MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

a jeszcze coś, głównie do dziewczyn, co już czują ruchy w brzuszku - jak gin zapyta o datę pierwszych ruchów, to podacie te "muśnięcia motyla", "rybki w brzuchu", czy dopiero te takie mocniejsze, co się częściej powtarzają, a nie raz w tygodniu?

panno z mokrą głową - to prawda z tą cudownością natury :) Ja to nie tylko wiedziałam, że będzie następne, ale nawet położnej, jak mnie wywozili z porodówki, powiedziałam, że następne też chcę z nią rodzić :D ciekawe, czy trafię :]

a w ogóle to jak pisałam poprzednią wypowiedź, to Maleństwo pierwszy raz tak mocno i długo mi brykało (nie żaden przekręt delikatny, tylko normalna regularna kopanina!), że z wrażenia zapomniałam, co jeszcze chciałam napisać.. :D

emimar - półtora roku.. rany, to się niesamowicie cieszycie :) wyczekana dzidzia :) a z ginem nie pomogę, raz, że my Gdynia, dwa, że sama z aktualnego też jestem średnio zadowolona, jako że nie chce mi dać skierowania na toxo :( i w ogóle jakoś mało mówi..

Pillotka - no przecież dałam uśmieszek na końcu ;) Ja w ogóle nie pamiętam złych uczuć związanych z porodem, raczej te zabawne sytuacje. Jednak natura w cudowny sposób wymazała mi z pamięci skurcze ;) Od razu po porodzie, kiedy trzymałam młodego w ramionach powiedziałam do męża, ze chcę jeszcze jedno ;)

Cześć Dziewczyny, ja też do Was chętnie dołączę:) Mam 28 lat, jestem w 16 tc. termin porodu 10lipiec i strasznie się cieszę, gdyż staraliśmy się z mężem 1,5 roku. To nasza pierwsza dzidzia. Widzę, że temat słabych wyników moczu się pojawił, ja też w zeszłym tyg odebrałam wyniki i mam liczne bakterie, zrobiłam od razu posiew i nic nie wyhodowano? Trochę to dla mnie sprzecznie, ale ok:) Zbadalam mocz, bo sikam w nocy jak szalona, wstaję po 6 razy i póżniej mam problemy z zaśnięciem. Mdłości też mnie nie ominęły, wczoraj po raz ostatni, ale mam nadzieję, że zaczną mi odpuszczać:) Co do badań też mnie zaskoczyłyście, bo moja lekarka na nfz zaproponowała mi krew, mocz i glukozę i to raz na 3 miesiące. W ogóle zastanawiam się nad zmianą lekarza, może polecicie kogoś w Gdańsku?

panna z mokrą głową - daj spokój, nie strasz dziewczyn, nie było nic mrożącego krew w żyłach (dobrze mówię?)

Pilotka - ja miałam pas, ale taki raczej dekoracyjny z h&mu. W sensie, że zakrywał brzuszek tak, że mogłam sporo bluzek przedciążowych nosić. Więc oprócz tego, że bardzo polecam to jako dodatkowy element stroju nic nie powiem. Pamiętam tylko, że na SR odradzali nam pasy poporodowe - mięśnie miały się same ogarnąć z robotą zamiast wyręczać się przedmiotami zewnętrznymi ;)

Antoza - witamy :) Gratuluję ciąży, zwłaszcza tak wyczekanej. Między mną a starszym bratem jest 8 lat różnicy :)

Dzisiaj spotkałam się w gronie kilku znajomych w ciąży i przypominałyśmy sobie swoje porody. Historie mrożące krew w żyłach ;)

cześć, antoza :) następna Gdynianka :D

Dziewczyny w drugiej ciąży - a miałyście w pierwszej taki pas podtrzymujący brzuszek? ja miałam taki zwykły, z lycrą, kupiłam go jakoś mega tanio na wyprzedaży, wyglądał tandetnie, szmatka taka (bez żadnych zamków, usztywnień, taka jakby skarpeta, hehehe), więc nie robiłam sobie nadzieji, że coś pomoże.. a tymczasem pamiętam, że w nim było mi dużo wygodniej, ciężar dużego już brzucha rozkładał się całkiem inaczej na plecach, lżej mi się w nim chodziło. Macie z tym jakieś doświadczenia? bo nie wiem, czy tu dziewczynom polecać taki wynalazek, chociaż mi się sprawdził :) a właśnie trafiłam na niego jak wypakowywałam karton z ciążowymi ciuszkami :)

Witamy Cię Antoza:)

a ja dzisiaj badania robiłam, właśnie odebrałam wyniki. Mocz znowu kiepski i mam anemię :( ostatnie 2 tygodnie ciągle spać mi się chciało ale zganiałam na pogodę ;/

Co do wyników moczu to ja miałam już jakoś w 10 tygodniu kiepskie i brałam tabletki z żurawiny, Furoxin. Po tygodniu wyniki były idealne:)

w H&M jest rabat -25% na jedną rzecz - trzeba sie tylko zapisac z ich strony do Newslettera - warto skorzystać :-))

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Antoza pewnie, że przyjmiemy :) Bardzo nam miło, że jest nas coraz więcej :)
Ale z maleństwem wszystko ok? tylko nie chciał się pokazać?? A jeśli mogę spytać, to planowane cesarskie cięcie z powodów tak długiego oczekiwania ?? Trzymam kciuki za Was :)

Witam dziewczyny!!!
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Mam na imię Ania, mieszkam w Gdyni i mam 32 lata.
Jestem w tej chwili w 16 tygoniu ciąży, poród przez cesarskie cięcie planowany jest na 10 lipca 2013.
Czekałam na ta ciążę prawie 5 lat. Mam synka 8 letniego ktory chodzi już do drugiej klasy podstawówki. Będzie osiem lat różnicy, ale nie przejmuję się ponieważ syn jest bardzo fajnym, pomocnym i rezolutnym chłopcem. Cieszy się bardzo, że wreszcie będzie miał swoje rodzeństwo.
Byłam wczoraj 23.01 na USG ale niestety mam w brzuszku jeszcze KINDER niespodziankę.
Pozdrawiam Was Serdecznie.
Antoza

Sensimilia ja miałam złe wyniki moczu, brałam żurawit przez kilka dni, zrobiłam ponowne i idealne :) gin mówi, że w ciąży to bardzo częsta przypadłość i nie można się nią bardzo przejmować :) zazwyczaj żurawinka wystarczy no i mega dużo wody to najważniejsze :)

Cześć Dziewczyny =)
Wczoraj miałam wspaniały dzień, nareszcie udało mi się ruszyć z domu i pojechać na uczelnię. Spotkałam się z koleżankami i ploteczki mi bardzo pomogły =)
Dziś z kolei znów kiepsko... coś mi kiepsko wypadły wyniki i chyba mam infekcję dróg moczowych... z tego co pamiętam któraś z Was to przechodziła, wiecie może czy to jest bardzo niebezpieczne dla malucha?
Już brałam jeden antybiotyk jak miałam zapalenie płuc, jak bym teraz miała brać kolejny to nieciekawie. Ehh ciągle jakieś powody do zmartwień. Dobrze, że chociaż niebieskie niebo dziś widać =)

@agusia-gdansk: Na hali targowej w Gdańsku jest sklep z odzieżą ciążową i jak widziałam jest dużo sukienek, które nie wyglądają jak worki tylko ładnie się układają i można powiedzieć "rosną" wraz z dzieckiem :-)

Ja też głównie spodnie noszę, na wiosnę mam takie fajne, wcale nie ciążowe, ale luźniejsze. Kupiłam na początkach ciąży, bo akurat się trafiła przecena :) W poprzedniej ciąży miałam dwie pary spodni, ale jedne jakoś bardziej lubiłam i częściej nosiłam. No i zdarłam je kompletnie ;)

panna z mokrą głową - przypomniałaś mi moje zdziwienie, jak w czasie zwiedzania ze SR sali poporodowej stały na korytarzu dziewczyny po porodach, a koszulki im opinały dużo większe niż sobie wyobrażałam brzuszki :D Ja też myślałam, że będę płaska, heheheehe :D po zwiedzaniu musiałam uzewnętrznić swoje zdziwienie w rozmowie z Mężem :D Na szczęście po jakimś czasie brzuch wrócił do formy :)

ja już wyciągnęłam moje ciążowe ciuszki. Szczególnie spodnie się przydadzą :) bo ja spodniowa jestem ;P

Ja na razie mieszczę się w swoje ubrania, spodnie też spokojnie wchodzą, tylko w te najciaśniejsze rurki się nie wciskam bo i tak pewnie nie ma to sensu :) ale takie z lyacrą spokojnie wciągam na pupę :) nawet w bryczesy się jeszcze wciskam jak jadę do stajni na spacer :) trochę bluzek już dostałam od koleżanek, w swetereki mam nadzieję że będę się mieścić, tylko zamierzam sobie jakieś 2 pary porządnych spodni kupić, ale to chyba w przyszłym miesiącu :) no i pocieszam się tym, że lato będzie to może zawsze uda się coś swojego włozyć, swojego normalnego :)

Dokładnie Dziewczyny, w pierwszej ciąży ruchy czuje się mniej więcej w połowie - 18-22 tydzień. Ja mam łożysko na tylnej ścianie, druga ciąża, więc od jakiegoś czasu czuję, jak mi się coś przewala w brzuchu.
Właśnie tych zakażeń wirusowych się boję, także dzięki za słowa pocieszenia :)

A co do ciuchów - niektóre ciążowe nosiłam także po ciąży, takie, który miały ciaśniejszy dół - przy okazji trochę maskowało, brzuszek, który został. A - jeszcze jedno. W pierwszej ciąży sobie wyobrażałam, że jak urodzę, to będę miała prawie płaski brzuch, a tymczasem przez miesiąc miałam jeszcze tak duży jak w 6. miesiącu. Dopiero potem zaczął się stopniowo zmniejszać. Także warto zainwestować w ciuchy ciążowe ;)

dziś nieco lepszy dzień ;) tylko brzuszek coś pobolewa. Dopiero wróciłam z pracy więc obiadek i na kanapę :))

To mnie trochę uspokoiłyście, bo już się martwiłam, staram się czasami coś zjeść słodkiego, chociaż nie lubię :) polożyć się i wsłuchiwać w siebie, ale kiepsko mi idzie :) bo nie wiem czy to żołądek czy moja wybujała wyobraźnia czy co :) ale zazdroszczę, też już bym chciała :)

Dziewczyny a jak dzisiejszy dzień ?? Lepiej trochę ?? u mnie super, spacerek poranny nad morzem, sniadanko (dla mnie drugie) z koleżanką a potem piekłysmy kokosanki i teraz odpoczysam :)

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...