MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Panna - ale CC? wyniki wagowe rzeczywiście ładne :)
mi już kwitnące gałęzie przekwitły, będę się musiała rozejrzeć za czymś.. :)
a GM działa też przez wakacje..?

Co do tej mojej przyjaciółki - w nocy ją ruszyło i chłopaki są już na świecie. Jeden 2900 drugi 2400 także bardzo dobry wynik.

Ja też się dołączam do tych ze spadkiem energii, na szczęście młodego namówiłam na drzemkę o godz. 11.00 i się oboje przespaliśmy ;) Nie wiem - jakieś przesilenie wiosenne, czy co?

W miejscu, gdzie na BN stoi choinka teraz postawiłam kompozycję z forsycji, bazi i gałązek jakiejś kwitnącej rośliny, chyba magnolii. Młody wieszał jajka jak trzy miesiące temu bombki :) Jeszcze wszystko pamiętał. Jakoś tej wiosny w ogóle nie widzę, po 15-tym maja cieplej? Czyli dopiero po zimnych ogrodnikach? Nieźle.
Jeśli to prawda, że to wszystko zwiastuje upalne lat, to współczuję nam bardzo. Końcówka ciąży w czerwcu, lipcu, sierpniu.. Dzięki, już takie jedno upalne lato przerabiałam, po prostu nie wychodziłam za dnia z domu. A ze starszym tak się nie da..

Panno - z bliźniakami? i tak długo nosi je? ładnie :) to się chyba rzadko zdarza, prawda?

Bezglutek - no to się oszczędzaj :) ważne, że plackiem nie musisz leżeć :)
ja to przeciwnie, raczej się nastawiam znów na po-terminie :D

cześć, Ananao :)

mentorka - właśnie w teleekspresie mówili, że ma być cieplej.. po 15. maja!!!! jestem ciekawa, czy się sypnęli i chodziło o kwiecień jednak, czy rzeczywiście o maj.. :/

ja to się dziś kawą uraczyłam, bo drugi dzień bez energii przy odstawianiu smoczka to samobój.. oczywiście dała mi kopa i wiecie co..? nie mogłam się z chałupy ruszyć, tak jak planowałam, bo ponad dwie godziny nie było prądu!!! że winda nie działa, to pikuś, ale z garażu nie mam jak wyjechać.. masakra jakaś, nie mogło być awarii wczoraj..? :/
przynajmniej się z Synkiem wybawiłam w domu :) hehehe, głupio przyznać, ale najlepiej mi się z Nim bawi.. na czworaka ;] ganiać Go w pionie jest mniej wygodniej niż na czworaka :D w ogóle nie czułam brzuszka :)
a jak już w końcu prąd się pojawił, to migiem pojechaliśmy na zakupy i do akpolu, bo musiałam tam reklamować niekapek. Przy okazji pokazałam ten bon na butelkę TT, który dostałam na którymś z brzuszkowych spotkań. ale się zdziwiłam, że "zapasy się jeszcze nie skończyły" :D no więc jedna mała butla w domu dla juniora jest :)

Cześć Dziewczyny :)
Miałam dziś totalny zanik energii...ocknęłam się koło 14-tej dopiero...wcześniej nie zrobiłam nic...
Teraz się zwijam do Mamy na noc, bo jutro jadę na glukozę, więc nie miałby kto z Małą posiedzieć, a po co Ją rano zrywać ;)
No i witamy nową Koleżankę :)

Hej witam nowe dziewczyny!

Ja też dzisiaj miałam glukozę, nie było tak źle, czekam na wyniki. A ogólnie jakoś ten czas leci, mogłoby być cieplej na dworze :)

hej dziewczyny, trochę mnie nie było tylko czasem Was podczytałam jak miałam chwilę. Cały tydzień siedziałam u babci bo trzeba było się nią zająć po operacji... na szczęście już wszystko ok :)

ja dzisiaj jestem po glukozie:) i wyniki są w normie:) nie było tak źle to wypić, wcisnęłam sobie trochę cytrynki:) potem tylko mnie trochę mdliło ale byłam z mężem i wróciłam do domku na te dwie godziny i się położyłam:) także do przeżycia:)

witam nowe dziewczyny:) gratuluję udanych usg :))

ahhh ja już chcę wiosnę!! mam nadzieję, że na Wielkanoc już będzie ładnie :D

no podobno juz niedlugo ma być cieplo :D oby...
bo z checią wyszloby sie na jakis wiekszy i dluzszy spacer :D ...

szkoda tylko ze na rower ni eza bardzo mozna isc - chyba ze stacjonarny ;/

Witam Dziewczyny poweekendowo :)
Gdzie ta wiosna ? W niedzielę padał śnieg, dobrze, że chociaż dzisiaj świeci słońce :) Podobno ma przyjśc od razu lato :) Super by było :)
Jak zdrówko ? Jak samopoczucie?
U mnie z jednym i drugim dobrze, nic nie kłuje nie ciągnie nie mdli ;) odpukać tfu tfu :) a i energii sporo :) dzisiaj sprzątania poremontowego ciąg dalszy, dzień w biegu, zakupy, spacer itd, tylko oddycha mi się czaami ciężko i łapię zadyszkę jak staram się mówić za dużo i za szybko :)
Pozrdrawiam
Bezglutek - trzymaj się ciepło i oszczędzaj się, by dzidzia zdrowo rosła :)

hehe no nie da sie ukryc ze ten sam :D:D:D choc mam przeczucie ze bedzie duzo szybciej :D

a co do porodowki to jeszcze sie ludze ze bede rodzila w swissmed ale zobaczymy :P a jak nie to raczej na zaspie albo w wejherowie :)

Witamy kolejną lipcową mamę :)
Masz ten sam termin, co ja :) Jeśli jesteś z Gdyni to jeszcze się na porodówce spotkamy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

dopisuje sie do ;isty :) 20.07. Kubuś :)

Dziewczyny podobno w święta ma przyjść wiosna!!!!!

Byłam z moją glukozą i z morfologią u lekarza. Glukoza ok i morfologia o dziwo też. Szyjka ok, wygląda na to że skracanie się zatrzymało. Mam dalej leżeć, może nie plackiem ale nie forsować się. I tak do 32 tygodnia. Później mogę powoli zacząć się ruszać. Nie sądzę, żebym dotrzymała do terminu, chyba będę pierwsza, która się na forum rozsypie :-) Ja stawiam na połowę czerwca.

Ooo, to ja wczoraj miałam taki dzień. Nie zrobiłam nic, co nie było fajne - od rana kawa z koleżanką, potem warsztaty z lepienia gliny z młodym i drzemka w ciągu dnia, na obiad pizza ;) ale dzid od rana porządki zimowe (bo raczej nie wiosenne..). Swięta coraz bliżej. Rozmawiałam dziś z koleżanką która jest w ciąży z bliźniakami . ma termin za 2 tygodnie i jeszcze nie ma akcji porodowej . jak na bliźniaki to niezły wynik w. podobno brzuch ma tak wielki że ludzie patrzą się na nią jak na potwora ;)

cześć, Dziewczyny :)
ale mam dziś dzień do kitu :/ Jakoś nie mam dziś ani siły, ani ochoty, żeby cokolwiek robić.. Jakoś się w sobie zawzięłam i byłam nawet 45 minut na spacerze z Synkiem, żeby się zmęczył, bo... postanowiłam dziś rano, że odstawiam smoczek. Także trzymajcie kciuki prze znajbliższy tydzień ;]

gratuluję wyników usg i przeżycia glukozy :D

Aisak - witam :) ale masz termin :D

co do kiecek i okazji do ich kupienia.. nas czeka weselicho kuzyna, jakoś w drugiej połowie czerwca, także, hehehe, ostatnie nogi, jak nic, brzuch będzie jak u słonia, pewnie obojętnie co ubiorę, to i tak będę się czuła jak hipopotamica ;] więc po prostu poproszę Teściową, żeby mi przysłała worek po kartoflach ;]

z tym elefunem, to hm.. z jednej strony bym chciała, z drugiej - mam nadzieję, że odpadamy, bo chyba od początku lub od połowy kwietnia będzie chodził do żłoba ;]
przedszkola na szczęście w tym roku nie przerabiamy :D

..ale mnie dziś Maluszek kopie :)
aaaaaaa, a w czwartek idę do gina, ciekawe co będzie na wizycie :)

Asski - tak, my się też będziemy ze starszym starali o przedszkole, ale raczej na Władysława. Mam stresa, że się nie dostanie i nie wiem, co zrobię w takiej sytuacji, bo na prywatne raczej nas nie stać. Teraz młody chodzi do przedszkola na trzy dni i nie wychodzi jakoś strasznie, ale jakbym go miała posłać gdzieś na całe pięć dni, to byłoby już pewnie koło 800-900 zł.
Z tego elefuna nie skorzystam, bo młody już chodzi do tego prywatnego od września.

No to doczytałam, witam nową Koleżankę :)

Wiecie, ja o tym elefunie myślę od jakiegoś czasu...i planuję się wybrać po świętach na tą akademię z moją Córcią...któraś może byłaby chętna?? tylko nie wiem czy od razu po świętach czy jeszcze tydzień później...bo mamy w planach wyjazd do Rodziny po Świętach...

A czy którąś z Was czeka nabór do p-kola w Gdyni??
My się przymierzamy do Harcerskiej...

Cześć Dziewczyny :)
Dawno mnie nie było...tyle mam do nadrobienia...widzę że glukoza na tapecie - ja się wybieram we wtorek...więc poproszę o kciuki coby wyszła jak najniższa :)
Muszę Was doczytać koniecznie ;)

Cześć Aisak, przebiłaś mnie z terminem :)

kararinah ostatnio byłam w fashion house i okazało się, że tam w vero modzie mają kolekcję firmy mama-licious. Kupiłam sobie śliczną sukienkę za 90zł, możesz spróbować tam, podobno w środy mają wykładany nowy towar. A tak jak pisała aknah też mają bardzo duży wybór sukienek na hali targowej w gdańsku (parter, po lewej stronie od głównego wejścia). Kupowałam tam jeansy i jak patrzyłam na te śliczne, eleganckie, ciążowe sukienki, to aż żałowałam, że nie mam żadnej okazji podczas ciąży:) Ceny niezbyt niskie, ale jak możesz wydać trochę więcej to polecam.

Miłego dnia dziewczyny!

kararinah - w H&M popatrz - czasami np na Matarni są fajne przeceny taki bardziej eleganckich rzezczy. Ja w maju mam isc na wesele - i już się boję co będę miała załozyć.
Na Oruni masz sklep Pchełka (podobno i sklep i odzież z drugiej ręki dla ciężarnych; ale z tego co słyszałam nie ma za dużego wyboru).
Jest też sklep na Hali Targowej i nie wiem czy w nie w pawilonie na Placu Węglowym.
W Klifie w Gdyni sa też jakies markowe sklepy: Mothercare na pewno.
Ewentualnie zawsze masz Allegro ;-)))

A tymczasem ja uciekam do lasu na imprezę na orientację - mam nadzieję, że nie zamarźniemy ;-)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...