MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

napisałam maila do PIP będzie czarno na białym w razie czego ;)

W Twojej sytuacji wystarczy zwrócenie się do PIPu ze Świadectwem Pracy oraz zaświadczeniem od lekarza.

Tinker boje się, że mnie zwolnią bo tak uważają i będę musiała bujać się po sądach bo innego wyjścia nie będzie :/

Kamyczku, ale Twoje kadrowe mogą sobie myśleć co chcą. Prawa jednak ominąć nie mogą i nie mogą Cię zwolnić.

PIP by wyśmiał Twoje kadrowe gromkim śmiechem. Zresztą jak chcesz do zadzwoń do nich jeszcze, dla swojego spokoju.

mTusia, a coś jest nie tak, że już jesteś na zwolnieniu?

Hej Dziewczyny :) Ja też jakoś dzisiaj zdycham, nic mi się nie chce i w ogóle :( Ale przynajmniej zjadłam dzisiaj całkiem porządnie, może powoli zacznę przybierać, bo wyglądam strasznie, nigdy nie byłam gruba, raczej z tych wychudzonych i ubywanie kilogramów mnie martwi :(

Miłego wieczoru :)

Ps. u mnie i L4 nie jest wolne od stresu związanego z pracą, nie dzieje się fajnie i niby mnie to nie dotyczy ale się przejmuje, chociażby dziewczynami, które były pode mną a zostały i nie dość, że mają nie fajną atmosferę to jeszcze więcej obowiązkó bo ja jestem na zwolnieniu :( Ale z drugiej strony muszę myśleć o maluszku :)

Murka wiem co czujesz.... ja dziś się dowiedziałam, że od jutra mam inną szefową, a pod sobą kilka osób więcej, których nie znam bo złączają 2 działy w 1 ........... a ja w tym wszystkim siedzę i czuje, że przestaje ogarniać...panicznie się boje, że mnie zwolnią przed końcem 3ciego miesiąca bo w kadrach myślą, że do 3ciego mogą........

A jakich argumentów używały lekarki? czemu NIE ??

Może macie rację, zrobię badania, popatrzę na przedziały, jak wszystko będzie w normie, to pójdę tak jak radził po nowym roku.

Na L4?
Sama nie wiem, mam pracę biurową, blisko domu, więc pewnie pod sam koniec pójdę.

a ja wczoraj byłam u innej ginekolog, ona również nie chciała mi dać zw, jestem załamana, bo zaczęłam sie czuć beznadziejnie, stos badań do wykonania.... ciągle ryczę, jak głupia :(

ja tak jak pisałam wcześniej - jestem na zwolnieniu bo mam szkodliwe warunki pracy. Gdyby nie to to pewnie bym chodziła... chociaż musi być to strasznie wyczerpujące przy mdłościach, wymiotach itd... więc z jednej strony się cieszę a z drugiej wolałabym chodzić bo mi się w domu strasznie nudzi ;)

ja wstaje o 6...wracam 17:30 padnięta, nie mam nawet siły na robienie obiadu, ale najgorszy ten stres w robocie nie wiem co robić, głupio mi już prosić o L4 :(:(

Witam się...od rana jestem nieprzytomna...masakra jakaś...wstałam o 9,30 ale śniadanie zjadłam dopiero o 11-tej....no masakra jakaś...cały dzień jestem padnięta...

Ja już jestem na L4...bo czuję się 3x gorzej niż przy pierwszej ciąży, a poza tym sytuacja w mojej pracy nie jest za ciekawa, więc i tak nie za wiele miałam tam do roboty...a wstawanie o 6-tej graniczyło z cudem...

To tak samo wszędzie Ci daleko jak i mi;)) bądźmy dobrej myśli ze będziemy jednak miały towarzystwo żeby nas do szpitala zawiózł ktoś;))nie wyobrażam sobie prowadzić auta ze skurczami np ;) w dodatku mam jeszcze młodego w domu więc drugi problem ale spokojnie jeszcze
czas. Mój lekarz z zaspy jest to już w ogóle jestem przekonana. Moja znajoma rodziła na klinicznej rok temu tak długo zwlekali z CC ze pękła jej macica i w ogóle jeszcze znam parę ekstremalnych opowieści ale każdy ma swoje wyrobione opinię więc jeśli jesteś przekonana ze tam to idź oczywiście mam nadzieję,ze będzie tam dobrze.

Ja jeśli chodzi o zwolnienie chętnie już bym też poszła nie wiem czy wy też tak macie ale ja mam mega lenia do wszystkiego na prawdę wszystkiego tylko bym spala ciągle w pierwszej ciąży miałam to samo przed i po nie do tego te okropne mdłości i wymioty. Ja natomiast prowadzę własną działalność więc trochę się pomecze jeszcze.

To chyba do mnie :) Ja mieszkam na Wiszących Ogrodach koło Auchan :) Ja mam lekarza z Klinicznej, koleżanka tam rodziła i sobie chwali, a te koleżanki które kilka lat temu rodziły na Zaspie, mówią że teraz też by się zdecydowaly na Kliniczną :)

Ja poszłam na L4 w 5 tygodniu, ale u mnie to spowodowała napięta sytuacja w pracy i moc stresu i nerwów :(

dziewczyny a jak Wasze plany L4?? kiedy planujecie przestać pracować? co w ogóle zrobić aby takie L4 dostać.... nie czuje się jakoś mega źle, ale wykańcza mnie stres w pracy, jestem menagerem korporacji, mam pod sobą 10 osób i czuje, że siwieje powoli....

Gosiu, jeśli to do mnie, to ja mieszkam w Szkocji:)

A gdzie mieszkasz?ja mieszkam aż na kowalach więc zaspa mi
najdalej ja o klinicznej nie słyszałam dobrej opinii a ze zaspa jest sprawdzona pojadę tam.

ja też bym odczekała z badaniami i wizytą, nie ma sensu się denerwować, tego się nie przyspieszy :)
wiem, to takie wkurzające, że jest się bezsilnym :D no trzeba czekać i już, jak pójdziesz teraz do innego gina, to zapewne usłyszysz to samo, wierz mi :)

Gosiu skoro to 4/5 tydzień, pęcherzyk jest tam gdzie powinien itd to nie ma po co iść wcześniej niż właśnie za 3 a nawet 4 tygodnie :)

ja dzisiaj czuję się tragicznie, nawet krew z nosa mi poleciała... ale to chyba z ogólnego osłabienia organizmu.. ;/

Ale w tych badaniach na początku nie ma nic nadzwyczajnego do interpretowania:)
Ja bym odczekała miesiąc.

Jakbym miała się stresować tym, że nie mam badań, to powinnam już być siwa lub łysa;)
W Szkocji pierwsze badania wykonuje się 12-14 tygodniem ciąży. Wcześniej nawet bety nie robią. I wyobraźcie sobie, że kobiety żyją i rodzą;)

Byłam u lekarza.
"Normalna ciąża! - powiedział patrząc na usg. - 4/5 tydzień po wielkości dziecka.", nic nie mówił o sercu, porobił mi 2 zdjęcia kropeczki, mam zrobić mnóstwo badań i pojawić się za miesiąc.

Miesiąc to tak długo, że myślę, żeby zrobić te badania i iść do kogoś innego, żeby zinterpretował wyniki.

Myślicie, żeby czekać ten miesiąc i dopiero w styczniu iść do ginekologa jak radził, czy wcześniej udać się do kogoś innego?

Inne tematy z forum

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....