MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

oolenka1 nie wiadomo jak będzie, może będzie tak jak sobie zawsze myślałaś, no może nie tak idealnie ale chociaż po części mąż będzie Ci mąż pomagał przy dzidzi... na pewno nie będzie tak źle. :)

oolenka1 też już bym chciała odpoczywać, ale niestety nie mogę se na to pozwolić,żeby iść już na zwolnienie... jak na razie daję sobie radę, mam nadzieję,że dotrwam do końca (mam zamiar zacząć macierzyńskie tydzień przed świętami), hihih będę miała miesiąc na odpoczynek:)

Ja zawsze sobie myslałam ze jak juz bede miala dziecko to zarówno ja, jak i mąż bedziemy na zmaine wtawac w nocy do dzidzi, i ze w ciągu dnia tez zostawie mu dzieciaka a sama pojade sobie gdzies np na zakupy czy na ploty. Ale teraz jak sobie mysle ze to nie realne. Wydaje mi se ze mąż tez bedzie w pracy na nadgodzinach zostawał, albo odrazu po niej uciekał na budowe , bo akurat na wiosne z nia ruszamy. Wiec pewnie sama bede musiała cały czas zajmowac sie dzidzią, a miało byc inaczej . . .

Madziakin- a ja podziwiam ciebie. Wiekszosc z nas juz dawno ( niektóre od samego poczatku) na zwolnieniach. Jedne bo musza leżec, inne bo lekarz dał bez przyczyny. A Ty te 9 godzin w pracy- a to juz 7 miesiąć. Kiedy Ty bedziesz odpoczywac:)???

Och dziewczyny ale się rozpisałyście.

Czyli nie tylko ja mam dzisiaj doła. Widocznie coś w powietrzu wisi. Mój mąż poszedł dzis do pracy pierwszy raz od dłuższego czasu i jakoś mi smutno przyzwyczaiłam się do jego obecności:)
Najgorsze te ciągłe myśli " czy sobie poradze" a jak nie?? modle się, żeby urodziły nam się dzieci zdrowiutkie i grzeczne (bez kolek:)

Jeżeli chodzi o 13 w budżetówce to nam się należą inaczej jest jak będziemy na wychowawczym wtedy tracimy, jak ktoś pracuje w mundurowych to nawet mundurówka się nie należy.

Monika20 staram sie sobie tlumaczyc ze to hormony i ze przejdzie, czasami boje sie depresji poprodowej, jak teraz mam jazdy to potem moze byc tez kiepsko...
boje sie ze moj maz ucieknie jak bede sie tak dalej zachowywac, bo ile mozna wytrzymac....

Luciolla, ja w 1 trymestrze nie mialam zadnych dolegliwosci...

Meza sie czepiam o byle co, wrzeszcze jestem uparta i nieznosna, robie mu jazdy o wszystko... az sie czasem dziwie, ze ma taka anielska cierpliwosc. Ale wara jak cos wspomni w czasie moich jazd, ze to wina hormonow, ja roznie odbieram rozne rzeczy - tylko sie nakrecam...

narzucam mezowi duzo obowiazkow i sie wydzieram jak nic nie robi. Ja jestem w domu na zwolnieniu a jemu jeszcze dodaje obowiazkow, boje sie ze jak maly bedzie juz z nami to on mi nie bedzie pomagal i bedzie uciekal do pracy a ja bede ze wszytskim sama... i tak codzienne sobie cos wymysle...

a ja pracuję 9 h dziennie gdzie jestem cały czas na nogach i w ruchu i też przytyłam tyle jakbym nic nie robiła, leżała tylko i jadła... czuję sie ciężko, opuchnięta i w ogóle beznadziejnie ale co zrobię, takie są uroki ciąży... boję sie tylko ile jeszcze przytyję... mam tylko nadzieję,że szybko powrócę po porodzie do dawnej sylwetki:) będzie dobrze dziewczyny, damy radę :)))

nie wiem jakie oznaczenie ma na wydruku szyjka macicy, ja zawsze dostaję dodatkowo taką karteczkę i tam jest wszystko opisane szczegółowo słowami i jest napisane długość szyjki macicy 38mm (to było w 22 tygodniu) , z ostatniego badania nie mogę znaleźć tej karteczki. a oprócz tego zawsze sprawdza mi na czują dopochwowo szyjkę. a dokładnie ile ma wychodzi z USG.

Marta-B współczuję tego leżenia:((( ale dasz radę jakoś:)

A ja napewno nie puchne, ale tyje-sam tłuszcz mi sie zbiera, którego ciezko bedzie sie pozbyc po porodzie, a woda zejdzie. . . . . . Tak mi sie wydaje ze brzuchol mi urósł sporo w ostatnim czasie, no i biceps ;0 Ale co sie dziwic jak czlowiek nic nie robi, tylko lezy i sie DOBRZE odzywia.

Aha, przypomniało mi się że gin przy usg pokazywała mi coś na ekranie i mówiła że "widać jak się dolna część macicy przygotowuje do porodu" WTF??!! nie kumam, to takie rzeczy widać na usg czy czegoś nie zakumałam?

Co do tycia to nie chcecie wiedzieć ile ja przytyłam przez ostatni miesiąc. Ale powiem Wam to zobaczycie że u Was nie jest źle: u mnie przez miesiąc 6 kilo na plusie!!

I z czego to się bierze???? Ludzie, przecież ja jem tyle że gdybym nie była w ciąży to potraktowałabym to jedzenie jak dietę! Przed ciążą pewnie bym schudła na takim jedzeniu:(

Moja gin na moje pytanie "od czego tyle tyję" powiedziała "od ciąży". Mówi że widać że puchnę, że wód płodowych jest dużo, że łożysko, powiększona macica itd itp i trochę tłuszcz. No ale 6 kilo?? Straszne. Pocieszam się że jak patrzę w lustro to jeszcze mnie nie odrzuca na sam widok. Jak się ładnie ubiorę to nie jest źle. No ale...:(

Oolenka - mi wypłata przychodzi zawsze na czas, i zawsze od pracodawcy. Tylko różni się wysokością! W tym miesiącu przyszła o 400 wyższa i nie wiem czemu. Niby to nie powód do zmartwień ale ciekawe czy tak ma być czy gdzieś zrobili błąd. Chciałabym żeby co miesiąc przychodziła taka sama wypłata, żeby wiedzieć ile mogę zaoszczędzić.
Jutro będę w pracy to zapytam o co chodzi.

Zapytam też o bony na święta i 13tkę.

Brygida - dzieki za te wszystkie informacje. Za miesiac okaze sie jak mi beda wyplacac i za ile dni.

Mam pytanko do osób, ktore pracuja w budzetówce- czy bony na swieta tez nam sie należa ???? i jak to jest z 13 stką?????

Niewiem czemu sie tak z nami dzieje w 1 ciazy było gorzej ale nie chce znow tego powtarzac:(,nerwica i niedowartosciowanie sie pada na mnie coraz bardziej:(

Ja to sie wogóle nie waże,a jak ide do lekarza to mam zawsze stresa........ile tym razem waga pokaze. 2 tygodnie temu + 10 kg, wiec pewnie teraz to z 13 bedzie. Rozstepy i cellulit mam okropny na udach. masakra

A myślałam, że tylko ja mam jakieś odchylenia. Wydawało mi się, że huśtawki nastrojów to w pierwszym trymestrze....

Ja fizycznie OK, ale mam ciągle wrażenie że jest coraz gorzej miedzy mną a moim M. i na każdym kroku szukam dowodów na to że jak się bąbel pokaże to już zupełnie czar pryśnie... i od razu ryczeć mi się chce....

Monika20 ja dzis tez chodze i becze... caly dzien cos mi nie pasuje, a zeby sie dobic stanelam na wadze i mam 14 kg do przodu, kurde co ja mam zrobic zeby sie nie rozwalic jak maciora? jem malo i same zdrowe rzeczy raz na tydzien pozwalam sobe na cos slodkiego.... czy tak mi sie woda zatrzymuje czy co?

ja sie coraz gorzej psychicznie czuje, taka nieatrakcyjna i napuchnieta, z mega celulitem, nawet do fryzjera nie chce mi sie isc zeby odrosty zrobic :( kregoslup mnie napierdziela... ble, jak juz odliczam dni do konca...

tez mam skierowanie na glukoze, bede szla jakos 17/11

Ja dostaje kasy zależnie od tego na ile dni mam wystawione zwolnienie. Teraz tak dostaje,ale ta pierwsza wypłata z Zusu była inna (zwolnienie mialam 18.06-20.07 a Zus płacił mi 10.06-20.07) dlatego,ze skończyły się te 3 miesiące, za ktore płaci pracodawca.

A to ile kasy sie dostanie, wystarczy podzielic to ile wypłacil Zus za pierwszym razem przez liczbę dni. Pozniej to co nam wyjdzie wystarczy mnozyc przez liczbe dni z kolejnego zwolnienia. Mi przynajmniej tak sie zgadza:)

Witajcie mamusie mam skierowanie na ta cholerna glukoze ale nie mam kiedy isc:(
Dziś mam okropny dzień złapał mnie dołek i ryczałam czasem mam dość,nie wiem czemu i czym jest to spowodowane:(nie chce sie uzalac nad soba ale nigdy tak zle ze mna nie było naprawde.

Inne tematy z forum

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...