Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Hej Dziewczyny!
A kupiłyście już staniki do karmienia? Ile?
Ja nie mam w sumie NIC spakowane. Kupione owszem, prawie wszystko, ale wyprane też nic.....
Pomijam fakt, że pod koniec przyszłego tygodnia zaczynamy przeprowadzkę. Masakra, nie wiem jak to będzie.
Acha i łapią mnie PASKUDNE skurcze w łydkach nocą :(

ja pije tylko wodę czystą ale jak mówiły położne warto podczas porodu mieć przy sobie jakieś cukierki żeby wzmocnić organizm podczas wysiłku wiec woda smakowa pewnie też może być. no pod warunkiem, że nie ma cukrzycy ciążowej.

moseka u mnie też niby dwa miesiące do terminu ale jednak na zimne dmuchać trzeba.. szykujemy się na maj :)
wody smakowej lepiej bym też nie brała, poza tym ja mam po niej straszną zgagę i prawdę mówiąc nie wiem już co mam jeść żeby nie mieć tej zgagi..

znowu mi się brzuchol obniżył tak, że mogę spokojnie położyć sobie rękę pod piersiami..
tak w ogóle to coś robiłam dzisiaj i przez przypadek nacisnęłam na biust i wyleciało mi trochę takiej dziwnej przezroczystej wydzieliny i tak myślę czy to już może być siara czy jednak coś innego.

Ja właśnie skończyłam prasować , wyprane ciuszki owinęłam pieluszką tetrową, żeby się nie zakurzyły:)

Co do wyjazdu męża, też sobie nie wyobrażam, zwłaszcza że jeszcze ze starszym synkiem jak się zacznie będziemy musieli coś zrobić.

No pozostaje Wam tak jak pisze Moseka, nie denerwować się:)

U nas dziś piękna pogoda! Zaraz porozkładam ubrania i idziemy z chłopakami na spacer :) przy okazji do sklepu, bo nie mam nic na obiad :/

ja bym się chyba załamała, gdyby mąż mi wyemigrował tak blisko terminu.. ale cóż poradzić - nie zostaje wam nic innego, jak nie denerwować się, nie przeciążać i zaciskać nogi z całej siły ;)

z tą wodą smakową też bym uważała.. po za tym to sama chemia :P sama jej nie znoszę, bo jak dla mnie w każdej odmianie jest za słodka, więc nie mogę się tym napić..

Nie wiem czy nie skorzystać dziś z pogody i nie przeprać części ubranek, albo kocyki chociaż - z drugiej strony to jeszcze dwa miesiące..

no z ta woda to tez uwazam, ze lepiej zwykla. u mnie tym bardziej, bo ona cukier podnosi i juz bym miala jazde z polozna :) jak mi podali epidural to nawet herbaty nie moglam wypic, wiec nie wiem jak z ta woda.

maz dzisiaj na konferencji, wiec w jak odda mi walizke w sobote to spakuje ja do konca, posprzatamy auto i walizka do bagaznika:) niech juz mi nie zagraca mieszkania i czeka spokojnie na godzine 0.

juz mam wszystko poprane, poprasowane itd- zostalo mi naprawde tylko czekac, a to czekanie jest najgorsze.

My wczoraj skrecilismy kolyske, a jutro odbieramy fotelik :)
Wszystko juz poprane i poprasowane, ale torba czeka :/ nie mam za bardzo gdzie jej trzymac...
Co do wody to mi sie wydaje ze lepeij zwykla, raz ze lepiej nia zaspokoisz pragnienie i suchosc w buzi, a dwa nie wiem jak ze smakowa w przypadku ew. znieczulenia
Biszkopty, herbatniki tez biore i sok jablkowy, ale to juz wiadomo na po porodzie ;)

Komplety dla malej biore 4, koszule dla siebie 3.

a ja biszkopty :) bo mi tak podpowiedzialyscie.

z dobrych wiadomosci, moj synek dostal sie do szkoly, ktora mu wybralismy, nie do rejonowki, takze jestem super szczesliwa :)

ja miałam spakowane dwie koszule ale koleżanka mówiła mi że im że mam wziąć więcej bo jej z piersi leciało strasznie i stanik z wkładkami nie pomagały i miała ciągle brudne koszule. więc dokupiłam jeszcze dwie i biorę 4 koszule do karmienia.

co do wody myślę że może być smakowa bo ma cukier w cukier doda ci energii.

a jeszcze muszę zapisać herbatniki do listy.

Stokrotka, mój małż też poza Europą, także nie ma szans,żeby szybko wrócił, jak coś się zacznie dziać. Choć raczej mniej myślę o tym, że mogłabym wcześniej urodzić, bardziej o uciążliwościach dnia codziennego, z którymi będę musiała się sama zmagać. No nic, pozostaje zacisnąć zęby i odliczać dni do powrotu. Dzięki za ciepłe słowa, dziewczyny.

Ostatniej nocy Lena dała czadu, zobaczymy jak będzie dalej. Ja wizytę u ginki mam w poniedziałek, być może wtedy będę miała ktg, sama nie wiem. To już 35 tc będzie, więc może mi położna zrobi przed wizytą.

dziewczyny nie zazdroszczę Wam z tymi wyjazdami mężów, w dodatku prawie na samą końcówkę ciąży..

ja mam na razie spakowane materace, wkładki laktac., chusteczki mokre, majtki, pampersy i powoli kompletuję rzeczy typu żel pod prysznic itp..
zastanawiam się też ile zabrać koszul ze sobą, bo ogólnie to mam 3 takie już do karmienia..
co do jedzenia to nie wiem, ale pewnie też jakieś batony itp popakuję :)
tak w ogóle to szykujemy się bardziej na poród po majówce ale czas pokaże :)

No my wczoraj po wizycie, Pani dr powiedziała z uśmiechem na ustach: "Jeszcze nie rodzimy, szyjka trzyma:) Nie muszę leżeć, ale z przygotowaniami nie mam przesadzać.

Co do szpitala i torby to ja na razie jeszcze się nie spakowałam, najpierw chcę wyprasować tą stertę co mnie straszy:)

image

image

ja mam juz spakowana paczke biszkoptow, herbatnikow, czekolade moze dla meza..i 2 butelki wody..a moze byc smakowa?
a kanapki to jak zdazymy:-)

ja na pewno będę miała już wcześniej przygotowane batony, biszkopty, , suchary i jak zdążę zrobić kanapki to wezmę.

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gosik to witaj w klubie.. moj maz wyjezdza jutro i wraca 30 kwietnia..zeby bylo mi weselej to jedzie poza Europe.. na sama mysl poryczalam sie kilka razy.bo co bedzie jak zaczne rodzic..albo nagle bedzie trzeba do szpitala jechac..kurcze to nie jest 5 km..to ponad godzina jazdy do szpitala..a jak bede korki??

wlasnie go pakuje..jestem przybita..maz mowil,ze dzieci na niego poczekaja..albo bedziemy rodzic przez skype'a... z jednej str wiem,ze to dla nas itd a z drugiej..niech juz wraca.. musimy zaciskac nogi do majowki..3mkaj sie Kochana:*

ja ktg nie mialam jeszcze robione..

Grosik, nie zazdroszczę. Może córka będzie wyrozumiała przez te 2 tygodnie.

Jestem po wizycie u lekarza. Niby wszystko w porządku, ale dalej no-spę mam brać i wypoczywać. Muszę przygotowania rozkładać w czasie, a już zaczęłam się stresować, że się nie wyrobię. Następna wizyta za 3 tygodnie.

Macie robione ktg?

moj tez jutro wyjezdza :) cale 2 dni :/ ale juz mi zle, ze bede sama. cale szczescie wybilam mu z glowy, zeby zabral mi auto. caly czas sie smieje i mu groze, ze maly sie jutro postanowi urodzic :D

Grosik nie zazdroszcze mimo to :/

Moseka, daj znac czy galaterka sie udala :)

Grosik, straszna kicha :/ Szczerze współczuję. Trzymajcie się dzielnie!

U nas nagle z dnia na dzień okazało się, że mąż musi wyjechać na 2 tygodnie w delegację. Właśnie przed chwilą go pożegnałyśmy, i zostałyśmy z córcią same :-( Także mały ma stanowczy zakaz pojawienia się na świecie przynajmniej do majówki. Pomijam fakt, że będzie mi ciężko samej zająć się moją buntowniczką, ale jakoś musimy to przetrwać. No i w ogóle taki dół, że już tak niewiele zostało do porodu, a ja bez jego wsparcia. Dobrze, że zdążyliśmy wszystkie zakupy pozałatwiać, i pokoik urządzić.

Ja biorę 3-4 zestawy ubranek dla synka, dla siebie dwie koszule. Laktator biorę, bo przydał mi się za pierwszym razem.

Stokrotka, ja po cc leżałam dwie doby, operację miałam w nocy z piątku na sobotę, a w poniedziałek już do domu, także może być różnie.

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...