Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Hej dziewczyny! Melduję się po wczorajszej wizycie : Mała ułożona jest główką do dołu, wszystko dobrze z Niunią iiii waży bagatela 2084 g :P Lekarz powiedział tak "Witamy w gronie dużych dzieci" :-)
Ale najważniejsze, że wszystko ok. W ciągu ostatnich 2 tygodni brzuszek wywaliło mi totalnie, tak, że w płaszcz już się absolutnie nie dopinam. Niech ta zima się już skończy!

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
24.06 sl - CÓRECZKA /

Jagaa widzisz, wlasnie o tym mowilam, ze przeczytalam na liscie, a chwile pozniej napisalam do Ciebie zebys podala nam szpital :D dyrektorka w przedszkolu syna mowi, ze mam nappy brain :D

We wtorek idę do lekarza a ona jest właśnie z Klinicznej, więc się dowiem co i jak z tym remontem. Sama się trochę martwię, bo mam termin na 06.06, więc chciałabym wiedzieć, że nie będę rodzić na paczce cekolu :))

Wiecie do czego doszło? pożyczyłam dziś kurtkę zimową od mojej mamy:P tzn. zamieniłyśmy się na jakiś czas:) bo ja ogólnie noszę płaszcze z takiego materiału co się wcale nie rozciąga chyba flausz to się nazywa i to na guziki i ostatnimi czasy wiecznie guziki mi odpadały takie już sfatygowane:) a mama pożyczyła mi swój płaszczyk taki puchowy pikowany, dawno takiego nie nosiłam i tak jakoś mi w nim milutko a nie tak sztywno jak w moich płaszczach:)
a brzucha chyba nie mam wcale jakiegoś wielkiego bo przypomniało mi się że podawałyście swoje i się też zmierzyłam mam 110cm to chyba ok jak na ten tydzień? a u lekarza nikt nigdy mnie nie mierzył:/

dziewczyny a co z tym remntem na Klinicznej na przelomie maja-czerwca?? czy to prawda,czy ktos fame puscil??

adziula - termin zero mamy na 04.05 synek Tymon, Redłowo :)

No ja powiem szczerze, że podziwiam osoby, które nie chcą zna płci:) Ja bym po prostu nie wytrzymała.

Co do koszmarów to ja na razie nie mami mam nadzieję, że tak zostanie.

Co do imienia naszego synka mamy już wybrane, ale nie jestem jeszcze pewna bo to w sumie mąż wybierał, ja wybierałam imię pierwszego synka:)

A szpital waham się pomiędzy Zaspą, a Kliniczną.

Ja na szczęście nie mam koszmarów - kilka razy śnił mi się poród, ale zawsze bardzo pozytywnie ;)

Kuć się mam też 4 razy dziennie i właśnie tak myślałam, że lepiej za każdym razem w inny palec - tak robię.

Jagaa
To nie tak, że wiem że będę miała córcię to kupuje jej tylko różowe rzeczy, mam sporo neutralnych ale we wszystkich sklepach asortyment jest podzielony na dziewczęcy i chłopięcy i nawet kiedy kupuję żółtą piżamkę jest ona z różowym słonikiem. Znając płeć jest po prostu łatwiej:)
Mimo wszystko podziwiam wytrwałość i cierpliwość i życzę aby żaden lekarz się nie wygadał i zazdroszczę niespodzianki

Ja za to nie zdecydowalam sie jeszcze na szpital- zaspa lub wejherowo;)

Adziula- ja planuje rodzić moją "niespodziankę" na klinicznej, napisałam na liście :)

właśnie - dowiedzieć się o płci przy porodzie to jest dopiero uczucie. nie dość, że poród i inne sprawy z tym związane to jeszcze czekasz na wielką niewiadomą. fajnie;) chociaż ja bym nie wytrzymała te 9 miesięcy.

Lolaola Ciebie przegapilam na liscie, przypomnij mi prosze date porodu i szpital, gdzie chcesz rodzic to dopiszemy do listy.

Jagaa a ty masz wybrany szpital?

ja ostatnio mam straszne problemy z pamiecia. jak maz wraca z pracy to mi opowiada, a jak idziemy spac to ja sie go pytam kiedy on mi o tym wszytkim opowiadal. masakra jakas.

dzisiaj znowu mam taki niepokoj. najchetniej bym sie polozyla i lezala, czekala na koniec.

Moseka jeszcze mi sie przypomnialo- ile razy dziennie mierzysz cukier? ja 4 razy dziennie i powiem ci, ze w lewej rece mam juz siniaki na opuszkach od igly. takze rada taka, zeby co chwile inny malec, w innym miejscu, bo skonczysz jak ja z obolalymi opuszkami w lewej rece :/

Jotenka - jakoś nie mamy problemu z wyprawką. Nawet jakbym miała wiedzę, że to będzie dziewczynka, to i tak ograniczyłabym kolor róż do minimum. Pokoik mamy w bieli i zieleni. Ubranka kupuje białe, czerwone, zielone bez charakterystycznych akcentów typu motylek, samochodzik. W sumie to i tak same bodziacze, spiochy :) przecież nie kupuje ubranek na nie wiadomo jaki okres życia, tylko na te pierwsze pare tygodni, bo rośnie :) wózek kremowy, wszystko uniwersalne by dodatkami można było ewentualnie zaznaczyć płeć. Przez chwile nie pomyślałam, że przez to, że nie wiem, to mam jakikolwiek problem :)

w dzisiejszych czasach lepiej znac plec - marketing robi swoje, wszystko rozowe albo niebieskie jak mowisz :) jest latwiej jak sie wie :) - takie moje zdanie.

Hexusia - ja i tak mam noce słabe, bo nasz Tymek kopie jak opętany i potrafi się włączyć np. od 2 - 4 rano. Tak naparza, że i mąż się budzi, bo po plecach dostaje :P

A pod koniec ciąży to chyba każda mama by chciała troszkę wcześniej niż wskazuje termin urodzić, chociaż z tydzień. Przynajmniej ja tak mam, jestem już wykończona dźwiganiem naszego bąbla.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
24.06 sl - CÓRECZKA

Imię i szpital :)

Ja sobie nie wyobrazam nie znac wczesniej plci, tak samo nie miec wybranego imienia, ale to kazdego indywidualna sprawa i trzeba to szanowac. A dowiedziec sie plci przy porodzie musi byc niesamowitym uczuciem:)
U mnie piora sie kolejne ubranka. A wczoraj kupilam juz nawet wode na porodowke;) no a za pakowanie wezme sie jednak po weekendzie;)

Ja od początku też bardzo chciałam żeby płeć była dla nas niespodzianką i na początku mi się udawało, Jaga rozumiem co czujesz bo na mnie wszyscy patrzyli jak na jakąś wariatkę ze średniowiecza:) jak by to miało takie znaczenie czy dziecko jest zdrowe czy nie! Ale w końcu mąż mnie przekonał, żeby sprawdzić co tam siedzi i w sumie dobrze na tym wyszłam bo bardzo nastawiałam się na synka miałam imię i nawet kilka ubranek chłopięcych kupiłam a okazało się, że będziemy mieli córeczkę. Trochę żałuję tej decyzji, ale tak łatwiej starszej córce wytłumaczyć i się przygotować bo na prawdę ciężko skompletować całą wyprawkę neutralną kiedy większość rzeczy jest albo różowe albo niebieskie:)

haemka ja też się stresuje przedwczesnym porodem. w noce mam słabe bo boje się, że położę się nie tak jak powinnam itp.

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...