MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

:illotk mi też się już oczy zamykają ale niestety staram się nie spać w dzień bo w ogóle jakiegoś mega zmęczenia nie miałam i jak przedrzemię się w ciągu dnia to potem spać nie mogę w nocy :(

-mTusia- u mnie wręcz przeciwnie: z rana jakiegoś nerwa miałam, wkurzałam się o wszystko! a teraz coś czuję, że jak tylko Synuś uśnie, to pójdę w Jego ślady.. chociaż na godzinkę.. Głowa mnie boli, oczy mi się zamykają..

W moim przypadku to nie kwestia lekarza, po prostu żeby nie palić za sobą mostów muszę tu jeszcze posiedzieć.

Te imiona to ciężka sprawa :D szczególnie w kwestii dogadania się z mężem hehe

My już dosyć dawno mieliśmy wybrane imiona, grubo przed ciążą, teraz imię dla dziewczynki jest nadal aktualne ale dla chłopca zmieniliśmy :) Dziewczyny - trzymajcie się, jeszcze trochę i napewno dostaniecie L4, a jak nie to może zmieńcie lekarza??
A jak smaopoczucie?? ja dzisiaj nawet pełna chęci do życia, chyba sie za długo odkładane prasowanie i porządki w szafach wezmę :)
Miłego dnia

u nas niektórzy w Rodzinach wymyślają już imiona i się głowią i mają problem - a my na razie po prostu o tym nie myślimy :D

o jeny dziewczyny, tak czytam to co piszecie i się cieszę, że mam te szkodliwe warunki pracy. Gin aż na mnie nakrzyczał, że w ogóle pomyślałam o chodzeniu do pracy w ciąży:D trzymam kciuki żebyście dostały zwolnienie!:)

u nas też imiona wybrane - Emilka i Julek:) ale na naszego maluszka od początku mówimy męskim, jakieś takie przeczucie mam, że gin się nie mylił:) Problem mam tylko taki, że nikomu w rodzinie się Julek nie podoba :( i strasznie mi marudzą ehh mam nadzieję, że się przyzwyczają bo my zdania nie zmienimy:))))

aknahh - co zrobic, takie sa realia w niektorch firmach :( juz sie z tym prawie pogodzilam, aczkolwiek korci mnie zeby sypnac im artykulami z kodeksu pracy, tylko co to mi da?
Nie moge doczekac sie tej jogi :D moze uda mi sie jakos wyciszyc :P
bo jak ide do pracy to mnie trzęsie heh
Ciekawe jakie imię wybrałaś :) ja już miałam swoje typy ale teraz przestają mi się podobać :P

Jejku tak czytam Ciebie Kamyczku i Dumelka i stwierdzam, ze chyba jednak mam fajna pracę. Zapytałam po prostu czy od stycznia moge przychodzic na 6 godz bo 8 nie daje rady i się zgodzili. Wg przepisów 4 godz przed kompem wieci tak nie maja co marudzic (bo moja praca to glownie komputer). A tymczasem do konca miesiaca mam L4, bo mnie katary łapią i sie ich pozbyc nie moge ;/
Ja odliczam dni do konca stycznia by w koncu moc cos porobic - takze Dumelku szykuj się na jogę :)) dopoki pracujemy to chociaz to :)

My juz się tez zastanawiamy nad imieniem - dla dziewczynki poszlo bez problemu, wybraliśmy szybko, ale dla chłopca - pustka! No wiec pewnie się urodzi chłopiec ;-)))

dumelek - to zależy od lekarza, niestety. Lekarz może wypisać skierowanie, ale nie musi. Ale mając odpowiednią wiedzę i tak nic nie zrobisz - no bo jak lekarza zmusisz? :(
druga sprawa jest taka, że nie każdy lekarz może wszystko zlecić. Jeśli chodzi o tarczycę, to np. lekarz rodzinny może zlecić chyba tylko tsh, ale już endokrynolog i ft4, ift3 i może coś tam jeszcze.
Ginekolog na pewno może na toxo, mocz, morfologię. Nie wiem, czy może hiv i tarczycę.
tak naprawdę system jest do kitu, to w ogóle osobny temat, temat rzeka..

Agata - dawno Cię nie było! ale masz dylemat :D maleństwo psoci :)

Agata - mowisz ze te wszystkie badania sa darmowe? Moja gin na skierowanie wypisuje tylko te podstawowe, a hiv, toxo musialam robic juz za kase. Ciekawe od czego to zalezy?

Kamyczek jak czytam co piszesz o swojej pracy to jakbym widziała siebie heh codziennie na 7! zapierdzielam autobusem a potem skmka! Myslalam ze jak powiem ze jestem w ciazy to bede miala jakas taryfe ulgowa, ale jakze sie pomylilam :D niewazne ze kobieta w ciazy powinna pracowac 4h przy komputerze, ja pracuje 8h.
Teraz nie dosc ze bedziemy razem odliczac dni do usg to jeszcze do L4:)

Ale dzis zimno brrrrrrrrrrrrrrrrr!

ja się smarowałam w pierwszej ciąży kremem z rossmanna, a dostałam ich jak schudłam na początku ciąży i potem jeden wyskoczył pod brzuchem na koniec ciąży...ale moja mama też po ma ciążach trochę choć młoda była jak rodziła więc nie świruję i troszkę rozstępów mi nie zaszkodzi, bo są mało widoczne

ok nie zanudzam

pa:)

aaaa infekcje dróg moczowych mam bez bolesnych objawów, jedynie mało siusiu robiłam więc teraz po antybiotu latam jak szalona:)

dzięki dziewczyny:) my potwierdzimy płeć 15 marca jak dzidzia będzie współpracować, bo Nika to przez całą ciążę do usg ustawiała się d*pką i zawsze było wiadomo, że dziewczynka:D a ta dzidzia jakby bardziej wstydliwa hehehe

mamy problem z imieniem, pustka totalna:/

my mamy wszystko po małej, jedynie łóżeczko muszę kupić, bo Nika ma takie, które później będzie łóżkiem jak zdejmie się szczebelki...teraz też takie kupimy

wózek mamy jumper x firmy tako...w Ie kupowałam i był tani, my jesteśmy zadowoleni, ale ciężki jest więc po schodach dźwiganie odpada, na szczęście mamy wszędzie windy i zawsze po lotach samolotem strzelają nam dętki! ale tak jest super

Kurcze u mnie 2x na usg na stówę był chłopak było widać siusiaka ale to było w 12 i 14 tyg teraz poszłam w 17 tyg i mały/a miał zacisniete nóżki i miedzy nogami pępowinę bo lekarz próbował zajrzeć od strony malucha pupy ale powiedział mi ze jakby był chłopak to moze by jajka chociaż było widać pod pupa i teraz o niczym innym nie myśle bo miał być chłopak i nie mogę sie przestawić ze moze jednak będzie dziewczynka ;-o mam juz jednego synka i tak sie cieszylam ze będzie drugi ....teraz usg dopiero 5 lutego a ja o niczym innym nie myśle ;/ dziewczyny wszystkie badania sa darmowe na NFZ toxo,HIV ,mocz,morfologie ,tarczyca itd za nic nie płaccie trzeba tylko powiedzieć swojemu gin zeby wypisał skierowanie bo sami średnio sie kwapia ....a na rozstepy bardzo dobra jest poprostu witamina E w kapsulkach zamiast polykac smaruje sie nią i skóra jest super ;) ja juz czuje maluszka w brzuchu narazie jakby rybka mi pływala w brzuchu ale jak przyłożyć rękę czuć małe ruchy ;)))

Kamyczku mam nadzieję, że na następnej wizycie dostaniesz zwolnienie. Nie ma się co stresować. Spokojna mama to spokojny maluch. A jak nie to idź do innego lekarza i już ;)

Ja złego dnia nie mam tylko straaasznie senny, całe popołudnie przespałam ;p

Ja też odliczam do usg, niestety jeszcze 8 dłuugich dni zostało:D

Pewnie macie rację, że taki to dzień, choć mnie to trzyma od dawna....ale cóż żyje nadzieją na L4 po kolejnej wizycie :) jedno jest pewne, na pewno moja praca pozytywnie nie wpływa na dzidzię :( a chcę żeby sobie spokojnie rosła :)

Kamyczek trzymaj sie ;) Dasz radę :) ja tez podtrzymuje sie jakoś na duchu by tylko dociagnac do wiosny :( słońca potrzebuje :) ja do tego jestem bardzo cieplolubna i taka pogoda mnie wykancza :( a dzisiaj naprawdę jest chyba taki dzień, bo z kim nie rozmawiam to nikomu nic sie nie chce a ja tez mam lenia i jakies złe myśli, zwłaszcza ze od kilku nocy zle śpię i jakies bzdury mi sie śnią :(

Kamyczek trzymaj się, jeszcze trochę musimy przetrwać a jak przyjdzie wiosna to słońce nam doda siły i humoru! =) Mnie dobija jak każdego dnia gdy otwieram oczy jest ciemno, szaro i ponuro =( Ja co prawda jeszcze studiuję i pracuję popołudniami, więc na pewno mam zupełnie inne stresy, a z pewnością nie mam tyle odpowiedzialności w pracy co Ty, ale też się mogę pożalić, bo sesja za pasem a ja tylko leżę w łóżku z bólami brzucha, głowy i mdłościami i nie wiem jak to wszystko pozaliczam... Ale liczę na to, że wiosna przyjdzie i będzie lepiej =)

panna z mokrą głową chyba faktycznie coś w tym jest! Wszyscy których dzisiaj spotkałam mówią, że dziś mają fatalny dzień i żałują, że w ogóle wstali z łóżka. Nie słyszałam wcześniej o tej teorii, ale widzę, ze się sprawdza

Ja używam kremu na rozstępy Perfecta Mama, co prawda jest od 4 miesiąca, ale jakoś się nie przejmowałam i używam od samego początku ciąży, liczę na to, że uniknę rozstępów. Chociaż nie wiem, bo to dopiero 11 tydzień, a brzuch mi rośnie jak najęty!

Kamyczek - współczuję. Ale nie martw się - według teorii o najgorszym dniu w roku - http://deser.pl/deser/1,111858,13268066,Dzis_najbardziej_przygnebiajacy_dzien_w_roku__Spodziewajcie.html#BoxWiadTxt - jutro powinnaś się lepiej poczuć :) Jak możesz, to oderwij się na chwilę od roboty np. w weekend zrób coś tylko dla siebie :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...