MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

emimar, ja jestem z Trójmiasta... a co płci to u Młodego było tak ewidentnie widać co ma między nóżkami, że lekarz powiedział że tu żadnej pomyłki nie może być:)

ja ma już całkiem spory brzuszek, ewidentnie ciążowy. Zauważyłam, że jak rozmawiam z ludźmi typu majster który nam naprawiał rury czy sąsiad to im wzrok na brzuch wędruje chociaż widać było że się powstrzymują;p A ja uwielbiam ten swój brzuszek, wręcz staram się go podkreślać ubiorem:)))

zaraz mam wizytę u endokrynolog i usg tarczycy. Ciekawe co powie...

no u mnie też leci 18ty :D

ja zrobiłam kisiel czereśniowy - miałam kompot z lata od Teściowej :) wkroiłam czereśnie z kompotu - pycha!

-mTusia- -jak dyskomfort?!? Ty w ciąży jesteś! Musi brzuch urosnąć chociaż trochę - uwierz mi - to tylko na jakiś czas :) Poza tym lepiej, żeby w ciąży rósł brzuch niż np. tyłek :D

Pillotka, ja widzialam taki sam podział jak tutaj wkleiłaś, więc ja dzisiaj zaczynam ostatni (18) tydzień 4 miesiąca :)

Kisiel?? Kurcze, narobiłas mi smaka, chyba sobie zrobię z jabłkiem :)
dziewczyny czy wy też pomimo chudnięcia lub niewielkiego przyrostu masy, macie już takie duże brzuszki ?? kurcze, mój rano jest jeszcze ok, ale potem jak coś zjem, to naprawdę czuję się już w ciąży :) i powiem Wam, że z uwagi na to że ja zawsze chuda byłam i brzuch wręcz wklęsły to czasami czuję lekki dyskomfort :(

Cześć Dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie, ale na nfz i nie zrobiła mi dokładnego usg tylko brzuchol wysmarowała i chwilkę słyszałam, że serduszko bije. Na moje pytanie, czy chłopiec czy dziewczynka, stwierdziła, że jeszcze za wcześnie. Też dziś zaczynam 18tydz. Dostałam skierowanie na krew i mocz i to by było na tyle. Nie wiem czy cała wizyta trwała z 7min. Następną wizytę mam 20.02 do tego czasu pójdę do drugiego lekarza prywatnie, bo nie wytrzymam!
Mentorka gratuluję synka i tego kopniaka :) Przepis, który wkleiłaś z kotlecikami wygląda zachęcająco, już wiem co jutro robię na obiad, dziś mamy placka po cygańsku, ale to akurat męża specjał. Muszę Wam się przyznać, że gotuje lepiej ode mnie, tak mi się trafiło:) Mentorka a Ty do jakiego lekarza chodzisz?

my też lubimy kilka rzeczy z kwestii smaku :)

wiecie..? chyba przegięłam z wczorajszą aktywnością fizyczną.. W krzyżu mnie trochę łamie.. spać w nocy nie mogłam, strasznie mi było niewygodnie.. a dziś jestem nie do życia, normalnie ledwo stoję. Cały dzień dziś przeleżę i przesiedzę. Kiesiel synkowi gotowałam opierając się łokciami o blat ;] Dobrze, że Mąż ma dziś wolne, to pomaga :)

a na obiad dziś u nas.. pizza ;] Gdzieś z miasta ma Mąż przywieźć, jak będzie wracał. śniła mi się kilka nocy temu. ale nie wiem, skąd była, nie znam żadnego lokalu, w którym by serwowali taką ładną, puszystą, niegrubą, pyszną pizzę :D Dziś robienie obiadu wykracza poza moje możliwości. Nawet mi się nie chce myśleć, co jutro na obiad - a Mąż mógłby mi dziś zrobić zakupy, bo jutro będzie w pracy.

no nic, mam nadzieję, że jutro już będzie ze mną w porządku :D
sport to zdrowie? ..co za dużo to niezdrowo ;]

aaa, jeszcze coś, bo się zastanawiałam w którym miesiącu jestem, czy już w 5. Ale wg tego jeszcze nie.

"Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży."

A prosze bardzo :)
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makarony-z-brokulami/zapiekanka_makaronowa_z_brokulami_lososiem/przepis.html

zapiekanka z łosiosia z brokułami i makaronem wydaje się być pyszna;) Podziel się przepisem ;)))

-mTusia- My razem zaczynamy 18-sty tydzień równo;))

Ja wczoraj też miałam żeberka,dziś zrobię carrbonarre,ale na prawdę czasem już nie wiem co wymyślać także jak macie fajne szybkie i sprawdzone przepisy to dzielcie się będzie nam łatwiej;)))

te kotleciki też lubimy :) http://www.wielkiezarcie.com/recipe57893.html

ahhh skąd ja to znam :) tez często miewam brak weny :) na fejsie mam polubione przeróżne blog kulinarne dzięki czemu często wyświetlają mi się fajne przepisy:)

wczoraj robiłam to i wyszło bardzo smaczne :) (tylko dałam jedną polędwiczkę i 2 a nie 1 ząbki czosnku) http://smakuje.blox.pl/2013/01/Poledwiczki-wieprzowe-po-prowansalsku.html

mój mąż nie znosi panierki więc muszę kombinować. Jego ulubione kotleciki robię tak: pierś z kurczaka dziele na kotlety, lekko rozbijam. Do miski wbijam jajko, dodaje łyżkę mąki ziemniaczanej, łyżkę majonezu i łyżkę wegety. Kotleciki maczam w tej marynacie i dobrze je zostawić na dobre kilka godzin a jak krócej to dodaję trochę soli :) Smażę na małym ogniu :) są pyyyyszne, bardzo delikatne :) dzisiaj chyba je zrobię :)

Ja mam krupnik i robię taki miks mięska z udka indyka z warzywami na patelnię i pomidorami i do tego kuskus :)
a tak z pomysłów, bo ostatnio też szukam weny twórczej na obiady, to wczoraj miałam carbonarę, a w najbliżeszej przyszlości mam zaplanowane żeberka, zapienkankę z łososia z brokułami i makaronem, piersi w porach ze śmietanką :) jak macie jakies fajne pomysły to piszcie czasami bo ja też szukam pomysłów :)
My dzisiaj zaczynamy 18 tydzień :)
Miłego dnia dziewczyny :)

Dzień dobry dziewczyny;)
No obyyyy ta wiosna szybko przyszła to od razu będzie piękniej. Na pewno to też świadczy o tym,że drugi trymestr jest jednak o wiele lepszy niż ten pierwszy od razu widać po nas;)

Gratuluję synka i cieszę się,że wszystko jest ok!

Co robicie dziś na obiad? Mi się pomysły chyba wykończyły:P

Mentorka - zazdroszczę 1000% wiedzy na temat płci a jeszcze bardziej kopniaka :) i gratuluję że wszustko ok :) a przysost energii rzeczywiście jakiś perzyszedł :) może wiosna idzie ? :)

hej my już po usg :) wszystko super, na 1000% SYNEK :))) 12 cm i 160 gram :)) no i mój lekarz kupił nowe usg i przełączał na 3d :) mam super fotki :)))) co do tarczycy to powiedział, że na pewno nie miało wpływu na dziecko i najważniejsze żeby się teraz leczyć :)

no i dzisiaj pierwszy raz poczułam kopniaczka jak przyłożyłam rękę do brzucha bo akurat Młody szalał po kanapkach z twarogiem :)

ooo, widzę że wszystkie mamy wzrost formy :)
my to jednak na ten basen poszliśmy :D 2h byliśmy :D Spacer + basen = daaaawno nie miałam takiego aktywnego dnia. było super :)

Panno - nie łapiemy paranoi, bo to się udziela :)
ja też mam strachy w głowie, wolę ich nie dopuszczać do głosu. Mi Mama zakazała oglądać czy czytać smutasów, żadnych przygnębiających filmów, książek. Jak usłyszała przez telefon, że oglądam dokument o fibrodysplazji u kilkuletniej dziewczynki, to najpierw nie wiedziała, co powiedzieć, po czym po chwili ciszy zarzuciła inny temat :D ostatnio przyjechałam do Niej i właśnie oglądała Wielki błękit.. cyk i przełączyła szybko na coś lżejszego, hehehe :D
..ale jakoś muszę te dwa tygodnie wytrzymać do usg.. :/

Ja dzisiaj aktywnie, mam psa pod opieką na tydzień więc 2 spacerki po 45 min plus spacerek w stajni ok 1,5 godz , osatni spacer wieczorem mąż, plus zrobiłam obiad, upiekłam ciasteczka i sprzątnęłam łazienki, jutro ciąg dalszy sprzątania :)

Mentorka jak tam po wizycie? Ja mam jutro i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że modelka ewentualnie model będzie ładnie współpracował i dowiem się w końcu kogo tam noszę!
Co do poduchy, to jest ogromna, żartuję sobie, że w trójkę w łóżku się nie pomieścimy:) Co do ceny to niestety nie pomogę za bardzo, bo mi go kuzynka wysłała, mówiła, że płaciła ok 100 jest firmy Motherhood weszłam na stronę i go znalazłam kojec kosztuje 159, ale na ceneo zaczyna sie od 120zł. W sumie Dziewczyny kupicie w hurtowniach dużo taniej, bo już je oglądałam ok50, 60zł. Mój jest w kształcie litery C i dzisiaj nasza pierwsza noc razem;)

No ja już też złapałam paranoję kilka dni temu. Ale w 16-tym tygodniu dziecko jest wielkości cytryny, więc słabo je czuć. Dziś mi kumpela wybijała z głowy różne strachy :) Także lepiej się czuję. Wam też życzę spokojnego wieczora :)

agusia - jeszcze masz czas na regularne ruchy...ja miałam już ewidentne kopy kilka dni temu ale od 2 dni też nie za wiele czuję...ale się nie nakręcam, bo wiem, że jeszcze jest wcześnie...za 2,3 tyg będzie już bardziej wyraźnie...

No i się witam tak w ogóle...ja dziś pracowity dzień miałam...ale że jakoś się bardziej energiczna czuję to korzystam...potem znów będzie spadek formy....żebym już tylko wiedziała Kim jest Maleństwo...to bym wiedziała co robić z ciuchami...segregować czy sprzedawać ;)

mam nadzieję,że po prostu to przez to,że maluszek jest jeszcze na tyle mały,że go nie czuć zawsze...oby

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...