MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

justysia czyli mialas cc tak? jakie znieczulenie Ci podali? no i jak sie czujesz ogolnie. Pytam bo tez bede miec cc....

calusy dla dzieciaczka :)

Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Z pytań technicznych - smarują jeszcze pępki gencjaną? Mam sprzeczne wiadomości. :/

witajcie :) Jesteśmy już w domku :)
A więc tak: w sobotę podczas oglądania telewizji o 17 nagle zaczęły odchodzić mi w domu wody o 17. 30 byłam już na pogotowiu i tam od razu przyjęli mnie na oddział powiedzieli że muszę urodzić w ciągu 72 godzin. Sala na patologi ładna 3 osobowa. tylko lekarz nie był miły ... o 2 w nocy podczas badania stwierdzono że mam 3 cm rozwarcia skurcze co 5 minut regularne, o 6 rano miałam 4 cm rozwarcia skurcze co 3 min, stwierdzili że czas jechać na porodówkę tam zbadał mnie lekarz i mówi ze no 5,5 cm rozwarcia, sala porodowa jest bardzo ładna, wyposażona w cały sprzęt... o godzinie 9 przyszedł całkiem inny lekarz i stwierdził że jest tylko trzy 3 cm rozwarcia byłam już tak wykończona, nagle zbadali mi miednice i stwierdzili że jest za wąska i musi być cc i byli zdziwieni że nikt nie zbadał mnie jak mnie przyjmowali bo tak miała bym już w sobotę cc a tak męczyłam się 17 godzin bez sensu o 11.15 mały przyszedł na świat

Ja też dziś dostałam jedną z ostatnich partii wyprawki - podkłady bella na łóżko 60X90 cm, żeby nie poplamić prześcieradła w szpitalu, majtki bella i pampersy bella new born 2-5 kg.
Zostały mi już do kupienia same apteczne rzeczy jak sole morskie, fizjologiczne, coś do dezynfekcji pępka, tantum rosa i tego typu drobnostki. Spakowana jestem w połowie. Co kupię, to dokładam do torby. :)

brygida-ja kupiłam te same wkładki laktacyjne i podpaski. Moim zdaniem są ok. Ja dodatkowo mam 5 szt takich ala pampersów dla dorosłych taka wkładka duża, ale nie mają rzepów i na 100% mi się to na noc przyda. Pamiętam po porodzie w domu zawsze ta wielka podpaska niewystarczała i rano plamy krwi:( Mi jeszcze skrzepy leciały więc naprawde nieciekawie to wygladało.
http://www.blizejciebie.pl/pakiet_pieluch_anatomicznych_san_seni_normal_10szt___majtki_siatkowe_1szt_.html,325_427_321,1614,1
Do mycia krocza mam tantum rosa. Dla Kubusia biorę troche ciuszków,bo nie wiem wkońcu ja duzy będzie. Mam dwie torby tzn. jedna zostanie w aucie z rzeczami "na po porodzie".

Marta-B ja też sobie kupiłam podkłady tutaj jakiejś angielskiej firmy i też się zdziwiłam, bo wydają mi się jakieś małe... kupiłam se też kilka paczek podpasek always maxi ze skrzydełkami są one dość grube ale jakieś wielkie też nie są... firmy bella niestety tu nie mamy.

Brygida jakoś damy radę:) Ja się tylko modlę,żebym nie rodziła z opóźnieniem wtedy kiedy mam ten zjazd;)

Oolenka - ja też nie mam stanika do karmienia. Tzn. mam, ale taki bawełniany który mi nie trzyma piersi - moje piersi są za ciężkie i potrzebują porządnego stanika z fiszbinami i usztywnieniem. Więc noszę taki. Zamierzam sobie wszyć w niego takie jakby drugie ramiączko (że jak jedno odepnę, to drugie będzie trzymać tą miseczkę od dołu, tak żeby mi ramiączko nie uciekło do tyłu i żebym mogła spokojnie zapiąć miseczkę po karmieniu - coś takiego jak ma firma Alles chyba).

Zrobiliśmy dziś z mężem ostatnie zakupy dla Zuzi i dla mnie do szpitala. W Tygrysku. Kupiliśmy m.in. pampersy 80szt. newborn za 43,90 - nie wiem czy to dużo czy mało, ale już nie mam siły biegać po sklepach i sprawdzać. Kupiliśmy też wkładki laktacyjne Canpolu (nie wiem czy dobre, może ktoś się wypowiedzieć? Chciałam takie silikonowe ale nie widziałam ich w sklepie więc wzięłam te jednorazowe), oraz podkłady poporodowe Bella Mamma - te podkłady wydają mi się strasznie małe! Zupełnie nie wiem jakim cudem mają wystarczyć na krwawienie po porodzie! Czy któraś z Was ma może takie podkłady?

Marti - na SR mówili że mają koszule szpitalne, ale one są takie "seksowne", że z tyłu Ci nic nie zakryją i chodzisz z pupą na wierzchu;) Babka radziła wziąć swoją koszulę, taką mniej więcej do kolan, żebyśmy się nie krępowały, bo dużo ludzi nas będzie oglądać.

Moja koszula do porodu nie ma rozcięć, bo je zaszyłam;p Jak mi położą Zuzię na brzuchu to będę musiała tą koszulę chyba podciągnąć do góry, jakoś sobie trzeba będzie radzić. Te rozcięcia mnie wkurzały na maksa, ale każdego co innego wkurza;)

u mnie tez ze spaniem wyglada tak, ze jakis czas spalam jak zabita, ale od jakiegos tygodnia zasypiam ok 1 w nocy, wstaje o 6 zeby cos zjesc, oczywiscie w miedzyczasie wstaje do wc, dodatkowo maly sie rusza ze hoho, budze sie ze zdretwiala reka lub bokiem ;/ potem od 6 spie do 11.

wczoraj musialam zdjac obraczke, zaczelam mega puchnac

dzis zaczynam pakowac wstepnie torbe do szpitala

jutro wizyta u gin a dzis popoludniu odbieram wyniki badan... mam nadzieje ze wszytsko ok

kurde jakas placzliwa sie zrobilam i nerwowa... z dnia na dzien coraz gorzej :(

Justysia, gratulacje! :) też jestem ciekawa jak się czujecie, napisz w wolnej chwili :)

Luciolla, ja mam tak samo nisko ból pleców, a w zasadzie to już nie plecy tylko prawie pupa.. ale boli mocno jak dużo stoje, chodze albo robie coś w kuchni. Dlatego dziś obiad będzie..z baru..

Noc też miałam straszną, wzięłam kąpiel i jakaś dziwna pikawa mnie naszła, serce waliło, nos totalnie zapchany, nie mogłam oddychać, zaczęłam panikować, potem się popłakałam, aż w końcu padłam.. dziwnie tak, oby się już nie powtórzyło. No i moje małe się mega uaktywniło, tak szalało wczoraj, że szok, aż bolało.
Ale zawsze jak poczytam, że u Was podobnie, to się pocieszam :)

O rany, to już pierwszy poród za nami :).Coś czuję, że teraz się posypie . . . .. . . . Gratuluję Justysia!!!!

Dziewczyny, ja nie kupiłam stanika do karmienia, myslałam że jak będzie potrzeba to dokupie po porodzie. A Wy macie juz teraz?

I co za smoczkiem, zabieracie do szpitala? ( niby szpitale sa przeciwko smokom, wiec nie wiem czy przemycać- tak w razie czego)

Madziakin - ze szkołą mam tak samo, wszystkie egzaminy styczeń/luty...
Liczylam na to,ze uda mi sie juz cos zaliczyc w grudniu, a tu niestety.
Jakos kiepsko widze ten semestr, no ale coz, trzeba bedzie dac rade.

no zaczęłyśmy się rozpakowywać:)
justysia, super, gratuluję:)))) życzę dużo zdrówka!!!:) jak będziesz miała czas, to podaj więcej informacji:)

ja też nie mogę spać, co chwilę się przebudzam, wiercę się jak nie wiem co...niewygodnie, wszystko boli, nie mogę se pozycji znaleźć... jak dobrze,że już nie muszę do pracy chodzić, w tym tygodniu już chyba bym nie dała rady...
w domku jak na razie się też nie oszczędzam, porządki świąteczne, zakupy, jeszcze sporo ciuszków muszę wyprać i poprasować... torba jeszcze nie spakowana ale wszystko przygotowane, nie wiem jeszcze tylko jakie ciuszki dla małej spakować, ale w końcu trzeba się za to zabrać.
Mam nadzieję,że urodzę zaraz po nowym roku, pod koniec stycznia mam zjazd w szkole na którym mam 3 ważne egzaminy... mam nadzieję,że jakoś dam radę...

Ja ospe miałam na szczęście.
Mam koszule do porodu taką do karmienia z tymi dziurami po bokach. Z guzikami do pasa mam jedną ale jest długa. Biorę 3 szt do szpitala. Mam nadzieję, że starczy-zresztą chyba powinni dac szpitalną jak się potrzebuje.

Ja jestem lepsza,dzis np pobudka o 3 nad ranem,i tak do 5.30 leze.wstaje,robie sniadanie memu ,podjadam rowniez i ide dalej spac.Nie wiem,dzis chyba jakis glodek nie pozwolił spac dluzej:/.Mala rozpycha sie czasem,boli mnie po bokach...

Widze,ze nie tylko ja bezsenna... Ja budze sie po 5 jak moj mąż idzie do pracy, do 6 leze i probuje zasnac. Jakos po 6 sie poddaje i wstaje, albo leze i ogladam TV. Najgorsze jest to, ze kolo 8 znowu sie robie śpiąca i jak zasne to juz spie do 10-11;/

W dodatku Zuzia od wczoraj aktywna jak nie wiem co, nie dosc,ze sie wierci to jeszcze czka non stop:)

witajcie.wlasnie sobie uswiadomilam,ze na mnie tez czas moze byc w kazdej chwili.....35tydz,ale bardzo chce w nowym roku :).Dzis nad ranem czulam chwilowy bol jak na okres,to pewnie jakies skurcze.Jak moj tak bedzie mnie ciagal po miescie na pieszo-na pewno urodze szybciej.w domu nieoszczedzam sie,normalne porzadki swiateczne,w piatek bede w kuchni siedziec.cos trzeba zrobic mimo ,ze jedziemy na swieta.Cos ze soba wziac.Musze wyjsc na miasto cos kupic dla mojego i sobie cos kupic .wczoraj ogladalm koszule ciazowe na hali targowej.Nawet za 33zł mozna kupic całkiem calkiem.zastanawiam sie nad tymi rozcieciami na cycuchach..skoro piszecie ze cycki wychodza:/..mam 1 na guziki do karmienia,i 1 taka z prostym rzedem guzikow.

Z tym spaniem to jakis koszmar. Do tej pory spałam jak zabita a od paru dn teżi mam problemy z zaśnięciem budzę się w nocy i czuje się wyspana:/

Marti30 oby to nie była ospa :/ A ty miałaś już ospę?

No dziewczyny-koszmarna noc.... spać nie mogę.. córka ma chyba ospę,jutro lekarz:(((( Mąż ma dużo roboty i wraca póżno , no po 18 był wczoraj. Nie wiem jak dziś będzie a remont się przesunie o 1 dzień, bo ściana mokra......wkurzona jestem na maxa....

Ja już dobrze nie śpię od kilku ładnych tygodni, a nawet miesięcy. Wstaję zazwyczaj o 3. Później kręcę się po mieszkaniu, czytam, coś jem i zasypiam około 7, śpię wtedy do 9.40. Tak standardowo wygląda moja noc. Dziś wyjątkowo inaczej, obudziłam się już po 2. :/

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...