MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

Dziewczyny super,ze z maluchami wszystko dobrze! Powiększa nam się grono chłopaków,a gdzie dziewczyny?;))

Ja mam jutro usg na 18.45 mam nadzieję,ze z końcu się uspokoje z tymi r******i i dowiem,ze wszystko ok. Kto po mnie z kolejności ma usg?

Miłego wieczoru.

Dumelek - gratuluję synka :D

a ja dzisiaj podjechałam do hurtowni i kupiłam tą poduszkę :D na razie tylko się przymierzyłam do niej w sypialni i wydaje się super:) zobaczymy ja się będzie spać:))) a kręgosłup daje o sobie znać ;/

no i do toalety to też min raz w nocy wstaję... muszę się zamienić stronami łóżka z mężem bo moja strona jest pod ścianą więc żeby w nocy wstać muszę się zsunąć w dół ;/ a rosnący brzuszek zaczyna ograniczać moje ruchy i takie wstawanie jest trochę niewygodne :)

Dumelku - super, gratuluję chłopaka :)
Ja w końcu chyba tez muszę zakupić poduchę :) może wtedy w śnie będzie przeszkadzać mi tylko wstawanie do toalety :)

Dumelku suuuper, ale Ci zazdroszczę, że już wiesz :):):)

ja kolejny termin mam 6.03 więc niestety jeszcze sobie poczekam :) to też będzie połówkowe, ale u mojej gin. Robi też co prawda 4D ale chyba się nie zdecydujemy bo koszt ok. 300 zł

Jestem już po usg i z dzidzią wszystko w porządku :) była nawet taka miła i wystawiła mi ptaszka :D centralnie przed nos hehe
Wychodzi na to że będzie SYN :) mąż skacze z radości, a ja mam maciupki żal że nie będę mogła kupować różowego, no ale przecież nie to jest najważniejsze, tylko żeby mały był zdrowy!
Z tego całego przejęcia nie wiem nawet ile ma cm, aczkolwiek pod koniec lutego mam iść na usg połówkowe to się wszystko wyjaśni.
Babeczka polecała Preisa i Świątkowską, bo bardzo chciałabym 3D.

Kamyczku tak się cieszę że z Waszą kruszynką wszystko ok :) czekam niecierpliwie kiedy w końcu się objawi :) (jaki masz następny termin wizyty?)

Dziewczyny, strasznie się cieszę że mogę się tu z wami dzielić obawami i radościami :) jak w końcu pójdę na zwolnienie to będę bardziej aktywna.
Tymczasem współczuje Wam tych problemów ze snem, bo ja oprócz tego że wstaje w nocy przez pęcherz to mogę spać spokojnie. Fakt dwa razy miałam taki sen że zostawiłam dziecko w domu same i sobie przypomniałam o tym po kilku godzinach, ale to chyba normalne w naszym stanie :)
Obyśmy wszystkie miały dziś kolorowe sny!

ps. jutro damy znać z aknahh jak tam po jodze :)

ja mam problem z nosem, od wczoraj katar płynie mi z nosa jak rzeka, w koło całe zaczerwienione, dziś kupiłam roztwór z soli morskiej ale na razie nic nie pomaga ...

Mentorka poducha pomaga, ale nie zrażaj się w razie czego na początku. Ja z nią zasypiam, ale w połowie nocy noś mi nie pasowało i wylądowała na podłodze. Też się trzeba do niej przyzwyczaić.

oj podniósł, racja :) jestem zachwycona tym widokiem, mega rozczulający.

A ja leżę i kuruje się dalej, to już tydzień a nadal czuje się kiepsko....

Kamyczku - gratulacje :) bardzo sie cieszę ze wszystko ok i mam nadzieje ze widok fikajacego malucha podniósł Cię trochę na duchu :) a w swoim czasie pokaże jeszcze co ma miedzy nozkami :)
Dumelek - czekamy na relacje z usg :)

Kamyczku no to super :))))) fajny widok jak tak maluch bryka:)

dziewczyny dajcie znać jak po usg, ciekawe kto u Was w brzuszku mieszka:))))

a mnie coś kłuje po bokach, mam bardzo jasne kafelki w łazience i w kuchni, wszystko na nich widać i najprościej do tej pory było mi szmatą przejechać je codziennie na kolanach ale chyba już czas z tego zrezygnować ;/

a brzuch to mam dość spory, jak wczoraj odwiedziłam koleżanki w pracy to wszyscy się mnie pytali czy przypadkiem to nie będą bliźniaki ;p

no i jadę dzisiaj po tą poduszkę do spania , mam nadzieję że coś pomaga :D

melduje się po USG :))))

wszystko jest pięknie, dzidzia rośnie jak na drożdżach ma ok. 11 cm i taaak dziś fikała :) martwiłam się przez te 4 tygodnie bo przecież ostatnio nie było ani 1 ruchu, no ale dziś popis na całego - łapało się za stópki i kolanka mega słodki widok :)

Niestety przy tym wszystkim nie pokazało nam co ma między nóżkami, strasznie się kryło a do tego pępowina się zawinęła w te okolice więc nie było szans mimo szczerych starań lekarki, no nic trzeba czekać kolejne 4 tygodnie :) ale ciesze się ogromnie, że wszystko jest dobrze :)

Z tego wszystkiego zrobiłam dziś pierwszy zakup - ręcznik z kapturkiem taki duży, turkusowy z osiołkiem....no nie wytrzymałam ;)

Dumelku czekamy na Ciebie, pewnie właśnie oglądasz dzidzię - daj znać :)

Pillotka - jeszcze ja na pewno jestem po drodze z ginekologiem :) ja mam w pn na 19.30 to juz bedzie końcówka 19 tygodnia, nie moge sie doczekać zwłaszcza ze ja z tymi r******i to tak średnio je czuje, na razie tylko bombelkowanie i przewalanki, kopniakow brak :(

Kamyczku - współczuje Ci bardzo :( zwłaszcza z powodu nie wyjaśnionych nieporozumień :( moja babcia zmarła na początku listopada, nie zdążyłam jej powiedzieć ze bedzie prababcia, potem na początku grudnia zmarła moja mama, ona bardzo czekała moja ciążę a zdążyłam jej tylko powiedzieć ze jestem w ciazy :( myślałam ze da jej to motywacje do walki, niestety nic sie nie dało zrobic :( wiec naprawdę serdecznie ci współczuje, trzymaj sie i myśl o maluszku :)

Do szkoły rodzenia chce chodzić albo na Kliniczna albo gdzieś w gdansku, rownież ze względu na męża, chociaz moje doświadczenie rownież jest zerowe to bardzo zależy mi by sie poczuł włączony w ciążę i mam nadzieje nabrał ochoty na pomoc mi w czasie porodu :)

Agusia - cieszę sie ze kokosanki smakowalo, zero roboty a pysznosci wychodzą :)

A kawki nie pije w ogóle, bo nigdy nie pilam, nie smakuje mi, za to jestem uzależniona od coli, w pierwszym trymestrze w ogóle nie pilam teraz pozwalam sobie na szklaneczke od czasu do czasu :)

Dzisiaj nie wyspana jestem strasznie, nie wiem czemu nie mogle spać na prawym boku, kluje mnie wtedy tak strasznie ze wytrzymać sie nie da :( do tego mamy pod opieka psiaka szwagierki który śpi przykryty kocykiem :) niestety rozkopuje sie bo gorąco lub idzie sie napić i wtedy piszczy by ja przykryc i tak z 5 razy w ciagu nocy, wprawiam sie przed dzieckiem :)

Dziewczyny - meldujcie dzisiaj jak po usg :)

No to witam się i ja, mam wrażenie, ze zaglądam tu często, ale dziś znów 100 postów do podczytania hehee

Moja Córa ma kataros, więc dziś siedzimy w domu :/

Ja też chodziłam do SR do GUĆ i POLECAM NA MAXA :)

I mi się wszystko BARDZO przydało, oddechy przez cały poród (wywoływany) , koncentracja pełna przy porodzie....pierwsza opieka nad nowowrodkiem, co kupić, na co uważać, co zrobić z NAWAŁEM POKARMU (kapusta uratowała mi życie ;) ), kąpiele, dużo mówiła też do Tatusiów, co mój Mąż bardzo brał sobie do serca itd....naprawdę FURA ważnych informacji...

Teraz bym bardziej chciała chodzić do Niej na ćwiczenia...może mi się uda...ale zobaczymy czy lekarka pozwoli...czas pokaże...

A ja tylko od siebie powiem, że w porodzie najważniejszy jest właśnie oddech - ja znam jedno Dziecko które urodziło się niedotlenione przy porodzie....i świadomość tego bardzo skutecznie mnie przekonała do nauki prawidłowego oddychania przy porodzie, oszczędzania energii, nie krzyczenia itd...
Dlatego ja zawsze będę polecała i namawiała na nie tyle co SR co po prostu naukę oddechu...
Jeszcze pamiętam jak leżałam na patologii w Redłowie, i przez cały dzień laska darła sie na porodówce....pielęgniarki tylko chodziły i kiwały głową...że niepotrtzebnie marnuje energię, że powinna się skupić na oddychaniu...

Ja do Guć zajrzę napewno bo mam blisko...może nie na cały kurs, ale chociaż na kilka zajęć...zobaczymy...muszę się zroientować jak to teraz cenowo wychodzi...

Moje Maleństwo fika już coraz częściej...tzn JA to coraz częściej czuję...szczególnie w nocy...
Również źle śpię, bo na siku musze wstawać...

A no i na brzuchu jeszcze czasem się kładę...ale generalnie brzucho-bok ;)

Kawę piję....jedną dziennie z mlekiem :)

No i czekam na piątek....USG :)

yevele - wczoraj dostałam Fasolkową poduszke i chyba po raz pierwszy od dawna się jako tako wyspałam! Polecam! Ja zamowiłam na merlin.pl bo najtaniej wychodziło.
Mentorko - ja właśnie takie same bóle mam - spróbuj z poduszką mi dziś serio było lepiej (chociaz moze sobie to wmówiłam).

Dziewczyny a jaka szkołe rodzenia w Gdańsku polecacie? Najlepeij w okolicach centrum.

Co do kawy to piłam zawsze 1-2 dziennie z melkiem i cukrem, a teraz odzwyczaiłam się prawie całkowicie. Raz na tydzień sobie z męzem wypiję trochę, ale jakoś potrzeba uciekła.

Tymczasem jutro z dmelkiem wybieramy się na jogę do Sopotu :)

Ja bez kawy bym dnia nie przeżyła.. Piję jedną, czarną, sypaną w domu a na mieście tylko i wyłącznie espresso. Kawa ma działać ;) Nie w ciąży piłam jedną, czasami dwie dziennie.

Ja się wybieram na te ćwiczenia na AWF, ale ciągle coś jest, a to robota, a to młody chory i nie może chodzić do przedszkola i tak mi trzy tygodnie minęły. Ale bardzo chcę się zapisać. A byłby chętne na jogę w ciąży (w Gdyni)? Jest taka opcja, ale grupa się musi zebrać. Koszt niewielki, bo 12 zł za zajęcia chyba.

pilotka wczoraj wieczorem przeanalizowałam dokładnie w którym miejscu mnie boli no i to jest własnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy, masakra nigdy mnie tam nie bolało, a wczoraj przed pójściem spać nie mogłam się schylać a zasnąć też ciężko było bo bolało... chyba dzisiaj podjadę po tą poduszkę do spania...

niestety nie chodzę na zajęcia... chciałabym ale jakoś tak rano są a mi się ciężko z łóżka zwlec ... :D no i na ostatniej wizycie gin zwrócił uwagę że szyjkę mam trochę krótką, że na następnej wizycie musimy się dokładniej przyjrzeć. A przy takiej szyjce chyba ćwiczenia nie wskazane...

ja piję kawusie z mlekiem i cukrem w małej filiżance z ekspresu :) ale to raz na jakiś czas :) Maluch po niej od razu fikać zaczyna :))

Koniecznie dzisiaj się meldujcie dziewczyny!

Ja kawy nie pije w ogóle. Ani w ciąży,ani przed w ogóle nie lubię kawy i mój ojciec też nie pije do dziś kawy;))

Kamyczku-przykro mi z powodu babci. Pamiętaj o tych dobrych chwilach!

Dumelek i Kamyczek - Wy dziś macie wizytę u gina, dobrze pamiętam? meldujcie po powrocie co i jak :D jakie duże są maluchy i jakiej płci :D

asienkaj - to Ty jesteś chyba następna w kolejce do gina po agusi-gdansk :)

mentorka - a Ty chodzisz na jakieś zajęcia dla ciężarówek? mnie mniej bolą plecy i właśnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy jak zaczęłam chodzić na fitnes

jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to też jestem po p. Guć.

Panno - współczuję nocnych przebojów. Kurujcie się, to chyba nic poważnego, co? jesteście już po pediatrze?

agusia-gdansk - dzięki za pocieszenie :)

aktualny chłopak mojej siostry ma na imię Kajetan. wołają na niego Kaj lub Kajo.

mam ochotę na kawusię :) pijecie kawę? jaką? dużą, małą? z mlekiem czy czarną? mieloną?
ja piję z mlekiem i.. MIODEM :D pycha :) próbowałyście tak?? :)
jak jeszcze pracowałam, to patrzyli na mnie jak na kosmitkę :D ale kiedyś nic się nie działo, wszyscy mieli ochotę na kawę, ale nikomu się nie chciało zrobić, więc zaproponowałam, że ja zrobię, ale wszystkim taką samą :D no i dostali kawę "po mojemu" i byli miło zaskoczeni efektem :) przestałam być kosmitką :)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...