MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Ja akurat też mam toyotę auris 5 letnią i mam wyłączanie, więc widać różnie to bywa, w różnych samochodach. Szkoda, bo dwóch maluchów z tyłu i dwóch dorosłych z przodu, to kiepskie rozwiązanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie we wszystkich samochodach można, teraz coraz więcej samochodów, zwłaszcza tych nowych ma mozliwość wyłączenia poduszki tylko w serwisie i na stałe, podobno były sprawy że ktoś wyłączył da dziecka, potem zapomniał włączyć jak jechał dorosły i był wypadek i pisali o odszkodowania.
Teraz coraz więcej firm odchodzi od wyłaczania kluczykiem, moja toyota np nie ma opcji wyłączania. Mozna w nowym aucie zamówić sobie coś takiego ale za dopłatą :)

pillotka a nie możesz wyłączyć tej poduchy z przodu? z tego co wiem to można.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro mam glukozę :/

Aisak - dziękuję za info :) Tam właśnie trafił ostatnio mój mąż który na Hutniczej pracuje i śmiał się że ską tam się wziął ten sklep, był rozmawiał z Panem, rzeczywiście konkretny, daja rabaty i tam właśnie zamawiamy :)

mTusia- jak jesteś zainteresowana Maxi Cosi Mura 4, to w Gdyni na Hutniczej jest taka hurtownia MAPU i tam jest teraz bardzo fajna cena na nie! Dokładnie ci nie powiem ile, bo nie pamiętam, ale wiem że była fajna promocja. W ogóle to całkiem przyzwoita hurtownia, robią rabaty jak się zagada i są tam świetni, mili sprzedawcy.

Jotenka - no fajnie wygląda :)

połaniecka - kongratulejszyn córy :)
widać jednak nie same chłopy będą :P i prawidłowo :)

to, jak długo Maluch będzie się woził w gondoli, to zależy też od Malucha. jeśli dobrze pamiętam my się na spacerówę przesiedliśmy po 5. miesiącu, bo Synek był strasznie ciekawy świata, nauczył się siadać i nie dało się Go przekonać, że ma leżeć w gondoli i nic nie widzieć :D chociaż się wciąż mieścił. Ale On z tych, co to na spacerze oka nie zmrużą :D

Ano my już po usg. Klops waży 1480gr, jest na 56 centylu, czyli nieźle nadgonił do średniej, bo przecież był chucherko :) wyniki mam wszystkie dobre, tylko mam się oszczędzać, bo Junior strasznie nisko jest ułożony (tero wiem, skąd ten dyskomfort w czasie siedzenia i dlaczego nierozciągliwe spodnie ciążowe uwierają poniżej linii bioder - tam jest ;] dziecko!! no i pewnie dlatego też brzuchol nie za duży, skoro mi się tam tak wmontował w miednicę), na szczęście główką w dół, ale szyjka porażająco długa nie jest, i ginka powiedziała, że jak się będę przeciążać i nie oszczędzać, to se fundnę przedwczesny poród :) ale nie mam leżeć, nic z tych rzeczy, na szczęście. No i następna wizyta na sam koniec maja - to chyba najlepszy dowód na to, że wszystko gra :)

my też staramy się korzystać w pogody i spędzamy przedpołudnia ile się da - na placach zabaw :)

i pytanko do dziewczyn w drugiej ciąży - gdzie kto będzie miał miejsce w aucie po rozwiązaniu i dlaczego? Zastanawiam się gdzie powinien siedzieć starszy, za kierowcą czy za pasażerem?? niestety, przednie siedzenie odpada, bo jest poducha :(

Joł

Dawno mnie nie było, ale pracowity mam tydzień...jutro moja Córcia ma 3 latka, więc szykuję na jutro mały kinder bal, a na sobotę obiad dla rodzinki :)
Do tego pogoda się zrobiła więc wychodzimy więcej z domu NARESZCIE :)

Pillotka - i jak? Jesteś po lekarzu? Ile waży Twój klopsik?

My mamy wózek po starszym, którym nam się świetnie sprawdził, więc ten temat jakoś mnie nie podnieca za bardzo :)) Bardzo dużo rzeczy mamy, z takich dużych to jeszcze fotelik i będzie pozamiatane. Dziś znów kupiłam kilka rzeczy młodszemu w lumpie, jak ja lubię te wycieczki ;)

Zadzwoniłam, wpłaciłam opłatę rejestracyjną i wybieramy się do supermamy od tego 13.05 Raczej się nie uda 10 tyg w tym uczestniczyć, ale mam nadzieję, że z 7 dam radę. Pani Ania ewidentnie tylko telefon odbiera:)
Annao ucieszyłaś mnie z tą Kliniczną. Jakby się udało normalnie tam rodzić, to bliżej domku się nie da.
Odnośnie wózka to będziemy kupować dopiero spacerówkę, głęboki dostaniemy po bratankach - ale nawet nie wiem jaki to wózek. Pewnie tylko kupię nowy wkład, bo ten już po 3 dzieciakach może nie być pierwszej świeżości.
Mi na przeziębienie pomagał Prenalen - tylko trzeba go było przynajmniej 2 butelki wypić - jedna starczała mi na 3 dni:) I w razie bóli/gorączki paracetamol do 4g na dobę. W razie temperatury trzeba tez robić chłodne okłady na brzucho.
Pozdo i zdrówka!

Ananao, gondola w Hartanie jest standardowa i na pewno nie za mała bo porównywałam z innymi :) za to zaletą tego wózka jest dość fajne i duże siedzisko do spacerówki co na pewno bardziej się przyda :))

u nas tak samo rodzice kupują wózek, powiedzieli że mamy wybrać jakiś super porządny i nie patrzeć na cenę tak więc stanęło na Hartanie :P dla nas zawsze jeden wydatek mniej a mam nadzieję, że starczy spokojnie dla drugiej dzidzi :))

Ja na przeziębienie polecam: Tantum Verde, wodę morską w sprayu, inhalacje z majeranku i syrop z cebuli :) Mąż najpierw się śmiał, że to bomba chemiczna a potem sam pił jak go gardło bolało :)
My się zdecydowaliśmy na Maxi cosi Mura 4 plus, czytałam pytałam i mam nadzieję że to będzie dobry wybór :)
Co do Super Mamy, to może spróbuj zadzwonić do Pani ani, o rzeczywiście ona różnie odpisuje na maile :)

My z mężem myślimy o BABY MERC S7-plus (cały zestaw ) i powiem, ze nawet nie jest tak drogi, co nas ucieszyło :)
http://sklep.babymerc.pl/zestawy/89-baby-merc-model-s7.html

kararinah - ja też czytałam analizy Sroki i na pewno na początku jej zaufam i kupię te które najbardziej poleca. Do netto mi po drodze i na pewno ich wypróbuje, z Tesco też i z Rossmana i zobaczę które będą nam najbardziej pasować. Nie lubię jak chusteczki są bardzo maziowate i mokre. Na pewno nie skorzystam z żadnych kosmetyków Jonsona, mam złe doświadczenia związane z tą marką.

uffff dzieki Aisak troche mnie uspokoilas :)

a co do Hartan VIP.. są drogie - gdybysmy sami kupowali pewnie bysmy tańszy wybrali.. ale ze rodzice powiedzeili ze nam kupia i nie mamy patrzec na cene to wybralismy taki - moze dla drugiego dzieciatka sie przyda :)

Ananao, Hartan Vip jest świetny, super sie prezentuje, no i ten wybór kolorów!!!! Niemiecka marka mówi sama za siebie :) Fajny wybór! Tylko... trochę drogie... Ja już też podjęłam decyzję- mutsy evo :) jeśli chodzi o rozmiar gondoli to szału nie ma, ale mnie się podoba i po prostu inne aspekty przeważają. Starszego synka też woziłam w mutsy, miał podobną godnole, nie za dużą, a staczyła na 7 miesięcy. Synek urodził sie 57cm i duży był zawsze...

Aisak mamy Hartana VIP - no włąsnie tak doczytałam ze do około pół roku sie dziecko wozi w gondolce :D uffff

W sumie jeśli chodzi o glukoze to za dużo źle i za mało też. Ja na czczo miałam 49 a po glukozie (75 g) 88 ..

Kasiula1986 - dzięki za info o inhalacji - zaraz poczytam.
~kararinah - no właśnie ja mam podobnie. Najpierw mój mąż miał jakieś przeziębienie, potem mnie złapało i w sumie od niedzieli biorę Prenalen - ten syrop dla ciężarnych i na gardło takie ziołowe tabletki - ale nie widzę poprawy. No i przeziębienie takie dziwne bo gorączki nie mam tylko osłabienie i straszny ból gardła.
Ja tez wywaliłam z wyprawki rożek i pościele. Ciuszków na 56/62 już nie kupuję, bo stwierdziłam, że wystarczy. Zostały rzeczy higieniczne i gabarytowe - czyli wózek, fotelik itp.
Co do chusteczek - mam na razie Pampersowe - bo była promocja i kupiłam zanim przeczytałam ten tekst.. chociaż następnym razem chyba wybiorę coś innego.

norma rano na czczo do 95 a godzine po śniadaniu , obiedzie i kolacji 120 , mówiła że tak do 130

byłam w Szpitalu na Zaspie u dr Kolcowej Olgi

Ananao, a jaki wózeczek wybraliście???
MI się wydaje że 78cm to taki normalny, przeciętny wymiar - raczej z tych większych gondol... Wszystkie te gondolki są mniej więcej do 6 miesięcy, nic nie poradzimy... W niektórych są w środku takie miękkie wkłady dookoła i to można pózniej w sumie wyjąć bo dziecko i tak jest w swoim śpiworku czy kocyku i wtedy się gondola powiększa. Zależy jaką masz... Ale będzie dobrze :)

ja po przeczytaniu tej analizy jak i rozmowy z kolezanka co rodzila rok temu mowila ze u niej najlepiej sie sprawdzily chusteczki huggies takze chyba przy nich zostaniemy :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...