MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Bezglutek - trzymaj sie dzielnie, najwazniejsze, zeby dotrwac do 36 tc :)

Tej myszy tez nie kumam - ze ciezarnym kieszenie smierdza? ;)

Jestem w srodku pieciodniowego szkolenia, poza domem spedzam 11-12 godzin, nie jest lekko. Z plusow - moj maz sie zaczyna orientowac, ile w domu robie. Mowie mu, ze ma tydzien na przezycia zycia w moich butach. Np dziwi sie, ze taki syf w kuchni. Ja na to, ze dziwne ma problemy, bo ja mam deak ze skrzatami i one wszystko za mnie robia :)

Ale troche tez sie martwie, bo wczoraj mialam kilka razy skurcze, a dokladnie napiecia macicy i mam nadzieje, ze to byl tylko incydent.

Co domebelkow - oryginalna nie bede, my mamy z ikei :) male lozeczko dostalismy, drewniane, nie znam firmy, przewijak kladlismy na nim, wiec nie bylo osobnego mebla. Jak mlody mial dwa lata, to kupilosmyszafe i wieksze lozko. Teraz dokupimy tylko komode lub szafe i po sprawie.

Cześć dziewczyny,

Boże kiedy ten śnieg stopnieje, poszłabym na ławeczkę sobie usiąść zamiast siedzieć w domu.

Mentorka - w sprawie mebelków :-) nie wiem czy korzystasz z zakupów przez internet. Cztery lata temu kupowałam meble w tej firmie:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7592790
Niestety mają jedynie sklep na allegro, produkują głównie za granicę.
Już tego modelu, co my kupiliśmy nie ma, ale meble są niezwkle funkcjonalne. Mamy szafę, łóżeczko, które może być też małym tapczanikiem komodę z przewijakiem. Ja jestem dość wysoka więc dla mnie wysokość przewijaka jest ok. Raczej ro będzie standardowy wymiar. Są bardzo starannie wykonane i akurat nasze drewniane. Jakoś postawiłam na naturalne drewno u dziecka w pokoju. I cenowo też są przystępne.

Ekspresem:
Pillotka - do ortopedy nie chodziłam, bo miałam kompleksową obsługę w OWI i rehabilitanci mówili, że ok, Drewka też nie znam :/

A navingtony - same robre opinie słyszałam :)

w gdańsku w mama i ja pewnie też będzie hehe...nie wiem czemu wydawało mi się że napisałaś o Gdyni ;)

Ja go na żywo nie widziałam, ale ta Koleżanka owszem, i na żywo zrobił jeszcze większe wrażenie :)

w mama i ja w Gdyni chyba są...najlepiej zadzwonić...bobowózki jeszcze sprawdź :)

asski teraz czytam o tym wózku i super chyba jeszcze lżejszy niz navington:)) a orientujesz sie w którym sklepie w trójmieście można go zobaczyć na żywo?

dzięki asski sprawdzę ten wózek mutsy :) natomiast x-lander podobał mi się bardzo ale niestety jest dla nas za ciężki... navington cadet to waga około 11/12 kg. Mieszkamy na drugim piętrze i niestety będę musiała wnosić go codziennie :(

Ja mam mutsy transportera, a Koleżanka kupuje teraz Mutsy Eva - i normalnie Jej zazdroszczę - lepsza wersja mojego - super się składa, przekładane siedzisko spacerówki, lekki...no po prostu bajka... razem z Nią oglądałam i poczytywałam opinie...jakbym miała kasę to bym kupiła go...

A z tańszych to bym wybrała x-landera - bo mają fajne dodatki w cenie zestawu, i plusem x-landerów jest ściągalność całości pokryw materiałowych - łatwo się pierze :)
Na innych wózkach się nie znam...
Będę poszukiwała spacerówki marzeń...ale to na przyszłą wiosnę dopiero :)

Cześć dziewczynki!!!
Ale mam czytania. musze wrócić do poczatku 3 części bo się już pogubiałam.
U mnie i dzidzi wszystko ok.
Byłam dzisiaj u lekarza na usg.
23 tydzień dalej dziewczynka. wybraliśmy imię HANIA.
waży 470g, zdrowiutka i bardzo się kręci.
Jestem po 8 urodzinach mojego syna. dwa dni imprez dla rodziny i kolegów ze szkoły. Mam takiego powera że moglabym góry przenosić.
Jezeli moge polecic torty zamawiałam w SABINCE truskawkę na śmietanie. wszyscy się zajadali bo na prawde byly przepyszne. w pierszy dzień zamówiłam prostokąt z namalowanym żelem spongbobem, a drugi dzien był prostokąt i tort jako boisko do piłki z piłkarzami. syn był zachwycony.

hej dziewczyny;)

my aktualnie jesteśmy cały tydzień w poznaniu, korzystamy z okazji że mamy trochę więcej czasu (a raczej mąż) i chodzimy za mebelkami i wózkiem...

aktualnie na pierwszym miejscu jest navington cadet ponieważ potrzebujemy wózek który jest lekki, łatwo się składa i łatwo prowadzi... może któraś ma jakieś doświadczenia z tym wózkiem? lub poleci coś innego?

a jeżeli chodzi o mebelki to ciężko, oj cieżko, czasami się zastanawiam o czym ci producenci myślą produkując meble dla dzieci... ehhh. Albo sa takie maleńkie jak dla domku dla lalek albo zupełnie nie funkcjonalne np. komoda z przewijakiem sięga mi prawie pod cycki, i niby jak mam małego przewinąć... ;/

aknahh-poproszę o namiary na koleżankę od tortów.
Na Trójmieście znalazłam panią która robi i ma nawet w galerii wymarzonego torta Ksawcia,ale na ten termin ma za dużo zamowień:( http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/pyszne-ciasta-na-komunie-chrzciny-i-inne-imprezy-rodzinne-ogl5081167.html

pillotka-u mnie Ksawcio 31 marzec a mąż 16 kwietnia,więc też nie daleko dwa Barany w domu w każdym razie:D

agusia-gdansk - moja koleżanka robi torty na zamówienie - właśnie takie kolorowe z różnymi gadżetami i w różnych kształtach :) Jakby coś mogę dać Ci namiary na prv.

Agusia-gdańsk - ja znam jedną Dziewczynę na trójmieście, która robi dowolne torty na zamówienie - napisz do MamaMarty ;)

Gratuluję kolejnych USG

Ja dziś odwiedziłam lekarza...bo niestety mam zawalone zatoki...i nie umiem sobie z tym poradzić...ehhh...bajkowo...bo dostałam antybiotyk...ale co zrobić jak już m-c się męczę...

i jeszcze pytanie do Panny:
czy Ty masz jakieś doświadczenia z ortopedami dziecięcymi? albo słyszałaś od innych mam? bo na forum to tylko wszyscy piszą o Drewku i do tego połowa zadowolona, a połowa nie.. :/ z kolankami Małego muszę iść na konsultację i nie wiem czym się kierować..

-mTusia- -dzięki. Tak właśnie myślałam, ale wolałam się upewnić. To na najbliższej wizycie zapytam co z moją szyjką :D

no ja zaczynam 24. tydzień, to może jeszcze zdążę z tą glukozą :D bo najbliższa wizyta w w 26. tygodniu :)

Bezglutek - no nie zazdroszczę tego leżenia.. z drugiej strony odpoczywaj, dziewczyno, bo później nie będzie kiedy :D

agusia-gdansk -nie pomogę w temacie tortów, bo sama robię dla domowników. W kwietniu będę dwa robiła, bo moi panowie są obaj kwietniowi :)

no, czyżby dwie dziewczynki doszły? :) super :)

no i my po USG tak się ułożylo że niestety nie było widać co ma między nóżkami , lekarz tylko na końcu powiedział że wydaje mu się że to dziewczynka będzie , ale zobaczymy za miesiac ,
Hania będzie miała siostrzyczke prawdopodobnie :)

ja tylko fotke znalazłam http://www.garnek.pl/kasiac2/17393772/tort-ze-spangebobem

a tu oferta do zamówienia torcika :)
Godziny otwarcia:
Codziennie: 9:00 - 17:00

Mamy zaszczyt zaproponować Państwu znakomite wyroby cukierni Hotelu Haffner, znanej nie tylko w Sopocie, ale i w całej Polsce. Proponowane ciasta zostały skrupulatnie dobrane przez szefa naszej cukierni - wielokrotnego laureata konkursów cukierniczych.

http://www.hotelhaffner.pl/gastronomia/kawiarnia ( cennik ciast i tortów )

Prosimy składać zamówienia z dwudniowym wyprzedzeniem.

Zamówienia można składać pod numerem telefonu: 58 550 98 25,
bądź e-mailem: catering@hotelhaffner.pl

Dziewczyny macie kogoś sprawdzonego od tortów? Mój synek ma urodziny w Wielkanoc i muszę zamówić mu torta ze "spangebobem" to taka żółta gąbka z bajki;) może któraś zamawiała,albo wie czy ktoś na forum się ogłaszał?

hej,
u mnie wychodzi że dziewczynka, ratunku ja nic nie wiem o dziewczynkach ;) i oczywiście mieliśmy imię tylko dla chłopca...
no nic ważne że zdrowe dziecię, 415 gram waży na razie

Ja sie juz nie moge doczekać jutrzejszego USG, stęskniłam się za synkiem, a na dodatek wczoraj tak szybko zasnęłam, że nie wiem czy kopał, a dziś cisza i oczywiście już się stresuję, bo jakoś mnie dziś brzuch pobolewa.
Na dodatek w pracy mam nie za wesoło ostatnio i sie stresuję dużo... ehh chyba czas na zwolnienie nadchodzi.