MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

kupilam dzis wszystkie prezenty, popakowalam, zrobilam stroik na stol, posprzatalam chate z przerwami na placz, ze taka powolna jestem i ze mi nic nie idzie w takim tempie jakbym chciala...

mnie dzis tez pare osob szturchnelo w brzuch ale opieprzalam jak ta lala, spiesza sie, pchaja... kipialam ze zlosci...

zjadlam cala czekolade i chyba zaraz pekne ;/

hihi a ja dzisiaj pozytywnie zaskoczona w Bomi w kolejce. Odczekałam swoje a potem pani ekspedientka na mnie "z mordą" :) "DLACZEGO JA W KOLEJCE STOJĘ!!??!!" - pozytywnie zaskoczyła mnie :)

Brygida u mnie w Polsce cała rodzinka miała ostatnio grypę żołądkową więc coś w tym musi być.

a u mnie w pracy ostatnio też wszyscy przeziębieni byli, kichali, kasłali itp. a mnie nic nie wzięło aż sama byłam zdziwiona:)

Akurat z niego jest taki symulant, ze wcale bym sie nie zdziwila:)
Nie mniej jednak w tym wypadku chyba cos mu jest, bo podejrzanie szybko zasnal..
co do epidemii chorob racja, ostatnio co druga osoba w moim otoczeniu chora, az nie wiem jak ja sie uchowałam wsrod tych prychaczy.

Kurcze, olcia, to nici z całusow pod jemiołą:):):)

Oj napewno by nie udawał choroby. Teraz jest jakaś epidemia chorób, mój mąż też przeziębiony i na święta dostał gratis dwie opryszczki na ustach:p sąsiadka z góry wczoraj mi powiedziała, że jej córa ma ospe oby mnie nie dopadło to cholerstwo:/

Tak tak jesteś my tak "maleńkie" że nas ludzie nie zauważają:/ A ludzie zamist być uprzejmi na święta to im odbija

na ja właśnie wróciłam z reszty zakupów, na 3 tury szłam... padam już z nóg a zaraz idę szorować łazienkę a później będę pichcić...

mnie wczoraj też nie miła sytuacja spotkała, w sumie to nie mnie ale byłam świadkiem, siedziałam w zatłoczonym autobusie z tyłu, wsiadła kobieta w ciąży z dzieckiem na rękach i myślicie,że ktoś jej ustąpił?? Siedziały młode baby i żadna się nie ruszyła... Szkoda mi było tej kobiety, wysiadałam już na następnym więc zaproponowałam jej moje miejsce... Różni ludzie są, dziś np. Pani w autobusie mi ustąpiła miejsca, miło mi się zrobiła bo miałam trochę siatek i ciężko by mi było stać.

ja Redsa też uwielbiam:) ogólnie jestem piwoszką ale jakoś w tej ciąży może z 2 razy się zdarzyło żebym miałam taką ochotę się napić piwka, jakoś jak czuję zapach alkoholu to mnie odrzuca. Mąż z pracy dostał tyle winka (które też uwielbiam) ale w tym roku będę mogła tylko na nie popatrzeć hihih;)

olcia_ wczoraj mialam identyczna sytuacje w H&Mie, kiedy to mlody chlopak najwyrazniej "nie zauwazyl" ,ze stoje przed gablota i ogladam kolczyki i wcisnal sie przedemnie, z lokciami w akcji:) Myslalam,ze go zabije - ot taka przedswiateczna atmosfera:)

Co do cen to faktycznie mega roznice! Pewnie wszedzie tak samo, ja na szczescie wczoraj dokupilam wszystko co bylo potrzebne w bomi i juz spokoj...

No wlasnie nikt - a szkoda, bo przydałby sie taki "pan wyrocznia":)

Aaaaa nawet nic nie mow o redsie:) ja jestem maniaczką cytrynowego:)

Swietnie, jeszcze maz wrocil mi z pracy z grypa zoladkowa, polozyl sie i spi;/ Ciekawe, czy szykuja sie piekne grypowe swieta, czy symuluje,zeby nic nie robic... hmmmm...

Ja też muszę najpierw jechać do teściów i ich rodzinki której nie trawie a później już luz bo druga kolacja u moich rodziców:)

Dzis od rana tak mnie ludzie wkurzają, że musiałam do domu wrócić i się uspokoić. Nawet kobieta w rybnym uderzyła mnie w brzuch łokciem i zero reakcji zwróciłam jej uwage i mówi żebym sie posuneła hehe wystarczyło powiedzieć magiczne słowo "przepraszam" a nie się pchać. Gdyby była młodsza to napewno bym oddała tak mi ciśnienie podskoczyło. Kierowcy i ich zachowanie na drodze to już jakaś abstrakcja :/

Nie wiem jak u was ale u mnie podnieśli ceny na święta. Pieczarki były po 7 zł a dziś 16, łosoś 42 a dziś 49 takie to nieuczciwe.

No to się wygadałam teraz idę piec sernik. Swoją drogą mam mega ochotę na redsa jabłkowego.

Brygida niestety na to kiedy urodzisz nikt nie ma wpływu. Najważniejsze żeby było zdrowiutkie:)

Madziakin - ja tez bronilam sie przed Koziorozcem jak moglam:)) baaardzo nie lubie tego znaku zodiaku, mimo ze moj maz i najlepsza przyjaciolka sa wlasnie Koziorozcami:) Sa pewne cechy ktore ich łączą i których nie cierpie - ale miejmy nadzieje,ze moze Zuzia ich nie przejmie:)

Co do przenoszenia, to moj gin juz mi wrozyl porod od konca listopada, takze wcale sie nie zdziwie jak i ten 19 przenosze:)

Monika20 - ja tak samo wybrałam Zosie po babci:)
Tesciowie super;/ No,ale co zrobic, chyba nikt nie ma idealnych..

Hej
Brygida widze ze Zofia też ci sie podoba ja dalam na drugie Zofia po mojej kochanej babci.Co do porodu to ja czuje ze nie urodze w terminie tylko po to moje odczucie juz od 2msc:(.
Kuchnia wysprzatana ,lazienka teraz pokoje i biore sie za pieczenie wszystkiego.Wczoraj sprzatalam na dole lazienke i ubikacje to moja tesciowa nawet nie zauwarzyla i nie podziekowala postanowilam ze ost raz im sprzatam jak nie umieja docenic tego co ktos robi tylko oni zawsze widza jak oni sprzataja takich mam zajefajnych tesciow koszmar:(jak pomysle ze jutro wigilia z nimi to mnie skreca:(ale coz.

hihi a ja właśnie na początku nie byłam bardzo pocieszona z faktu iż moja dzidzia będzie Koziorożcem... wszystkie Koziorożce jakie znam to bardzo ciężkie charaktery... ale już się oswoiłam z tą myślą, już chyba wolę,żeby był Koziorożec niż Wodnik ale tak na prawdę to przecież bez znaczenia!!:)

Brygida Ty na pewno nie przenosisz dalej niż 19.01!!! ja mam przeczucie,że trochę przenoszę, jednak nie ukrywam,że wolałabym tydzień szybciej urodzić chociaż by ze względu na te egzaminy które mnie czekają pod koniec stycznia:/

Pauline - nawet nic nie mow o ciuchach po ciążowych:) Dodatkowo dobija mnie fakt wyprzedaży w styczniu z których raczej w tym roku nic nie kupie... Ale przynajmniej zażyczyłam sobie w tym roku pod choinke bony upominkowe, wiec jakos to sobie potem odbiję:)

Dokładnie, pozatym tatuś teraz juz woli styczeń, bo i on styczniowe dziecie:) No i mała juz chyba na 100% będzie Koziorożcem - mam przynajmniej taka nadzieje, ze nie przenosze dalej niz 19.01:)

Brygida, dokładnie, już lepiej w Nowym Roku rodzić.

Ja też coś tam wygrzebałam z szafy, znalazłam fajną koszulę do której też dorosłam także jakoś będzie:) Jeszcze trochę i będziemy mogły normalne ciuszki ubierać:)

Ja też już nie chcę nic kupować z ubrań ciążowych. Marzę o nowych po ciążowych. :) Znalazłam jedną sukienkę, którą ubiorę na Wigilię, co ciekawe nie jest to sukienka ciążowa, a z kolei w inną sukienkę ciążową się nie mieszczę.
Brygida trzymaj się, lepiej już w Nowym Roku. Dziecko będzie młodsze o rok. :)

Madziakin - oooj niech zlatują:)
Pewnie, cos trzeba pokombinowac, pozatym nawet juz zal na te ostatnie tygodnie cos kupowac...
Ja odnalazlam w szafie dwie koszule ciążowe, ktore kupilam na poczatku ciąży, co prawda średnio eleganckie,ale udało mi sie do nich "dopuchnąć":) będą więc na kolejne dwa dni świąt.

Suuuper, wszyscy każą mi teraz zaciskać nogi przez tydzień, żeby mała przypadkiem nie zechciała już wyłazić w starym roku:)

Brygida dokładnie szybko miną jak to się mówi "święta święta i po świętach' ;)
ja dziś chciałam sobie coś ładnego kupić jednak nic ciekawego nie znalazłam:( no coś będę musiała wykombinować z tego co mam, trudno się mów:)

Ja tez jakos bez mega pozytywnego nastawienia na te swieta..
Dobrze,ze przynamniej jak co roku pewnie szybko minal:)

Kupilam sobie dzis calkiem ladne rajstopy ciazowe do mojej namiotowej sukienki - w czyms w koncu wystąpić trzeba:)

Dzis kupilismy wreszcie ostatnie prezenty,jutro popieke slodkosci a w sama sobote zrobie salatki i z glowy:)
My na szczescie nie robimy jakis mega porzadkow, takich ponad te normalne bo cale swieta jestesmy poza domem..Z tego tez powodu nie mamy poki co choinki, jednak maz tak nie moze tego przezyc,ze podejrzewam,ze ostatecznie jutro po nia wyruszy:)

Nasza mała na drugie tez bedzie miala Zofia:)

widzisz Paula81 nie potrzebnie się stresowałaś:) i jednak chłopczyk :)))))

pauline85 nasz w 34 tc 2100+-300g i na wydrukach widze ze jest w srodku siatki....

Byłam dziś na wizycie u ginekologa - Staś w 34 tygodniu odwrócony główką w dół, waży 2200 kg. Nie jest to za dużo, na ten tydzień powinien mieć o 100 g więcej. Natomiast parametry pod względem wielkości - długości ma wyższe i jest już jakby w 35 tygodniu. Przez co termin mojego porodu się przyspieszył i może to być 31.01. :) Ja też czuję, że będzie to styczeń.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...