MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

No to ja też zapisana :)
na bezpiecznego malucha do gdańska i mama nigdy nie jest sama w sobotę :)
Która z was będzie? piszcie :)

szkoda, że ja nie mogę, ale już się zapisałam do swojego miasta, nie chce przekładać tej wizyty :) mam nadzieję, że jeszcze będzie inna okazja żeby się spotkać;)

no to widzę, że się odbędą pierwsze zloty lipcowo-sierpniowe :D fajnie, mam nadzieję, że się poznamy :)

Ja sie tez zapisałam na Bezpiecznego Malucha wiec koniecznie musimy sie spotkac ;-)))

pilotka dziękuję:) akurat w sobotę będę w gdańsku u rodziców :D

http://www.mamanigdyniejestsama.pl/spotkania

:D ale to jest chyba lokalną inicjatywą

na bezpiecznego malucha zarejestrowałam się w swoim mieście :) a macie linka do tego cyklu trzech szkoleń? bo jakoś ślepa jestem i nie widzę;p

mentorka - 7. jest bezpieczny maluch
a teraz w sobotę to spotkanie, o którym pisała wyżej Panna i to jest cykl 3 spotkań.

Ja Wójcik-Lis poznałam, jak wylądowałam jakiś czas po porodzie w szpitalu. Spodobało mi się jej podejście, nie tylko do pacjenta, ale i do problemu. Wcześniej już chciałam się do niej zapisać jako do gina, bo mi tu bliżej, ale jakoś przy niemowlaku ciężko było mi się wybrać, a ten incydent ze szpitalem jeszcze bardziej mnie do niej przekonał.

W sobotę będę z Synkiem, o ile Mąż nie wróci z wyjazdu. Jakoś się tak ucieszyłam, że mogłabym wyjść sama :D

5 porcji tortu.. mniaam.. a jakiego?!? ale z prawdziwym kremem..? bo ja przez ostatni miesiąc próbowałam ze trzech tortów, ale wszystkie jakieś piankowe, śmietanowe.. nie usatysfakcjonowały mnie.. ja wolę z kremem. Moja Teściowa robi takie, że hej! jeeej.. niech i mnie się dziś przyśni, że jem 5 porcji tortu Teściowej.. :D

hej dziewczyny, mi też się podobają te warsztaty :D no i chętnie bym Was poznała w realu ;)) tylko niestety w ten dzień mam umówioną wizytę u gina ale może uda mi się przełożyć, zobaczymy ;) fajnie by było;)
a gdzie jest napisane, że to cykl 3 spotkań? bo ja widzę tylko datę 07.03

Ja też pierwszą prowadziłam u Wójcik-Lis, bardzo mile ją wspominam :) Przyszła nawet do mnie na poporodową (a wcześniej na patologię) sama z siebie, pytała się jak się czuję itp. Ludzki lekarz. Też mnie zmartwił ten jej staż (chyba właśnie zagraniczny staż).

No to się spotkamy w sobotę :) Ja będę z młodym, bo nie mam co z nim zrobić. Jak weźmiesz swojego, to będą mieli towarzystwo :)

Ale miałam dzisiaj sen... Śniło mi się, że jadłam nieprzytomne porcje jedzenia. A na koniec z 5 porcji tortu :))

Panno - mi bardziej czwartki pasują, w środy chodzę na zajęcia z Synkiem, a Męża na 100% nie uda mi się namówić, żeby chodził zamiast mnie :D

zapisałam się na to spotkanie, co pisała o nim Panna - zainteresowało mnie, że to cykl 3 spotkań.. mam nadzieję, że odbędą się także te dla mam dzieci w wieku do roku i to dla mam dzieci do 3 r.ż. te dwa późniejsze bardziej mniej interesują, niż to pierwsze :D

jeśli chodzi o gina, to ja też nie mam jakichś wymagań. Po prostu chciałabym się dobrze czuć w jego towarzystwie, nie musi stawać na głowie, klaskać uszami i kłaniać się do podłogi :D a on nie jest osobą, przy której czuję się komfortowo.. i nie chodzi o to, że jest facetem, bo do tej pory miałam ginów facetów ;] na szczęście ginka jakoś milsza jest wg mnie. Chociaż szczerze mówiąc, to moją ciążę miała prowadzić Wójcik-Lis :D jej doktorat (profesura? nie pamietam na co to urlop) jest mi nie na rękę :D może z trzecim brzuchem do niej się uda :)

-mTusia- no można by o czymś pomyśleć :D niech każda trzyma grzechotkę w lewej dłoni :D

asski - Ty jesteś też Gdynianka - nie chcesz na jogę Panny chodzić?!?

O, super :) Jestem za! Z czerwoną różą w zębach :)

Dziewczyny ja tez idę na bezpiecznego malucha :) może zrobimy jakas zbiórkę przed wejściem ? To sie poznamy wszystkie :)

Pillotka - ja się wybieram na to spotkanie, no chyba, że mi coś wypadnie. joga jest w czwartki albo w środę, ale jeszcze dma znać dokładnie, jak z przyszłym tygodniem - o której i kiedy (jakoś wieczorem, ok. 18).

A ten bezpieczny maluszek też fajny :) Zapisałam się i postaram wpaść, to się poznamy :)

Co do Skóry to mam mieszane uczucia. Ja generalnie nie narzekam i nie mam jakiś wymagań. Ale faktycznie - spytałam o badania na toksoplazmozę, to mi powiedział, że trochę już późno na nie (ale wcześniej nic nie mówił). No i te witaminy - w sensie - że mam nie brać. Moja gin, która prowadziła poprzednią ciążę jest na półrocznym urlopie, więc nie miałam wyjścia, musiałam zmienić lekarza, a on miał mało pacjentek (ciekawe czemu? :)
Ale tak poza tym - odpowiada na wszystkie pytania, nie mam jakiś większych "ale".

Ja jeszcze się mieszczę w swoje staniki, ale ja mam duuuuży biust może dlatego za dużo mi na razie nie urósł, raczej zrobił się bardziej pełny, ja planuję zakup karminika w 8-9 miesiącu i wtedy o miseczke większą niż będe miala, tak radzą doświadczone mamy i brafiterki :)

Panno, no to super, powiedz tylko jaki to będzie dzień i godzina, żebym miała z kim Synka zostawić :)

Prowadzisz u niego?!? rety.. i jest ok? kiedyś byłam u niego, przed ciążą, teraz drugi raz.. od początku jakoś nie trafił w mój gust.. będzie miał jeszcze jedną (przymuszoną) szansę w przyszłym tygodniu.. Ty jesteś z niego zadowolona?
czosnkiem się faszeruję i Synka też, niedługo się Mąż wyprowadzi, tak będzie od nas lecieć ;] imbiru nie lubię, ale znalazłam w szafce dwie zapomniane saszetki herbaty imbirowej, to je wypiłam.. z malinową. i z hibiskusem. i z miodem. w tym zestawie dało się wypić :D
nie wiem, czemu nie chciał zrobić usg. Powiedział od razu, że dziś tylko posłuchamy. ten sprzęt się nie nadaje nawet do słuchania - wysiadł.. serio! i musiał i tak usg odpalić ;] pogroziłam mu nawet, że w przyszłym tygodniu nie będę miała z kim zostawić Synka, ale nawet to go nie przekonało ;]

dzięki za namiary na spotkanie :D jutro, o ile będę się lepiej czuć, to poczytam co i jak i zobaczymy. takie spotkanie przydało by mi się bliżej lata :D a Ty idziesz?
ja się wybieram na bezpiecznego malucha do gdańska. http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20
ma być temat pierwszej pomocy :D

Taaak, na to niestety tzreba bardzo uważać. Za ciasny biustonosz w obwodzie, za mała miseczka, fiszbiny..

Ja też muszę pomyśleć już o bieliźnie, piersi mi się już "wylewają" z tych z przed ciąży. I tym razem kupię porządny, bo w poprzedniej ciąży kupowałam szybko i nie do końca były dobrane. I przestrzegam Was dziewczyny przed źle dobraną bielizną do karmienia, może być powodem wielu problemów. Ja miałam zastoje pokarmu przez stanik. Bardzo bolesne i nieprzyjemne.

Pillotka - no to się umówmy. Zadzwonię do tej dziewczyny, co prowadzi i spytam się, czy pierwsze zajęcia poprowadzi dla dwójki. Może któraś jeszcze się zgłosi? Ale to na przyszły tydzień, jak jesteś chora.
Uśmiałam się co do gina, bo ja u niego prowadzę. Nie wiem, co by Ci ogólna powiedziała, bo mi, że mam w ciąży nie chorować bo i tak nie ma mi co przepisać ;) Na gardło dostałam islę a na wszelkie bóle paracetamol. Sama mi poradziła wszelkie domowe sposoby - ja polecam imbir i czosnek, zawsze działa.

Pillotak - dlaczego nie chciał zrobić połówkowego? Bo sprzęt z przychodni jest kiepski, chyba służy tylko do słuchania tętna ;)

Tak, na allegro zawsze taniej i koszulę na pewno bym tam kupiła, ale biustonosz muszę przymierzyć. Poza tym wiem, jak było u mnie z biustem w pierwszej ciąży, więc wiem, że nie urośnie mi znacznie. Wszystkie babki mówią, żeby te do karmienia kupować dopiero w 9 miesiącu, ale ja już musiałam jakiś kupić, bo moje przedciążowe robiły się ciasne pod biustem. A akurat ten do karmienia okazał się najwygodniejszy (no i jeszcze taki francuski, ale był 3xdroższy więc właśnie nie ryzykowałam)

Któraś się wybiera na spotkanie brzuszkowe do Gdańska? http://www.mamanigdyniejestsama.pl/spotkania

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...