MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Proszę o dopisanie, że u mnie będzie również dziewczynka :))) wszystko z nią okej. Aczkolwiek lekarz stwierdził, że jest dość duża. W zeszły wtorek ważyła 480 gramów. Mam nadzieje, że jednak trochę zwolni :) zapisałam sie na bezpiecznego malucha. Mam nadzieje, że się uda nam spotkać i poznać.

No to mają fajną definicję darmowych zajęć :-)

Dziewczyny żeby załapać sie na darmowa szkole rodzenia to trzeba sie zapisać, wpłacić bezzwrotne wpisowe 25 pln lub jeśli chcecie z partnerem dodatkowo 75 pln za niego, czyli razem wtedy 100 pln No i warunkiem jest właśnie wybór od nich położonej :) ja położna wybrałam na mama nigdy nie jest sama ale jak napiszcie do Pani Ani to ona wam wszystko wyjaśni i wtedy deklaracje wyboru wypełnicie na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia :) co do ilości miejsc to nie pomogę ale wiem ze grupy maja byc małe i kameralne :) a czy ktoś sie wybiera na Jasien ?

pillotka to fajnie masz, że nie jesteś wrażliwa na zapachy :-) już teraz trochę mi to minęło, ale początkowo wrzucałam mięso do garnka i na małym ogniu gotowałam rosół zamykając szczelnie pokój, bo mi to śmierdziało :-)

Mam nadzieję, że będą jeszcze miejsca w kwietniu na Wawelskiej :-)

rzeczywiście strach tu dłużej nie wchodzić,, bo ciężko później nadrobić :D

my mamy po Synku navingtona corvet. nie zależało mi na skrętnych kołach to po pierwsze, a po drugie - jesteśmy wysocy, więc braliśmy pod uwagę nie tylko rozmiar gondoli i spacerówki, ale i wysokości, na jakiej się je montuje :) poza tym się fajnie składa :)
jedofyn jest strasznie ciężki, a spacerówka w ogóle mi się nie podoba (choć początkowo brałam ten wózek pod uwagę w pierwszej ciąży)

rzeczywiście powtarzają BM w Gdańsku.. może było mega dużo zgłoszeń..?
Ja nie mam szczęścia w losowaniach, ale można by dać znać Jotence :D
Dziewczyny, nie musimy się zapisywać na BM, żeby się wspólnie wybrać na kawę, no litooooości :]
..ale z drugiej strony - jakby znów dawali tę glinę do wyciśnięcia śladu łapki/stópki.. :D

no i witamy następne dziewczynki :)

dzięki za wytłumaczenie myszy. mi jakoś nic nie śmierdzi.. nawet kawusia smakowicie pachnie.. mmmm.. :D

no właśnie Panno, co z tą położną? coś wiesz? zapisałaś się? na SR trzeba dodatkowo zabukować miejsce?

eni_a - to juz jest nas 3 na wawelska :) oprocz mnie jest jeszcze ~kararinah

dziękuję za wszystkie opinie dotyczącą wózków:)) chyba jednak sie zdecydujemy na cadeta :)

no i gratuluję udanych usg, widzę że coraz więcej córeczek na liście :D:D

aknahh - zarezerwowałam sobie karnet "Pływanie w południe" na Start we Wrzeszczu na wtorki na godz. 11:50. 14 wejść wyniesie mnie 140 zł, więc cena jest dobra :-) Mąż mówi, że będę się przyzwyczajać do swojego naturalnego środowiska jako wielorybek ;-)

dokładnie - z myszą chodzi o to, że wszystko śmierdzi - w moim przypadku w 100% mysz się sprawdziła - zmiana pieluchy była wyzwaniem hahaha

w końcu się dziewczynki zaczęły pokazywać, gratulacje - my jutro potwierdzamy płeć na połówkowym:D

A tu macie filmik z Ladymama.pl http://www.youtube.com/watch?v=YbG4r-CWPx0 ;-))))

Elo :) a ten Bezpieczny Maluch to znow to samo? Ja bym poszla ale mama moja ma urodziny wiec chyba odpada ;/
eni_a --> a gdzi ena basen? ja bym tez sie chetnie wybrała :)

Tymczasem od dzis juz na zwolnieniu ;-) trzeba zacząć żyć inaczej ;-)

Stomatolog - ja bylam ostatnio; musiał mi wyleczyc osemkę, bo teoretycznie powinnam wyrwać, ale w ciązy nie bardzo można ;/ no masakra była, żeby się do niej dobic ;/ o tym czyszczeniu kamienia tez słyszałam ze w czasie ciąży jest z NFZu.

A ja z badań musze iść w najbliższym czasie na glukozę... przeraza mnie nie jedzenie od 20 w dzień poprzedzający a potem jeszcze 2krotne badanie. Nie lubię!

Mnie mój ginekolog nie wysyłał na żadne dodatkowe wizyty, chociaż rzeczywiście jest miejsce na wpis w karcie ciąży u mnie też :)
Ja i tak chodzę do dentysty co 0,5 roku i byłam chyba z 2 miesiące temu, mam plan jeszcze pójść na kontrolę tak maj - czerwiec by sprawdzić ząbki przed karmieniem, bo ono też wpływa na nasze kości i zęby :)

Co do wizyty u stomatologa - w ciąży jesteśmy objęte dodatkowym czyszczeniem kamienia z zębów, (2x w roku) poza tym nawet jeśli się było przed ciążą, to wydaje mi się, że nasz wyjątkowy stan mocno wpływa na to co się dzieje w naszej paszczy ;-) Nie rozumiem czemu masz iść do internisty - po co, jeśli co miesiąc robi się tyle badań. Bardziej wskazana by była wizyta u dermatologa - podobno.

Co do "zdechłej myszy w kieszeni" to nie chodzi o to, że ciężarnym śmierdzą kieszenie ;-) ale o to, że wiele z nas jest teraz wyczulonych na wszelkiego typu zapachy i często wszystko nam śmierdzi :-)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK

Tutaj nie można nie zaglądać dłużej niż 1-2 dni, bo wtedy półgodziny samego czytania, a i tak połowę się zapomni ;-)

Też jesteśmy po USG i u nas będzie najprawdopodobniej dziewczynka :-) Tym razem w sumie nie mamy żadnych ładnych zdjęć, bo maleństwo bardzo się wierciło. Kolejna wizyta w kwietniu, a wcześniej m.in. badanie glukozy i tydzień kuracji furaginem :(

Fajnie, że napisałyście o tym Familly Medicine , napisałam już maila i jak będzie miejsce to pójdę na te zajęcia w kwietniu na Wawelskiej. A od przyszłego tygodnia będę chodzić na basen we Wrzeszczu trochę popływać.

a czy ktośby jechał z Gdyni autem na te warsztaty?? Bo ja bym się chętnie złożyła na paliwo, lub postawiła kawę w zamian za wspólny wypad ;)

dziewczynki Wam też Wasi gin zalecili wizytę u internisty i stomatologa z wpisem do karty ciąży? do internisty to ja mogę iść, ale u stomatologa byłam 6 m-cy temu i mi się nie spieszy :P

my też sięzapisaliśmy na warsztaty
:)

dumelek, panna - to robimy tak, ze pójdziemy wypełnimy kupony potem na kawkę i jakieś ciasteczko i wrócimy na nagrody

panna :D ja mysle ze trzeba isc sie zapisac a potem wrocic tylko na nagrody :D