Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

laola- " te podpaski wielgachne od szyji po krzyż :P," ale się uśmiałam...:) czyli tak zwane materace :)
Ja już też kupiłam - póki co 2 opakowania

ja jeść mogę do pewnej godziny potem już mnie mdli.

Mój mąż chyba jakiś bardziej ogarnięty :P Bo nie mieszkając ze mną, bez kłopotu przywiózł mi do szpitala ciuchy na wyjście, a miał ledwie 19 lat :P wyglądałam przyzwoicie ;)

u nas dziś indyk w sosiku z dzikim ryżem - pachnie mi strasznie, ale na męża czekam, to razem zjemy jak z pracy wróci :)

Adziula naszym mężczyzną to trzeba wszystko przyszykować, podpisać i git. Inaczej zginiemy.

no ja tez mam w sumie 2 ( jedna mala na kolkach i plecak) w torbie sa moje rzeczy, w plecaku malego. po porodzie mi ubedzie troche rzeczy, bo wody, jedzenie brudne ubrania oddam mezowi to plecak pojedzie do domu a ja zostane z mala walizka. chyba tak bedzie najlepiej.
poprzednio mialam spakowane wszystko w jedna wielka torbe i tylko bylo przezucanie z boku na bok i szukanie. ja mialam epidural, wiec sie z lozka nie ruszalam i maz mi taki bajzel zrobil w tej torbie, ze generalnie ubranek moglam nie prasowac i nic nie ukladac :)

mi do dokupienia zostaly chyba tylko gaciory- nie nosze na codzien takich wielkich, nie uzywam tez podpasek, wiec u mnie zakup calej bielizny :)

musze jeszcze sobie tylko przyszykowac kiedys na kupke ubrania dla mnie na wyjscie ze szpitala. poprzednio te w ktorych pojechalam, byly cale zalane od wod, jak mi ponownie w szpitalu odeszly, a maz mi na wyjscie jakies stare spodnie dresowe przywiozl, co nawet na tylku mi sie nie trzymaly i starego t-shirta, masakra. tym razem chce wygladac troche przyzwoiciej :)

przytargalam wlasnie do domu kapuche, wiec na weekend beda golabki, a dzisiaj ryzyk z jabluszkami zapiekany. ciekawe co na to moj cukier :D

Stokrotka, w Gemini niestety niewiele mają teraz w promocji. Zmienili niedawno siedzibę i dopiero aktualizują stronę. Wielu produktów brakuje. Ja kupuję u nich zawsze Emolium i pastę do zębów. Zamawiam przez internet i tylko chodzę po odbiór bo w Malborku zawsze kolejka aż na ulicę wychodzi. Ale polecam bo leki mają też tańsze.

ja swoją walizkę mam już spakowaną i co wam powiem jest na full. dla małego będę miała osobną torbę.

p.s. a propos zwolnienia lekarskiego - ja jestem prawie od poczatku, bo haftowalam do konca 4mca, ambitnie chcialam chodzic na poczatku, ale siedzialam wiecej w kiblu niz na miejscu pracy, a potem mialam zawroty glowy i w sumie ciagle cos, a jeszcze potem juz ledwo chodzilam z tym bąblem. chociaz sie nie stresowalam robotą ;) teraz troche sie martwie co po macierzynskim, ale olac to poki co.

ja mam 2 torby.
1 mala na porodowke i 2ga troche wieksza na oddzial. ponoc taka kombinacja sie najlepiej sprawdza.
w tej malej to mam koszule do porodu, szlafrok, lacze, skarpetki, maly recznik, ciuchy dla naszego malucha + pampers, kocyk, chusteczki nawilzone i dorzuce jeszcze sok winogronowy i biala czekolade, ponoc dodaje to energii, ale moze byc tak, że maz to wciagnie :P
W tej drugiej torbie reszta pieluch, jakas tam flanelowa, 2 tetrowe, koszule nocne, recznik, gatki z siatki, te podpaski wielgachne od szyji po krzyż :P, kosmetyki dla mnie, ciuchy młodego na zmiane, rożek w razie co itp.
pieluszki mamy 1, bo Tymek to juz przeszlo 3kg wazy.

Podczytuję Was regularnie, ale jakos brakowalo czasu na pisanie. My juz niemalże gotowi na przyjscie na świat Franka :) Mam kupione wszystko dla siebie, dla malucha juz tez. Teraz tylko dokonczyc prasowanie i spakowac torby. Tym razem postanowilam zrobic to wczesniej, bo w poprzedniej ciazy torbe dla siebie i malego pakowalam jak wody ciekly po nogach :0 Co do dolegliwosci to oprocz duzego ciążącego mi brzucha odpukac jakos innych nie ma. Nogi ani ręce jeszcze tez ie puchna i oby zostalo tak jak najdluzej. pisalyscie o pieluchach jakie kupujecie. No ja niestety zaopatrzylam sie w jedna paczke pieluch rozmiar 0- po tym jak lekarka nastraszyla, ze zznowu dziecko ma byc niewielkich rozmiarow, mam tez jedna paczke jedynek. Te w rozmiarze 0 zamowilam, po to zeby potem po porodzie nie bylo biegania i szukania- bo jednak nie sa tak standardowo wszedzie dostepne.
Teraz pozostalo mi czekac i zaciskac kolana co by donosci malucha jak nadluzej :)

hej hej:-)

pochwalilam sie,ze jestem na zwolneniu? otoz jestem..drugi dzien..
no i dzisiaj nie wiedzac czemu obudzilam sie przed 4.. i juz nie moglam zasnac..to wstawilam pranie, obralam ziemniaki na obiad, prasowalam..potem poszlam sie polozyc..spalam 2 godziny.. wstalam, wstawilam kolejna pralke i pojechalam do apteki..kupilam chyba wszystko dla siebie i maluszkow do szpitala i po szpitalu..wydalam prawie 200 zl.. no ale co zrobic.. a teraz wrocilam i padam ze zmeczenia.. jeszcze tylko dokoncze obiad i ide sie polozyc..

;-) to najważniejsze

Masz jedną torbę ??

Hexusia - wszystko gotowe, tylko urodzić pozostało :)

lolaola ty tykasz już jak bomba zegarowa;-) torba spakowana ?

ja tam jestem za naturalnymi metodami wywoływania. sprobujemy wszystkiego :D juz sie czuje jak bomba zegarowa, ktora nie wiadomo kiedy wybuchnie.
mam nadzieje, ze chociaz z tydzien wczesniej urodze, bo moj kregoslup juz nie ma sil dzwigac tego bąbla, kolana tez siadaja. w zyciu taka wielka nie bylam :P
a potem kilogramy powinny szybko zleciec, targać wozek na 3 pietro to nie lada wyzwanie ;)

co do wozka - dostalismy od przyjaciol po ich coreczce, w idealnym stanie. ja nawet nie wiem jaki to model. jezdzi, jest stabilny, dosc lekki i wyglada jak nowy. w szkole rodzenia to jedna parka rzucala modelami wozkow jak aut, a my z mezem usmiechy pod nosami :P

Jotenka w tygrysku nie było bebetto i babka nam polecała wózek dada paradiso http://dadaparadisogroup.com/produkty/id/41/GLAMOUR%20SEND

i powiem ci jestem już zła na siebie bo nie wiem co mam wybrać. na pewno zdecyduje się na bebetto ale zamawiać będę dopiero 20 kwietnia czyli w sobotę za tydzień.

chyba się zdecyduje na http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4153&%3CosCsid%3E.

Hexusia a oglądałaś ten bebetto? co Ci w nim nie pasuje??

ja mam plus 8 i niecałe 2 miesiące do końca. wczoraj byłam w tygrysku w rumii i kupiłam wszystko dla siebie do porodu. dzisiaj na allegro domówiłam dwie koszule jeszcze i laktator. obejrzałam łóżeczka i kupimy pod koniec kwietnia.
największy problem mam z wyborem wózka. do tej pory nie wiem jaki !

tylko, że termin wyliczany jest "na oko", bo ciąża nie trwa 40tyg z zegarkiem w ręku, każda kobieta nie ma takiego samego cyklu, nie koniecznie owulacja występuje wg wyliczeń itd.. więc jak można mówić o przenoszeniu jeśli dziecko jest zdrowe, serce bije jak powinno i jedyne co się nie zgadza to kalendarz i brak skurczy?

Masaż sutków wywołuje skurcze macicy. Polecała mi lekarka z IP jak już byłam po terminie. Ważne jest aby robić to regularnie, np. co 3 godziny masować sutki kilka minut, później coraz częściej, np. co dwie itd... Te skurcze można zaobserwować też jak się już urodzi i dziecko ssie pierś, macica się też wtedy skurcza- nie jest to za przyjemne:/

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...