Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Moseka, dziękuje za odpowiedź:)

;D
wiecie co, mi tak brakuje seksu, że masakra ;p
ale co zrobić, jak zakaz to zakaz a po porodzie też pewnie z 2 msce celibatu ;p

dziewuchy dzisiaj nie dają mi spokoju, tak się d*pkami w żebrach kręcą, że chwilami aż płakać mi się chce.. najważniejsze, że dają znać o sobie ;)

tak przy okazji to mąż mówi, że zaczęłam chrapać w nocy ale jak tu nie chrapać jak mam cały czas nos zapchany ;p

hihihi Lolaola dobrze mu się siedzi.

lolaola, a seks nie pomaga? Ja właśnie męża nie dopuszczam bo się boję, że zaraz urodzę. :)

a my dzis znow dlugi spacer po plazy zaliczylismy i ostre jedzonko, moze mały w koncu skapituluje ;p

Na klinicznej są automaty na porodówkach - tam mąż musi sobie kupić fartuch i te nakładki na buty, wtedy może wejść na porodówkę. Położna kazała pamiętać, żeby zabrać ze sobą drobne do automatu ;)

Nadiaaa, mój mąż zabiera klapki/kapcie dla siebie. W szpitalu dostanie ten zielony fartuch. Pod spodem pewnie będzie miał koszulkę bo to niby jakaś tam fizelina, a grzeje niesamowicie. Tak jest w Malborku. Może przedzwoń do swojego szpitala i zapytaj czy coś potrzeba wziąć dla partnera.

Dziewczyny orientujecie się może jak to jest przy porodach rodzinnych, czy partner musi mieć swoje ciuchy na przebranie i do tego jakiś fartuch i ochraniacze na buty? czy musi mieć klapki, a może w szpitalu dają tylko te zielone fartuchy i to wystarczy? Pytam bo przy poprzednim porodzie byłam sama i nie wiem jak się przygotować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czy to nie jest tak, że Ty możesz wyjść na żądanie, ale dziecko zostaje jeśli coś jest nie tak, lub jeśli nie minęły te 3 doby - ten czas to podobno na wykrycie ew żółtaczki..

3 doby to nie wiele, ja musiałam tydzień po operacji siedzieć w szpitalu - to był koszmar :P no i tu masz dzidzie przy sobie, a ja siedziałam sama z laptopem i po 3 dniach umierałam już z nudów, dobrze, że internet miałam, przynajmniej miałam kontakt ze światem :P Mam tylko nadzieję, że oddział położniczy będzie spokojniejszy niż chirurgia - ja co prawda leżałam w sali 2-osobowej, ale nocne krzyki babć nadal wspominam :/ szpital to jedyne miejsce gdzie cieszyłam się, że ktoś wymyślił tabletki nasenne, bo tam nie dało się spać, całe noce ktoś jęczał, krzyczał.. umieralnia po prostu..

My myśleliśmy, że we wrześniu da radę wyjechać jeszcze nad jeziorko z młodą, ale nie wiem czy pomysł wypali - co roku jeździmy na tydzień nad jezioro, psy się wylatają, my odpoczywamy - dla mnie spacery po łąkach, lasach to najlepszy wypoczynek - nie kręcą mnie góry, za dużo ludzi, nie lubię też leżenie na plaży - szybko mi się to nudzi.. nawet w podróży po ślubnej w Turcji po kilku godzinach nad basenem się zaczynaliśmy nudzić - dobrze, że w hotelu był pokój "zabaw" i siłownia.. jakiś pingpong, gry na konsole, rowerki..
w te wakacje mieliśmy się wybrać na kajaki, tydzień z plecakiem w kajaku, psy w zeszłym roku uczyliśmy pływać w kajakach, żeby się nie bały... ale zaszłam w ciążę i w terminie w którym mieliśmy jechać, będę świeżo upieczoną mamą :P

Ach, no i zazdroszczę strasznie wyjazdu nad jezioro do lasu! Uwielbiam taki odpoczynek. No ale my już na majówkę co najwyżej do szpitala :p

Właśnie, mi się dziś już trzeci raz śniło, że urodziłam :)
Też mam nadzieję, że po dwóch dobach mnie wypuszczą. Na samą myśl że mam na tak długo rozstać się z synkiem jest mi smutno. A jak w ogóle jest z wypuszczaniem na żądanie? Takich zwykłych śmiertelników tak wypuszczają?

Hejka, u mnie 12 na plusie, także będzie na pewno mniej, niż w pierwszej ciąży. Został jeszcze tydzień do powrotu męża, a potem to już możemy rodzić ;-)

Zaczęłam już mieć sny szpitalne, jak mnie przyjmują na oddział, robią badania itd. Jakoś mało przyjemne te sny. Mam nadzieję, że po porodzie nie będę leżała długo, dwie doby jak poprzednio i do domu, bo na pewno będę strasznie za córą tęsknić.

ja mam 106cm w pasie - 2cm mniej niż wcześniej! cieszę się strasznie, bo nie jestem już tak wzdęta i opuchnięta jak wcześniej :)
jem mniej, zdrowiej i czuje się lepiej - ogólnie tak jak jest teraz to ja w ciąży mogę chodzić XD brzuch mi w niczym nie przeszkadza :)

Buniak ja biorę tabletki w sumie od 5mca, teraz mam zmniejszoną dawkę 2xpo 1 tabletce. Też dostałam na skurcze, ale teraz ostatnio jak byłam to moja gin mówiła, ż teraz już mogą się u mnie pojawiać bo już czas.

image

image

Ja mam 16 na plusie i 123 w pasie, czyli w sumie całkiem nieźle jak na końcówkę. Ostatnio nawet usłyszałam, że mam malutki brzuszek :D I to prawda, ostatnio miałam o wiele większy. Przy czym ja mam 180cm wzrostu, żeby nie było :)

Wczoraj skończyłam robotę, wreszcie mogę zacząć żyć jak ciężarna, czyli ograniczyć się do gotowania, sprzątania i opieki nad starszym dzieckiem :D

d*phaston ja brałam ale na podtrzymanie ciąży kiedyś.

Ja po wizycie no i niby wszystko w miarę, no ale znowu mam grzybicę, no i badania moczu nie wyszły idealnie. Dlatego dostałam globulki do wewnątrz macmiror- mają działanie przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne, a za 2 tygodnie kolejna wizyta i badanie moczu i zobaczymy. Mam nadzieję, że żadnych bakterii nie będzie, bo tak jak ta grzybica dziecku nic nie robi, tak bakterie mogłyby jakoś się przedostać i potem noworodki mają bakterie w moczu- a to już nie jest fajne...
Poza tym lekarz pytał, czy brzuch mi się napina, no i w sumie ostatnio tak, więc dostałam też do brania 2 razy na dobę d*phaston- to rozkurczowo. Bierze któraś z Was może taki specyfik?
Na szczęście szyjka długa i zamknięta, natomiast ciągle mam zalecenie się oszczędzać.

ja jutro mam wizytę! już się doczekać nie mogę :)
a na długi weekend wyjeżdżamy na 3 dni do koleżanki na domek! uh jeziorko, las, spokój... szkoda tylko, że psy zostawiamy w domu, bo ja się zawsze stresuje jak je zostawiamy.. ale wiem, że ja ich w tym stanie nie ogarnę nad wodą (obaj kochają wodę i ciężko ich z niej wyciągnąć) a mąż chce od nich też odpocząć :P Na szczęście udało się i moja siostra przez te 3 dni u nas w domu posiedzi z psami :)
Trochę żałuję, że Polska to nie Holandia, gdzie w szpitalu rodzą tylko skomplikowane przypadki, a zdrowa, prawidłowo przebiegająca ciąża kwalifikuje do porodu domowego z położną... też chciałam rodzić w domu, ale nie znalazłam w okolicy położnej, która by się tym zajmowała :( a w Holandii to norma...

Zaczęłam dziś czytać książkę "Ciąża i poród bez obaw" - w ciągu jednego dnia połowa książki za mną, a czytane w "przerwach". Bardzo fajna książka, jeśli wpadnie wam w łapki - polecam.
Jest dużo o pozytywnym myśleniu, o tym jak otoczenie kreuje negatywną wizję porodu itd. Ogólnie czytanie tej książki fajnie mnie nastroiło do porodu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam 8kg na plusie i w pasie 112cm:)) ciekawe jakie będą wymiary końcowe?
Ja się w ogóle nie boję porodu, gorzej jak bym miała wskazania do cc;/ Przeraża mnie w tym niezależność od pracowników szpitala, w gruncie rzeczy obcych dla mnie ludzi:( po pierwszym porodzie już po 2 godzinach szłam siusiu zrobić a zaraz po tym wzięłam prysznic:) nikt obcy nie musiał się mną zajmować ani moim dzieckiem:)

Dziś przyszedł mój wózek:) wygląda lepiej niż na zdjęciach (widziałam na żywo, ale inny kolor:), wczoraj przyszedł fotelik więc z droższych i większych rzeczy mam już wszystko, zostało mi kilka drobiazgów: pieluszki tetrowe, nożyczki do paznokci, szczoteczka do włosów i smoczki.
Chustę dostanę chyba na urodziny:))
A jeszcze muszę kupić coś do jedzenia do szpitala, żebym z głodu nie padła:P

Ja i w pasie i w wadze stoje w miejscu +5kg i 118 w pasie :-0

Moj tez juz tak nisko, ze jak dluzej pochodze to kosc lonowa mi o sibie przypomina dosc intensywnie.

Dobrze, ze jutro juz czwartek. Do poniedzialku pol drogi bo juz sie doczekac nie moge tego usg i wizyty u konsultanta :-)

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....