MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

Marta-B hihih no to miałaś ubaw w nocy:) mi też się kiedyś zdarzyło kilka razy śmiać przez sen, ale teraz to tylko chrapanie się zdarza:/ mąż mnie dziś znowu szturał:)

Brygida i jak, herbatka z malin kupiona???:)

A mi nawet nie mowil,ze mozna u niego robic, od razu mnie do invicty wyslal:) ale moze to tez dlatego,ze mialam przed kolejna wizyta zrobic, czego i tak nie zdazylam niestety.

To ja nie wiem co z tymi cenami, jak podniesli to sporo kurcze...

Pytałam się o wymaz z kanału szyjki macicy. U naszego gina kosztuje 20 zł ale mówił żebym zrobiła w 36 tyg czyli przed kolejną wizytą

olcia_ nawet znalazlam teraz paragon - placilam 30...
a moze ona podala Ci cene wymazu pochwa + odbyt?
Bo ja sama pochwe robilam. Hmmm... dziwne.

Dzięki Brygida bo dzwoniłam do invicty i babeczka mówiła, ze wymaz kosztuje 50 zł:/ Może podrożało

Monika20 to diabetolog zrobił Ci miłą niespodziankę na święta:)

mam pytanie do dziewczyn, ktore maja problem z cukrem....
czy ktoras z Was miala moze skierowanie na badanie HBA1c?
ja dostalam ale w sumie nie wiem jakie sa normy, wynik jutro... mam nadzieje ze bedzie ok ;/

Witajcie
Byłam dzis u diabetologa cukry ok mam tylko kuć sie 1 raz na tydzień:o i narazzie spokj z jezdzeniem na kliniczna jutro tylko do gina i zobaczymy jakie wyniki beda.
co do torby to ja biore 1 duza i wszystko do niej spakowane mam.nawet sie weszlo he he.

olcia_ za wymaz na paciorkowca płaciłam 30zł, na wynik czekalam 3 dni(mozna go robic tylko w tygodniu) i zapomnialam Wam sie pochwalic,ze cale szczescie go nie wyhodowalam:)

Co do golenia to doszlam do wniosku,ze jest to taka moja nowa umiejetnosc dzieki ciąży:) juz sie prawie nie zacinam, a jak sprawdzam potem lusterkiem to rzadko jest co poprawiac:) takze nie jest zle:)

Haha, Marta - chichotac przez sen, niezle:)

Olcia - my mamy prysznic ale już nie pamiętam kiedy brałam prysznic na stojąco hihih:) Siadam sobie normalnie wygodnie jak w wannie:)

Ze śmiesznych rzeczy muszę Wam powiedzieć, że dziś w nocy pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się obudzić od własnego chichotu;) No normalnie śmiałam się przez sen tak, że obudziłam męża i w końcu siebie też:) Mąż się mnie pytał z czego się śmieję a ja byłam tak rozbawiona, że nie udawało mi się mu nic powiedzieć:) No dusiłam się ze śmiechu:) A on miał ze mnie bekę;p W końcu się wkurzyłam że jak nie przestanie mnie nakręcać to już całkiem się wybudzę i będę miała kolejną noc do tyłu, a on nic nie rozumiał i w końcu z tego śmiechu zaczęłam chlipać;p Ehhh najpierw śmiech, potem płacz - szok. Zasnęłam z westchnieniem: "głupie hormony", a mąż się jeszcze dzisiaj rano ze mnie śmiał:) Ja zresztą też:)

Mi puchnie wszystko równo, za to tak że mieszczę się w jedne kozaki (kupione specjalnie o rozmiar za duże żeby starczyły na ciążę;p), w niektóre rajstopy ciążowe (niektóre mają już dla mnie za mały klin na brzuch), i w 2 sweterkowe sukienki z Carry (w resztę też normalnie wchodzę, ale tak mi się podnoszą na brzuchu że odsłaniają za dużo nóg, więc ich nie noszę).

Ta depilacja to koszmar. Też muszę na czuja ale ostatnio się zacięłam a goliłam się przed wizytą u gina:/ No ale pewnie lekarz już nie jedno widział hihi. Kupiłam sobie mate antypoślizgową do wanny bo zaliczyłam już jedną wywrotkę przy goleniu się ;p

Też na ogół śpię w piżamkach, więc do porodu i karmienia musiałam sobie kupić koszule. Jedną kupiłam z rozcięciami przy piersiach, ale tak mnie wkurzało że mi co i rusz coś wystaje że zaszyłam te rozcięcia i teraz ta koszula będzie to porodu;) Na dalszy pobyt w szpitalu mam 2 koszulki z tą niby bluzeczką pod spodem:)

Co do depilacji to ja też się golę "na czuja", "po palcu" hihih:) Potem sprawdzam w lusterku i jest ok:)

Ja pakuję się w jedną, dużą torbę. Mam tam wszystko i część oczywiście w siateczkach.
Koszule mam trzy, wszystkie nowe kupione, bo nie miałam żadnej z guzikami. Mam też do wzięcia piżamę ze spodniami, która też ma guziki.
Co do puchnięcia - madziakin, to faktycznie moja lewa dłoń jest bardziej spuchnięta niż prawa.

oolenka ja też musiałam kupić do porodu koszule bo nie posiadałam żadnej w domu ale kupiłam tanią żeby nie było szkoda wyrzucać.

Ja spakowałam się w dwie torby. Mam jedną malutką podręczną na salę porodową a drugą na kołeczkach na położnictwo.
Po porodzie mąż przyniesie z samochodu torbę a tę mniejszą zabierze do domu i spakuje w nią swoje ciuchy i brudną piżamę.

Mi też twardnieje brzuch. Lekarz powiedział, że to skurcze (jeżeli nie trwa to pół dnia) i mam zwracać uwagę na to czy nie robią się regularne

Brygia wcześniej wspominałaś, że w invikcie robiłaś wymaz z szyjki macicy. Możesz powiedzieć ile płaciłaś i kiedy wynik?

Ja też się spakuję w jedną torbę i w środku podzielę to mniej więcej na kolorowe siatki, tak jak Brygida i Madziakin.

Skurcze te Braxtona-Hicksa tzn. to twardnienie brzucha, nie boli ale i tak nazywa się to skurcz - z tego co zrozumiałam z opisów. A czasem są też skurcze bolesne, ale to wtedy nie są te "twardniejące", tylko takie jak na okres, jak ja miałam np. w 7 miesiącu i one nie są zbyt bezpieczne. Z tego co zrozumiałam od mojej gin to jak brzuch twardnieje to ok, ale jak boli to trzeba się konsultować z lekarzem.

oolenka1 ja kupowałam nowe, bo żadnej takiej koszuli nie posiadałam. Zawsze śpię piżamce bardzo króciutkie spodenki i bluzeczka na ramiączkach, nawet teraz z tym brzuszkiem to kupiłam sobie kilka rozmiarów większe:) Także koszula tylko do szpitala no i po porodzie może będę w niej spała. ale jakbym miała jakąś starą to pewnie bym ją wzięła do porodu. Chociaż majątku nie wydałam na te koszule, u nas w primarku chyba za 4.5 funta kupowałam więc jak będzie do wyrzucenia to żadna strata;)

hihih Brygida fajnie to ujęłaś 'mój mąż nie działa' ;) Ciekawe czy ta herbatka coś pomoże;)

Ja też będę się pakować w jedną dużą torbę i porobię sobie siateczki tak jak Brygida. Ja będę leżeć w szpitalu tylko 1 dzień ( chyba że by była cesarka lub jakieś komplikacje) ale i tak sporo trzeba wszystkiego wziąć.

mi brzuch też czasami twardnieje ale wydaje mi się,że to właśnie są skurcze.

dziewczyny a jak mi puchną nogi i dłonie to przeważnie lewa stopa i ręka jest dużo bardziej spuchnięta, też tak macie??

Oprócz tych toreb do szpitala - czekam na wasze opinie :), to mam jeszcze pytanko co do koszuli do porodu. Otóz czy ubierzecie jakąś starsza, która mozna wyrzucić pożniej czy wszystkie nowe kupowałycie?

aaaaa,dziewczyny, moj mąż "nie działa":) wypróbowalam go i cala nadzieja mi prysła:)
Zostaje mi jechac po herbatke z lisci malin:)

oolenka - no ja wybralam wersje 3, chociaz tez myslalam nad pozostalymi,
Doszlam jednak do wniosku, ze w sumie nie wiem ile czasu bede rodzic i co konkretnie bedzie mi potrzebne.
Jakbym w tej torbie miala miec wszystko co wydaje mi sie przydatne podczas porodu to nie wiem, czy nie bylaby wieksza od tej po porodzie:)
Wiec wpakowalam wszystko w jedną torbę i porobilam sobie w niej siateczki - w jednej koszula do porodu i szlafrok,zeby szybko sie przebrac, w drugiej rzeczy dla malucha po urodzeniu, a w trzeciej rzeczy dla dziecka juz na potem.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....