MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

A glukoze podobno powinno sie zrobic do 28 tygodnia :)
Bezglutek - gratuluje i trzymam kciuki, lez i odpoczywaj by wszystko było ok :)

Mi mój lekarz bada normalnie w trakcie badania ginekologicznego, ze tak powiem obmacuje ;) a raz jak mu coś wydawało sie podejrzane to zrobił dopochwowe i wtedy szynkę pomierzyl :)
Z tym moim tyci to tak cieżko stwierdzić bo przed ciąża wazylam 53,5 kg potem schudlam do 50 kg a teraz waze 54,2 ale w ciagu ostatniego miesiąca przytylam 2,2 kg, lekarz powiedział mi ze 10kg w ciazy do przytycia to dla mnie minimum, mam koniecznie dojść do 60 a najlepiej 63,5 kg czyli liczymy od wagi sprzed ciazy :)w sumie mam jeszcze 4 miesiące :) ale mała jest wagowow juz nie 3 a 5 dni do przodu wiec jest ok :) miłego dnia :) ps ja mam dzisiaj 4d w invicie jeszcze :)

Cześć dziewczyny,

Melduję się po kontrolnym USG, szyjka przestała się skracać. Zalecenie: leki ciąg dalszy i leżenie :-(. W sumie lepiej w domu niż w szpitali.

Pozdrawiam wszystkie brzuszki

..niech mi ktoś wytłumaczy, o co chodzi z tą myszą, bo serio nie kumam.. :O
reszta całkiem zabawna, przeczytałam Mężowi i stwierdził: to takie żarty, no nie? ;]

-mTusia- -no to super, że w szystko okej :)
z tą szyjką macicy, to gin sprawdza na standardowym badaniu ginekologicznym czy przez usg? Nie przypominam sobie, żeby którykolwiek mówił cokolwiek na temat mojej szyjki..

ja z terminem zaraz za Wami, -mTusia- i kararinah, a na glukozę mnie nie posłano ;] teraz wizytę mam na koniec miesiąca.

wstyd się przyznać, ale jak się dziś położyłam, to spałam.. 3h!!!! :O normalnie nie wierzę. myślałam, że zdrzemam się z godzinkę a tu bach! budzę się i jest po 18tej :] czyli jednak coś było na rzeczy. Mam nadzieję, że zasnę bez problemu :D

dobranoc :)

mTusia a ile już przytyłaś? mamy termin na ten sam dzień i ja również dziewczynkę będę miała :) w przyszłym tygodniu idę na glukozę :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My już po USG :)
Z Małą wszystko dobrze, mam trochę wiecej jeść, by trochę więcej przytyć, ale Mała rozwija się prawidłowo :)
Jest wyluzowana jak to swierdził lekarz ;) drapała się po uchu :)
Waży już 640 g :) Szyjka macicy też ok, mam dalej dbac o siebie ale na razie żadnych ograniczeń brak, mam przyjśc za 4 tygodnie i zrobić wcześniej obciązenie glukozą 75 g.
Miłej nocy Dziewczyny :)
Panno - świetne porady dla mężów :)

W końcu, chociaż na koniec dnia ktoś poprawił mój dzisiejszy wisielczy humor :) hahhaha

ale się uśmiałam :]]]]] mega dobre ;))

I jeszcze lektura na wieczór dla Waszych partnerów :))

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

Kamyczek - dokładnie, nie stresuj się, lekarka by Cię zaalarmowała, gdyby coś było nie tak. Jeśli nic nie mówiła, to łożysko nie powinno się "obsuwać", częściej się zdarza nawet, że przodujące się podnosi i zagrożenie dla ciąży mija :)

To ja pytałam o plan porodu :) Bo ja już mądra jestem po pierwszym hardkorze ;) Tutaj macie kreator planu porodowego, może się Wam przyda :) http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Ja sobie dodatkowo wydrukuję kartkę - wara od mojego dziecka, jak mnie przy nim nie ma i będę miała spokój :)

asski dzięki, a jest jakaś obawa że to łożysko mi się przesunie i zakryje ujście skoro jest też częściowo w dole? orientujesz się może?

Witam po urlopie :)

Gratuluję kolejnych USG :)

Kamyczku - niebezpieczne jest PRZODUJĄCE łożysko - czyli takie które blokuje ujście właśnie, ono grozi krwotokiem przy porodzie i generalnie chyba się robi po prostu CC...
Ja chyba mam tez na przodzie - czyli zwracam uwagę na brzuch, żeby się nie uderzyć itepe...

dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem.............. ostatnio jak byłam na połówkowym to lekarka mówiła, że wszystko jest super i nie ma uwag. W domu poczytałam opis tego usg i wyczytałam, że moje łożysko jest: "w dole i na przedniej śnianie nie zachodzi do ujścia"
Wszędzie czytam, że to niedobrze i powinno być u góry lub na tylnej ścianie... orientujecie się jak to w zasadzie jest na prawdę?

dumelek - pewnie mnie mylisz :D ja o planie porodu nie mówiłam :P

Wczoraj po powrocie Synek siadł z powodzeniem na 3 minuty na nocnik, z łazienki prosto do łóżeczka - zasnął w minutę i spał do 19tej :D taki był zmęczony :) a wieczorem położyłam Go tylko pół godzinki później niż zwykle i też od razu zasnął, więc to spotkanie Go naprawdę wyczerpało :)

Panno - odpowiadając na Twoje pytanie: powinnaś się była domyślić, że ja Go nie biję, żeby był taki grzeczny, tylko głodzę :P

a dzisiaj ja jestem jakaś padnięta i nie w sosie i się rano poryczałam, spod kołdry wylazłam chyba około 12tej, 14ta zrobiła się nie wiem nawet kiedy. Boli mnie głowa i oczy od płaczu i chyba zaraz idę się położyć.. to nie mój dzień :/ dobrze, że Mąż w domu i z Małym pomaga :)

no ja jutro do lekarza i na USG mam nadzieję że wkońcu dowiem się czy to synek czy córeczka :)
najważniejsze by zdrowe było :)

panna - to nieciekawie z tym basenem :/ ja bylam dopiero raz w ciązy w aqua parku i na pewno się jeszcze wybiore, ale przerazilas mnie ta historia heh
pilotka - nie wiem czy was nie mylę z panna :) ale to chyba Ty mówilas o tym planie porodu, mozesz cos wiecej napisac w tym temacie? oni w ogole to respektuja w szpitalach? bo kolezanka teraz rodzila na klinicznej i mowi ze miala ale gdzies to walneli i nie wie czy w ogole przeczytali ;/

pooda fatalnaaaaaaa ble :P chceeeeee WIOSNE! :D

Cześć Dziewczyny =) dawno się nie odzywalam.. u nas zamieszanie przedremontowe i czasem nie ma nawet chwili żeby wejść na forum. W środę zaczynamy i jestem ciekawa jak długo wytrzymam bez dostępnej łazienki. Dobrze że toaletę mamy osobną =p
Byliśmy z mężem na bezpiecznym maluchu, jesteśmy w sumie zadowoleni =) mój Mąż to ten, który chciał spytać żonę o odpowiedź odbierając nagrodę z Osmozy =p to może chociaż jego kojarzycie a może mnie też =p
Byliśmy w sobotę u lekarza, wszystko jest w miarę w porządku, ale mam na razie nie chodzić do dzieci do szkoły. No i nasze dziecko na 100% jest chłopcem =) następne USG połówkowe za 4 tygodnie.
Gratuluje wszystkich wygranych =) i życzę miłego dnia =) oby wiosna szybko wróciła

panno-dziękuję za informacje z położną możesz mi jeszcze podpowiedzieć kiedy trzeba dokonać tego wyboru położnej?

Świetna pogoda co dziewczyny?! Aż się wychodzić na dwór nie chce:(

Kasiula1986 - dokładnie jak dziewczyny piszą Magnez+B6 albo tabletki albo naturalne produkty (tak lepiej). Ja też miałam takie przykurcze z miesiąc temu i właśnie to kazała mi brac i pomogło ;-)

panna, połaniecka - dzięki za radę, jak się ogarnę w domku to pójdę do sklepu po ciemną czekoladę ;-)