MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VIII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VIII

Ja też nie liczę ruchów dziecka bo jest ich tyle że na pewno więcej niż 10, myślę że w ciągu dnia z 50-100 razy mnie kopnie, zależy od dnia. Czasem aż mi się chce płakać bo wali z taką siłą że aż mnie boki bolą. Jak walnie raz czy drugi to ok, ale jak powiedzmy dwudziesty raz dostaję mocno w to samo miejsce to zaczyna to być nieprzyjemne.

Na wydrukach z ostatniego usg mam różne wymiary dziecka, np. obwód główki 33cm. Nie wiem czy to jest dużo czy mało, są tam jeszcze inne wymiary, ale najlepsze jest to że według wymiarów maszyna usg oblicza planowany termin porodu. No i jak sobie obejrzałam te wydruki na spokojnie to zobaczyłam że najwcześniejszym terminem jaki mi policzyła maszyna jest wigilia!! Hhehe czyli 24 grudnia zamiast 28 stycznia jak dotychczas liczyła moja gin. No a dr Żabiński podał mi taki uśredniony termin 10 stycznia;)

Oj powiem Wam że już bym mogła się "rozpakować" po Świętach, strasznie już ciężki ten brzuch i całe ciało, a Zuzce chyba też już jest ciasno bo się wierci i rozpycha.

Tekla na posiew musi być chyba sterylny pojemnik co trzeba podkreślić w aptece że nie chcesz zwykłego tylko sterylny, trzeba się podmyć przed pobraniem moczu no i pobrać mocz nie ten całkiem pierwszy tylko ten co po chwili leci, z tzw. środkowego strumienia moczu. Jeśli tak pobrałaś a wyszły bakterie to może pomylili wyniki z wynikami jakiejś innej osoby? Mojej mamie kiedyś pomylili i musiała robić jeszcze raz.

Witam poniedziałkowo.

Nikt nie wie co z Moniką?

Dziś idę do gina pewnie też już dostane skierowanie na te paciorkowce. Mam nadzieje przynajmniej.

Ja na necie czaję się na TT. Moja znajoma chce mi sprzedać taki podwójny, ona ma bliźniaki :) Ale nie wiem czy taki mi się w ogóle przyda... A to jeszcze takich rozmiarów ze zabrać to gdzieś to plecak mi potrzebny :)

Ja ruchów nie liczę. Pamiętam o tym ale mała jest taka wiercipięta że zanim wstanę z łóżka to już całą serię kopniaków dostaje :) Myślę że chodzi po prostu o to w tym liczeniu żeby zwracać uwagę czy maluch wykazuje jakieś odruchy.

Hm,zobaczymy co powie moja gin.w czwartek mam wizyte.Nie jest skora do zalecen badan na fundusz,kocha chyba priv wizyty.a ja jej nie dam kolejny raz zarobic 150zł :).Moze bylabym szczesliwa znajac wage dziecka,ulozenie ,itd.....ale czy to az tak wazne??skoro 30 wrzesnia bylam i bylo niby wszystko dobrze,to chyba nic nie zmienilo sie od tamtego czasu.Moj jest przeciwny dodatkowym badaniom na priv,uwaza,ze te badania nie ida do karty ciazy,nie ma sladu po nich u lekarza w karcie....wiec po co...

Tekla ja też mam 2 rodz bakteri m. inn coli. Jeżeli w posiewie jest ich mniej niż 10.000 jednostek to faktycznie mógł być źle pobrany mocz. Najlepiej jak lekarz dałby Ci skierowanie na antybiogram wtedy nie ma możliwośći źle dobrania antybiotyku a co za tym idzie nie będziesz musiała faszerować się lekarstwami, które nie dają 100% pewnośći wyleczenia.

Słyszałam, że laktator medela swing jest cichy ale drogi:/ więc szukam tańszej alternatywy. Myślałam , że TT jest też cichy:/

Wlasnie poczytalam o tych bakteriach,wszystkie sa z ukladu pokarmowego.Ogolnie caly czas mam problem z bakteriami,mam wrazenie ,ze moja gin zle podchodzi do nich-moze myle sie.Ostatnio urosept-po tym wyniki byley lepsze,teraz jakis tam na bazie zurawiny za 30zł.wcale taki moczopedny nie byl.Ciekawe co mi teraz wymysli :).Na bank pewnie pytanie padnie,czy jestem zapisana juz na priv wizyte u niej na 36tydz ciazy :).Postanowilam,ze skorzystam z tego Zabinskiego jakby co.Dlugo trzeba tam czekac u niego na wizyte??Monitorujecie ruchy dziecka??TE 10 niby ruchow na dzien??

Witam się poweekendowo:)

tekla28 - wspolczuje, mnie juz najbardziej wkurza samo jezdzenie na te badania...
W sobote pojechalam zrobic do invicty krew,mocz,glukoze i wymaz na paciorkowca, i co?
Okazalo sie,ze w soboty wymazow nie robia;/ Moja wina bo oczywiscie nie zadzwonilam, ale swoja droga mogliby miec to na stronce...
No i dzisiaj musze turlac sie do Gda raz jeszcze.

Ogolnie to jestem calkiem zadowolona, bo juz wiekszosc prezentow swiatecznych z glowy, zostali tylko moi rodzice i tesciowa - wiec juz z gorki.
Mniej zadowolona jestem z tego, ze oczywiscie budzet ktory mielismy na prezenty przeznaczony juz dawno sie skonczyl, bo oczywiscie jak co roku nie da rady trzymac sie ram cenowych:)
Wogole moj gin twierdzil,ze w tym roku swiateczne zakupy nie moje, a tu nie dosc,ze zakupy zrobione to Zuzia jeszcze w brzuchu i nic sie nie zapowiada,zeby mialo by inaczej:)

Witajcie,ja odebralam wyniki poprzednie z posiewu moczu,Kurcze,mam jakies 2 rodzaje bakteriiEscherichia coli,i 2 juz nie bede pisac.W opisie ,ze zalecaja powtorne wykonanie,bo prawdopodobnie material zle pobrany.Przeciez sikalam jak zawsze :).Znowu pewnie mi zapisze jakies moczopedne leki..

olcia ja słyszałam,że TT jest hałaśliwy, ale chyba wszystkie elektryczne mają to do siebie..

olcia, nie mam laktatora TT, tylko mialam sterylizator i nie byl dobry...polece latator medeli, TT nie wiem, bo nie mialam i nie uzywalam

izulucha a powiedz czy laktator TT głośno czy cicho chodzi??

izulucha dzięki bardzo za info:) widzisz może nie każda położna to sprawdza, akurat koleżanka rodziła 2 miesiące temu i ją pytała czy ma ten sterylizator więc nie ma reguły to no, sama się przekonam jak urodzę jak to będzie:))))

Madziukin, ok, nie ma problemu hihi, sterylizator fakt mam, ale polozna nie spr, nie chodzila mi po domu, nawet przebrac dziecko szlam na gore, a ona w living room zostawala, wiec nie wiem o co chodzi, a pamietam, ze4 z Blanka to wlasnie polozna zainterwieniowala i wrocilismy do szpital na OIOM w piatej dobie...ale wynikalo to z tego, ze zoltaczka mocno wrocila...ps.nie polecam elektrycnego TT, mialam i mi sie rozwalil, teraz mam boots i jest super, elektryczny, a butle mam firmy MAM, i sa samosterylizujace...mialam TT, ale Nell juz mi ich nie zaakceptowala, tylko MAM...

ja chyba z laktatorem się wstrzymam,a jeśli chodzi o sterylizator to kupuję go z tego względu, gdyż słyszałam,że jest on wymogiem tutaj w Uk. Położna przychodzi po porodzie do domu i sprawdza jak się ma dzidzia i czy ma się wszystkie niezbędne rzeczy a miedzy innymi sterylizator jest konieczny-tak mi mówiły koleżanki tu rodzące no ale tak naprawdę nie wiem jak to jest do końca. Na szczęście nie jest to duży wydatek, taki do mikrofali kosztuje 20 f a myślę,że może się jednak przyda:) Gorzej z laktatorem bo to już dużo droższe, no ale na razie nie będę kupowała, mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny:)

Marti dzięki za radę:)

Dziewczyny ja przy córce miałam laktator ręczny i sterylizator i sie kurzyły. To zbedne wydatki póki co- laktator jak bedzie potrzebny- kupuje się po porodzie. Można odciągnać ręcznie( na jakies wyjście z mężem czy zakupy). Laktator przyda się jeśli będą guzki lub nawał pokarmu-ale przecież nie wiemy czy tak będzie. Natomiast butelki można sparzać wrzątkiem lub gotować w duzym garnku.

dzięki izulucha . zastanowię się i dam znać na maila:)

Madziukin, ja mam na sprzedaz brytyjski laktator medela mini electric z wszelkimi akcesoriami, w torbie, z buteleczkami na mleko itp, wszystko w stanie idealnym, jea jestes zainteresowana to pisz na maila prywatnego. przesle zdjecia jak to wyglada.mysle,ze za 30£ moglabym go sprzedac wiec to dosc dobra oferta...

piekny ten lezaczek fisher price, ale cena :(
tylko raz widzialam uzywany na allegro, bede polowac - moze sie uda...

ja od 3 dni sprzatam, remont w toku i to co mialo byc zrobione w 1 dzien trwa juz 2 i jeszcze w poniedzialek i wtorek, ja oszaleje...

mialam nie myc okien ale taki syf, ze nie moglam patrzec, az mnie wszystko od tego kurzu swedzialo ;/

wkurzam sie ze taka niegramotna z tym brzuchem, a i nie chce sie zbytnio forsowac... mecze sie mega szybko ;( i tak caly dzien godzine poprasuje, godzine ide spac, potem umyje okno, poprasuje, zjem i dalej drzemka... najbardziej wkurza mnie ze nie moge dobie nic cieplego zrobic do jedzenia bo kuchni nie mam ....

to sie pozalilam, ide dalej prasowac ...

mnie na razie nikt do Zaspy jeszcze nie zniechęcił nawet ta położna ze spotkania. też wolę pokój odwiedzin niż zwalanie sie obcych ludzi do jednej małej sali gdzie ty akurat z cyckami i gołym tyłkiem paradujesz. poza tym jak masz chęć i ochotę to wychodzisz do ludzi a jak nie to leżysz i odpoczywasz a nie spotkania na siłę. dodatkowo osoby przychodzące z zewnątrz nie zawsze są zdrowe - kichają prychają - o ile swoją rodzinę znajomych możesz poprosić grzecznie o nie odwiedzanie to już ze zwróceniem uwagi gościom koleżanek z pokoju niezbyt przystoi bo się zaraz obruszą - a o takich sytuacjach już słyszałam. Przestałam już czytać na różnych forach opinie na temat "gdzie rodzić?" bo wychodzi na to że najlepiej we własnym w domu :)
jako ciekawostkę podam, że leżałam w klinice w Szwajcarii po wypadku na stoku i nawet tak zachwalany przez wszystkich nasz prywatny swissmed wraz ze swoją przemiłą "obsługą" nie umywa się do warunków i podejścia do pacjenta, których tam zaznałam.

co do "osprzętu" uważam sterylizator za urządzenie zbędne :)

Paula81 fajna ta huśtaweczka ,ale rzeczywiście cena nie za bardzo, lepiej kupić tańszą i połowę tej ceny przeznaczyć na inne potrzebne rzeczy. No chyba,ze ktoś nie ma ograniczonego budżetu;)))

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...