MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

Cześć Dziewczyny =)
Taka ładna dziś pogoda a mnie się nic nie chce =(

Pączki są kolejną rzeczą której nie lubię a w ciąży mi smakuje.. na ogół w tłusty czwartek dla tradycji ledwo dojadałam jednego, a teraz jeden już za mną i mnie ciągnie do następnego. Ja przez te całe trzy miesiące oprócz dni kiedy nie miałam ochoty na nic to mam ochotę tylko na słodkie. Jak tak dalej pójdzie to będę gruba!

Ehh zazdroszczę Wam kopniaków i ruchów.. nie mogę się ich doczekać tak bardzo! Wszyscy dookoła mi mówią, że będę miała ich jeszcze dosyć i będę na nie narzekać.. może i będę, ale i tak już je chcę!

Gratuluję udanych USG! =)
Miłego popołudnia =)

Metorka - ja też biorę Prenatal Classic, ale własnie za miast poprawić mi się do tak jak pisałam, miesiąc temu przy samym kwasie miałam lekko obnizony hematokryt tylko, a teraz jeszcze hemoglobina i erytrocyty, więc chyba trzeba się będzie czymś wspomóc :(
Inna sprawa, że ja mam ostatnio wstręt do mięsa :(

W poprzedniej ciąży brałam witaminy, ale teraz lekarz powiedział, że nie mam niczego brać - oprócz kwasu foliowego.

ponawiam pytanie o chętne na jogę wieczorami w Gdyni - szukam dwóch dziewczyn do stworzenia grupy :) lokalizacja Cisowa.

mTusia sprawdź ile żelaza mają twoje witaminy. Ja biorę prenatal classic który ma 60 mg a pharmaton który brałam wcześniej tylko 27 mg.

Ja też mam obniżoną hemoglobinę, erytrocyty i hematokryt ale lekarz powiedział, że coś mi da dodatkowego jeżeli jeszcze trochę się obniży do następnej wizyty...

Dziewczyny, mam pytanie, czy wy bierzecie coś z żelazem oprócz witamin dla kobiet w ciąży ??
Bo ja w poprzednich badaniach miałam za niski hematokryt, a teraz doszło jeszcze obniżona hemoglobina i erytrocyty :( Dobrze, że w pn idę do lekarza to muszę spytać :(

a podział na miesiące znam taki:

1 miesiąc ciąży trwa od 1 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 8 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 9 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 17 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 18 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 27 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 28 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 35 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 36 do 40 tygodnia ciąży.

hehe no fakt;) ja się kieruję ogólnie tym co jest napisane w książce "w oczekiwaniu na dziecku". Tu jest info znalezione w necie ale mam tak samo opisane w tej książce:

I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.

ja sama nie wiem jak to jest z tymi trymestrami.....co źródło to inna informacja, miałam zapytać nawet gin ale standardowo jak pyta czy mam jakieś pytania to mam pustkę w głowie ;)

nasz maluch daje czadu, kopie raz za razem i z każdym dniem coraz mocniej;) kupiłam sobie płytę z muzyką dla kobiet w ciąży, oj ciężko sie tego słucha :))) maluch jak to słyszy to bryka ale nie wiem czy dlatego, że mu się podoba czy wręcz przeciwnie ;p

hmmm z tego co ja się orientuję to drugi trymestr zaczyna się od 14 tygodnia...:)))

ja się właśnie zbieram do cukierni po pączusie :D

Gratuluję wszystkich "kopniaków". U mnie na razie łaskotanie i czasem jakieś odczuwalne ruchy, głównie wieczorem, ale jak przykładam rękę to przestaje.

Wczoraj byłam na pobraniu krwi i ponownie byłam dwa razy kłuta, bo laborantka nie mogła się wkłuć w żyłę :/ A w poniedziałek kolejna wizyta :)

Witam ponownie :)
Ja kupiłam sobie jednego pączka z różą i czeka na herbatkę :)
Generalnie jestem antysłodyczowa i zazwyczaj tłusty czwartek obywal się bez słodkości i tłustości również :) Teraz robię wyjątek :) Dla Ludka w brzuszku :)
Ja już po badaniach krwi, po dwóch spacerach z psem, mini zakupach i śniadaniu :) Pogoda rzeczywiście rewelacyjna dzisiaj :)
Teraz gotuję obiad :)
Aknahh - nie przejmuj się, ja też myślałam i myślałam, coś tam bombelkowało i przelewało się, ale kopniak był dopiero wczoraj, na początek 19 tygodnia, teraz też staram się nie wpadać w panikę, że nic nie czuję, daję sobie jeszcze czas :) Pierwsza ciąża + łożysko na przedniej ścianie, ale kopniak był niesamowity :D pewnie będę miała ich jeszcze dosyć :)

Czesc Dziewczyny w w ten pączkowy dzień :)
Ile juz przysmaków macie za sobą (albo raczej w sobie?). Ja juz jednego pączka wszamałam :)

Dziś druga noc z Fasolową poduchą i jest dużo lepiej! Macie rację trzeba się przyzwyczaić, ale zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Nawet jak siedziałam na kanapie to się nią opatuliłam by kręgosłup inaczej wygiąć i pomogło! Chociaż jak się przewracam w nocy to jest problem bo ona wielka jest, i szturacham męża hehe :)

Na jogę idziemy na 17.30 więc zdamy relację po powrocie!

Ja mam USG dopiero 13 lutego - juz sie doczekać nie mogę, bo tak słucham o Waszych kopniakach a u mnie nic i jak zwykle nerwy :p coś tam się niby pluska, ale nie wiem czy właśnie to powinnam słyszeć.

A tak w ogóle to zaczął mi się 17 tydzień i dopiero wczoraj wyczytałam, że to początek II trymestru! Ja cały czas myślałam, że II trymestr zaczyna się wcześniej i się zastanawiałam dlaczego jeszcze tak źle się czuję :p a tak minął I-szy i od razu mi lepiej. A dziś jeszcze taka ładna pogoda, że tym bardziej mi się w pracy nie chce siedzieć ;/

Mentorka śmieję się, bo u mnie tak samo to wygląda, też się kręcę niesamowicie i jak ostatnio próbowałam zabrać ze sobą poduchę na drugi bok, to okazała się za ciężka, nie porodziłam z nią sobie w wylądowała na podłodze. My już dawno zamieniliśmy się stronami, bo też spałam od ściany, a wstaję do łazienki po 5-6 razy w ciągu nocy:(

Dziewczyny ja też gratuluję udanych usg, ja mam wizytę dopiero 20.2,także jeszcze poczekam. U mnie mam nadzieję będzie dziewczynka :)
Jak tam Wasze pączkowe i faworkowe obżarstwo? Ja jednego pączusia już mam za sobą i to na pewno nie koniec

ja jestem po pierwszej nocy z poduchą i jestem meeega niewyspana ;p ale nie dlatego , że poduszka jest niewygodna bo wygodna jest bardzo :) tylko po pierwsze musiałam leżeć nie w "mojej" pozycji do spania po drugie ja się w nocy kręcę i przewracam z boku na bok a tu musiałam być w jednej pozycji :D ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, jeszcze parę dni i zobaczymy:))

dumelek i kamyczek, brawa za usg :)

aknahh, w takim razie zainwestuję w poduchę :)

super, lubimy dziarskie kopniaki :) No i fajnie, że dziewczynka :))

Witam z rana :)
Ja mam USG w pn na 19.30 No i ja chyba będę miała corcie :) juz dwa razy gin mówił :) w 11i15 tyg mam nadzieje ze teraz to powtórzy :)
A ja wczoraj zaliczylam pierwszego rzeczywistego kopniaka :) aż pod ręka poczułam :) hip hip hura :) czekamy na piątkowe relacje z usg :) buziaki dziewczyny :) ja zara idę na pobieranie krwi :) morfologia i mocz :)

Dumelek - gratuluję synka :) Dziewczyny zazwyczaj się pojawiają później, bo łatwiej zobaczyć ptaka niż jego brak :) W poprzednim wątku te, u których lekarze długo nie mogli się określić, zazwyczaj miały dziewczyny :) Ale znam też jedną, która miała mieć dziewczynę a wyszedł chłopak :)
Ja w końcu w poniedziałek mam wizytę u gina, ale bez szaleństw czyli bez usg ;)

Jak tam joga? :)

Dzięki dziewczyny :)! teraz po usg przez chwilę będę spokojna.
Wam też tego życzę i trzymam kciuki :)
Miłego dnia i smacznych pączków

JA :)
W piątek na 18-tą :)

Gratuluję Dziewczyny udanych badań USG :)

I jutro trzymam za agusię :)

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)