MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Proszę o dopisanie, że u mnie będzie również dziewczynka :))) wszystko z nią okej. Aczkolwiek lekarz stwierdził, że jest dość duża. W zeszły wtorek ważyła 480 gramów. Mam nadzieje, że jednak trochę zwolni :) zapisałam sie na bezpiecznego malucha. Mam nadzieje, że się uda nam spotkać i poznać.

No to mają fajną definicję darmowych zajęć :-)

Dziewczyny żeby załapać sie na darmowa szkole rodzenia to trzeba sie zapisać, wpłacić bezzwrotne wpisowe 25 pln lub jeśli chcecie z partnerem dodatkowo 75 pln za niego, czyli razem wtedy 100 pln No i warunkiem jest właśnie wybór od nich położonej :) ja położna wybrałam na mama nigdy nie jest sama ale jak napiszcie do Pani Ani to ona wam wszystko wyjaśni i wtedy deklaracje wyboru wypełnicie na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia :) co do ilości miejsc to nie pomogę ale wiem ze grupy maja byc małe i kameralne :) a czy ktoś sie wybiera na Jasien ?

pillotka to fajnie masz, że nie jesteś wrażliwa na zapachy :-) już teraz trochę mi to minęło, ale początkowo wrzucałam mięso do garnka i na małym ogniu gotowałam rosół zamykając szczelnie pokój, bo mi to śmierdziało :-)

Mam nadzieję, że będą jeszcze miejsca w kwietniu na Wawelskiej :-)

rzeczywiście strach tu dłużej nie wchodzić,, bo ciężko później nadrobić :D

my mamy po Synku navingtona corvet. nie zależało mi na skrętnych kołach to po pierwsze, a po drugie - jesteśmy wysocy, więc braliśmy pod uwagę nie tylko rozmiar gondoli i spacerówki, ale i wysokości, na jakiej się je montuje :) poza tym się fajnie składa :)
jedofyn jest strasznie ciężki, a spacerówka w ogóle mi się nie podoba (choć początkowo brałam ten wózek pod uwagę w pierwszej ciąży)

rzeczywiście powtarzają BM w Gdańsku.. może było mega dużo zgłoszeń..?
Ja nie mam szczęścia w losowaniach, ale można by dać znać Jotence :D
Dziewczyny, nie musimy się zapisywać na BM, żeby się wspólnie wybrać na kawę, no litooooości :]
..ale z drugiej strony - jakby znów dawali tę glinę do wyciśnięcia śladu łapki/stópki.. :D

no i witamy następne dziewczynki :)

dzięki za wytłumaczenie myszy. mi jakoś nic nie śmierdzi.. nawet kawusia smakowicie pachnie.. mmmm.. :D

no właśnie Panno, co z tą położną? coś wiesz? zapisałaś się? na SR trzeba dodatkowo zabukować miejsce?

eni_a - to juz jest nas 3 na wawelska :) oprocz mnie jest jeszcze ~kararinah

dziękuję za wszystkie opinie dotyczącą wózków:)) chyba jednak sie zdecydujemy na cadeta :)

no i gratuluję udanych usg, widzę że coraz więcej córeczek na liście :D:D

aknahh - zarezerwowałam sobie karnet "Pływanie w południe" na Start we Wrzeszczu na wtorki na godz. 11:50. 14 wejść wyniesie mnie 140 zł, więc cena jest dobra :-) Mąż mówi, że będę się przyzwyczajać do swojego naturalnego środowiska jako wielorybek ;-)

dokładnie - z myszą chodzi o to, że wszystko śmierdzi - w moim przypadku w 100% mysz się sprawdziła - zmiana pieluchy była wyzwaniem hahaha

w końcu się dziewczynki zaczęły pokazywać, gratulacje - my jutro potwierdzamy płeć na połówkowym:D

A tu macie filmik z Ladymama.pl http://www.youtube.com/watch?v=YbG4r-CWPx0 ;-))))

Elo :) a ten Bezpieczny Maluch to znow to samo? Ja bym poszla ale mama moja ma urodziny wiec chyba odpada ;/
eni_a --> a gdzi ena basen? ja bym tez sie chetnie wybrała :)

Tymczasem od dzis juz na zwolnieniu ;-) trzeba zacząć żyć inaczej ;-)

Stomatolog - ja bylam ostatnio; musiał mi wyleczyc osemkę, bo teoretycznie powinnam wyrwać, ale w ciązy nie bardzo można ;/ no masakra była, żeby się do niej dobic ;/ o tym czyszczeniu kamienia tez słyszałam ze w czasie ciąży jest z NFZu.

A ja z badań musze iść w najbliższym czasie na glukozę... przeraza mnie nie jedzenie od 20 w dzień poprzedzający a potem jeszcze 2krotne badanie. Nie lubię!

Mnie mój ginekolog nie wysyłał na żadne dodatkowe wizyty, chociaż rzeczywiście jest miejsce na wpis w karcie ciąży u mnie też :)
Ja i tak chodzę do dentysty co 0,5 roku i byłam chyba z 2 miesiące temu, mam plan jeszcze pójść na kontrolę tak maj - czerwiec by sprawdzić ząbki przed karmieniem, bo ono też wpływa na nasze kości i zęby :)

Co do wizyty u stomatologa - w ciąży jesteśmy objęte dodatkowym czyszczeniem kamienia z zębów, (2x w roku) poza tym nawet jeśli się było przed ciążą, to wydaje mi się, że nasz wyjątkowy stan mocno wpływa na to co się dzieje w naszej paszczy ;-) Nie rozumiem czemu masz iść do internisty - po co, jeśli co miesiąc robi się tyle badań. Bardziej wskazana by była wizyta u dermatologa - podobno.

Co do "zdechłej myszy w kieszeni" to nie chodzi o to, że ciężarnym śmierdzą kieszenie ;-) ale o to, że wiele z nas jest teraz wyczulonych na wszelkiego typu zapachy i często wszystko nam śmierdzi :-)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK

Tutaj nie można nie zaglądać dłużej niż 1-2 dni, bo wtedy półgodziny samego czytania, a i tak połowę się zapomni ;-)

Też jesteśmy po USG i u nas będzie najprawdopodobniej dziewczynka :-) Tym razem w sumie nie mamy żadnych ładnych zdjęć, bo maleństwo bardzo się wierciło. Kolejna wizyta w kwietniu, a wcześniej m.in. badanie glukozy i tydzień kuracji furaginem :(

Fajnie, że napisałyście o tym Familly Medicine , napisałam już maila i jak będzie miejsce to pójdę na te zajęcia w kwietniu na Wawelskiej. A od przyszłego tygodnia będę chodzić na basen we Wrzeszczu trochę popływać.

a czy ktośby jechał z Gdyni autem na te warsztaty?? Bo ja bym się chętnie złożyła na paliwo, lub postawiła kawę w zamian za wspólny wypad ;)

dziewczynki Wam też Wasi gin zalecili wizytę u internisty i stomatologa z wpisem do karty ciąży? do internisty to ja mogę iść, ale u stomatologa byłam 6 m-cy temu i mi się nie spieszy :P

my też sięzapisaliśmy na warsztaty
:)

dumelek, panna - to robimy tak, ze pójdziemy wypełnimy kupony potem na kawkę i jakieś ciasteczko i wrócimy na nagrody

panna :D ja mysle ze trzeba isc sie zapisac a potem wrocic tylko na nagrody :D

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...