja nie chodzę do pracy ponieważ nie mogę - szkodliwe warunki pracy. Ale nawet gdybym mogła chodzić to były takie tygodnie kiedy ciągle wymiotowałam, ciężko mi było wstać z łóżka, nawet do sklepu nie wychodziłam bo nie dałabym rady. Osłabiło się gdzieś w 10 tygodniu, chociaż jeszcze nie jem tyle co kiedyś i wymiotuje od czasu do czasu. Więc pewnie i tak bym zwolnienie wzięła.

Aknaah a do jakiej lekarki chodzisz? ja marzę aby moja zapytała :):) nie czuje się może tragicznie, ale zwyczajnie jestem zmęczona wstawaniem codziennie o 6...długą jazdą w skmce i samą pracą...od kilku dni jestem na zwolnieniu takim chwilowym - przeziębienie - i wiem, że jest mi bosko w domku :):)

Czesc Dziewczyny - super do Was dołączyc :))
Ja całe szczęście nie wymiotuję, a mdłości mam ale nie doskwieraja aż tak bardzo - natomiast śpię ogromnie dużo i często jestem głodna!

Za tydzien w srode mam usg - to juz bedzie 13 tydzien i koniec pierwszego trymestru - ciesze sie, bo moze w koncu bede mogła coś aktywnie porobić ;)))

Macie juz zwolnienia z pracy, czy jeszcze pracujecie? bo mnie za każdym razem lekarka pyta czy chce a ja nie wiem czy sie zdecydowac czy nie :)

Agata - gratuluję synka :)
Ja też już bym chciała wiedzieć kto mieszka w brzuszku :)
U mnie z tym porodem rodzinnym to nie wiem jak będzie, kiedyś mąż mówił kategorycznie nie, teraz niby tak, ale mówi, że nie wie czy da radę, w odwodzie mam koleżankę, która już raz towarzyszyła przy porodzie, zobaczymy jak to będzie :)
A co do sexu, to hmm ochoty zbytniej nie mam, może wynika to z psychiki, nie wiem, bo w puerwszym trymestrze po którymś razie miałam jak zawsze skurcze i tak zaczął bloeć mnie brzuch że się wystraszyłam :( niby w drugim trymestrze powinno być super hiper i wielka ochota, ale niestety jakiejś wielkiej różnicy nie odnotowałam, a zawsze raczej lubiłam :) jaa zwalam na hormony i psychikę :) więc Agusia bez obaw, nie jesteś sama :)

super gratuluję synka;))

Ja pierwszy raz rodziłam z mamą i mężem na zmianę,bo mój mąż czesto biedny musiał wychodzić przy 14-sto godzinnym porodzie co chwilę było mu słabo,mama wtedy stała w poczekalni i się wymieniali w samym momencie porodu jak już młody "wychodził" mąż nie chciał być obecny zaniemógł zupełnie:D wszedł jak mały już był owinięty w rożek,więc pępowinę przecięła mama,ale bardzo mi pomagała.

Dziewczyny,że tak Was spytam bardzo osobiście,ale chyba możemy sobie pogadać o wszystkim od kiedy jestem w ciąży nie mam w ogóle ochoty na seks zero nawet najmniejszej ;/ nie wiem o co tu chodzi czy wy macie ochotę jak jest u Was? może nie jestem sama i coś trzeba z tym zrobić:(

Juhuuuuuu u mnie synus !!! Tak jak chciałam wiec jestem suuuuuuper szczęśliwa;) 9.5cm malenstwo i wszystko w porządku ;) extra rozpoczęty 2013 rok:)))

ja bym chciała aby mąż był przy mnie przy porodzie, on też by chciał :) natomiast mamy czy przyjaciółki jakoś sobie nie wyobrażam :) mogą przyjechać, owszem, ale jak już dojdę do siebie czyli dzień lub dwa po ;p

A!!!! I dowiedziałam się gdzie robią w Edynburgu Usg 3d:) Prywatnie;)

Niestety to kosztuje więcej niż fotelik do auta;]

No nic, zobaczymy jak będziemy stać z kasą:)

Jest:)

U mnie jeśli się uda, to będzie moja mama i T:) A jeśli mama nie zdąży to przyjaciółka...bo mi się lipiec bardzo gościnnie zaczyna;)

Wiecie, skoro w pierwszej ciąży mogła mój zad i rozwarcie oglądać prawie cała Akademia medyczna to dwie osoby przy porodzie nie takie straszne;)

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....