MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Hej dziewczyny.
U mnie jakiś etap ciąży na smuty i płacze się zaczął;/ Wszystko mnie denerwuje krzyczę na męża bez powodu i ryczę z byle powodu sama ze sobą nie mogę wytrzymać już mam nadzieję,że przejdzie szybko.Niech ta wiosna przyjdzie to na pewno będzie mi lepiej.

panno-pisałaś,że miałaś jakiś kiepski dzień skurcze i bóle u mnie wczoraj tak samo musiałam wziąć NOSPE bo już nie mogłam na koniec dnia,ale nie ukrywam,że kiepski dzień miałam. Wiesz już może kiedy trzeba wypisac ten wniosek o położną?

Jutro ide na krew,mocz i cukrzyce ble...;/

aknah-super,że po USG wszystko dobrze!

Miłego dnia!

dumelek, trochę "szczyty ramion" mnie bolały ;)

aknah, to kruszynka na razie, ale po mamusi pewnie, ważne że ok :)

Warsztaty od 16:30 DO 20:30 !!!

Panna - zawsze do przerwy można posiedzieć i się zadecyduje czy zostajemy czy idziemy na kawę :)

Nie wiem, znów się tak wynudzić...? :) Chyba, że jakieś inne tematy. Albo się zapiszemy, wypełnimy kupony i idziemy na kawkę :))

Dziewczyny!!!!
15.04.2013 w Hotelu Scandic, ul. Podwale Grodzkie 9 Gdańsk odbywają się warsztaty " Bezpieczny Maluch" idziecie ??? Ja się już zapisałam :)

http://bezpiecznymaluch.com.pl/zgloszenia/formularz.php

A ja juz po USG :) Maluszek ma się dobrze. 3D jakoś specjalnie nie chciało wyjść bo Maluch sie uparł na ssanie palca ;-)) ale mamy zdjecie kosmity :) No i wazy Kruszynkowo bo tylko 355g, ale podobno to nie ma znaczenia. Ja jestem drobna i ginekolog powiedziała ze byłoby dziwnie gdyby był jakiś mega ciężki. Kolejne badanie dopiero 10 kwietnia -- juz sie doczekac nie moge :)

yevele - no tak :) ciągle mi się mylą które to przednie a które tylne ;P
jak tam po jodze? zakwasów nie było ;)?

Też na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie :)
Dużo lepsze niż Benedykt...taki bardziej ludzki mi się wydaje...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dumelek, pewnie Ci chodziło o tylne koła że są pompowane ;)

a nowy papież wygląda sympatycznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kardynał Jorge Mario Bergoglio z Argentyny. Papież przyjął imię Franciszek.

Dzięki mTusia za taką reklamę :)

Jak będę miała jakieś galerie to będę Wam wklejała, bo może któraś z Was potrzebuje lub zna kogoś, komu by się przydały ;)
Jestem mocno zmotywowana...musze tylko sie w końcu wyspać...bo na nic nie mam sił od tygodnia tylko z powodu zbyt krótkiego snu :/

Zaraz poznamy imię nowego Papieża...historyczne chwile ;)

mentorka - ja wlasnie szukajac wozka kierowalam sie waga, wybieralismy miedzy navington cadet a mutsy evo, navington wygral mimo nizej osadzonej gondoli (my nie mamy 190 cm wzrostu,chociaz slyszalam opinie wysokich osob ktorym to nie przeszkadzalo) bo ma ja wieksza niz mutsy i ma pompowane kola z przodu, a mutsy ma wszystkie piankowe.
Poza tym sa podobne. Na trzecim miejscu byl wlasnie Jedo Fyn ale jest za ciezki w porownaniu z poprzednikami ;)
Ogladalam je w dokladnie i stawiam na Cadeta :)

Asski - mi również było bardzo miło Ciebie poznać, zwłaszcza, że poza kupnem przepięknych ciuszków, mogłam co nieco podpytać doświadczoną mamę :) A Smerfetkę, z resztą moją imienniczkę, masz cudowną :)
Dziewczyny, jak Asski zrobi galerię to gorąco polecam, ma też mnóstwo ciuszków przepieknych dla starszych dziewczynek niż nasze noworodki, na które niestety mój głos rozsądku zareagował, bo zakochałam się w kurteczce, ale musiałaby leżeć i czekać 1,5 roku :( Tak więc jak któraś ma też starszą córę, to gorąco polecam :)
No i jaki piękny dzień nam się dzisiaj zrobił :) Mam nadzieję, że na spacerze byłyście, ja byłam, było bosko :)

asski to wklej, wklej, bo ja mam termin jak mTusia i tez dziewczynka :)

No to było mi bardzo miło poznać mTusię :) Mam nadzieję, że ciuszki będą sie dobrze nosiły :)

Nadal mam na sprzedaż tonę dziewczęcych ubranek :) Więc jak tylko wkleję zdjecia w picasie to Wam wrzucę linki :) Może do tego czasu ujawnią się kolejne dziewczynki ;)
A tymczasem idę robić obiadek dla mojej Smerfetki

Bry :)
Ja właśnie jem śniadanko i czekam na jedną z Was z ciuszkami po mojej Córci :)
Więc wpadnę doczytać później :)

Hej dziewczyny :)
na facebooku sa zdjecia z Bezpiecznego Maluszka - namierzyłam pannę i pszczoole :)) no i mojego meza który się wyrwał do mleka :-P

Antoza - ooo moją imieniczke będziesz miała :) gratulacje :)
Ja dzis mam USG - juz sie doczekac nie mogę!

Agusia - wyślę Ci zaraz prv z namiarami na koleżankę. Jakby cos to Sabinke tez polecam - zrobili nam taki mega tort na ślub że będę ich polecać do końca życia :))

Co do wózków my sie na razie zastanawiamy nad X-Landerem albo X-Move albo X-Run - chcemy wozek który musi miec koniecznie pombowane koła i raczej większe niz mniejsze oraz by sie składał dość mocno. A moze polecicie cos innego podobnego?

Jesli chodzi o mebelki mam pytanie - czy spotkałyście się z łóżeczkami które byłyby krótsze niz 120 cm?

Mentorka:
co do wózków to mogę się podzielić moimi spostrzeżeniami, bo troszkę się już na oglądaliśmy i troszkę wiedzy posiadamy. Po pierwsze co jest dla ciebie najważniejsze? my szukaliśmy wózka z dużą gondolą tz. 80cm w środku i wysoką rączką, bo jesteśmy oboje bardzo wysocy i dziecko pewnie też małe nie będzie i jeszcze jedna rzecz dla nas ważna, wymiary po złożeniu, bo mamy mały bagażnik.
Pierwszy pomysł był Mutsy Evo, lekki, super się składa, zajmuje mało miejsca, ale niestety ma standardową gondolę.
Drugi Navington Cadet ma dużą gondolę, ale ... minusem są małe kółka przednie i nisko usadowiony kosz i będzie stale brudny. Czytałam opinię i większość osób na to narzeka.
Trzeci wózek Jedo Fyn waży więcej od pozostałych, ale duże koła, duża gondola, szybko się składa, zajmuje mało miejsca i właśnie na ten się zdecydowaliśmy.
po drodze patrzeliśmy jeszcze na bebetto solaris i luca(różne opinie, nie koniecznie dobre) bebe beni i Xlander, ale odpadły na przebiegach. Zapomniałam jeszcze wspomnieć że zwracaliśmy też uwagę na możliwość zamontowania do tych wózków fotelika cybex Aton. Wybraliśmy ten fotelik bo dostał 5 w testach ADAC i jest szeroki w środku.
Wszystkie powyższe wózki poza bebetto moża obejrzeć w mama i ja. Panowie tam pracujący Bardzo dobrze doradzają i ja i jak się od razu nie zdecydujesz, to dziwnej miny nie robią :), ceny są przystępne, a jak zdecydujesz się na zestaw to dadzą sensowny rabat, że wyjdzie tyle co na allegro.
Tak Jak napisałam na początku, dla nas priorytetem była wielkość gondoli i wielość fotelika, trzeba pamiętać o tym że nasze dzieciaczki załapią się na jeżdzenie w tych "sprzętach" w kombinezonach, co powiększa znacznie dziecko, a jak będzie duże, to może się nie zmieścić do fotelika :)
TORTY
nigdy nie zamawiałam, ale miałam okazję zajadać torty z cukierni Jarzębińscy i są super, fajne rzeczy potrafią zrobić, nie wiem tylko jak cenowo.
Co do mebelków to znalazlam na allegro moim zdaniem fajne rozwiązania, jak ktoś szuka białych mebli :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10718784

menotorko, ja navingtona cadeta oglądałam właśnie w mama i ja i super się prowadził leciutki, ale jak dla mnie przednie kółka za mała no i gondola za nisko cały czas musiałabym się pochylać do maleństwa (pewnie zależy od tego ile kto ma wzrostu)