MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VIII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VIII

Hejka,nie przejmujcie sie waga!!!!Samo jakos wroci do normy.Ja tez zalamana jestem waga...ale coz.....Rower nowy czeka na mnie w piwnicy :),az zal mi go.Kupilam go nie wiedzac,ze jestem w ciazy...2 tyg uzywalam go.....Mam plan,ze wnuk z babcia a my na rowery razem na wiosne:).Mam prosbe,ktoras pisala o jakims lekarzu z wejherowa,ktory robi badania priv ,duzo taniej a takie same jak zalecaja lekarze na priv wiytach.a mianowicie,nie zrobilam tych priv w 32 tyg-wkurzylam sie ,ze zaprasza tyllko priv moja lekarz.Ale boje sie,ze bedzie kazac zrobic te przeplywy..w 36tyg.skoro ten lekarz tez zrobi taniej to samo to moge prosic o kontakt??

Ja mam 167 i 67 kg czyli 7 kg do przodu ale czuje jakbym więcej przytyła bo poszło mi w nogi i tyłek a piersi powiększyły mi się tylko troszeczkę.

Pauline85 dałabyś znać jak będziecie szli oglądać porodówkę to z chęcią bym się podłączyła.

Dzisiaj byłam u endokrynologa i zmniejszył mi tabl do dawki 50 i tak już do końca ciąży.

Torba na porodówkę spakowana, udało mi się zmieścić w taką malutką:) Jak poprasuję ciuszki i wypiorę pieluchy to spakuję drugą torbę ale ta będzie już większa i na kółeczkach.

Ja mam 173 wzrostu i 12 kg do przodu w 32 tygodniu. Moja waga sprzed ciąży 58 kg.
Też czekam na wizytę u ginekologa, którą mam dopiero 22.12.
Wczoraj zaczęłam szkołę rodzenia na Klinicznej, na razie są wykłady. Ćwiczenia będą w styczniu, nie wiem, czy do nich dotrwam, nie sądzę bym była na całości.
Pozdrawiam!

Dziewczyny ja mam 164 i waże 79 kg. Widać, że duzo przytyłam...Nie wiem co zrobie pózniej. Z zuzią przez całą ciążę miałam tylko 8 kg więcej .
Monika-mi tez tak leci jak wstaje rano to naprawdę dużo tego i leci po nogach. Ja byłam z tym wczoraj u lekarza, ale mnie nie badał i mówił, że to normalne jest i mam pić dużo-najlepiej ponad 2 litry wody. 22 grudnia mam wizytę i wtedy sprawdzi dokładnie. Według niego jak nie ma skurczów regularnych, jak nie ma krwawień to jest ok.
Mi już ciężko jest , nic mi się nie chce.. Nawet jak leżę to mnie biodra bolą. Chciałabym dotrwać do sylwestra i potem urodzić. Na Święta naszczęście nie nie musze w tym roku robić. Jesteśmy zaproszeni, więc sie cieszę.

Monika, mam nadzieję, że to jednak nie wody bo jeszcze wcześnie, ale jedź, jak wrócisz to napisz!
Ja mam 168 cm i waga 64,5kg, niby nie tak dużo bo +10 ale czuje się na dużo więcej :/ mam 2kg więcej niż w pierwszej ciąży w tym samym czasie.
Mój maluch wczoraj trochę buszował, ale teraz częściej to czuję czkawkę niż ruchy, ale to zawsze uspakajające :)
Madziakin, to faktycznie drogo, ja mam Maclarena spacerówkę i właśnie jak szukałam to w Anglii było najtaniej bo to ich marka, ale może wózki i łóżeczka się nie opłaca, zresztą trzeba wspierać rodzime wyroby ;)

Monika20 - no co Ty, nie zastanawiaj się tylko jedź do szpitala!!

aha, dzięki za te informacje o przepływach. Te kolory na monitorze widziałam tylko raz ( ostatnio) , gdy lekarz sprawdzał czy z łożyskem wszystko wporządku.

Monika20, tez bym pojechala do szpitala, bo z tego co opisujesz to mogą byc wody.

Ja mam 165 wzrostu i wagę 79 ( zaczynałam od 63 ), a jeszcze przede mną nie całe 2 miesiące.

ja mam 174cm i +13 kg, "Porodówkę" oglądam i bym chciała, żeby w naszych szpitalach tak wyglądały pokoje do rodzenia jak tam.

image

jedz szybko do lszpitala tak wygladaja wody
maga sie saczyc

Witajcie dziewczyny.
Dziś rano poszłam do toalety sie załatwic przechodze do pokoju a tu nogi mokre zaczeło mi leciec cos polozylam sie szybko brzuch caly twardy i boli tak jak na okres,polozylam sie spac obudzilam sie troche mokra i brzuch boli:( czy to moga byc wody?tylko ze one wygladaja tak jak biala wydzielina leista,caly czas leci maz mowi ze jak bedzie mnie mocniej bolalo to mam dac mu znac jak cos:(az sie boje.
jesli chodzi o wzrost i wage to mam 166 i waze 84.100

Ja mam 174 i ważę jakieś 67 kg.
dziewczyny, oglądacie na TLC "Porodówkę"? :)

Witam sie z 172 i 17 kg na plusie:)
Zlatałam dzisiaj pół Gdańska i oczywiscie wieczorem mega zle sie czulam,ze juz nie moglam sie zwlec z lozka.. no a potem zaczely sie skurcze na tyle bolesne,ze zaczelam pomiedzy nimi wlaczac stoper, bo pomyslalam,ze to moze TE:) na szczescie byly dosyc nieregularne a teraz juz przechodza chyba, bo sa coraz rzadziej.
To chyba jeszcze nie ten wieczor:)

Baardzo sie ciesze,ze nie jestem sama z tym chrapaniem:)

Co do przeplywow, to moj lekarz sprawdza teraz za kazdym razem i mowi, ze bada, lub jak juz to zrobi to stwierdza, ze przeplywy ok.
Ale ogolnie wiem kiedy to robi jak takie kolorki pokazuja sie na monitorze:) nie wiem jak to opisac:)

Marta to dobrze, że taka wysoka jesteś, tak to mniej widać,że tyle kilogramów przybyło:) ja mam 167 i dużo po mnie widać że przytyłam...

A ile macie wzrostu dziewczyny? Ja mam 171.

Dziewczyny jeśli Was to pocieszy to ja mam +18. O mojej wadze nie wie nikt oprócz mnie i lekarza;p No i Was;) Mam wrażenie że gdyby inni wiedzieli że ważę 87kilo to by na mnie zupełnie inaczej patrzyli;p Teraz mówią że owszem, zaokrągliłam się, ale niedużo, że widać to tylko po brzuchu i cyckach. I niech tak myślą;);p Wagą zajmę się po porodzie...

Marti30 ja tyle samo ważę i tyle samo mam na plusie... no ale co zrobić, nic na to nie poradzimy... miejmy nadzieję,że po porodzie uda nam się wrócić do dawnej sylwetki! damy radę:)

Dziewczyny stanęłam na wadze i mam 79 kg!!!!! Ja piernicze- a zaczęłam od 63 kg w 12 tyg ciąży, czyli 16 kg wiecej. Załamka normalnie....

czarnaaga to super,że wszystko dobrze z maluszkiem:)

Marta-B ale Twoja córcia duża, super:))))

ja również słyszałam,że w III trymestrze dzidzia się mniej rusza, ale ja właśnie mam wrażenie,że dużo więcej:) wierci się cały czas tam w brzuszku, rozciąga się, brzuszek ładnie faluje i czasami nawet widać po której stronie sobie leży:) myślę,że wydaje się iż dzidzia się więcej rusza gdyż teraz jest dużo większa i po prostu bardziej to czujemy.

Paula no niestety wcale w Anglii nie jest tak kolorowo jak mówią. Wózek kupiłam w Polsce nie ze względów finansowych, po prostu tu mi się żadne nie podobały... ale wcale nie są takie tanie, ok 1000 f zapłacisz za dobry wózek taki 3 w 1. Może jeśli chodzi o zwykłe spacerówki to tak, kupisz tanio i jest nawet dobry wybór. Łóżeczko zamawiam polskie za 120 f, tutaj podobne co najmniej 300 f ... oczywiście dostaniesz jakieś najzwyklejsze za 100 f ale takie z szufladą jakie chciałam to już droższe... więc nie wszystko jest tu takie tanie.

Witam....kurczę rzadko mogę tu zaglądać dlatego jak już wejdę łapię się za głowę tyle tu wpisów,łał...Jestem dziś po wizycie gin.Przy mierzeniu ciśnienia położna pytała czy żyję:) takie miałam niskie hi hi...z synkiem wszystko dobrze waży 1400g.a długości nie podają bo nie da rady zmierzyć,gdyż dzidzia jest skulona,wiadomo rośnie i malutko miejsca ma w środku.Także jak na 30 tydzień jest wszystko ok.Kolejna wizyta dopiero za 5 tyg.Ale buzkę widziałam i mam zdjęcie,super:) Strasznie się wierci w brzuszku,zgaga mi dokucza i też mam takie skurcze krótkie jakby bóle miesiączk.ale to normalne.Poza tym spać jest niewygodnie i wogóle coś zrobić to już duży wysiłek.Ale co tam,już bliżej jak dalej więc jeszcze trochę wytrzymam:) pozdrawiam wszystkie babeczki:)))

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...