MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

Panno - ja w pierwszej ciąży nic nie śpiewałam, bo mi słoń na uszy nadepnął i to dwukrotnie, a jednak Mały od początku tylko jedną kołysankę sobie wybrał. Przy innych płakał :D

ja bym sobie życzyła, żeby drugie dziecko było tak grzeczne, jak pierwsze i tak samo nieproblemowe - będę wtedy w siódmym niebie :)

mentorka, ślinka mi leci.. powiedz, że masz drugie na sobotę..
spróbuję je kiedyś zrobić, skoro zachwalacie :)
a masz foto?!? liznę monitor :D

a mi Mamusia przywiozła krupnik na jutro :D a poza tym imbiru kawałek i zrobiła z niego wywar :) i dwa słoiki soku z malin :) i poiła mnie tu taką mieszanką malinowo-imbirową jakieś 3h, tak, że co 30 minut musiałam wysiusiać nadmiar, hehehe :D kochana Mamusia :) i obiecała jutro chlebek na kolację przywieźć, żebym do sklepu nie musiała iść. Ciekawe, czy będzie pamiętała o czosnku..
że też tak się trafiło, że ja tu taka chora, a Małżonek wyjechany :/

no nic, do soboty trzeba wyzdrowieć :)

cześć Dziewczyny - widzę, że nie ja jedna zasmarkana...współczuję wszystkim chorym...ja walczę jak mogę...tak bym chciała w piątek być zdrowa NO!!!!
Zaraz idę zrobić kanapkę z czosnkiem, i znów herbatkę z miodem i cytryną :) Bajkowo...

Ale też widzę że nie tylko ja tu po 30-tce ;)
Ja w maju 33 skończę :)

Idę się wygrzewać...

Ono właśnie takie jest, mięciutkie, wilgotne i lekko rozpadające się, ale ja je uwielbiam jak żadne, ja za pierwszym razem bałam się że zakalec mi wyszedł :)

mTusia muszę przyznać, że ciasto wyszło świetnie, wszyscy byli zachwyceni:) trochę przestraszyłam się na początku że takie miękkie i rozpadające ;p ale chyba takie miało być;)

ja za to wysmarkam ;) Zauważyłam, że młody się bardziej rusza, kiedy śpiewam starszemu kołysanki. W końcu już słyszy, więc jest szansa, że te same kołysanki będą go uspokajały :))

Ja bardzo liczę, że drugie dziecko będzie grzeczniejsze niż pierwsze, w sensie będzie mniej płakał i nie będzie miał kolek. Nie wiem, jak wytrzymam drugie takie pół roku ;)

Agusia - tantum verde można, ale ono z kolei bardzo wysusza śluzówkę. Mi lekarka powiedziała, że akurat moje gardło powinnam nawilżać a nie wysuszać.

Panno - pięknie :D
..nas na studiach uczyli (na niektórych tylko przedmiotach), że "tego nie musicie wiedzieć, ale musicie wiedzieć gdzie i jak tego szukać" :) Ty też wiesz do kogo uderzyć :P
a swoją drogą, to z niej małpa większa niż ze mnie :D

..jak tak dalej pójdzie, to wykaszlę dziecko górą.. :(

Mój mąż niestety w soboty pracuje.. No nic, najwyżej ściemnię mu, że mam robotę ;) Mam nadzieję, że do tego czasu sama się lepiej poczuję. Właśnie zrobiłam sobie okład z imbiru na zatoki, znów mi dziecko powie, że mam śmieszną czapkę ;)

Taaak - starość nie radość ;) Faktycznie jak w poczekalni na oddziale geriatrii ;)

Pillotka - ja nie jestem dobrym detektywem, ale pożaliłam się naszej wspólnej koleżance, która jest w tym dobra i Cię wysypała ;)

to wszystkiego najlepszego wszystkim obchodzącym w tym miesiącu :D

mentorka - upiecz dwa czekoladowe i przynieś to lepsze ;) w sobotę :)

Panno - jak do tego doszłaś? :) ..na szczęście małpy w naszym dziwnym kraju są pod ochroną :P
a mąż z młodym nie może w sobotę być?
..ja się właśnie dowiedziałam, że wyjazd mojego się wydłuży, nie wiem czy na sobotę dojedzie. Jak trzeba będzie, to wezmę Synka pod pachę, ale wolałabym nie.. ;]

polecam jeszcze endokrynolog dr Kuziemską

to Najlepszego Bezglutek :)

Jakieś geriatria party się zrobiło ;-) jak mohery w poczekalni u lekarza :-) Pani mi tu strzyka i tu boli :-)). Co będzie z nami za kilkanaście lat dziewczyny?
A m dla odmiany wszystko gra i buczy, chleb mi się znowu nie udał ale mam to gdzieś :-) Jutro będę piekła ciasto, bo mam urodziny :-) 34 wiosna będzie na karku :-)

Oj to ja starsza :( 31 lat w maju i dopiero pierwsze dziecko :)

A mi lekarka powiedziała,że tantum verde,osciloccocinum czy jak to sie pisze można brać i partacetamol,ale jak poszłam do apteki to pani z apteki dała mi jakieś nowe tabletki na gardło specjalnie dla kobiet w ciąży Prenalen Gardło z tej samej serii jest też syrop okropny ohydny wręcz jak dla mnie ;))) więc jedni mówią,że nic nie można a inni mówią,że coś można na razie zostałam przy syropie,tabl na gardło i paracetamolu,a wieczorem zrobię sobie inhalację z soli może coś da bo łeb mi rozsadza dosłownie dziś, normalnie poza ciążą ibuprom zatoki ratowało mi życie...a teraz będę się męczyć po prostu

takie życie panno :) kurujmy sie dziewczyny, bo pogoda i tak jest nijaka, brrr.

Same inwalidki wśród nas. Agusia - mi moja ogólna przy poprzedniej wizycie powiedziała, że mam nie przychodzić, bo ona mi i tak nic nie może dać, więc słabo. Tabletki na gardło laryng up i paracatamol.
Rano prosiłam mojego męża, żeby mnie zastrzelił ;) Dodatkowo właśnie odebrałam młodego z przedszkola, bo miał gorączkę (w domu mu mierzylam i jest ok, ale faktycznie jakiś taki nieobecny jest). Więc nie wiem, co z sobotą, bo chorego dzieciaka nie będę ciągać..

Pillotka - Ty Małpo! :) Jak to poniekąd się znamy?? Już Cię namierzyłam na sto procent, czuj się ustrzelona ;) Fajnie się podroczyć, co? ;)

mentorka, baaardzo się cieszę :)

Się kurcze nasiedziałam u lekarza, ale warto było, lekarka dała mi skierowanie na usg jamy brzusznej i do laboratorium na mocz :)
Jeszcze mi przepisała DUOMOX - na infekcje dróg moczowych (pieczenie, swędzenie, kłucie).

a do mnie dzisiaj w odwiedziny przyjeżdżają rodzice z babcią więc od rana pichcę :) no i zrobiłam to ciasto czekoladowe z wiśniami wg mTusi ale jeszcze nie miałam chwili żeby spróbować :)

Kasiula to jesteśmy ten sam rocznik ;))

Pillotka, poszło mi z góry i z dołu, heh i ciągłe wymioty żółcią.
Odezwe sie jak wróce od lekarza.

W Sobote wyprawiamy z kumpela urodziny, ja swoje 27l które mam 24.02, a kumpela 30l i ma je 06.03 :)

Panno - poczułam się jak łania pierwszego października na polanie - sezon na polowanie właśnie się zaczął, na tyłku mam czerwony znacznik od celownika i za cholerę nie ma się gdzie schować przed myśliwym, który najwidoczniej idzie moim tropem od dłuższego czasu :D

u mnie chyba pora zdrowieć.. wykończyłam dwie głowy czosnku, kończą się tabletki do ssania, nawet inhalację dziś sobie zrobiłam, co by mieć większe szanse wstania jutro jako zdrowy człowiek :D
..katar mnie męczy, spływa mi.. że tak powiem.. do środka ;] co skutkuje kaszlem.

Kasiula1986 - ale co Ci poszło z dwóch stron?? oczko w rajstopach? ;] katar? krew z nosa?

dziewczyny, kurować się, sobota lada dzień!!

panno-witaj w klubie u mnie dziś gorzej niż wczoraj... głowa boli,gardło, katar i kaszel masakra;/ idę na 11:15 na kontrole z młodym czy mu inhalacje pomogły i od razu zapytam o coś dla siebie...

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...