Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

My juz tez po majowkowych spacerach, cala trojka dotleniona i padnieta :) U mnie dzisiaj tez brzuch napiety do granic mozliwosci, maly jakos tak dziwnie i mocno sie wypycha na rozne strony. No nic, dobrej nocki dziewczeta.

Muszczek, wg mnie zdecydowanie do rozróżnienia. Tylko że ja te właściwe skurcze miałam przy wywoływaniu porodu, więc nie wiem, na ile moja opinia jest miarodajna :-) U mnie za to mały dziś się zdecydowanie rozpycha, wbija w żebra, napina mi brzuch do granic możliwości...nie wiem, co go opętało.

Byliśmy dziś u znajomych, gdzie było siedmioro dzieci w przedziale wiekowym od 2 tygodni do 4 lat. Pełen przekrój jeśli chodzi o rozwój, śmiesznie było znowu obcować z noworodkiem, a tu za chwilę własny będzie na świecie. Jakoś nadal wydaje mi się to mocno nierealne.

My już w domku :) wczoraj cały dzień spacerków, dziś posiedzieliśmy na pomoście, później pojechaliśmy do knajpki na dobry obiadek i do domku :)
Powiem szczerze, że wczorajsze spacery wyszły mi dziś - kompletny brak sił od rana, przeszliśmy kawałek na pomost i nogi miałam jak z gumy, do tego dostałam zadyszki - a wczoraj łaziliśmy o wiele więcej i nogi nie bolały ani zadyszki nie było.
Ale i tak trzymam się lepiej niż koleżanka, która ma termin na sierpień, aż mi jej żal było, od razu sobie przypomniałam jak mnie jeszcze krzyż bolał od siedzenia i jak młoda waliła po żebrach.. ogólnie rzecz biorąc trochę się podbudowałam, bo obawiałam się, że jestem totalnie ociężała, ale wyszło na to że dotrzymywałam kroku reszcie paczki i mimo nie picia, nie poszłam spać jako pierwsza XD

Młoda mi nie dała w nocy pospać, chyba było za gorąco, noc wcześniej było chłodniej w pokoju i spokojnie przespałam całą noc, tej nocy budziłam się kilka razy, bo młoda kopała - raz kopała bo mi w brzuchu zaczęło burczeć, więc o 4 w nocy robiłam sobie kanapki XD dawno już nie budziłam się głodna w środku nocy..

Ja też kilka razy miałam takie uczucie, bardzo śmieszne i nie mam pojęcia skąd to :p
Mnie od wczoraj boli brzuch, ale w sumie nic wielkiego się nie dzieje. Ale może już niedługo :) Dziewczyny które już rodziły - jak się mają skurcze przepowiadające do prawdziwych? Tzn. o ile te konkretne już są silniejsze? Bo ja w poprzedniej ciąży nie poczułam ani jednego skurczu przepowiadającego i teraz nie wiem :)

3mam kciuki lolaola :) jeszcze trochę ;)

41 tydzien ciazy czas zaczac :(

Tak ja tak mam, to takie dziwne, ja już mężowi mówiłam, jakby normalnie w środku tam był. Dziwne uczucie.

image

image

Mam być może głupie pytanie, ale czy macie czasem takie uczucie jakby was dziecko szczypało w kość łonową albo w pochwę? Tak już całkiem nisko.

Ja w poprzedniej ciąży, termin miałam na 12.03 a 12.03, o 1 w nocy wody mi odeszły, więc urodziłam praktycznie w terminie.

Mam nadzieję, że teraz tez tak będzie. Dziś zaczęłam pakowa torbę:)

Ja miałam termin na 4.08, 3.08 o 9 rano przebili mi pęcherz bo już długo miałam duże rozwarcie i trzy godziny później było po wszystkim :) Marzy mi się, żeby teraz urodzić w 1,5h i mieć z głowy :D
Dzisiaj rano obudził mnie ból brzucha, ale po pół godziny przeszło, zresztą do porodowego bólu jeszcze mu było daleko :)

Ja w poprzedniej ciąży nawet nie wiem kiedy odeszły mi wody. Może w nocy jak wstawałam siusiu,tylko że nie czułam,aby coś stamtąd mi poleciało.Na izbie przyjęć położna mnie badała i pytała się,o której odeszły mi wody.Ja byłam w wielkim szoku i mówię do niej,a odeszły?

A ja w poprzedniej ciazy termin mialam na 20 sierpnia a 19 lipca o 18 odeszly wody i o 22ej maly byl juz na swiecie. Teraz jednak zdecydowanie chce pochodzic w ciazy przynajmniej do 38 tygodnia zeby synek nielezal tak dlugo w szpitalu i nie byl uznany za wczesniaka.

adziula to super się wbiłaś z terminem.

Ja mialam termin na 29 lipca i 29 lipca o 16.17 urodzil sie Mikolaj :-)

Teraz maz mowi,ze ma wrazenie ze mimo tego calego wywolywania pojdzie nam bardzo szybko. Mam ostatnio duzo czestych i dosc bolesnyh skurzy, wiec pewnie stad to przeswiadzenie.

Z jednej strony bym chciala juz urodzic a z drugie chyba wole poczekac na tesciow poczekac. Poki co mam jeszze duzo planow i sprzatania na te 2 tygodnie :-)

Wlasnie mi maz napisal ze tesciowie kupili bilet ale on wie, ze jak oni przyjda to Niko juz bedzie ;-)

Moja siostra całą trójkę urodziła dwa tygodnie po terminie.

Ja z synem miałam termin na 13 to się śmiałam,że kołek sobie wsadzę,a 13 nie urodzę (coś nie czułam tej daty na poród). Pierwsze skurcze pojawiły się u mnie 14 o 1 w nocy. Na porodówce byłam od 5,a o 9 rano syn już był z nami. Teraz czuję,że tak lekko nie pójdzie. Od samego początku ta ciąża jakoś inaczej przebiega,chyba że po tylu latach nie pamiętam tamtych dolegliwości.

Nie chce nikogo dołować, ale wg statystyk 2/3 dzieci rodzi się po terminie. Na taka pesymistyczną wersję się nastawiam i ja...

Też się witam majowo :-)

My mamy zamiar pojechać na jakiegoś grilla w Bory Tucholskie, ale gdyby coś się zaczęło dziać, liczę, że zdążymy wrócić. Choć tak naprawdę nie nastawiam się za bardzo na wcześniejszy poród, może ze względu na scenariusz pierwszej ciąży, gdzie urodziłam 8 dni po terminie. Wiem, że teraz może być zupełnie inaczej, ale jakoś specjalnie nie zaprząta mi to głowy. U mnie w tym roku już dwie koleżanki rodziły, jedna przed a druga po terminie, a po mnie jeszcze dwie w kolejce :-)

Jutro wraca mąż, więc już niech się dzieje co chce.

Ale dziś ładnie :)

Ja nic nie odliczam, bo to tylko bardziej wkurza i stresuje :) Delektuję się ostatnimi chwilami spokoju :) Wczoraj urodziła kuzynka męża, która miała termin na 4 czy 5 maja, teraz moja kolej a w czerwcu druga kuzynka. Dziewczyny z forum lipiec-sierpień 2011 (od synka) zgodnym chórem mi wróżą, że do końca tygodnia urodzę, zobaczymy :)

Wiem, wiem z tym czopem dlatego się za bardzo nie nastawiam. Zresztą nawet nie wiem czy to było to czy więcej śluzu po prostu. A nad morze to myśleliśmy o Łebie. Od nas to jednak kawałek. I mając moje szczęście pewnie byśmy tkwili w korku, a ja zaczęłabym rodzić :) Majówkę spędzamy u dziadków w ogródku. Też super. Pozdrawiam

Lolaola moj Nikos tez starsznie aktywny ostatnie dni. Nie wiem gdzie on jeszcze miejsce znajduje.

Wlasnie zrobilam 3 podejscie do obiadu i tak na raty go robie, ze moze na 21 sie wyrobie.

Dzisiaj juz 2 razy myslala ze bede jechala do szpitala ale 2 razy przeszlo wszystko. Oj moglo by albo w ta albo we wta sie ruszyc bo juz zmeczona jestem.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy