MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

Basieniak to się cieszę już lepiej się czujesz:)))

a mnie naszła ochota na ciasto jogurtowe, akurat miałam wszystkie składniki więc zaczęłam robić, przed chwilą wylądowało w piekarniku więc o 12 w nocy będzie gotowe hehe :) ale chociaż ciepłego kawałek zjem i będzie na śniadanko :))

Mentorka czuję się lepiej, znaczy nie wymiotuję hehehe nawet jestem w stanie robić obiady, sprzatać więc wróciłam do żywych choć jak była moja mama to się rozleniwiłam na maksa:) my kończymy urządzanie mieszkania, na tym weekendzie powinny zniknąć ostatnie kartony i w końcu zaczniemy normalne życie heheheh

jak nospa nie pomaga to od razu lekarz...ja ostatnio miałam jakieś zatrucie, skręty jelit, strasznie zimno mi było TRAGEDIA, a do tego biegunka przez 3 dni, ale w końcu smecta pomogła - w ciąży bezpieczna jak kogoś złapie, ale nie życzę

Nie na pogotowie na IP do szpitala od razu, tak, jak mówią dziewczyny. Ja w pierwszej ciąży w 7. miesiącu miałam straszne bóle brzucha i wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem przedwczesnego porodu. Okazało się, że to infekcja wewnątrzmaciczna, ale załatwili ją lekami.
Nie chcę nikogo straszyć, ale najprawdopodobniej nabawiłam się jej na basenie, bo w pierwszej ciąży prawie co tydzień chodziłam pływać..
Także lepiej to sprawdzić, jeśli nie pojedziesz do szpitala, zrób sobie koniecznie prywatnie crp, to Ci pokaże, czy organizm zmaga się z jakąś infekcją. Trzymam kciuki!

Agusia - jeśli nospa nie działa, to jedź lepiej na IP, tam sprawdzą co i jak :( Zdrówka życzę :)
Antoza - gratuluję dziewczynki :)

ja bym pojechała na izbę przyjęć niech sprawdzą lepiej co się dzieje , lepiej dmuchać na zimne

ja uważam tak samo jak Bezglutek, jeżeli aż tak silnie Cię boli to lepiej to sprawdzić. Albo chociaż skonsultować z lekarzem.

agusia-gdańsk lepiej skonsultuj się z lekarzem. Jeżeli skurcze się nasilają jedź po prostu na pogotowie. Lepiej dmuchać na zimne.
Wszystkiego dobrego

Wzięłam ta nospe jakieś dwie godz temu i nic;/ boli mnie jeszcze bardziej ze z łóżka nie mogę się zwlec;/ chyba jak mi dalej nie przejdzie zadzwonie do mojego lekarza po poradę bo nie wiem co myśleć;/

Antoza - super, bardzo Wam gratuluję, pewnie w rodzinie wielkie wydarzenie :D

agusia-gdansk ja na początku ciąży jak miałam silne skurcze to brałam 3 razy dziennie nospe forte. A takie skurcze jak na okres miałam kilka dni temu może przez 3 dni to tez wzięłam po jednej nospie. Pewnie też zależy jak silne Cię boli

Antoza- Gratulację! Miłego szaleństwa i wypoczynku;)

Dziewczyny w pierwszej ciąży nospy nie brałam bo nie miałam takiej potrzeby teraz od wczoraj mam bóle brzucha takie jak na okres;/ i nie wiem ile tej nospy mogę wziąć?

Dziewczyny to już pewne stal się cud i będziemy mieć dziewczynkę na 99%.
Od strony męża to jest pierwsza dziewczynka od 31 lat.
Dzisiaj wylot a jutro szaleństwo zakupowe w rytmie czerwonej minnie mouse.!!!
Ale się cieszę!!!!

Ja też by poszła, tylko Sopot lub Gdynia, daleko :(
Aknahh - czekam na Ciebie i na Świętokrzyską :)

Mentorka - nie wiedziałam, że Ty nie z 3miasta :)) Tam gdzie my chodzimy na jogę tez są zajęcia dla mam i dzieciaczków - może kiedyś też pójdę. Super że Ci się podoba. w Sopocie mamy trochę ponad godzinę zajęć: oddechy, trochę pogadanek, ćwiczeń - tez fajnie :)

aknah ja jestem z Bydgoszczy:)
a fitness nie podobał mi się bo po pierwsze zajęcia krótkie (ok 45 minut) i jakoś tak nie wiem...
za to jogą jestem zachwycona :D zajecia trwały 1,5 godziny. robi to szkoła rodzenia, klimat i atmosfera jest fantastyczna, oprócz mnie były tylko dwie dziewczyny. Wszyscy bardzo otwarci i życzliwi, oprócz ćwiczeń także rozmowa, co u kogo, jak się czujemy, jakie mamy problemy, ćwiczenia indywidualnie dobrane pod nas i pod nasze problemy (np, łydki czy kręgosłup itd).
Tak więc fitness sobie odpuszczam i będę chodzić na tą jogę, szkoda że jest tylko raz w tygodniu :)) a po nas wchodziły na jogę mamusie z małymi niemowlaczkami więc też super że coś takiego jest:))

aknahh-gratuluję chłopca! i udanego USG!

Ja zachcianki mam tylko na truskawki czasem,a tak odżywiam się normalnie bez szaleństw ;) a pierwszej ciąży piłam dużooo coli i jadłam pierniki do tego,a teraz w ogóle na cole patrzeć nie mogę z kolei czasem mam taką wielką ochotę na piwo z sokiem malinowym,ale na ochocie oczywiście się kończy;)U początek 20 tygodnia no to półmetek mam za sobą te drugie pół już nie idzie tak szybko chociaż wiosną może będzie inaczej;)

Coś cicho ostatnio w tym naszym wątku.

izabell_ witamy;) Kolejny chłopiec w naszym wątku!;)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07.izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik
17.08 Sensimilia
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Czesc przyszłe Mamusie :)

jestem tutaj nowa, ale juz wiem że będziemy mieli z mężem CHŁOPCA :) wybraliśmy już imię - będzie Borys :) a termin mamy na 11lipca2013 :)

wszystkie sprawy został na mojej głowie, bo mój mąż jest marynarzem i wróci dopiero pod koniec czerwca...mamy nadzieje, że zdąży :)

pozdrawiamy serdecznie

Czesc Dziewczyny - Walentynkowo hehe
Ja już po USG. Maluchowi za bardzo się ruszac nie chciało, ale już jest pewne że to CHŁOPIEC ;-)) więc chociaż mam pewność, że różowe kolory odpadają :) Wszytsko inne na razie ok :)

mTusia - ja tez skrzepy mam zawsze po nocy, ale to chyba glównie od suchego powietrza jest.

mentorka - a gdzie ten fitness i dlaczego mieszane uczucia? no i napisz jak po jodze :) gdzie chodzisz?

a jeślic hdozi o zachcianki to ja mam jedną i wg mnie dziwną, bo jakoś tak batoniki Milky Way mi ostatnio dobrze wchodzą hehe a ogólnie mało słodyczy jem :)

Ja nadal -1,5 kg w porywach do -1,0 kg w stosunku do sprzed ciąży :)
Zachcianek brak, tzn mam czasami na cos ochotę, ale ani nie jestem ciągle głodna, ustaliłam jakoś sobie pory karmienia ;) i staram się tego trzymac i jest ok, maluch się rozwija a waga nie szaleje, głodna nie chodzę :) poza tym ciązowych mieszanek smakowych w ogóle nie mam, a jak mam na coś ochote to raczej tak normalnie jak każdy czasami miewa, poza tym nie są to zachcianki typu musze zjeść lub umrę :) Więc rozsądnym zachciankom sporadycznym np. truskawki czy teraz pomidory :) mówie tak, reszcie nie, mój mąż mówi, ze jestem za leniwa na zachcianki bo nie chcę mi się np. o coś iść do sklepu czy cukierni, a jemu kazałam być twardym i mi za bardzo nie ulegać :) Po tłustym czwartku została mi wielka ochota na pączki, ale twardo mówię nie, za każdym razem jak je widzę jak kupuję chleb :) mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre, moja głowa i rozsądek jest chyba silniejszy niż zachcianki, ja z resztą raczej nie jem nigdy słodyczy ani fast foodów :)

Witam i ja :)

Krew z nosa - normalka, nie przejmujcie się...to wynika z większego ukrwienia naszego org... wcale nie świadczy o osłabieniu ;)
Ja od 2 m-cy mam skrzepy non stop, a czasem i "świeżą" krew ;)

Smaki - od tygodnia CZUJĘ że jestem w ciąży (żywieniowo), jestem wiecznie głodna, ciągle mam na coś ochotę...ale waga jeszcze się nade mną miłuje ;)

Ciuszki na poród będę prała też a maju, ale teraz chcę je odświeżyć, głównie po to zeby sprzedać ;)
Są mocno pogniecione, więc po praniu i prasowaniu będą lepiej pozować do zdjęć lub oględzin na żywo ;)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...