Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

my już odliczamy do daty 'zero' ale póki co nic się nie dzieje, za to Tymek super aktywny się zrobił a ja coraz bardziej zmęczona, ciężka i spuchnięta :(
no i problem z L4, ginekolodzy wystawiaja tylko do planowanej daty porodu a potem macierzyński albo L4 od rodzinnego, także do niedzieli się nie martwimy :P a potem ... szkoda gadać.

no moj Malutki jesli nie zdecyduje sie szybciej, to zarowniutkie 2 tygodnie o tej porze bedziemy w szpitalu :) troche mnie strach ogarnal :/

oj tak !!!!!! torba spakowana, wczoraj zamówiłam wózek, kupiłam łóżeczko z wyposażeniem i teraz ostatnie 37 dni oczekiwania.

No i nasz wątek wkroczyl w swój miesiąc :) juz za chwileczkę pierwsze mamy będą trzymaly swoje malutkie zawiniątka :)

Witam w Maju ;-)

:-)

Mi w poprzedniej ciazy czop odszedl z dobry miesiac przed porodem. Tez myslalam, ze juz do sxpitala treba jechac a nic sie nie dzialo.
Teraz tez go wypatruje ale nic nie widac. Mecza mnie tylko skurcze, bo sa dosc bolesne. Dzisiaj w nocy juz tak bolalo, ze maz pytal czy ma sie ubierac do szpitala :-/

Ja mężowi się nie dam dotknąć maszynką, wystarczy, że się sam zacina :P Zresztą mi na oślep bardzo dobrze idzie :) ale to też wprawa, bo ja mam manię gładkości i golę się codziennie, więc stopniowo przyzwyczajałam się do coraz gorszych widoków :P

gani, ale czop może odejść nawet kilka tygodni przed porodem - nie ma reguły, czasem odchodzi dopiero w szpitalu, a czasem na kilka dni przed.. przynajmniej położna nam mówiła, że odejście czopu to żaden sygnał, bo różnie to z nim jest.

Mnie mąż ładnie ogolił do porodu. W poprzedniej ciąży też tak było. Nawet nie próbowałam sama.

Chciałam pojechać nad morze, ale w tych okolicznościach nie da rady. Wydaje mi się, że czop śluzowy mi odchodzi.

Przekopiowałam poprawioną listę, bo mi się termin przyśpieszył. Myślałam, że jeszcze wcześniej da radę a tu tylko tydzień :( humor mam masakryczny na pograniczu płaczu. Na szczęście moje "maleństwo" zwolniło przybieranie na wadze i 35 tydzień zaczyna z wagą 3150. Mam dosyć, jestem zmęczona w domu bajzel poremontowy ja nie mam siły, jutro mam urodziny z których wcale się nie cieszę, bo jak w tym bałaganie. Wielkie buuuuuu :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka majowka? :P My jutro do szpitala na kontrole. Porycze sie jak mi powie,ze za tydzien znow do kontroli a nie zaraz do rodzenia. Ani sie wyspac, ani w***** ;/ a z goleniem, to macie racje - tragedia. Ja sie wspomagam lusterkiem, ale i tak jakas abstrakcja wychodzi.

Najdluzszy miesiac mojego zycia ten 9ty...

Jotenka, mi od miesiąca co najmniej nie przybył ani centymetr w obwodzie i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby się tym martwić :p

Ja mam i obrączkę i pierścionki i nawet się nie zrobiły ciaśniejsze. Raz mi tylko ręce spuchły na spacerze jak było gorąco. Stopy też normalne.

A na majówkę to ja co najwyżej do szpitala się wybieram ;)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

U mnie z majówką podobnie- nigdzie za Gdansk sie nie wybieramy, co najwyzej jak pogoda dopisze to do znajomych do Straszyna na jakiegos grilla. Jakos tak sie ostatnio nie bardzo czuje wiec nie ryzykuje wyjazdu.

A z tym, ze fajnie wlasne stopy po prodzie zobaczyc to sie w 100procentach zgadzam :0
Dzisiaj jeszcze musimy gdzies na zakupy wyskoczyc bo zapas warzyw i owocow sie skonczyl- a ostatnio pochlaniamy tego ogromne ilosci. Odkad od miesiaca siedze na zwolnieniu zwyczajnie wiecej gotuje :)

Ja już od 6 miesiąca nie noszę obrączki :( niestety wodę zbieram jak wielbłąd, mam opuchnięte kostki, już od dłuższego czasu.. teraz puchną nadgarstki, stopy też się większe zrobiły.. a ręce puchną na wieczór i jak zapomnę zdjąć, to później cierpię.. Nigdy nie musiałam ściągać obrączki i zaręczynowego, nawet jak ciśnienie skakało czy gorąco się robiło, a od 6 miesiąca nie mogę ich nosić :(

Jak już pierwsza się rozpakuję to większość z nas będzie jak na szpilkach siedziała:D A JUTRO JUŻ MAJ! nasz wątek będzie na czasie:))))))))))))

Ja jeszcze obrączkę mam i jak tak dalej pójdzie to wcale jej nie zdejmę:) a w poprzedniej ciąży jakoś po połowie już ściągałam wszystkie pierścionki...

Ja mam o tyle szczęście, że na majówce będzie jeszcze moja koleżanka - termin ma na koniec sierpnia :P więc w razie czego ma mnie kto wieść :P hehehe śmiesznie by było, jedna ciężarna z brzuszyskiem wiezie drugą do szpitala XD
Po za tym ja się na razie nie martwię o możliwość porodu - jestem ostatnia w kolejce :P więc zacznę pewnie się denerwować, jak Wy się zaczniecie rozpakowywać :P

Zazdroszczę majówkowych wypadów:D też mieliśmy propozycję wyjazdu, ale jakoś się obawiam, że gdyby co... to sama bym do szpitala musiała jechać i to jeszcze pewnie na jakimś zadupiu:P jak by każdy do grilla po piwku wypił to ja ze skurczami za kierownicą bym wylądowała i jeszcze pewnie ze starszą córcią na dokładkę więc ja dziękuję, mam jakieś czarne myśli:(

A u mnie humorow brak ;)
Dokladnie za tydzien jade na wyjecie krazka i po skierowanie do szpitala na zdjecie szwu i kto wie czy zaraz po akcja porodowa sie nie zacznie, takze byc moze juz za tydzien Lucja bedzie z nami:) jeszcze tylko musimy wozek odebrac, bo jest zamowiony i bedzie wszystko gotowe.
No a jutro sa 4-te urodzinki synka wiec czeka nas impreza:)
Ponadto u mnie brzuch wciaz wysoko, a na plusie 9 kg, takze jest niezle. A no i zdjelam obraczke, bo niestety juz cisnela:(

No hehe brzuchy przesłaniają to i owo, masakra z goleniem:))))

No ale już niedługo, dziewczyny jakie to dziwne wrażenie już w szpitalu po porodzie, jak się swoje stopy widzi:)))) śmiesznie tak, a takie to normalne.

Ja niedługo spadam po synka do przedszkola. Miłego dnia Wam życzę:)

image

image

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??