Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

ja też czekam na wynik i zobaczymy.

No Hexusia ja też miałam robiony ten wymaz ostatnio, czekam na wyniki, też tryb oszczędzający, ale leże nie muszę:)

ja już po wizycie. mały waży między 2100-2400 ( nie wiem czemu takie granice), szyjka- twarda, zamknięta i skraca się z 40 na 26 cm ( ale podobno ma tak być ), wyniki wzorcowe, jest głową w dół i następna wizyta 17 maja. dzisiaj lekarz zrobił mi wymaz (pochwowo-odbytowy) czyli to badanie potrzebne do porodu i mówi, że chociaż by chciał to nie ma się do czego przyczepić. tryb oszczędzający ale nie leżący.

a mi brzuch zmalał o.O znów widzę swoje stopy o.O' do tego brzuch sporo opadł.. mała się kręci, więc się nie martwię - myślę że to przez tą dietę, w czwartek wizyta, więc zobaczymy co tam u młodej słychać.
Mąż dziś znów pracuje, dobrze, że to ostatnie wesele w tym miesiącu, w maju ma chyba tylko dwa, na czerwiec na szczęście nie brał zleceń, więc będzie bardziej pomocny w domu, bo na razie to albo wraca z normalnej pracy o 18 i siada do zdjęć, albo lata po weselach... sama muszę sprzątać i przy okazji wysłuchiwać, że za dużo robię, że już powinnam odpuścić sprzątanie - ale jak nie sprzątać przy dwóch psach..
Mi jest coraz lżej, brzuch spada to i łatwiej mi po schodach latać i łatwiej się schylać :)

To i ja witam sie w nowym wątku. Wczoraj mialam wizyte, maly ladnie przybral i wazy 1700g. Aczkolwiek mocno juz napiera glowka na szyjke- wiec absolutnie nie wskazana podroz na majowke:) a chcielismy pojechac jeszcze do moich rodzicow;/ Faktycznie juz powoli zaczniemy sie rozpakowywac- ale to zlecialo. Wlasnie zrobilam zupe gulaszowa wg Okrasy i upieklam pyszne ciasto z malinami, ktore zalegaly w zamrażarce.
Potem z malym na basen i odwiedziny u mojego chrzesniaka- planow duzo a mi tak ciężko...;/

Oj, jak ja dzisiaj poczułam ból w pachwinie to w 10 minut spakowałam torbę do szpitala :) Teraz porównałam tylko listę od położnej z tą co miałam poprzednio. Ledwo się mieszczę, a rzeczy dla dziecka będę miała osobno.

No i ja się witam:)

Co za pogoda, przedwczoraj 26st, a dziś 10, masakra. Dobrze, że słońce chociaż świeci:)

Ja wstawiłam kolejne pranie małego:)

No dziewczyny już niedługo zaczniemy się rozpakowywać :)

image

image

Mi dzień dzisiaj minął na gotowaniu pierogów. Strasznie to wkurzające, że muszę co chwilę robić sobie przerwy i leżeć.
U nas przygotowania idą bardzo powoli, ale my już większość mamy po córce. Z praniem i prasowaniem mąż sobie poradzi, chyba. Ostatnio nawet mi fajny komplet do szpitala kupił co wzbudziło prawdziwy podziw u moich szpitalnych współlokatorek :) Ale trochę stresa mam i mam nadzieję, że synek poczeka przynajmniej do 38 tygodnia. Dopiero dostałam rozpiskę od położnej co mam spakować do torby.
Spokojnej nocy. Jutro ciąg dalszy przygotowań.

Witam się w nowym wątku!
Ja mam dziś straszne załamanie humoru.. cały dzień chodzę i płaczę :/ każdy powód jest dobry do ryku :/

mnie dziś też wszystko swędzi.. byliśmy u znajomej męża, która ma w domu sporo kotów.. byliśmy chwilkę.. wszystko mnie swędzi...

mnie dzisiaj też swędzi. wczoraj byłam na dworze i mam dwa ugryzienia chyba komarowe.

No ja już 38 tydzień, ale lekarz mi w pon powiedział, że urodzę w maju :) Chociaż ostatnio mówił, że urodzę wcześniej, i przez dwa tygodnie się dziwił, że "Pani jeszcze w ciąży?!", więc ja mu tam za bardzo nie wierzę :p

Ja w sumie nie mam wyrzutów, że synek nie będzie jedyny, chociaż trochę się oczywiście stresuję, jak przyjmie siostrę :) Ale zamierzam po porodzie poświęcać mu tyle uwagi, ile tylko się da - przy małej poza karmieniem wszystko może robić mąż, więc z kim synek będzie się wolał bawić tego będzie miał :) Najbardziej mnie przeraża pobyt w szpitalu, w sensie że będzie tęsknił i że ja będę tęsknić - do tej pory nie zostawiłam go nigdy na więcej niż 4 godziny.

hej hej.. u nas beznadzienie zaczal sie dzien..

mam spakowane 18 kompetow czyli u mnie 1 pajac to 1 komplet, 1 kaftanik+spiochy = 1 komplet..

dostalam jakiegos uczulenia.. od kilku dni mocno swedzial mnie brzuch..doszly rece..dekold..a dzisiaj zauwazylam ze mam cos jakby pokrzywke w tych miejscach i im wiecej drapie tym wiecej pecherzykow wyskakuje.. przestraszylam sie i pojechalam do przychodni.. mojej gin nie bylo ale trafilam na ordynatora naszego szpitala - przyjal mnie, zbadal, obejrzal.. i zrobil usg - okazalo sie,ze maluchy przytyly po okolo 150-200 gramow i sa skierowane glowkami w dol..:-)))
rozmawialam z nim i powiedzial,ze zaprasza mnie i meza do siebie na oddzial celem rozmowy, ze i u nas w szpitalu moge urodzic bliznieta.. ponadto dostalam leki na to uczulenie..stwierdzil,ze to raczej uczuleniowe (moze byc po nabiale badz swiezych ogorkach, bo to ost duzo jem) jak nie minie to w pn mam sie zglosic na oddzial do szpitala..:(((
bardzo sympatyczny facet..

leki wzielam...nadal swedzi, ale jakby mniej..a moze ja nie mysle tyle o tym teraz? hm.. nie wiem.. lece dalej meza pakowac..

milego weekendu:*

To ja również przywitam się w nowym wątku.

Miłego weekendu dziewczyny Wam życzę,aby pogoda dopisała do spędzenia całego dnia na świeżym powietrzu. Dosyć tych czterech ścian.

stokrotko u Ciebie tych 18 kompletów to same śpiochy i kaftaniki czy pajace? :) i na jaki rozmiar bierzesz? :)

meldujemy się w nowym wątku :)

Jotenka ja jutro jadę na podbój wózka !

a ja na sam koniec napisałam wypracowanie:)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=458771&c=1&k=16#post8164641
bo mi czasami brakuję jak chcę sobie do czegoś wrócić

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Inne tematy z forum

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...