MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

no to lista ciężarówek
01.07. Agata
10.07. -mTusia-
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka
Maruszka

-mTusia- o zdrowie dzieciaczka każda na pewno się boi. Trzeba być dobrej myśli. do tego badania w kierunku Downa - to tak na wszelki wypadek, czy możesz mieć jakieś obciążenie? porodu się nic nie bój :) pogoda rzeczywiście nie spacerowa. dobrze, że mam psa, zmusza mnie to wyjścia, a jak już wychodzę, to wiadomo - od razu spacer minimum godzina :)

Kamyczek - spoko, mnie już nic nie bolą :D w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały, a synuś zdrów jak ryba :D

Agata - ale z tą wagą to różnie bywa. Ja przytyłam w pierwszej ciąży 18kg, wszystko zeszło w ciągu 7 mcy, z tym że 3 ostatnie kilogramy schodziły ze 4 miesiące. Teraz ważę tyle co przed pierwszą ciążą, ale mam nadzieję nie przytyć tyle, co wtedy. :) na szczęście nie ciągnie mnie do słodkiego :D

Dziękuję za troskę. Doskonale wiem co to cukrzyca i czym to grozi. Mam w domu dwóch diabetyków a na diecie dla diabetyków byłam wcześniej przez dwa lata.
Wiem co to współczynnik IG i jakie produkty jeść i ile.

Dziś jestem zdrowa. Po wszystkich możliwych badaniach.
Dziś mam ochotę na winogrona to je po prostu zjem;]

Jak w pierwszej ciąży miałas cukrzycę ciazowa to masz ponad 60% szans ze w drugiej tez będziesz miała a potem 50 % szans na cukrzycę insulinowa a akurat winogrona to sam cukier nikt ci nie zabroni wiadomo ale myśle ze nie jest to aż takie wyrzeczenia a dla dziecka cukrzyca matki to tez duże niebezpieczeństwo

Ja się na razie średnio pilnuję...ale wszystko wyrzyguję...ważę 10 kg więcej niż przed pierwszą więc jak już przestanę rzygać to planuję się zdrowo odżywiać...na razie nie mam się co martwić...nie tyję ani trochę wręcz chyba zaczynam chudnąć :/

Bo nie ma powiedzenia, że je się za dwoje tylko dla dwojga, a to zmienia postać sprawy;]

Ja akurat w pierwszej ciąży przytyłam bardzo mało, ale wymiotowałam przez całą ciążę, do tego córcia była niewielka.
Też miałam cukrzycę ciążową.

Teraz jestem w ogóle grubsza niż byłam w pierwszej ciąży. Natomiast nie będę sobie wydzielać winogron;) Z dwojga złego one niż słodycze;)

Poza tym moja jedyna rada dla przyszłych mam naprawdę uważajcie z dieta - ja w poprzedniej ciąży utylam 16 kg po urodzeniu dziecka zeszło mi 5 i 11 zostało i naprawdę cieżko to zgubić ;/ wiem ze dużo ma ochotę na rożne rzeczy czekolady ,frytki nawet winogrona które maja mnóstwo cukru ale naprawdę warto sie troche chamowac ja np pod koniec dostałam cukrzycy ciazowej przez to ze strasznie dużo pilam soków owocowych a akurat moja trzustka przestała ten cukier w ciąży tolerować ;/ powiedzenie ze teraz można jeść za dwoje juz dawno nie działa to jest ten okres kiedy trzeba raczej dbać o siebie za dwoje i naprawdę was do tego namawiam wszystkie drogie przyszłe mamy ;))))

Ja też na ciśnieniu chodzę od kilku dni...bez kija nie podchodź...muszę się bardzo pilnować w pracy...bo mnie wszystko denerwuje...

Ja pierwsza ciążę przeszłam bezobjawowo ;) spalam tylko dużo no i pod koniec juz było cieżko ale ogólnie rewelacja ! Tym razem nie wiem jak to przeżyje od rana do wieczora mdłości ,ledwo mogę wstać z łóżka i dosłownie budze sie zmęczona ;/ w sumie nic nie mogę zjeść a cały czas jestem glodna ;) nie wspomnę juz o bolacych piersiach i bólu z powodu rozciagajacej sie macicy! Masakra;) mam nadzieje ze to wszystko przejdzie po 3 miesiącu ....poza tym mam straszne humory wszyscy mnie wkurzaja i płacze na zawołanie ;) a na codzień naprawdę taka nie jestem więc hormony szaleją ;) ale gin powiedział mi ze mdłości i to wszystko to w sumie dobry objaw bo wtedy kobieta produkuje dużo progesteronu który jest bardzo dobry dla dziecka ;)

dziewczyny a gdzie chodzicie do lekarzy? ktoś może do Dr. Małyjasiak?

Z owocami mam to samo:) Winogrona i mandarynki:)

no ja na razie słabo z objawami - jedynie brak apetytu i pobolewanie brzucha....nawet Pani Doktor wczoraj się śmiała, że powinnam się cieszyć a nie martwic, ale taka moja natura. Po drugie nie potrzebnie naczytałam się jakichś dziwnych postów na forach ehhh lepiej nie czytać :)

Mnie bolały piersi przez 3 tygodnie...od 2-3 dni jakby przeszło...ale duże są...

Waga stoi...bo choć wymiotuję to jem dość dużo...bo ciągle głodna chodzę...ale nie mam za bardzo chęci na słodkie...za to owoce są the best...szczególnie winogrona :)

Kamyczku u mnie podobnie - choć nie wiem, czy to może ja się już nie przyzwyczaiłam.
Najgorzej jest wieczorem już bez biustonosza.

Ale nie ma potrzeby panikować;) Są kobiety, które nie mają żadnych objawów ciąży:) I strasznie im zazdroszczę:)

dziewczyny a jak u Was z bólem piersi? zaczynam piąty tydzień dopiero jak już czuje, że ból powoli mija...z dnia na dzień bolą troszkę mniej.....zaczynam panikować... myślicie, że jest ok?

Ja na pewno zrobię cały zestaw badań który będzie możliwy.

Przy pierwszej ciąży miałam na tyle szczęścia, że to co przytrafiło się córce było wyleczalne.

Chcę być teraz też pewna, że wszystko jest w porządku - lub jeśli nie, co dokładnie.

No to ja też witam, jestem początkowo-lipcowa :) Dzisiaj czuje się trochę niewyraźnie bo mnie jakieś przeziębienie złapało, pewnie w sklepie na zakupach. Tak czy siak kupiłam sobie w aptece prenatal GripCare i już troszkę lepiej po pierwszej tabletce, zobaczymy co będzie dalej. Jestem dobrej myśli, że dalej choróbsko się nie rozwinie.

Boje sie tak ogólnie :( ale raczej tego jak to bedzie w ciąży i czy maluszek bedzie zdrowy :( na razie chyba chudne bo mnie cofa od jedzenia a jak już coś zjem to mi potem niedobrze :( najlepiej my tylko soki owocowe pila :) poza tym zastanawiam sie nad testem podwójnym w kierunku zespołu Downa i sama nie wiem co zrobić :( No i poród mnie przeraża :( ale ogólnie bardzo sie cieszę :) tylko pogoda mogłaby byc lepsza bo nawet na spacer sie nie chce iść :(

Ja się wyjątkowo dzisiaj czuję dobrze:)
Mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą i tak już zostanie;)

mnie też dziś zimno..
a pierwsze śniadanie jadłam o 6:00! obudziłam się i nie mogłam spać, jak poczułam głód, to musiałam się zwlec z łóżka do lodówki :] na szczęście jeszcze zasnęłam, i to do 10:30!
kochane to moje pierworodne dziecię, że tak długo pospało dziś :D
zmęczenia i przymulenia nie czuję. ale w pierwszej ciąży przespałam pierwsze trzy miesiące :)

Ja dziś ciut lepiej...choć pierwsze śniadanie już poza mną....zjadłam drugie...zobaczymy ;)

Za to jest mi dziś potwornie ZIMNO!!!!

A do senności i przymulenia się jakby przyzwyczajam...

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...