MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

pilotka ja się nie znam, tak mi poradzono więc tak zrobiłam:) a radziło mi tak kilka osób, w tym znajomi lekarze :)
myślę, że jak wszystko jest prawidłowo i książkowo to na pewno nie ma znaczenia :)

To chyba zależy i od lekarza i od tego jak przebiega ciąża - ja nie chodziłam do takiego "szpitalnego" w pierwszej i jakoś źle się z tym nie czułam.
mentorka - a jaka jest wyższość takiego lekarza nad pozostałymi? oprócz tego, że jest szansa, że będzie Cię na oddziale poznawał i mówił: "dzień dobry pani mentorko" bez zaglądania w kartę, żeby czytać nazwisko? :) ..może mi źle z tym nie było, ale nie wiem, co tracę?

:)

dziewczyny z tego co słyszałam od koleżanek to warto chodzić do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie też interesuje na NFZ a nie prywatnie, jakiś fajny ginekolog ( fajnie by było, by to była babeczka a nie facet).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mTusia szukam kogoś na nfz i to wolałabym w Gdańsku, bo prywatnie też chodzę do Gdyni do dr Śliwińskiego, ale dzięki

Aknah a wkleisz link ??
ja też noszę rozmiar 34 i nic poza niektórymi bluzkami od koleżanek nie pożyczę raczej :(

Ja też czekam z niecierpliwością na te ierwsze ruchy :(
ja mogę polecić swojego Gina w Gdańsku ale on tylko prywatnie, interesuje ?? :)

Czesc Dziewczyny :) chwile mnie nie bylo a tutaj tyle się dzieje :)
Ja dziś miałam po raz pierwszy fajny dzień od dawna!! Rano spacer w słońcu, potem małe zakupy, trochę pracy w domu (mam L4 ale mnie męczą nieziemsko ;/), a potem wpadła kumpela i teraz zmęczona jestem ale szczęśliwa. Ostatnio często miałam jakiegoś mini doła - nie bardzo wiedziałam co z sobą zrobić i jakoś mi tak źle było.

A z ubrań ciążowych - dziś dostałam spódnice, która zamówiłam na Allegro. Powiem Wam ze jestem mega zadowolona!! Jest z cienkiego jeansu, ślicznie lezy i kosztowała 45 zł z przesyłka. Kupiona w sklepie na Allegro - maja tez dosc tanie spodnie ciazowe. W porownaniu z cenami np na Hali w Gdańsku to sporo różnica. A ja się mega ciesze bo to moj pierwszy ciążowy ciuszek. Wszystko co pożyczyłam jest mi za duże, bo noszę XS.

No i witam wszytskie nowe dziewczyny :)))

Mentorka miało być " to nic" :)

Mentorka no nic, na dobrą sprawę mogłam być i enimar
Pillotka nie chciałam się za bardzo rządzić pierwszego dnia i zmieniać tabelki :)

ups sorki za tą literówkę ;)))

To faktycznie miałaś szczęście z tym telefonem.
Ja swój zgubiłam dzień przed Wigilią. Dzwoniłam na ten numer godzinę po zgubieniu telefonu ale bezczelnie koś mnie odrzucał po czym w ogóle go wyłączył. Ja ostatnio nie trafiam na tzw uczciwych znalazców.
Samego telefonu mi nie szkoda było tylko zawartość jaką posiadał listy kontaktów, zdjęcia, filmiki które zgrywałam może rok wcześniej. Dziewczyny zróbcie sobie kopię wszystkiego póki czas.

Pozdrawiam.
Antoza

Witam.
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Z maleństwem wszystko jak najbardziej ok bardzo regularnie chodzę do lekarza, co dwa tygodnie. Maluszek się pokazuje ,ale lekarz mówi że na na razie nie chce mówić. mam nadzieje że to dziewczynka.
Tą ciąże w porównaniu do pierwszej (8 lat temu) mam tak spokojną że aż popadam w panikę ze może coś się dzieje a ja nic nie czuję.
Z synkiem non stop poplamiałam leżałam 3 razy na podtrzymaniu, kilka razy jeszcze z innych powodów np niedoboru potasu, kolki nerkowej itp.
Urodziłam przez cesarskie cięcie z powodów okulistycznych. Jestem po odwarstwieniu siatkówki w oku i to mnie na dzień dobry dyskwalifikuje do porodu naturalnego.
Pozdrawiam.
Antoza

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
08.07. pillotka
10.07. Antoza
10.07. emimar
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

emimar- następnym razem sama zmieniaj, dopisuj, itp :) każdy może :)

panno z mokrą głową - a innych podejrzeń nie masz? bo ja mam od początku jak się dołączyłaś - wiesz, że ja też się dziś dowiedziałam, że w UK badają dotlenienie organizmu matki zamiast toxo?!? hehehehe :D :P ale zbieg okoliczności :P
tak, tak, wzgórze. Grzybowska? powiedz, czy tylko ja mam takie odczucia co do Niej..?

porówania do puszki coli to nie znałam :D może to czkawka? bo mi się to jakoś z czkawką Maleństwa w pierwszej ciąży kojarzy..

Mentorka dziękuję za dopisanie do listy, jak jeszcze zmienisz na emimar, to już w ogóle będę wdzięczna ;)

Pillotka - też jestem z Gdyni. Do jakiego lekarza chodzisz? Jakieś mam podejrzenie, że możemy chodzić do tego samego ;) Ja chodzę na nfz do przychodni Wzgórze. Dzisiaj się dowiedziałam, że np. w UK nie robią badań na toksoplazmozę, robią za to jakiś dziwny pomiar procentowej ilości tlenu w organizmie matki ;)
Ja w tej ciąży nie miałam już "rybek" od razu poczułam takie typowe przewalanie. Dużo wcześniej miałam takie pukanie, ale opisywałam to komuś jako "odkształcające się puszki coli" :)

Pilotka noo strasznie ten nasz Bąbel wyczekany a radości nie mogę opisać słowami:) Dziewczyny wcześniej pisały, że mogły by być podłączone non stop do usg, i ja do nich należę. Na razie nie czuję ruchów, także każde kolejne usg i łzy w oku się kręcą. Nie mogę się już doczekać, aż zacznę czuć ruchy, to będę spokojniejsza. Póki co wnętrzności mi się przewracają ;P

Witamy Enimar :) dopisuję Cię do listy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
08.07. pillotka
10.07. Antoza
10.07. enimar
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

pilotka ja podam początek 16 tygodnia bo już są ruchy ewidentne, powtarzające się np 3 razy pod rząd. Są już codziennie, coraz częściej i mocniej:)

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...