MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

A ja dziś idę na usg "połówkowe" do przychodni. Śmieję się, że tym sprzętem to on może sobie serca posłuchać ;) Może powie coś o wadze małego?
Strasznie mnie ta pogodna demotywuje do roboty, choć nie wiem, czy gdyby świeciło słońce, jeszcze bardziej by mi się nie chciało nad nią siedzieć tylko na spacerki chodzić :)

Aniulek_80, napisałam e-maila kiedy podadzą jakieś konkrety to odpisali:

" Pani Kasiu,
Dziś wszystko będzie podane. Przepraszamy za opóźnienia, czekamy od kilku dni na potwierdzenie od sali. Do 13.00 znać będziemy szczegóły.

Świadoma Mama "

wysłałam swoje dane e-mailem 18go marca a 19 marca takie coś dostałam:

Potwierdzamy rejestrację na spotkanie Świadomej Mamy w Sopocie 11.04.2013.
Serdecznie zapraszamy!

Redakcja portalu http://www.SwiadomaMama.pl

Projekt Świadoma Mama

Ul. Partyzancka 13, 60-495 Poznań

E-mail: m.radziewicz@swiadomamama.pl

http://www.swiadomamama.pl

hejka po swiętach :) My z mężem też chorzy, no ale cóż ... takie uroki wiosny ;)

Aniulek_80 - ja wogóle nie dostałam żadnego potwierdzenia rojstracjo "świadoma mama", tylko wiem, ze maja dzwonić 3 dni przed spotkaniem.

Kamyczku ja mam zwolnienie bo muszę ale wiem, że wszystkie moje koleżanki które chciały iść na zwolnienie nie miały z tym większego problemu. Jeżeli nie czujesz się na siłach chodzić do pracy lub twoja praca jest stresująca to nie bój się lekarce o tym powiedzieć. Przecież za samo "chcę iść na zwolnienie bo tak" na pewno nie wystawi ale jak dobrze uzasadnisz to nie powinnaś mieć problemu.

My już po usg, Julianek waży 900 g :) podobno ładnie przybiera i termin z usg przesunął się na 8 lipca:))

Kurcze, współczuję Wam, że przechodzicie takie stresy z L4, ja mam praktycznie od samego początku i moja lekarz sama od razu zapytała, czy bym chciała, więc na szczęście nie miałam z tym problemu. Kamyczku trzymam kciuki, żeby udało się bez problemu. Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale powiem Wam szczerze, że nie wyobrażam sobie pracować , być może się rozleniwiłam, ale różnie się czułam i czuję a do tego stresy w pracy, wrrr.
Także trzymam kciuki ! :)

dziewczyny czy miałyście jakieś problemy z uzyskaniem L4? Ja jutro mam zamiar poprosić o nie podczas wizyty, ale troszkę mam stresa czy dostanę....chodzę prywatnie.

mi się na szczęście (pfu, pfu) odpukać jeszcze nie zrobiły, aż dziwne bo przytyłam już 10 kg a brzuch mam bardzo duży (przynajmniej tak wszyscy mówią). Strasznie pilnuję smarowania dwa razy dziennie a nawet częściej jeżeli skóra swędzi. Niestety zdaję sobie sprawę, że przy moim tempie tycia raczej mnie to nie ominie... ;/

Mi rozstępy zrobiły się na udach i najpierw mnie bolała skóra a później swędziała, podobno nie można drapać, żeby się nie poszerzyły :)

Cześć dziewczyny po świętach,

nie przemęczałam się zgodnie z zaleceniami :-) mi się rozchorowała na święta, bez antybiotyku się nie obeszło niestety. Ale już wszystko ok nawet nie udało mi się jej w domu dzisiaj zatrzymać, bo musi do przedszkola.

W święta kulinarnie nie poszalałam bo strasznie zgaga mnie męczyła. Już migdały i mleko przestają działać :-(. W poniedziałek kontrola i USG. Zobaczymy co u Mateuszka słychać :-).

Dziewczyny czy czuć jak się robią rozstępy? Wprawdzie to moja druga ciąża ale udało mi się w poprzedniej uniknąć. Teraz wydaje mi się, że mam większy brzuch niż w poprzedniej i tak się zastanawiam czy jak skóra się rozciąga to boli.

no ja za tydzień na USG już nie mogęsiędoczekać :)
coś mnie boli macica na dole jak chodze , jak siedzę jest ok , pewnie się coś tam napręża , mam nadzieje że przejdzie a anawet jeżeli to nie będzie gorzej

Hej dziewczyny :) Wszystkiego dobrego po świętach :)
u nas święta w miarę spokojnie, tylko chyba wyszły przedświąteczne pzygotowania i kostki mi puchły strasznie :( teraz odpoczęłam, wróciłam do domku i już jest ok :)
Ja też nie dostałam potwierdzenia :(
My na USG w poniedziałek, ale mam wrażenie, że brzuch to mi w oczach rośnie :)

hej dziewczyny, witam się poświątecznie:))

u nas w święta lekka infekcja, tzn typowo objawy grypowe tylko bez wysokiej gorączki na szczęście...

a dzisiaj wieczorem idziemy podejrzeć Juleczka :) ciekawe ile już synuś waży :)))

Cześć Dziewczyny, wszystkiego dobrego po Świętach :) Ja jak co miesiąc chora, znowu mnie zaatakowały zatoki :/
Dziewczyny, czy dostałyście może potwierdzenie rejestracji na Świadoma Mama ? Mieli wysyłać do 31 i podać lokalizację, ja jeszcze nic nie dostałam :(

Cześć Dziewczyny!!
Witam się świątecznie :)

Odpoczywajcie i świętujcie w gronie najbliższych...ja po Świętach wyjeżdżam na ostatni "urlop" u Rodzinki, niestety wracam 11 kwietnia, więc się z Wami nie spotkam w Sopocie :( ale nie mam jak wrócić szybciej...a bardzo chcę sobie odpocząć od domowych obowiązków...przynajmniej części ;)

Zmykam pooglądać z Mężem film :)

I nienawidzę słownika w telefonie :(

Cześć Dziewczyny :)
A ja juzw gościach od wczoraj :) wczoraj skończyłam pieczenie, mazurki, sernik i makowce już nawet spróbowane :) jechaliśmy wczoraj do Olsztyna tak samo jak na Boże Narodzenia ale pogoda 3 miesiące temu była lepsza :( śnieżyce mieliśmy po drodze straszna :( masakra jakaś :( znające z prezentami to na nartach powinny przyjechać :( teraz tez proszy śnieg za oknem :(
Dziewczyny, a ja wam życzę zdrowych wesołych szczęśliwych i radosnych świat w gronie rodzinnym :) żebyście odpoczely i odetchnęly :) a nam wszystkim krótkich i bezbolesnych porodow :)
Wesołych Świat wszystkim :)

Wszystkiego rodzinnego i żeby wiosna szybko przyszła :) Mój młody, kiedy rano zobaczył śnieg, zaczął śpiewać piosenkę "uhuha, nasza zima zła" :))
Wesołych Świąt!

Dziewczynki, składam Wam dziś Wielkanocne życzenia:

Wielkanoc pachnie wiosną...
to pora tak radosna
pełna pisanek kolorowych
i prezentów zajączkowych.
Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego,
a przy tym wszystkim stołu bogatego,
mokrego dyngusa, smacznego jajka
i niech te święta będą jak bajka.

życzy: Kasia z Mężem

Hej dziewczyny!
Wpadłam na chwilkę złożyć Wam życzenia i wracam do pieczenia i gotowania bo jutro goście ze względu na urodziny synka.
Wszystkiego najlepszego, zdrówka i szczęśliwych,szybkich rozwiązań ze zdrowymi maluszkami!
Buziaki